Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις


    Ξέρεις xplod, μεταξύ φαγητού «χλίδας» και φαγητού με σόδα, υπάρχουν και άλλα φαγητά (για πιο… ανθρώπινα στομάχια και πορτοφόλια).




    Όταν με το καλό τελειώσεις κι εσύ τις σπουδές και ό μη γένοιτο τύχει να μη βρεις πουθενά δουλειά, θα δεις πως δεν αρκεί απλώς μια "κακή νοοτροπία" των πολιτών ώστε έξω να μην υπάρχουν δουλειές ούτε καν για καθάρισμα τζαμιών στα φανάρια.
     
  2. Alucard

    Alucard Regular Member

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    @Elysium

    Εγώ είπα ότι "τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Φώτης Γεωργελές", δεν είπα ότι το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται. Και πώς θα μπορούσα να το πω αυτό, όταν είναι φανερό πως δεν είναι. Το δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ο Γεωργελές -όπως μας λέει ο ίδιος- έχει άλλο τίτλο, βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και έχει γραφτεί από γυναίκα δημοσιογράφο. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει με το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

    Το "Τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει" το είπα με την έννοια ότι δεν διαστρεβλώνει την αλήθεια καθώς όπως αποδεικνύεται από το δημοσίευμα της "Ε" υπήρχαν πράγματι επιδόματα, υπερωρίες κτλ. που ανέβαζαν τον μισθό και για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στο δημοσίευμα της "Πατρίς".

    Τα περί γκεμπελίστικης προπαγάνδας δεν θα τα σχολιάσω -αν και το να μιλάς... εσύ για... Γκέμπελς έχει από μόνο του ξεχωριστό ενδιαφέρον. Δεν μπορώ όμως να αποφύγω το σχολιασμό στα περί "ηλιθίων". Ειλικρινά τώρα Elysium, γίνεται να με ρωτάς εσύ αν περνάω τους άλλους για ηλίθιους τη στιγμή που προσπάθησες να μας εξαπατήσεις λέγοντας ότι ο Γεωργελές στο editorial της "Athens Voice" που δημοσιεύτηκε στις 19/10 διαστρεβλώνει αυτά που... γράφτηκαν τρεις ημέρες αργότερα στην "Πατρίς" στις 22/10;


    ----------


    @vautrin

    Γιατί το συνεχίζετε με προσβολές και προσωπική επίθεση; Σας είναι τόσο δύσκολο να αποδεχθείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικό αξιακό σύστημα από εσάς; Ότι για κάποιους το ψέμα παραμένει ψέμα ακόμα και όταν τους βολεύει;

    Περί "τζάμπα μαγκιάς"
    Ένα απόσπασμα από το τελευταίο edito 368 του Φώτη Γεωργελέ στην Athens Voice 9/11/2011:

    "Όταν ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε δημοψήφισμα, είχε τα δίκια του. Έκανε όμως λάθος. Γιατί σε κρίσιμες εποχές, δεν υπάρχουν δωρεάν πολιτικές κινήσεις. Και το αντίτιμο δεν το πλήρωσε μόνο αυτός, αλλά και η χώρα. Παρ’ όλα αυτά, το δημοψήφισμα ήταν η «παράφρων μεταβλητή» που έθεσε σε κίνηση το ακινητοποιημένο πολιτικό σύστημα και τοποθέτησε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Δεν υπήρχε στα 37 χρόνια της μεταπολίτευσης καμία άλλη εποχή που να κυριαρχεί σε τέτοιο βαθμό η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η παραληρηματική απομάκρυνση από την πραγματικότητα. Δεν υπήρχε καμία άλλη εποχή που να μιλάμε για κρεμάλες, για προδότες, για δωσίλογους και γερμανική κατοχή. Αν έχετε προσέξει, 10 μέρες τώρα, οι κραυγές έχουν κοπάσει. Γιατί η Ευρωπαϊκή Κοινότητα είπε απλώς, «τέρμα τα κόλπα». Και έθεσε το πραγματικό ερώτημα: εμείς όλοι, οι 27 χώρες, αυτό το πρόγραμμα διάσωσης μπορέσαμε να προτείνουμε. Θέλετε να το πάρετε, θέλετε να το αφήσετε. Εσείς όμως θα αποφασίσετε, είσαστε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ή έξω;

