Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Switch?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Switches' που ξεκίνησε από το μέλος breathing_stone, στις 25 Φεβρουαρίου 2006.

 1. _voltage_

  _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

  @kinsha no onna @Dapom @espimain @cadpmpc

  Αυτό που προσπάθησα πολύ αποτυχημένα να πω είναι ότι (στο δικό μου το κεφάλι φυσικά) το function του υ ως "εργαλείο προς χρήση" είναι πολύ μεγαλύτερο και σημαντικότερο από οποιοδήποτε άλλο function.

  Επίσης ίσως σκέφτομαι πιο πολύ ένα σ πάρα υ.
  Γιατί (πάλι στο δικό μου το κεφαλι) απλά είσαι ένα εργαλείο.
  Οπότε θέλει να είσαι το Α; Είσαι το Α. Θέλει να είσαι το Β; Είσαι το Β.

  Ούτε μα ούτε μου ούτε δε μπορώ ούτε τίποτα. Λέει και κάνεις.

  Αντιλαμβάνομαι την αντίφαση του να σου πει πάρε λίγο τα ηνία να κάνω μια δουλειά που έχω κ επιστρέφω αλλά (ξανά στο δικό μου το κεφάλι) και αυτόματα αυτοκίνητα υπάρχουν πλέον που δεν χρειάζεται να τα οδηγείς κ σε πάνε στην δουλειά σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τον έλεγχο της διαδρομής. Τραγικό παράδειγμα αλλά έτσι για την εικόνα.

  Αυτά.

  Δεν θα επανέλθω, ελπίζω αυτό να εξηγεί λίγο τι σκεφτόμουν.

  Καλό σκ.

  ΥΓ- μπορεί βέβαια αυτή η οπτική να έχει τεράστιο bias λόγω των προσωπικών μου εμπειριών. Το αντιλαμβάνομαι κ αυτό πλήρως. Απλά και για να αναφερθώ σε κάτι προσωπικό, εμένα οποτε μου ζητήθηκε από τον Α μου να πάρω τα ηνία *** για τον οποιονδήποτε λόγο τα πήρα (φυσικα) και όπως τα πήρα έτσι τα επέστρεψα. Οπότε ίσως το bias να πηγάζει από αυτές τις εμπειρίες.

  *** το "παίρνω τα ηνια" =/= τοπαρω ή ντομαρω τον Α.

  (Σορυ για τα 52 εντιτ αλλά ούτε να γράψεις δε μπορείς με το γαμημενο το πουτσοκρυο δωπερα)

  Φιλιά!
   
  Last edited: 4 Μαρτίου 2017
 2. cadpmpc

  cadpmpc Contributor

  Περικαλώ τα ενδιαφερόμενα για την ψυχική τους υγεία και διανοητική καλή λειτουργία άτομα, να εντρυφήσουν στην αρχή της απροσδιοριστίας του Heisenberg..!
   
 3. ἀστράρχη

  ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

  Αυτό που λες το καταλαβαίνω, και το καταλαβαίνω γιατι είναι για λίγο, και κάτω απο ήδη ( ακόμη και στο παρελθόν ) δοσμένες οδηγίες. Είναι αυτόματο αμάξι, εργαλείο όπως λες, και το καταλαβαίνω.

  Αυτό δεν ειναι σγουιτς. Ο σγουιτς γουστάρει, θέλει ΚΑΙ τον ελεγχο, τον δικό του προς άλλον, δεν το κάνει για υπηρεσία η εργαλείο του άλλου.

  Εγω καταλαβα πάντως, αλλά για και σε μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργούσε κάτι τέτοιο με ενα υ και ειδικά με ενα σ, καθώς θα ήθελε νέες οδηγίες "πλοήγησης" να του δώσουν, αρχικά και θα ηταν δυστυχισμένο με τις τόσες λήψεις αποφάσεων στο τέλος. Δεν θα ακολουθούσε απο ενα σημείο και μετά, θα όριζε και αν ήθελε αυτό θα είχε μπει σε τέτοια σχέση εξ αρχής. Αν ο άνθρωπος το κάνει να αντέξει, δεκτό, δεν το κάνει η υποταγή του να αντέξει όμως...Γιατί δεν υφίσταται πια υποταγή. Δεν το ορίζουν.

