Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Release

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Noardos, στις 11 Δεκεμβρίου 2011.

 1. Libertin

  Libertin Regular Member

  Απάντηση: Release

  Για να μου εξηγήσει κάποιος ρε παιδιά τι θα πει "συμβόλαιο"? Είναι απλά μια συμφωνία προφορική και για να "ψαρώσει" ο υ γίνεται γραπτώς? δεν υπάρχουν αυτά... Ό,τι ώρα θέλω την κάνω... Ειλικρινά, τι φετίχ είναι αυτό? Κι εμείς τον έχουμε φάει γιατί συναινέσαμε, όχι γιατί υπογράψαμε "συμβόλαιο". Προσοχή όποιος απαντήσει, γιατί έχω ήδη έτοιμη την απάντηση...  
   
 2. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Απάντηση: Release

  Ναι αλλά υποτίθεται ότι μια σκλάβα το έχει ξεπεράσει αυτό το επίπεδο οπότε ως υπόθεση εργασίας έχουμε το ότι η σκλάβα ζητάει release και έχει λόγο που το κάνει ενώ ο Κ διαφωνεί -για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν έχει σημασία- με τη σκλάβα.
   
 3. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Release

  Από το να θέλει να το βάλει στα πόδια μέχρι να ζητήσει release υπάρχει απόσταση. Η απόσταση αυτή καλύπτεται από την αυτογνωσία και την αυτοπειθαρχία μια σκλάβας. Και ο Κυρίαρχος της αφήνει ένα λογικό περιθώριο να πάρει ανάσα τις εποχές εκείνες.

  Όταν ζητήσει release μια υποτακτική ή σκλάβα - συγνώμη το έχω κάνει δύο φορές μία έχουσα σώας τας φρένας μου και μια σε κατάσταση θυμού και τρελού πανικού - για άλλο λόγο το ζητάει, όχι από φόβο σκέτο, κάτι έχει δει που την έκανε να αποφασίσει να δώσει κόκκινη κάρτα.

  Αλλά εμένα μου είναι αδιανόητο πώς ένας άνθρωπος που εκπαιδεύεται και περνάει πολλά από αυτά που περιγράφει ο Vackhos στο νήμα που τρέχει παραδίπλα, δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του να ζητήσει ένα release, δεν σέβεται τον Κύριο από τον οποίο το ζητάει τόσο ώστε να καταλαβαίνει πως ζητάει κάτι το μη αναστρέψιμο, δεν έχει κάποιον εύλογο φόβο προς το τελεσίδικο της κρίσης του Κυρίου του στο κάτω κάτω.

  Το να ζητήσει release κάποια χωρίς να ξέρει τη στιγμή εκείνη τι κάνει μου φαίνεται μια τόσο χύμα έλλειψη συναίσθησης που πιστεύω πως από έξι χρονών παιδιά έχουμε μάθει, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο να μην την έχουμε. Τότε που στα σίγουρα μαθαίνουμε να μη χώνουμε ό,τι μας καπνίσει στις πρίζες γιατί μπορεί να συμβεί μεγάλο κακό για όλους στο σπίτι μας και σ αυτούς που αγαπάμε.

  Το λένε και υπευθυνότητα.

  Όποια γνωρίζει λίγο από στάση ζωής Κυρίαρχων, ξέρει πως τον οποιονδήποτε Κυρίαρχο θα τον έκανε έξω φρενών και θα τον οδηγούσε να χάσει την εκτίμησή του στην υποτακτική ένα επιπόλαιο αίτημα για release.

  Έχω τη γνώμη ότι τα δύο μέρη μιας σχέσης M/s δεν είναι ίσα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως και τα δύο μέρη δεν έχουν συλλογική ευθύνη για τη σχέση αυτή και δεν κοιτάζουν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί.
   
 4. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Απάντηση: Release

  Αυτό εννοούσα ανάμεσα σ άλλα, απλά είπα να φέρω όσο το δυνατό πιο απλό παράδειγμα νά 'σαι καλά που το σκέφτηκες με έκανες και σκέφτηκα παρακάτω!  

  Κι εγώ ζήτησα -και μου δόθηκε- release ενώ δεν το ήθελα πραγματικά.

  Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό κάποιων σκλάβων, ανάμεσα στις οποίες κι εγώ είναι η αυτοκαταστροφικές τάσεις, η ανικανότητα αυτοπειθαρχίας, οι τάσεις υπερβολής αλλά και φυγής, ανάμεσα σε άλλα καλούδια.