    Το δημοψήφισμα που δεν έγινε λειτούργησε παιδαγωγικά. Σε ένα 24ωρο αποκάλυψε όλη την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Ο Α. Σαμαράς που δεν ψήφιζε μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, συμφωνίες και τα κατηγορούσε ότι υποθηκεύουν την ανεξαρτησία της χώρας, ξαφνικά τα υπερψηφίζει. Και κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί με τις κινήσεις της θέτει σε κίνδυνο την έκτη δόση. Δεν παίρνουμε τα λεφτά. Αυτά που παίρνουμε δηλαδή, από τα μνημόνια, τα οποία όμως δεν ψηφίζει γιατί είναι καταστροφικά. Ξαφνικά όλοι κατάλαβαν ότι χωρίς τα δανεικά, στις 30 του μήνα δεν θα ’χουμε μισθούς και συντάξεις. Και όλοι αυτοί που κατηγορούσαν τις «συμφωνίες υποτέλειας», με την ίδια θέρμη κατηγορούσαν την κυβέρνηση γιατί με την ανευθυνότητά της έθετε σε κίνδυνο την επιβίωση της χώρας και τη θέση της στο ευρώ. Σ’ εκείνη την Ευρωζώνη δηλαδή, που μέχρι χθες αποτελούσε «imperium» γερμανικό στο οποίο είμαστε «προτεκτοράτο». Η υπέροχη εποποιία εξέγερσης των αγανακτισμένων οπλαρχηγών της εθνικής επανάστασης βούλιαξε στα ρηχά νερά της έκτης δόσης. Σε ένα 24ωρο, η επαναδιαπραγμάτευση, η αντίσταση, οι εναλλακτικές λύσεις, έδειξαν τη γελοιότητά τους. Αν τα πράγματα δεν ήταν τραγικά, αυτή τη στιγμή θα γελούσαμε. Πολιτικοί που η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας τους ήταν να εμφανίζονται στο πάνελ του Αυτιά και «οικονομολόγοι αφρικανικών σπουδών», δύο χρόνια διόρθωναν, κατέρριπταν, επαναδιαπραγματεύονταν, έλεγαν ηρωικά όχι στην Ευρωζώνη των 17 χωρών, στην Ευρωπαϊκή κοινότητα των 27 χωρών, στο ΔΝΤ όλων των χωρών του πλανήτη, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Ινδία, τις ΗΠΑ. Όσο κάθε τρίμηνο έρεαν τα δανεικά. Εκ του ασφαλούς.

    Το δημοψήφισμα των δύο ημερών ήταν αρκετό για να αποκαλύψει τη δημαγωγία και της Αριστεράς. Ήταν πράγματι ανεξήγητο, μια χούντα, μια χώρα σε δημοκρατική εκτροπή, κατεχόμενη, προτεκτοράτο, υποτελής σε ξένες δυνάμεις, διενεργούσε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός της για την τύχη του. Ωμούς εκβιασμούς κατήγγειλαν αμέσως. Γιατί όμως συνιστά ωμό εκβιασμό η δυνατότητα να αποφασίσει ο λαός την έξοδό του από το ευρώ; Αυτοί δεν έλεγαν ότι πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα και ας το λέμε μνα; Ότι είναι 153 βουλευτές οι προδότες και 11 εκατομμύρια εμείς; Ξαφνικά σε ένα 24ωρο, η «αγανακτισμένη» ανυπακοή και η επίκληση της Άμεσης Δημοκρατίας στα ιντερνετικά καφενεία, τελείωσαν απότομα. Με την ίδια θέρμη, κατηγορούσαν τώρα το δημοψήφισμα, τα «εκβιαστικά διλήμματα». Ως γνωστόν ο λαός δεν πρέπει να αντιμετωπίζει διλήμματα. Ο «λαός» των τηλεοπτικών οπλαρχηγών πρέπει μόνο να διεκδικεί περισσότερα δανεικά. Αυτή η Αριστερά έχει από καιρό μεταναστεύσει στη μεταμεσονύχτια τηλεοπτική ζώνη, εκεί όπου το ηρωικό γένος των Ελ αντιμετωπίζει τις επιθέσεις των Νεφελίμ."

    the paper - Edito 368 | www.athensvoice.gr


    Μετά και από αυτό, λέω να αντικαταστήσω το φάρο που έχω στο profile με έναν... ανεμόμυλο.  


