Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To BDSM είναι σεξουαλική διαστροφή;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 26 Ιανουαρίου 2006.

 1. black_pearl

  black_pearl Regular Member

  RE: RE: To BDSM είναι σεξουαλική διαστροφή;

  thanks man!!!
   
 2. G_E

  G_E Contributor

  RE: RE: To BDSM είναι σεξουαλική διαστροφή;

  Θα διαφωνήσω με την πρωτη συμβουλή. Ειναι αλήθεια πως η κατάσταση με τους ψυχοθεραπευτές στην Ελλαδα είναι τραγική. Ο καθε αδαής αποφοιτος μιας σχολής δηλωνει ψυχοθεραπευτης και αποτελεί δημοσιο κινδυνο. Αυτό δεν ακυρώνει την αξία και την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας οταν αυτή εξασκείται από σοβαρους επαγγελματίες που και οι ιδιοι εχουν θητεύσει "στο ντιβανι" και εχουν, για οσο χρειαζεται την καταλληλη εποπτεία.

  Θα συμφωνήσω με το δευτερο. Το "γαμεύεσθαι" μπορεί να ειναι θεραπευτικό.

  Και θα συμφωνησω και με το "επιστεγασμα" πως "τίποτα δεν είναι "διαστροφή", στο απολύτως νόμιμο πεδίο για το οποίο συζητούμε, αν δεν αποτελεί μονομανή προσκόλληση.

  Στο site
  www. psychologia.gr διαβαζω..

  Οί σεξουαλικές παρεκκλίσεις παλιότερα ονομάζονταν σεξουαλικές διαστροφές.

  Πρόκειται για καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από τα εξής:

  Α. Για μια περίοδο τουλάχιστον 6 μηνών υπάρχουν επανειλημμένες, έντονες, σεξουαλικά διεγερτικές φαντασιώσεις, σεξουαλικές παρορμήσεις ή συμπεριφορές που γενικά αφορούν:

  1) μη ανθρώπινα αντικείμενα

  2) το να υποφέρει κανείς ή να κάνει τον σύντροφο του να υποφέρει, να ταπεινώνεται ή να ταπεινώνει τον σύντροφο του

  3) παιδιά ή άλλα μη συναινούντα άτομα

  Β. Η συμπεριφορά, οί σεξουαλικές παρορμήσεις ή οί φαντασιώσεις προκαλούν κλινικά σημαντική υποκειμενική ενόχληση ή έκπτωση στον κοινωνικό, επαγγελματικό ή άλλους σημαντικούς τομείς της λειτουργικότητας.


  Καθώς βλεπετε υπαρχει Α και Β.

  Αυτό που μπερδευει πολλούς είναι η πιθανή ταυτοχρονη υπαρξη σε ατομα του BDSM, εκτός από τις σεξουαλικές προτιμησεις τους, διαταραχές της προσωπικότητας όπως κατάθλιψη, οριακή διαταραχή της προσωπικότητας κλπ.
   
 3. DreamMaster

  DreamMaster Regular Member

  Οχι ακριβώς. Τεχνικά, η μονομανία του αυνανισμού σε μετεφηβική ηλικία είναι "άρνηση σεξουαλικής ωρίμανσης" (ένα είδος arrested development). Μια παλινδρόμηση σε "ψυχικά" μικρότερες ηλικίες.

  ΦΥΣΙΚΑ ο αυνανισμός παράλληλα ή σε διαλείμματα της σεξουαλικής ζωής είναι απόλυτη ΥΓΕΙΑ μέχρι τα βαθιά γεράματα

  Επίσης rolfo, πρέπει να είναι φανερό ότι με αυτόν τον ορισμό η μονογαμία είναι διαστροφή (στροφή της ερωτικής ενέργειας σ' ένα και μόνο άτομο), όπως και ο απόλυτος και μονομανής φετιχισμός. Είχα υπόψη μου αυτόν τον ορισμό όταν έγραφα σε άλλο θρεντ για τη μονογαμία ότι δηλ. μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διαταραχή της ψυχικής υγείας μόνο αν δωθούν οι δυνατότητες (και υπάρχουν οι ικανότητες) να αναδυθούν οι πολλαπλές όψεις του κάθε ανθρώπου που συμμετέχει στο ζευγάρι.

