Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Switch?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Switches' που ξεκίνησε από το μέλος breathing_stone, στις 25 Φεβρουαρίου 2006.

  1. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Εγώ το σγουιτς σε Τοπ/μποτομ με το ίδιο ατομο, το καταλαβαίνω.
    Το σγουιτς σε Τοπ/μποτομ με διαφορετικά άτομα, το καταλαβαίνω.
    Το σγουιτς σε D/s με διαφορετικά άτομα, το καταλαβαίνω.
    Το σγουιτς σε D/s με διαφορετικά άτομα να υπάγεται σε ένα Κ μέλος, παλι το καταλαβαίνω.

    Πως, όμως, αλήθεια πως παίζει σγουιτς D/s με το ίδιο άτομο?
    Πως, και μιλώ για όλα, απο καθημερινότητα μέχρι ζόρια, πως μπαίνεις στο τριπακι να υπακους, να τα δινεις ολα, να το πιστεύεις ρε παιδί μου απο μέσα σου, αυτό που ζείτε και κάνετε και να προσπαθείς !! και μετά να τα αφαιρείς και να μπαινεις σε ένα εντελώς αντίθετο τριπακι του " παίρνω, δεν δίνω" " θέλω εγώ, όχι τι θες εσύ"

    Μου φαίνεται αδιανόητο, αν κάποιος έχει εμπειριες, D/s ξαναλέω με το ίδιο άτομο, θα ήμουν πραγματικά πολύ περίεργη να ακούσω πως το ζει  
     
  2. danos

    danos Regular Member

    Για την ιστορία και μόνο
    Οι swich που εχω γνωρίσει εκτός απο μενα Συμπεριλαμβανομένου και εμου δεν Υποστηρίζουν σχεσεις ds ms αλλα μονο κρεβάτι
    τπτ αλλο
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ρε παιδί μου, μπορεί σε κάποια φάση το Κ να υποστεί μια ιδεολογικοψυχοσωματική καταβύθιση, ένα υπαρξιακό κενό, ένα ποιός αλήθεια είμ ' εγώ και και που πάω ένα πράμα, οπότε εκεί απάνω παρεμβαίνει το υ και με βάση όσα έχει μάθει τόσο καιρό παίρνει τα ηνία προσωρινά, για να τον συνεφέρει... 
     
  4. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Παίρνει τα "ηνία" και στην ουσία κάνει οτι του έχει πει το Κ πως θέλει? Αυτο δεν είναι ακριβώς σγουιτς (συνειδητό τουλάχιστον) αυτο είναι το υ, που θέλει απεγνωσμένα να είναι και είναι υ οπότε θα κάνει ακόμη και κάτι που δεν θέλει ( να αναλάβει έλεγχο)

    Η λέξη κλειδί είναι το προσωρινά. Αν αυτό είναι προσωρινό και κάτω απο guidelines έστω και πιο γενικά, οχι επι τούτου, του Κ μέλους, τότε δεν το θεωρώ εγώ σγουιτσια.

    Αν γίνει μόνιμο, το υ θα υποφέρει και "χαλάει" η αρχικη συμφωνία συσχέτισης με συγκεκριμένη ανταλλαγή ελέγχου. Εκεί παίζει αναδιαπραγμάτευση ολική. Και ή αλλάζει το πλαίσιο ή λήγει η σχέση. Πάντως ούτε αυτό ειναι σγουιτς γιατί δύσκολα αν το υ γίνει Κ του Κ του για πολυυυυ να ξαναγυρισει σε υ, οταν το Κ "ξελαμπικαρει"

    Τέλος να πω, προσωπικά δεν κατανοώ το "Κ να υπερφορτωθει" δεν εισαι Κ απο ρολακι που κάποια στιγμή σε ξερνάει, είσαι γιατί έτσι μπορείς να συσχετιστεις, δεν πρέπει να σε ζορίζει το να είσαι ο εαυτός σου. Μπορεί να τον ζοριζει το υ, να τον φορτώνει, αυτο ναι, εκει η διώχνεις το υ επειδη δεν τραβαει η φαση με το συγκεκριμένο υ, η απλά λες δεν είμαι σε φάση να εκπαιδεύσω υ, έχω άλλα στο μυαλό μου. Δεν σε πιέζει όμως το οτι εισαι Κ. Ασχετα αν δεν είσαι σε φάση σχέσης. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

    Βγάζω νόημα?
     
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Φυσικά και εντός ορισμένου πλαισίου, λειτουργεί έτσι, δηλ. "βγάζει νόημα", πα να πει ισχύει...
    Μια χαρά..!
    Σε κάποιο άλλο πλαίσιο μπορεί να ισχύει υπό κάποιες προϋποθέσεις/παραμέτρους/παραδοχές ή και καθόλου...
    Αυτό το "καθόλου" μπορεί να είναι καναδυό άλλα πλαίσια, που στην καλύτερη περίπτωση να ομοιάζουν επιφανειακά με τα προηγούμενα σε κάποιο βαθμό...
    Μια χαρά και πάλι...