  Κρίνω πως λόγω αυτών των ιδιαιτεροτήτων, άνετα μια σκλάβα θα μπορούσε να ζητήσει για λάθος λόγους αποδέσμευση.

  Υποθέτω πως όταν με έπιασε κρίση αυτουπονόμευσης κι αυτοκαταστροφικότητας δεν ήμουν ωριμότερη από:
  Προσωπικά λοιπόν τα δάκτυλα στην πρίζα τα έχωσα πέραν της μίας φοράς. 

  Γι αυτό και με ανακούφιση αποδέχτηκα τον όρο που μου Έθεσε για να με αναλάβει εκ νέου.
  Αποποιήθηκα το δικαίωμα μου να μπορώ να ζητήσω να φύγω.

  Το έκανα για το καλό μου.
  Γιατί έχω τάσεις φυγής...

  Και στην πραγματικότητα μπορεί για παράδειγμα -πολύ απλουστευμένο βέβαια- να μην γουστάρω να κάνω καθημερινά διάδρομο, αλλά ξέρω πως ο διάδρομος είναι για το καλό μου όσο κι αν θα ήθελα να κλωτσήσω και να πω όχι δεν θέλω, καλύτερα αγύμναστη και χοντρή και μη υγιής, πάνω σε μια κρίση κούρασης, άμα δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω, για κάποιο λόγο, ίσως λόγω της ψυχοσύνθεσης μου, δεν το κάνω!

  Γιατί θα έμπαινα στον πειρασμό να το πω και να κλωτσήσω να είσαι σίγουρη.
  Είμαι απίστευτα τεμπέλα και μουλάρα  

  (Όχι επαναλαμβάνω δεν βγαίνει το λαρα από το μουλάρα  )

  Όταν αναφερόμαστε στην εμπιστοσύνη στον Κ επειδή γνωρίζει καλύτερα απο μας για μας ή για τη διαφορά αναγκών και θέλω ή για την ανάγκη εξωτερικού κέντρου ελέγχου, εικάζω πως αυτά εννοούμε.

  Δεν θέλω να τρώω σαλάτες και κολοκυθάκια, θέλω την μπριζόλα μου με τις τηγανιτές μου πατατούλες και δεν θέλω να γυμνάζομαι, δεν θέλω να πίνω τόσο νερό, δεν θέλω να καθαρίζω κ.ο.κ.
  Ξέρω πως όλα αυτά μου κάνουν κακό?
  Και βέβαια.
  Έχω θέληση να κάνω με συνέπεια και συνέχεια όσα μου κάνουν καλό?
  Όχι.

  Σ ένα από τα πολυαγαπημένα μου ποστ Του DreamMaster, το οποίο δεν ξέρω πόσες φορές έχω διαβάσει και κάθε φορά βρίσκω κάτι άλλο να επεξεργαστώ -λόγω του προβλήματος που είχα με το βάρος μου με αφορούσε έντονα και γι αυτό μάλλον πλησιάζω να το απομνημονεύσω-είχε γράψει:

  Όλα αυτά συμφωνούν με την πεποίθηση μου, πως πολύ συχνότερα από όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε, μια σκλάβα μπορεί να συμπεριφερθεί ως εξάχρονο, μέσα σε μια κρίση αυτοκαταστροφής και να αναποδογυρίσει τα πάντα, χωρίς πραγματικά να το επιθυμεί.

  Και τότε θεωρώ απόλυτα φυσικό, να μην της δοθεί, τουλάχιστο μέχρι να βεβαιωθεί ο μη τέλειος και καθ όλα ανθρώπινος Αφέντης της, πως δεν το κάνει επειδή συντρέχουν λανθασμένοι λόγοι.

  Όσο για το τι εμποδίζει μια σκλάβα από το να φύγει, αν δεν της δοθεί το release, κατέληξα πως δεν είναι τα συμβόλαια κ.τ.λ. αλλα το ίδιο εκείνο χαρακτηριστικό που ανέφερα πιο πάνω.. «άμα δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω, για κάποιο λόγο, ίσως λόγω της ψυχοσύνθεσης μου, δεν το κάνω!».

  Εικάζω δεν είμαι η μόνη.  
   
 5. Libertin

  Libertin Regular Member

  Απάντηση: Release

  Γιατί για κάποιο λόγο όλα αυτά μου φαίνονται μπερδεμένα? Ίσως γιατί ποτέ δεν υπήρξα σκλάβος? ΄Ισως για κάποιο άλλο λόγο? Γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι απλώς εάν δεν θες να είσαι σε μία κατάσταση, απλά δεν είσαι?
   