  Θα συμφωνήσω με τον KyriosG, το εν γένει σωστό κείμενο το oscarwil αλλά και τα δικά μου προλεγόμενα, δεν πρέπει να απαξιώσουν τους ανθρώπους που μοχθούν και προσπαθούν στο χώρο της ψυχικής υγείας. Για να απαντήσετε στο αν φταίνε ή όχι για την (ελληνική) κατάντια του χώρου, πρέπει να απαντήσετε και στο αν φταίνε οι ταξιτζήδες που δεν καθαρίζει το μητρώο, να φύγουν τα μαϊμού ταξί.

  Επίσης, να συμπληρώσω πως τα πολύ σωστά κριτήρια που αναφέρει το psychologia.gr είναι τα επίσημα Criterion A και Criterion B που θέτει το DSM-IV (το δεύτερο διάσημο εγχειρίδιο) ως διατυπώσεις και που ζητά να συνυπάρχουν για να τεθεί κλινική διάγνωση.
   
 4. DreamMaster

  DreamMaster Regular Member

  RE: RE: RE: To BDSM είναι σεξουαλική διαστροφή;


  Ευχαριστώ zinnia που ξεκαθαρίζεις κάτι που έγραψα "άτσαλα" και μπορεί να παρανοηθεί: φυσικά και είναι υγιέστατο και ευκταίο, στο παράδειγμά που έβαλα, να επιδιώξω την επικοινωνία με την δασκάλα, και να της εξηγήσω ευθαρσώς ποιά πράγματα θα ήθελα να ζήσω μαζί της.

  Δυστυχώς, η κοινωνία μας δεν μου "επιτρέπει" (για δικούς της καλούς λόγους) εκεί που είμαι στην ουρά για τους ελέγχους να αρχίζω να εκφράζω τις ειδικές ή γενικές σεξουαλικές μου επιθυμίες. Δεν εννοούσα να πάρεις την φαντασίωση στο σπίτι σου και να μην κάνεις τίποτα επ΄αυτού. Είμαστε όμως όλοι αντικειμενικά περιορισμένοι από το ότι επιλέξαμε να ζούμε σε μια κοινωνία με μερικούς σκληρούς όρους (που ως ενήλικοι πλέον τους ψιλογνωρίζουμε) και τα βουνά είναι άδεια. Πολλοί λίγοι ζούνε εκτός κοινωνίας, κατ΄επιλογήν.

  Μόνη λύση που βλέπω είναι να βελτιώσουμε / αυξήσουμε / κάνουμε πιο αποτελεσματική την επικοινωνία μεταξύ μας, ώστε να μπορούν να εκφραστούν και να υλοποιηθούν οι μύχιες επιθυμίες μας.

  Αυτό δεν κάνουμε κι εδώ:-;
   
 5. Astir

  Astir Guest

  Δυστυχώς, όχι όλοι, αγαπητέ Dream.
  Γιατι, για να επι-κοινωνείς, πρέπει πρώτα να ΚΟΙΝΩΝΕΙΣ.
  Και κοινωνώ σημαίνει συμμετέχω, βιώνω, ζω, πράττω, μοιράζομαι, αγκαλιάζω.
  Αλλά πάνω απ' όλα η ΕΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ απαιτεί κατάθεση ΨΥΧΗΣ.
  Διαφορετικά, περιορίζεται σε απλή ανταλλαγή απόψεων, κι αμέσως μετά επιστρέφει ο καθένας μας στο μετερίζι του.
  Α.