    ----------

    @underherfeet

    Η Αργεντινή ζητά τεχνική βοήθεια από το ΔΝΤ για μέτρηση πληθωρισμού | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

    "Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά της ισορροπίας ανάμεσα στο δυσάρεστο και το καταστροφικό"
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Η πολιτική είναι η τέχνη να εμποδίζεις τους ανθρώπους να μπλέκονται σε όσα τους αφορούν.
    Π. Βαλερύ

    Δεν μπορείς να εμποδίσεις τα πουλιά της λύπης να πετάνε πάνω από το κεφάλι σου,
    αλλά μπορείς να τα εμποδίσεις να κάνουν φωλιά στα μαλλιά σου.
    Κινέζικη παροιμία
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Βρέθηκε πρωθυπουργός τελικά. Ευχήθηκαν στον καθηγητή Παπαδήμο καλή επιτυχία στο έργο του και σε κάτι ώρες θα ανακοινωθεί κυβέρνηση.

    Τον βρίσκω καλό systemiser και θα βοηθήσει τα δύο κόμματα να ανασυνταχθούν και να αναβαπτίσουν τα άσπρα - μαύρα τους, γιατί έχουν πάθει κοκομπλόκο εδώ και καιρό και έχουν χάσει τη βάση τους.

    Ο γ α π, μια στιγμή που τον είδα στην οθόνη, έχει τη φάτσα ανθρώπου που έκλαψε πολύ αυτές τις μέρες.
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Λες να μην του βγήκε το trading; ...
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Λέω... η φάτσα του έδειχνε ότι είχε, επιτέλους, καταλάβει ότι είχε χάσει τον έλεγχο. Νισάφι δηλαδή.
     
  7. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Ειδήσεις

     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις


    Δεν είναι έννοια αυτή. Αυτά είναι καινούργια ελληνικά. Πάλι να υποτιμήσεις τη νοημοσύνη μας προσπαθείς. Δε διαστρεβλώνεται δηλαδή η αλήθεια όταν παρουσιάζει ψεύτικα ποσά κι επιδόματα...
    Δε μπαλώνεται. Πες τα καλύτερα σε κανένα συμψηφοφόρο σου.




    Ο άνθρωπος που θαυμάζει το Γκέμεπλς ή και τον Χίτλερ (ας πούμε πως είμαι εγώ – αν και το μόνο που με ενδιαφέρει από την ναζιστική Γερμανία είναι η ισχύς και η πίστη της σε ιδέες), έχει τους λόγους τους.
    Αυτός όμως που μέχρι χθες έλεγε πως τον σιχαινόταν καθώς και όλη τη φιλοσοφία του ναζισμού, πόσο σκύλος* και προδότης μπορεί να είναι για να εφαρμόζει πλέον τη μέθοδό του εναντίων μάλιστα του ίδιου του λαού του;

    Και για να ξηγιέμαι και πάλι: Και εθνικιστής και ναζί και κομμουνιστής και αναρχικός θα μπορούσα να ήμουν. Το πρώτο μάλιστα ισχύει. Υποκριτής - χειροκροτητής του πασοκ μόνο δε θα άντεχα.



    *Δεν είναι υποκριτής, έχει περάσει τα όρια, μιλάμε πλέον για σκύλο που προσκυνάει το αφεντικό του ό,τι κι αν γίνει.




    Υ.Γ.


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    @Elysium

    εντελώς φιλικά,
    ας μείνουμε στα επιχειρήματα και ας μην ξεφύγουμε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς

    ας μην δώσουμε λαβή να μας κλειδώσουνε το νήμα  
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Ξεπέρασαν τις 900.000 οι άνεργοι
    Στο 18,4% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο

    Αθήνα
    Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο, από 16,5% τον προηγούμενο μήνα και 12,2% τον Αύγουστο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), καθώς το τελευταίο έτος οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα ή 48,1% σε 907.953.