    Το θέμα όμως δεν είναι στα παραπάνω...
    Αν για τους όποιους κάποιους, που λειτουργούν στο όποιο α ή β ή γ πλαίσιο, καταλήξει η επιλογή του πλαισίου που λειτουργούν να αποτελεί σημαντικό θέμα γι' αυτούς, τότε "Χιούστον, την βάψαμε"...
    Ανεξάρτητα από το σε ποιο πλαίσιο αντίληψης "ανήκουν/λειτουργούν", αυτομάτως ορίζονται ως οπαδοί/κολλημένοι/φανατικοί/χούλιγκαν/μάρτυρες (με αυτήν την σειρά)...
    Στα ίδια πλαίσια (α,β,γ) κατοικοεδρεύουν φυσικά και άτομα, που ουδεμία σχέση έχουν με τους τυπάδες της προηγούμενης πρότασης.
    Είναι τα άτομα που λένε την φράση "Χιούστον, την βάψαμε", στην πραγματικότητα εννοούν κάτι για για ζάλη γεννητικών οργάνων, γεγονός που ευλόγως αποφεύγουν...

    Και εξ αυτού του γεγονότος είναι τα άτομα (ευρύνοες λέγονται, στα ελληνικά λέγονται όπεν μάιντεντ) που θα δεχτούν οπτικές περί του σουίτς από τους κατά δήλωσίν τους σουίτς, άνευ κρίσεων και κριτικής, πλαισίων και προϋποθέσεων.
    Στην καλύτερη περίπτωση (οι ευρύνοες, είπαμε) να διασαφηνίσουν κάτι, αν ερωτηθούν ευσχήμως, να ανοίξουν κάποιο παράθυρο - αν έχει κολλήσει- να βάλουν τα πράματα σε μιαν ώριμη βάση, έτσι ώστε οι σουίτς να πάρουν τον όποιο δρόμο θέλουν μεν, με μια χαρακτηριστική ιδιότητα δε: να μη σπάνε αρχίδια, να μη ζαλίζουν μουνιά... Και καλές βόλτες...
    Μέγιστο κέρδος αυτό...

    Αυτό είναι ένα νήμα, λοιπόν, που εγώ βλέπω αυτά ακριβώς, παρεξηγήσεις από αβασάνιστες αντιλήψεις/απόψεις και λάθος ερωτήσεις σε λάθος άτομα, που γεννούν αντιλήψεις που ξαναμαναέρχονται με την όποια ευκαιρία/αφορμή δια την γνωστή ζάλη των γεννητικών...
    Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω ένας λόγος που συνειδητά θα μπορούσε να προταχθεί για την δημιουργία τέτοιων προβληματισμών/καραμπίνα...

    Υποψιάζομαι έναν, αλλά είναι πολύ σόκιν...
     
  6. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Η Συμφωνία μεταξύ Κ/υ είναι "θα κάνεις ό,τι σου λέω" ναι; ( Το ίδιο και πιο ενισχυμένο στο M/s)

    Άρα αν ζητηθεί στο υ να πάρει τα ηνία για τον οποιοδήποτε λόγο κ για όσο χρόνο του ζητηθεί, τι θα γίνει, θα παρακουσει;

    Εντολή δεν είναι κ αυτο;

    Νομίζω καμία φορά, δεν ξέρω, μου δίνεται η εντύπωση ότι μπαίνει το "το υ να είναι υ και να είναι κάτω από το Κ και να ακολουθεί" κλπκλπ πάνω από αυτό το "Εγω λέω εσύ κανεις".

    Δεν το εκφράζω πολύ καλά αυτή τη στιγμή το ξέρω απλά μερικές φορές μου δημιουργείται αυτή η αίσθηση ότι μιλάμε για το πλαίσιο λες και το κομμάτι του υ είναι πάνω απολα ή λες κ όλο το φοκους πάει εκεί.

    Ελπίζω να βγάζω κ εγώ νόημα <3
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Για να καταλαβω, αν ο/η Κ δωσει την εντολη που λετε στην/ον υ του να παρει δλαηδη τα ηνια για τα επομενα 20 χρονια, παραμενει Κ και ο/η υ παραμενει υ?
     
  8. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Καλημέρα @MauveDelastrange :-* !!
    Αρχικά ξέρεις πολύ καλά αν και πως βλέπω το θέμα focus στο υ, και δεν θεωρώ ότι αυτό που λέω έχει σε τίποτα να κάνει με αυτό.