 6. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Απάντηση: Release

  Εικάζω για όλους αυτούς τους λόγους κι ίσως και άλλους.

  Είναι όντως μπερδεμένα, δύσκολα και πολύπλοκα.
  Δεν είναι τυχαίο που λίγοι ασχολούνται με Ms.

  Αλλά για να το απλοποιήσω λίγο, εκείνο που λέω βασίζεται ακριβώς σ αυτό που λες στην τελευταία σου πρόταση.
  Πως ακόμα κι αν κάποιες στιγμές ΝΟΜΙΖΩ πως δεν θέλω να είμαι στην κατάσταση, στην ουσία αντιλαμβάνομαι πως χρειάζεται να είμαι.  

  Τονίζω πως δεν αναφέρομαι βέβαια σε καταστάσεις που η επιθυμία για release αφορά οποιουσδήποτε άλλους λόγους πέρα από τις αντιστάσεις ή αντιδράσεις μιας σκλάβας, οι οποίες σε συνδυασμό με αυτοκαταστροφικότητα εύκολα μπορούν να την τρέψουν σε φυγή.

  Κι είναι εξ όσων μπορώ να σκεφτώ κι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους θα υπήρχε περίπτωση να μην της δοθεί το release.  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/12726-αντίσταση-κι-αντίδραση.html
   
 7. crimson moon[M_S]

  crimson moon[M_S] Regular Member

  Απάντηση: Release

  Δεν θα διαφωνήσω επί του συνόλου της απάντησής σου, αλλά αν μιλάμε για τέτοια εκπαίδευση όπως αυτήν που αναφέρεις δηλ. με σημαντικές αλλαγές στον ψυχισμό της υ, θεωρώ ότι de facto το θέμα της γνώσης τίθεται και μάλιστα έντονα...και αν η υ έχει παραδώσει τον έλεγχο σε έναν Κ που προχωράει σε τέτοιες έντονες αλλαγές, τότε η ζημιά είναι δεδομένη ούτως ή αλλιώς.
   
 8. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Release

  Ναι, συμβαίνουν αυτά καμιά φορά αλλά και πάλι, άλλο "θα μπορούσε άνετα" και άλλο να το κάνει τελικά.

  Σε παιχνίδια των άκρων συμβαίνουν αποτυχίες ουσιαστικής επικοινωνίας και δεν έχει νόημα να ψάχνει κανείς να βρει τις πταίει. Για τις αποτυχίες επικοινωνίας φταίνε και οι δύο.

  Αν το άγχος της σκλάβας χτύπησε πολύ βαθύ κόκκινο και αυτό την ώθησε, πανικόβλητη, να πάρει μια κατάσταση στα χέρια της, ως μη όφειλε, και να ζητήσει release, δεν φταίνε τα τυχόν προβλήματα προσωπικότητας που μπορεί να την χαρακτηρίζουν. Φταίει η αποτυχία επικοινωνίας.

  Το θέμα είναι ότι το release είναι και αυτό ένας χορός που χορεύεται με δύο ανθρώπους. Σε ένα release, απόφαση που παίρνεται από τον Κυρίαρχο, άσχετα αν η σκλάβα ήταν αυτή που το ζήτησε, υπάρχει αρκετή φροντίδα, ας μην αποσκοπεί πια στην κοινή απόλαυση.

  Όσοι Κυρίαρχοι δέχονται το release ως έννοια παίρνουν αυτή την απόφαση με βάση τα δικά τους κριτήρια και επιθυμίες αλλά γνωρίζουν ότι η σκλάβα χρειάζεται φροντίδα και καθοδήγηση για να βρει έξω από την πόρτα και να σταθεί στα πόδια της και αυτή την φροντίδα της την παρέχουν. Αυτό είναι το δεύτερο σκέλος της ουσίας του release.

  Στην περίπτωση που η σκλάβα παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και ζητάει ένα λάθος release για τους λάθος λόγους και αυτό της δίνεται, δεν είμαι διόλου βέβαιη ότι μετά θα έχει την φροντίδα που χρειάζεται για να ξανασταθεί στα πόδια της, για τον λόγο ότι στα μάτια του Κυρίου της η ίδια υπονόμευσε την υπόστασή της ως σκλάβας.

  Αυτή είναι και η ένστασή μου στην περίπτωση που μια σκλάβα ζητάει release από λάθος της, όχι επειδή δεν καταλαβαίνω τις αιτίες που την οδήγησαν εκεί ή επειδή δεν νομίζω ότι μπορεί να συμβεί.
   