    Πηγή: in.gr - Στο 18,4% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο - Ειδήσεις - Οικονομία
     
  11. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ειδήσεις


    Όχι αγαπητέ μου, αυτό που μου είναι δύσκολο ν’ αποδεχθώ είναι πως υπάρχουν συνομιλητές οι οποίοι στο πλαίσιο ενός διαλόγου, θα επέμεναν με πείσμα σ’ έναν εξόφθαλμα εσφαλμένο ισχυρισμό ακόμα κι όταν πολυάριθμες μαρτυρίες από διαφορετικές πηγές καθιστούσαν σαφές ποια είναι η πραγματικότητα. Μόνο ως εθελοτυφλία μπορώ να χαρακτηρίσω μια τέτοια στάση. Το λέγω επειδή στο πρόσφατο παρελθόν, σε μιαν άλλη συνομιλία μας, ήμουν εγώ αυτός που υπέπεσε σε σφάλμα, επικαλούμενος ανακριβή στοιχεία από κάποιο δημοσίευμα κι όμως δεν δίστασα να το αναγνωρίσω και να ανακαλέσω.

    Παράξενη αντίληψη έχετε για το τι συνιστά προσβολή και προσωπική επίθεση. Όταν αποκαλείτε κάποιον οπορτουνιστή, δηλαδή καιροσκόπο, πρόκειται προφανώς για αβροφροσύνη κατά το δικό σας αξιακό σύστημα;

    Όσον αφορά τέλος το δημοσίευμα που επισυνάψατε, δεν νομίζω πως συμβάλλει στην έγκυρη πληροφόρηση για την οποία υποθέτω πως όλοι ενδιαφερόμαστε. Ο λόγος; Δεν θα σχολιάσω τις προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου, είναι σεβαστές ακόμη κι αν διαφωνώ, θεωρώ όμως ότι είναι απαράδεκτο για έναν αναλυτή να παραχαράσσει συνειδητά τις θέσεις των κομμάτων της Αριστεράς για το ματαιωθέν δημοψήφισμα. Καταρχήν, τα τοποθετεί όλα σ’ ένα τσουβάλι, αποσιωπώντας τις μεταξύ τους διαφορετικές εκτιμήσεις. Ο ΣΥΝ και η ΔΗΜΑΡ ουδέποτε έθεσαν θέμα εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, μόνο το ΚΚΕ κι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζουν την αποδέσμευση. Δεν το γνώριζε αυτό ο γκεμπελίσκος δημοσιογράφος, αλλά κι εσείς που αναπαράγετε το δημοσίευμα; Έτσι υπηρετείτε την αλήθεια;

    Είναι βέβαια γεγονός πως τα κόμματα αυτά προτιμούσαν στη συγκεκριμένη συγκυρία μιαν άλλη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές. Προφανώς αυτό εξυπηρετούσε καλύτερα τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, αλλά ποιος μπορεί να τους ψέξει από θέση αναμάρτητου; Εντούτοις, όταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, απέρριψαν τις σκέψεις για αποχή και δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν ψηφίζοντας ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση. Σε απλά ελληνικά σήκωσαν το γάντι. Ποιος είναι λοιπόν ο συνεπής και ποιος η ανεμοδούρα;

    Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή. Την επόμενη κιόλας μέρα οι Μέρκελ και Σαρκοζί, αφού κατσάδιασαν ιταμά τον τέως πρωθυπουργό, ανακοίνωσαν ένα διαφορετικό δημοψήφισμα, σε διαφορετική ημερομηνία και με αλλαγμένο ερώτημα! Επιπλέον, έθεσαν και ποινή αν ο ελληνικός λαός δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις: αποβολή από την Ε.Ε. αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από καμία συνθήκη! Δικαίωσαν έτσι τις καταγγελίες της Αριστεράς περί ωμού εκβιασμού, γιατί όποιος θέτει το ερώτημα, εκμαιεύει και την απάντηση που προσδοκά. Δηλαδή, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να είσαι αντίθετος σε μια συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση από το να είσαι αντίθετος στη συμμετοχή στην Ευρωζώνη γενικά. Την τρίτη μέρα, ως δια μαγείας, μετά την κωλοτούμπα Σαμαρά, το δημοψήφισμα εξηφανίσθη αποκαλύπτοντας πλήρως τις προθέσεις των εμπνευστών του. Τελικά, προς δόξαν της δημοκρατίας, δεν προκηρύχτηκαν ούτε κι εκλογές! Φαίνεται πως το ανώτατο στάδιο της δημοκρατίας είναι η οπερέτα…