    Τώρα, θεωρώ όπως έγραψα και παραπάνω ότι ναι, το υ θα υπακούσει σε εντολή του Κ να πάρει τα ηνία γιατί αυτό κάνει: υπακούει, για να υπακούσει όμως και να μπορεί αν το κάνει θα έχει guidelines από το ίδιο το Κ, έστω και σαν μπούσουλα με βάση το τι ξέρει τόσο καιρό οτι θέλει το Κ αυτο. Επίσης, έχει τεράστια σημασία το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα του ζητηθεί να το κάνει.

    Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο λέγεται ''έχω τον έλεγχο'' όσο εκτελώ και για τους δύο μας τον έλεγχο Σου! Για κάποιο λόγο που εσύ κρίνεις.
    Κάτι τελείως άλλο από το να είσαι switch με το ίδιο άτομο και ο έλεγχος να αλλάζει συνεχώς χέρια, που ήταν και η αρχική μου ερώτηση.

    Επίσης στην περίπτωση που όντως απλά ο έλεγχος αλλάξει χέρια και αφεθεί η φάση όπως να ναι γιατί το Κ δεν ''μπορεί'' τότε για μένα παύει να υφίσταται Κ/υ σχέση όπως ήταν εξ αρχής.

    Δεν είναι Κ αυτός που δεν έχει έλεγχο, όσο και να θέλουμε να ακολουθήσουμε τον άνθρωπο και τη σχέση κτλ, Κ του υ αυτού παύει να είναι, τι να κάνουμε;

    Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο στο D/s και καθολικό! Αφορά σχέσεις ανταλλαγής ελέγχου ξεκαθαρισμένης κατεύθυνσης, αφορά δηλαδή ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κάτω από το οποίο σχετίζονται οι άνθρωποι αυτοί. Δεν θα αναλύσω το αν μένουμε στο πλαίσιο και χάνουμε τον άνθρωπο κτλ κτλ γιατί προσωπικά δεν με απασχολεί, προσωπικά ναι, θα έχανα τον άνθρωπο, αν χανόταν το πλαίσιο μας, γιατί θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτός όπως και εγώ είμαστε το ίδιο το πλαίσιο, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, δεν θα μπορούσα να είμαι μαζί του αν δεν ήμουν σκυλί του, είναι απλό.

    Αν λοιπόν σταματήσει αυτό, δεν έχει να κάνει με 'μη υποταγή και focus σε εμένα και όχι σε Εκείνον'' έχει να κάνει με το ότι κλονίζεται η αρχή συσχέτισης μας, κλονίζεται η ανταλλαγή ελέγχου, το πλαίσιο που τόσο ‘’κακό’’ ακούγεται μερικές φορές ( δεν το λέω για εσένα αυτό, γενική τοποθέτηση, εννοείται), η συμφωνία-βάση, για να το πω πιο απλά.

    Ένα συνειδητό πλαίσιο θέλω, με το συγκεκριμένο άνθρωπο θέλω αυτό το πλαίσιο γιατί 'το χούμε' πχ αν αλλάξει είτε ο άνθρωπος είτε το πλαίσιο, φυσικά και αλλάζει η σχέση.

    Τι θα γίνει αυτή η σχέση στα χέρια των μελών είναι άλλο θέμα, και φυσικά είμαι υπερ του ότι μπορεί να γίνει ό,τι ό,τι θέλουν και καλύτερη και χειρότερη και και και….αλλά αλλάζει! Δεν είναι Κ/υ με Κ το αρχικό Κ και υ το αρχικό υ, τουλάχιστον.
     
  9. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @elfcat - δεν είπα κάτι τέτοιο.
    @kinsha no onna - κάποια στιγμή που θα μπορέσω να εξηγήσω πως το σκέφτομαι θα επανέλθω.

    Καλή συνέχεια.
     
  10. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    όποτε θεςςς <3
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Δεν βγάζεις.....      
     
  12. Dapom

    Dapom Contributor

    Ακριβώς αυτό...για αυτό και είναι switch και όχι Κ/υ ή M/s.

    Αλλάζουν θέσεις στους ρόλους όποτε θέλουν.

    Να στο πω με παράδειγμα για τους switch είναι σαν ο διευθυντής την μια εβδομάδα να γίνεται γραμματέας και η γραμματέας διευθύντρια και την επόμενη το ανάποδο.
    Η λογική λέει ότι αυτές οι αλλαγές απλά θα κάνουν τα πράγματα μπάχαλο (και συμφωνώ απόλυτα με τη λογική) αλλά πολλοί άνθρωποι είναι μπάχαλο ή δεν τους ενοχλεί καθόλου η "αταξία".
     
    Last edited: 4 Μαρτίου 2017