 9. GCHL

  GCHL Hijo de la Luna

  Απάντηση: Release

  Δεν μπορεί να υπάρξει συμβόλαιο για τέτοια αυτοδιάθεση σώματος και προσωπικότητας κι αν υπάρξει είναι παράνομο κι απαγορευμένο [νομοθετικά!]. Εμένα τέτοια "χαρτάκια" μου θυμίζουν κινήσεις εντυπωσιασμού σε μιά σχέση [κάτι σαν τις υποσχέσεις αιώνιας αγάπης που δίνουμε σε μια κοπελίτσα για να μας "κάτσει"]. Μόνο σε ταινιούλες έχω δει να υπογράφονται τέτοια συμβολαιάκια, διότι στην πραγματική ζωή είναι απίθανο κάποιος να χρειάζεται release από συμβόλαιο για να αυτοδιαθέτει το είναι του, έστω και να τεθεί υπό την σκέπη καποιων άλλων Κυρίων- ών. Δεν μιλάμε εδώ για σχέσεις εργασίας ή για συμβάσεις έργου. Στις ανθρώπινες σχέσεις δεν εφαρμόζεται το υπαλληλικό ή το εμπορικό δίκαιο!
   
 10. Elysium

  Elysium Contributor

  Απάντηση: Release


  GCHL μην παίρνεις τοις μετρητοίς ό,τι διαβάζεις.
  Απλά χρειάζεται και το θεατρινισμό του το όλο θέμα  
   
 11. GCHL

  GCHL Hijo de la Luna

  Απάντηση: Release

  Όχι, δεν τα παίρνω στα σοβαρά. Η ίδια η ζωή είναι ένα ατέλειωτο θέατρο κι εμείς συνήθως ως κομπάρσοι, κάνουμε εκεί τη διαδρομή μας, ζώντας και παίζοντας τους ρόλους μας [άλλοτε επιτυχώς κι άλλοτε πάλι όχι]!
   
 12. crimson moon[M_S]

  crimson moon[M_S] Regular Member

  Απάντηση: Release


  GCHL φαντάζομαι ότι τα παραπάνω τα εννοείς μόνο για "έγγραφο" συμβόλαιο - αν και ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, εγώ το έχω δει να γίνεται και δεν μου φαίνεται τόσο παράξενο: δίνει μία νότα επισημότητας και πρωτοκόλλου και στην περίπτωση της δυάδας που το έκανε και ήταν κοντά μου, τους είδα να αντλούν από αυτό και μία πολύ ιδιαίτερη ικανοποίηση / καύλα / ευχαρίστηση. Φυσικά και δεν έχει νομική ισχύ (για lifestyles συζητάμε = ηθικά συμβόλαια) αλλά όπως ακριβώς δεν χρειάζεται σκοινί για να αισθάνεσαι δεμένη μπροστά στον Κ σου, έτσι και ένα συμβόλαιο δεν χρειάζεται να έχει νομική ισχύ για να δεσμεύει τις δύο πλευρές. Καλό είναι οι προσωπικές μας απόψεις να μην διατυπώνονται ως απόλυτες αλήθειες...

  Ωστόσο, διευκρινίζω το "έγγραφο" γιατί φαντάζομαι να συμφωνείς ότι στην βάση τους, όλες οι σχέσεις bdsm βασίζονται σε ένα ''άτυπο"συμβόλαιο: εκ των πραγμάτων συμφωνείται ο ένας να ελέγχει και ο άλλος να ελέγχεται, ο ένας να επιβάλλει πόνο και ο άλλος να τον υπομένει, ο ένας να είναι από πάνω και ο άλλος από κάτω (κατά περίπτωση για το κάθε σχήμα που μπορεί να υπάρξει). Σαφώς δεν χρειάζεται να είναι γραπτό (αλλά και σαφώς μπορεί να είναι), σαφώς και δεν χρειάζεται να είναι ρητό (αλλά και σαφώς μπορεί να είναι). Όμως αλοίμονο αν διαθέσω το σώμα μου ή/και το μυαλό μου ή/και την ψυχή μου σε κάποιον όπου δεν είναι δεδομένα - προσυμφωνημένα - συζητημένα κάποια πράγματα, κάποιες αλήθειες, κάποια πρωτόκολλα, όπως και όσο αυτά ορίζονται από το εκάστοτε σχήμα.

  crimson moon