    Μια τελευταία επισήμανση μιας κραυγαλέας αντίφασης του αρθρογράφου. Είναι άραγε τα δημοψηφίσματα το κριτήριο του βαθμού εκδημοκρατισμού μιας χώρας, όπως εμμέσως πλην σαφώς ισχυρίζεται; Αμφιβάλλω, δημοψήφισμα έκανε μέχρι κι η χούντα ή οι μοναρχικοί, αν όμως απαντήσουμε καταφατικά, τότε πρέπει να παραδεχτούμε πως οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα μας υπολειτουργούν. 37 χρόνια έχει να γίνει δημοψήφισμα με οποιοδήποτε θέμα. Δεν ερωτηθήκαμε καν για την είσοδό μας στην Ε.Ο.Κ. και την Ε.Ε., την καθιέρωση του ευρώ, την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ, τα διαδοχικά Μνημόνια. Αυτό το δημοκρατικό έλλειμμα δεν είναι που καταγγέλει η Αριστερά, έστω και με τις συνήθεις ρητορικές υπερβολές της;
     
    Last edited: 11 Νοεμβρίου 2011
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Ειδήσεις


    Τα συστημικά ΜΜΕ εξακολουθούν την δοκιμασμένη τακτική της αναγόρευσης χρυσών μετριοτήτων που εκκολάπτονται σε καθεστωτικά θερμοκήπια ιδεών σε ηγέτες και σωτήρες μεγάλης εμβέλειας. Κάπως έτσι προβλήθηκε κι αναρριχήθηκε στην εξουσία το αχτύπητο δίδυμο Κωστίκα και Γιωρίκα που ξεχαρβάλωσε τη χώρα την τελευταία επταετία. Τώρα ήρθε η ώρα της οσιοποίησης του κ. Παπαδήμου. Αντί να τσιμπήσουμε ξανά το δόλωμα, ας ξεσκονίσουμε λίγο το μνημονικό μας. Αναμφίβολα ο νέος πρωθυπουργός υπερτερεί των προκατόχων του Χοντρού και Λιγνού σε μόρφωση, εξειδίκευση και καριέρα καθώς το βιογραφικό του έχει να επιδείξει λαμπρές σπουδές, πλούσιο ακαδημαϊκό έργο και διεθνή αναγνώριση. Τα διέθετε κι ο κ. Αλογοσκούφης αυτά αν δεν απατώμαι, και δεν στάθηκαν αρκετά, γιατί η διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων είναι θέμα πολιτικών επιλογών και όχι κουίζ γνώσεων.

    Ποιες πολιτικές πρεσβεύει λοιπόν ο νέος μας κυβερνήτης; Σίγουρα δεν προέρχεται από παρθενογένεση το αγαπημένο παιδί του τραπεζικού λόμπυ. Μήπως δεν ήταν εξέχον μέλος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Σημίτη που με «μαγειρεμένα» στοιχεία μεθόδευσε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα; Δεν είναι συνυπεύθυνος για την παραχάραξη που οι πάντες πλέον ομολογούν; Δεν εξαργύρωσε την «επιτυχία» του αυτή με την είσοδό του στο νεοφιλελεύθερο, μονεταριστικό ιερατείο που διοικούσε την ΕΚΤ; Δεν ήταν επί μια οκταετία το δεξί χέρι των Ντουίζεμπεργκ και Τρισέ; Δεν ανέλαβε καθήκοντα άμισθου σύμβουλου του Γιωργάκη αμέσως μόλις συνταξιοδοτήθηκε; Τι να τον συμβούλευε άραγε; Ή μήπως είναι ψέμα πως ως πρόσφατα αρθρογραφούσε ενάντια στην αναδιάρθρωση χρέους με εκτεταμένο κούρεμα, απόφαση που θεωρούσε βλαπτική για τα συμφέροντα των τραπεζών κι επικίνδυνη για την Ευρώπη; Σήμερα λοιπόν καλείται να εφαρμόσει μια απόφαση στην οποία δεν πιστεύει, προφανώς για να απαλύνει τις συνέπειες της, όχι βέβαια για τον ελληνικό λαό αλλά για τα τραπεζικά ιδρύματα που υπήρξαν εργοδότες του.
    Αυτός ο άνθρωπος θα σώσει την πατρίδα ή την παρτίδα;

    Όλη η εξουσία στα σοβιέτ (των τραπεζών)!


    Ο Αναρχικός Τραπεζίτης.