  Edit* Επειδή ίσως αν διαβαστεί μόνο αυτό το σχόλιο μου, να παρεξηγηθώ, εννοώ ο σγουιτς σε σχέση D/s με το ίδιο άτομο. Δεν μιλώ για κινκιες, τοπαρισμα ή για D/s με τελείως άλλο άτομο. Εκεί έχω την απορία εγώ. Γίνεται D/s switch? Με ίδιο άτομο? Και αν ναι πως, σε τι mindtrip μπαίνει?
   
 4. gaby_m

  gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

  Παραλλαγή αυτού του παραδείγματος είναι το service topping, όπου έχει ανατεθεί σε ένα bottom (για να μη μπούμε στη διαδικασία αν είναι υποτακτικός ή σκλάβος) να εκτελεί χρέη top, για περιορισμένο χρονικό διάστημα όπως πχ ένα παιχνίδι ή λίγες μέρες ή για περιορισμένο πεδίο δράσης, πχ μια σκλάβα έχει καθήκον να διοικεί κάποιο πρόσωπο λίγες ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα.

  Αυτό είναι service topping, δεν είναι switching. Το switching, αν είναι όπως το καταλαβαίνω, γίνεται επειδή αυτή είναι η επιθυμία του υποκειμένου και συμβαίνει να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει αυτήν την επιθυμία, δηλαδή ένα πρόσωπο που να λειτουργεί και να μεταστρέφεται αντίστοιχα, για κανέναν άλλο λόγο.

  Δε νομίζω να γίνεται. Λογικά δεν γίνεται και δεν έχω δει προσωπικά να γίνεται, τουλάχιστον όχι πειστικά για τους ίδιους τους μετέχοντες. Απο κεί και πέρα όλα για τους ανθρώπους. Δεν είναι ανάγκη κανείς να αποκαλεί με κάποια ορολογία του χώρου τα πάντα όλα.
   
 5. espimain

  espimain Contributor

  Αν μια υποτακτική επιλέξει για κύριο της έναν switch, έχει μια λογική, το να της ζητηθεί κάτι τέτοιο που συζητιέται.
  Αυτό ακριβώς είναι ένας switch, είναι κάποιος που επιθυμεί εναλλαγή ρόλων.
  Αν η υποτακτική θέλει να να τον ονοματίζει κυρίαρχο, με γεια της και χαρά της.
  Η εναλλασσόμενη κυριαρχία, είναι διάφορη από την κυριαρχία.
   
 6. Dapom

  Dapom Contributor

  @MauveDelastrange αυτό που περιγράφεις θα συμφωνήσω με την @kinsha no onna δεν είναι switch αλλά μεταφορά ελέγχου μέσω εντολών και για χρονικό διάστημα που είναι ελεγχόμενο και ορισμένο από τον Κ. Δηλαδή δεν είναι μια "ανάγκη" του υ για την οποία του δίνεται ο έλεγχος.
  Αντιθέτως στην περίπτωση των switch ο έλεγχος δίδεται από την ανάγκη είτε του ενός είτε και των δύο μελών να κυριαρχήσουν αλλά και να κυριαρχηθούν.
  Αλλά και μιας και ανέφερες τα αυτοκίνητα σαν παράδειγμα θα το πω κι έτσι.
  Στην περίπτωση της Κ/υ ο Κ είναι οδηγός και το υ συνοδηγός ή απλός επιβάτης. Και επειδή ο Κ κουράστηκε στη διαδρομή και για να μην σκοτωθούν επειδή τον παίρνει ο ύπνος δίνει το τιμόνι στο υ. Το δε υ ξέρει ότι πρέπει να οδηγήσει συνετά και προς τον προορισμό τους....τέλος
  Στην περίπτωση των switch με το πού φθάνουν στη Κόρινθο και σταματάνε για καφέ ο ως τότε συνοδηγός/επιβάτης απαιτεί να συνεχίσει αυτός την οδήγηση γιατί γουστάρει να οδηγεί και να έχει τον έλεγχο μέχρι την επόμενη στάση όπου θα το ξανασυζητήσουν πως θα συνεχίσουν.
   