    ***



    enet.gr, 22:46 Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

    Οφείλει εξηγήσεις ο κ. Παπαδήμος

    «Δεν είμαι πολιτικός», έσπευσε να δηλώσει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος, αμέσως μόλις έλαβε την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Αλλά, ένας βουλευτής, ένας υπουργός, ακόμα κι ένα εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος ενταγμένο σε κορυφαίες λειτουργίες ενός κομματικού μηχανισμού, εξ ορισμού είναι πολιτικός. Πολλώ μάλλον, ένας πρωθυπουργός!

    Από το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου 2011 ο κ. Παπαδήμος, θέλει -δεν θέλει, είναι και πολιτικός. Και ως πολιτικός (και μάλιστα ανωτάτου επιπέδου) οφείλει να τηρεί στο έπακρο τις υποχρεώσεις του.

    Μία από αυτές είναι ασφαλώς και το να δίνει εξηγήσεις. Για όσα πράττει, αλλά και για όσα έχει πράξει, ως παράγων του δημόσιου βίου, κατά το παρελθόν.

    Για παράδειγμα:

    ► Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, το 1999-2001, αν είχε αντιληφθεί τί συνέβαινε στο χρηματιστήριο.

    ► Ποιά ήταν η συμβολή του στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάτι που έχει διαφανεί ότι ήταν αποτέλεσμα "δημιουργικής λογιστικής" και που ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί αποκάλεσε "λάθος".

    ► Τί ακριβώς συνέβη με την Goldman Sachs, σε σχέση πάντα με την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.

    ► Αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους (το λεγόμενο κούρεμα) επιφέρει "πολύ μικρότερα οικονομικά οφέλη, από ό,τι συχνά προβλέπεται" και ότι αυτή "η διαδικασία συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη", όπως ο ίδιος έγραφε, μόλις πριν από δυόμισι εβδομάδες.

    Δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτού του είδους τις εξηγήσεις ο κ. Παπαδήμος. Ακόμα και αν τις παρακάμψει, πολιτική θα είναι η στάση του. Και ως τέτοια, θα εκτιμηθεί. Δεόντως...


    Κ.Ξ.


    ***


    Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

    ΜΕΛΗ ΤΗΣ TRILATERAL COMMISSION ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

    Ο μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ

    Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

    Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ' αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.

    Μπήκε σε κάθε σπίτι Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.

    Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός-διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ. Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης. Η Trilateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ' αυτήν τεχνοκράτες.

    Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Εχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται -σίγουρα- δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.

    Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.

    Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος τής Trilateral, που μάλιστα ηγείται και του ευρωπαϊκού σκέλους της (προεδρεύει). Προφανώς η Trilateral στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «επεμβαίνει».

    Πάντως, ο κ. Λ. Παπαδήμος δεσπόζει στη λίστα των μελών της Τριμερούς, αυτού του κλειστού προπυργίου του καπιταλισμού, και στην ιστοσελίδα εμφανίζεται προβεβλημένο, από τις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσίευμα των «Financial Times» «by Loucas Papademos».

    Λίστα εκλεκτών

    Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους. Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου.

    Παλαιότερα, σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.

    Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.

    Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.

    Ο κ. Λ. Παπαδήμος, εν κατακλείδι, ούτε φτωχοδιάβολος είναι ούτε ποτέ αναμείχθηκε με την εγχώρια διαπλοκή, που τόσο πολύ νοιάστηκε για τον ορισμό του ως πρωθυπουργού. Επέλεξε να είναι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, τώρα και με πολιτικό ρόλο στον τόπο του, επιβεβλημένος ίσως και μοιραίος πρώτα γι' αυτούς που συναίνεσαν για το διορισμό του.


    ***


    ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

    Λομπίστας του πολυεθνικού κεφαλαίου διορίζεται πρωθυπουργός ερήμην του λαού. Αντιδημοκρατική εκτροπή που πρέπει να ματαιωθεί με μαζικές και αποφασιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις.

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΣΑΛΟΥ

    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν τελικά, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, να διορίσουν από κοινού τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ στήριξαν ενθουσιωδώς τη διαδικασία αυτή, ενώ το ίδιο έκαναν πιο διακριτικά και η Δημοκρατική Αριστερά και οι Πράσινοι. Οι δυνάμεις αυτές συγκροτούν πλέον επισήμως το «κόμμα της τάξης» που βάζει πλάτη για να εφαρμοστεί η θέληση του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, πάνω στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό που ήδη ανέτρεψε με τις κινητοποιήσεις του έναν πρωθυπουργό που δεν τον εκπροσωπούσε πια με καμία έννοια.

    Το μέτωπο των πολιτικών αυτών δυνάμεων βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

    Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission (Τριμερής Επιτροπή). Πρόκειται για οργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του '70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα της τότε εποχής (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.

    Ιδού τι λέγεται για το λόμπι αυτό από την Αυστραλή ακαδημαϊκό Sharon Beder:

    H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να εντάξουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα σε συμμαχίες εναντίον της δημοκρατίας. Η Τριμερής Επιτροπή δημιουργήθηκε για να "διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική" σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η Τριμερής Επιτροπή δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο "Η Κρίση της Δημοκρατίας". Ανάμεσα στους συγγραφείς της ήταν ο γνωστός αντιδραστικός Samuel Huntington. Η έκθεση διαπίστωνε ότι "κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία". Η έκθεση είπε επίσης ότι "χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός περιορισμού της δημοκρατίας" και ακόμα ότι "η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων". Ιδού λοιπόν η ομάδα πίεσης της οποίας είναι μέχρι σήμερα μέλος ο κύριος Παπαδήμος και της οποίας ακριβώς την ιδρυτική αποστολή έρχεται να εκπληρώσει στην Ελλάδα: να επιβάλει την απάθεια στον ελληνικό λαό που αγωνίζεται ενάντια στα άδικα μέτρα και να «μετριάσει» το δικαίωμά του να διαλέγει ποιος θα τον κυβερνάει.

    Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξής της, λέγοντας ότι «πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό»
    . Αυτό ακριβώς προβλέπει και το πρόγραμμα της Τρόικας που έρχεται να εφαρμόσει ο κύριος Παπαδήμος. Την παράδοση όλων των λειτουργιών της ελληνικής κοινωνίας σε πολυεθνικά αρπακτικά που είναι στην πράξη τα ίδια με αυτά που τον επέβαλαν μέσω του ελέγχου που ασκούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην κυρία Μέρκελ και στον κύριο Σαρκοζί.

    Στις 7 Νοεμβρίου, οι Financial Times έγραψαν: «...πρωτοκλασάτοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και λομπίστες διενεργούν εντατικές συζητήσεις για να εντοπίσουν υποψηφίους για υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας». Να πώς σχηματίστηκε η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ερήμην του λαού και με τις μεγάλες εταιρείες να έχουν καθοριστικό ρόλο.

    Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Τέτοια σώματα είναι η Ομάδα των Τριάντα και το Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ.

    Την πολιτική θέληση των τραπεζών που συμμετέχουν σε αυτά τα λόμπι εκπλήρωνε και ο κ. Παπαδήμος όταν ήταν υποδιευθυντής της ΕΚΤ. Αποτελεί λοιπόν δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ και αυτήν κυρίως αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του.

    Δεν πρέπει να αναμένεται λοιπόν ότι ο κύριος αυτός θα «χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να ωφελήσει τον ελληνικό λαό», όπως λένε τα παπαγαλάκια. Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά τη δεκαετία του '30, καθώς και με τη θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.

    Είναι άκρως αυτο-εξευτελιστικό για τις ίδιες τις ευρωπαϊκές ελίτ που αποδέχονται –αν δεν επιβάλλουν– το πρόσωπο αυτό που ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος το διάστημα που η Ελλάδα διαστρέβλωσε τα δημοσιονομικά της μεγέθη ώστε να μπει στο Ευρώ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο ψεύτική ήταν η –έτσι κι αλλιώς δέκα χρόνια καθυστερημένη– οργή των «ευρωπαίων εταίρων» για τη χάλκευση των στατιστικών, που φυσικά δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα. Από κοινού οι ευρωπαϊκές ελίτ με την ελληνική αστική ηγεσία σχεδίασαν την είσοδο της χώρας στο ευρώ, μαζί και τώρα σχεδιάζουν μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

    Βασική αποστολή του Λουκά Παπαδήμου είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει την εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο «Ήλιος» με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.

    Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη αξιοπρεπής πολιτική επιλογή πέρα από την ένταση των κινητοποιήσεων απαιτώντας την άμεση διάλυση της κυβέρνησης αυτής, εκλογές τώρα και απόρριψη της απόφασης της συνόδου.
     
    Last edited: 11 Νοεμβρίου 2011