 7. elfcat

  elfcat . Contributor

  Eίπατε επι λέξει:

  "Η Συμφωνία μεταξύ Κ/υ είναι "θα κάνεις ό,τι σου λέω" ναι; ( Το ίδιο και πιο ενισχυμένο στο M/s)

  Άρα αν ζητηθεί στο υ να πάρει τα ηνία για τον οποιοδήποτε λόγο κ για όσο χρόνο του ζητηθεί, τι θα γίνει, θα παρακουσει;

  Εντολή δεν είναι κ αυτο;"

  Και επί αυτού σας ρώτησα αν αυτή η εντολή δίδεται επί είκοσι χρόνια, ο/η Κ παραμένει Κ και ο/η υ παραμένει υ;
  Προσπαθώ να καταλάβω τί θέλετε να πείτε, γιατί η παραπάνω διατύπωσή σας δεν έχει νόημα...
   
 8. cadpmpc

  cadpmpc Contributor

  Είπα κι εγώ..!
   
 9. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  ο @danos εδωσε απλά και κατανοητά τον ορισμό του switching.

  Έχω εμπειρία σχέσης με σουίτς, ο οποίος για το συγκεκριμένο πλαίσιο της σχέσης με μένα λειτούργησε σαν Τοπ και εκτός κρεβατιού και ομολογώ μια χαρά δουλειά έκανε. Είχα και σχέσεις πολύ καλές με την Top της οποίας ήταν ο bottom και ομολογώ το μαστίγωμα της από τα απολαυστικότερα που έλαβα ποτέ. Όταν τον προσκάλεσα για ένα σεσσιον με μένα ως Top είπε πολύ ευχαρίστως. Όταν χόρτασε η σαδίστρια μέσα μου και η μαζοχίστρια ζητούσε τα δικά της, τον παρακάλεσα να με πονέσει, όπως και έκανε. Γι αυτό όταν δηλώνω τι είμαι, τονίζω πως πέρα από σαδόμαζοχίστρια είμαι και απλά αλγολάγνα. Με τον πόνο μπορώ να παίζω χωρίς να αφορά στο παραμικρότατο Ds ή Ms.
  Δεν τα γράφω αυτά για να μιλήσω για τις εμπειρίες μου, αλλά για να δείξω μέσα από παράδειγμα, τι αποκαλώ σουίτσινγκ.

  Στο Ms τώρα, αν για τον άλφα ή βήτα λόγο, χρειαστεί την σκλάβα Του να αναλάβει τα ινία, στο δικό μου μυαλό με μια πρόχειρη ανάλυση προϋποθέτει τουλάχιστον πως 1ον ξέρει πως η σκλάβα Του έχει ενσωματώσει πολλά δικά Του και ουσιαστικά τον εαυτό Του εμπιστεύεται και την δουλειά που έκανε με την σκλάβα Του και 2ον θα πρέπει η σκλάβα να διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Κι εφόσον μιλάμε για εκπαιδευμένη σκλάβα δεν βλέπω να υπάρχει ιδιαίτερα θέμα. Είχα παλαιότερα αναφέρει κάπου πως καλές κι απολαυστικές οι σκλαβούλες να τρέχουν πάνω κάτω και να μπορούν να προσφέρουν μόνο απόλαυση και να πάσχουν από ευθυνοφοβία (μη αποδεκτό από μένα χαρακτηριστικό για σκλάβα, αλλα αυτά είναι τα δικά μου), αλλά αν μη γένοιτο συμβεί κάτι με την υγεία του Κ και έχει χάσει τις αισθήσεις του και χρειάζονται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις και να παρθούν τα ινία εδώ και τώρα, η εκπαιδευση να χωνεις σφηνα στο κολαρακι δεν θα βοηθήσει να σωθεί η ζωή Του. Τέτοιες γυναίκες σκλάβες δεν γνωρίζω πολλές που θα μπορούσαν συγκροτημένα να παραμερίσουν τον πανικό και να κάνουν ότι χρειαστεί, για όσο χρειαστεί για να υπηρετήσουν το καλό Του Κυρίου, αλλά γνωρίζω αρκετές. Και μπορώ να πω πως βασει των παρατηρησεων τόσων χρόνων, μια μεγάλη μερίδα θα κατέρρεε γιατι απαπα αυτά είναι κυριαρχικά πράματα. Δεν αφορουν το μουνί τους. Και σ αυτό ευθύνη δεν κουβαλούν μόνο αυτές. Αλλά είπαμε τα μεταξωτά βρακιά δεν αφορούν μόνο τα οπίσθια των υ.
   
  Last edited: 5 Μαρτίου 2017
 10. cadpmpc

  cadpmpc Contributor

  @lady godiva

  Τα βιωματικά είναι καλά, το έχω ξαναπεί και το ξαναμαναλέω.
  Κι ας δημιουργούν εικόνες κι αντιλήψεις, που ένα επιδερμικά εκτεθειμένο άτομο, σπάνια, μπορεί στοιχειωδώς έστω, να αντιληφθεί.

  Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, εκτός από ουσιαστικά, είθισται να χαρακτηρίζονται κι "επικίνδυνα", διότι η περιγραφή μιας αλληλουχίας γεγονότων ή η λογική και οι διαδικασίες που τα διατρέχουν, τα κάνει να φαίνονται ευκολάκια/πις-οβ-κέικ, ένα πράμα..!
  Και όχι σε θέματα δοσμένης βαρύτητας, καταπώς περιγράφεις (υγεία πχ), αλλά και θέματα που αφορούν στην αντιλαμβανόμενη αξιοπρέπεια των παρτενέρ.
  Έχω δει μποτομούλες (κατά το εύστοχον σκλαβούλες) να λειτουργούν πολύ πιο ολοκληρωμένα από τις σκλαβούλες σε σχέσεις ένα κλικ μετά τις μαστιχοβανίλες (σχέσεις όμως), όπως έχω δει και σχέσεις ντι-ες (κατά δήλωσιν του φερομένου ως ηγουμένου) που ουδεμίαν σχέσιν με το βερίκοκο είχαν πέρα απο κάποιες ατμοσφαιρικές πινελιές που με τη σειρά τους τραυμάτισαν τον OCD καμβά των ακολούθων που εκραύγασαν μεγαλειώδη σιχτίρια...

  ...
  Όσον αφορά στο "...ευθυνοφοβία (μη αποδεκτό από μένα χαρακτηριστικό για σκλάβα, αλλα αυτά είναι τα δικά μου)...", αποτελεί το κουμπί της Αλέξαινας εν προκειμένω καθότι μπορεί να είναι προσανατολισμένο και προς τα έξω (τον ηγούμενο, το περιβάλλον τους, την ευρύτερη κοινωνία), αλλά και προς το μέσα (το είναι του ακόλουθου μέλους, πα να πει αυτό)...
  Και στις δυο περιπτώσεις αποτελεί ευθύνη του ηγουμένου μέλους. Επίσης να προσθέσω πως δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο ο ένας από τους δυο προσανατολισμούς***.

  ***Έδιτ: Στην περίπτωση που το ακόλουθο μέλος υπερβεί εαυτόν, μιλάμε για μια πολυ τυχερά ηγούμενη περσόνα, αυναισθηματικώς μεν σε καθεστώς αναπηρίας, αλλά με τύχη βουνό δε...
   
  Last edited: 5 Μαρτίου 2017
 11. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Η αρχή απροσδιοριστίας του Heisenberg δεν εχει εφαρμογη/αντικτυπο στον μακροκοσμο. Οπότε σε τι θα βοηθήσει? Ερωτώ διότι είμαι απ αυτές που ενδιαφέρονται για την ψυχική τους υγεία και διανοητική καλή λειτουργία!
  Όσο για τα υπόλοιπα θα χρειαστώ καφέ γι αυτό μέχρι να τον πιώ, περιορίζομαι στην Φυσική γιατί εκεί υπάρχει αν μη τι άλλο κάτι που δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί κατά πως βολεύει τον καθένα ή/και για προώθηση κάθε προσωπικής ατζέντας του οποιουδήποτε.
   
 12. cadpmpc

  cadpmpc Contributor

  Το "εν οίδα, ότι ουδέν οίδα" σε ποιον κόσμον ανήκει άραγε..?
  (Αι εγκυκλοπαίδειαι γενικάς εν πλαισίω δόσεις γνωστικού αντικειμένου εντέλλονται να παρέχουν)...