Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Οι ποινές σε περιπτώσεις βιασμού θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο αυστηρές...
     
  2. didina

    didina ☆☆☆ didina sokolata dina

    Αυτο λες? Ή που με καλη διαγωγή μειωνεται απο πανω και η ποινή?
     
  3. noctem aeternus

    noctem aeternus Regular Member

    ο βιασμος δεν εχει σχεση μ τις κατηγοριες που αναφερονται. δν εχει να κανει μ τον σεξουαλικο προσανατολισμο του θυματος την ομορφια την ηλικια η οτιδηποτε αλλο. ο δρομος ανοικει σε ολους αλλα ειναι ασχετο με το ουσιαστικο περιχομενο ενος βιασμου. ο βιασμος εχει σχεση μ το θυτη και συγκεκριμενα με μ την δικη του κουλτουρα και πολιτισμο και το πως μεσω αυτων μπορει να αντιληφθει την ομαλη του συνυπαρξη σε μια διαφορετικη κοινωνια, ακολουθωντας διαφορετικους κανονες. εδω μπαινει και η προσωπικη ιδιοσυγκρασια του, που παλι σχετιζεται μ πολιτισμικα στοιχεια και στην ουσια ειναι αυτο που λεμε στοιχεια προσωπικοτητας. σεβασμος προς τον αλλο, η αναγνωριση δικαιωματων, αυτοελεγχος κ.α χαρακτηριστικα ειναι μια μειξη των παραπανω. γι αυτο και η ουσια ενος βιασμου εχει σχεση μ το θυτη και οχι μ το αν ειναι νεα η γρια ομορφη η ασχημη τρανς η straight. το θεμα του βιασμου δεν λυνεται με πορειες με τιμωριες με ενημερωση.πολυ απλα γτ κανεις δεν θελει και κανενα δν συμφερει να αντιμετωπισει το προβλημα του στη ριζα του. μεγαλη κουβεντα ομως που ελαχιστοι θα ενδιαφερθουν και μετρημενοι στα δαχτυλα θα καταλαβουν... τουλαχιστον ας προβληματιστουμε ολοι στο ερωτημα... τοσα χρονια σαν φαινομαινο γτ δν μπορουμε να το εξαλειψουμε? αυξανεται μειωνεται? και αν οχι τοτε μηπως ολα αυτα τα χρονια που το αντιμτωπιζουμε μ τους γνωστους τροπους, ηρθε η ωρα να παραδεχθουμε οτι αποτυχαμε και ισως πρεπει να στραφουμε αλλου? ( γνωστες απαντησεις οτι το μορφωτικο/οικονομικο επιπεδο κτλ κτλ σχετιζεται μ τον βιασμο ως φαινομενο ναι ισχυει και μπορει να επηρεασει)
     
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Οι βιασμοί έχουν εκδικητικό χαρακτήρα, δεν είναι κάλυψη σεξουαλικής ανάγκης.
    Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατηγορούμενων με υψηλή μόρφωση (με την τυπική ακαδημαϊκή αναγνώριση) καθώς και με οικομική ευμάρεια ή/και κοινωνική καταξίωση.
     
  5. gazza

    gazza Regular Member

    και το χειροτερο ποσοι μα ποσοι βιασμοι εχουν μεινει κρυφοι..
    λογω ντροπης
    λογω οικονομικης εκμεταλευσης
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Διότι, δυστυχώς, είναι μία κακουργηματική πράξη που στοχοποιείται και το θύμα.
     
  7. noctem aeternus

    noctem aeternus Regular Member

    οταν μιλαμε για ενα φαινομενο, μιλαμε για τους κανονες του και φυσικα θα υπαρχουν και εξαιρεσεις. το να μου αναφερεις εξαιρεσεις του κανονα δεν εχει νοημα γτ δν αναιρει τον ιδιο τον κανονα. οπως ειδες μορφωτικο οικονομικο στατουυς το εγραψα στο τελος και γι αυτους που θα το πανε εκει το θεμα, για να τους δειξω οτι το γνωριζω και απλα σκοπιμως το αγνοω. οχι επειδη δεν επηρεαζει το κοινωνικο/μορφωτικο/οικον0ομικο στατους απλα επειδη δν ιναι η ριζα του προβληματος και ουθτε πιστευω μπορουμε να το λυσουμε μεσω αυτων. παμε τωρα στο κομματι της εκδικησης. αν μιλας για εκδικηση προτυπων.. δηλαδη δεν συμφωνω με τους ομο/λους για αυτο ας παω να βιασω, παλι μιλαμε για εξαιρεση σε κανονα και ουτε μπορει να το εξηγησει ως φαινομενο. θα το εξηγουσε ως ενα καλο βαθμο αν η πλειοψηφια των ανθρωπων που ειχε προβλημα μ τους ομοφ/λους αρχιζε να βιαζει. δεν το κανει αρα δν το εξηγει. αν μιλας για εκδικηση σε ασυνειδητη μορφη τοτε θα σου πω πως δεν το ξερω, ουτε εσυ το ξερεις, θα μπορουσε να ισχυει αλλα το θεμα ειναι οτι δεν σου αφηνει πολλα περιθωρια για λυση.
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δημιουργείς αυθαίρετους κανόνες. Πάψε να γίνεσαι αφοριστικός και δες το στην πραγματική του διάσταση. Μελέτησε και σχετικές έρευνες για τα κίνητρα από δικαστικούς ψυχολόγους.
    Δεν έχει νόημα η συζήτηση περαιτέρω επ'αυτού. Είναι πολύ λεπτό το θέμα και σίγουρα δε θα επιλυθεί postάροντας και μόνο.
     
  9. Να γελασω η να κλαψω;! Ενας βιασμος εχει πολλα προσωπα... πολλες αιτιες και ριζες... κανεις δεν μπορει να απαντησει παρα μονο το ιδιο το θυμα η ο θυτης... μη σκαλιζετε παρακαλω πραγματα που ορισμενοι μπορειτε παρα μονο να υποθεσετε...
     
  10. noctem aeternus

    noctem aeternus Regular Member

    ποιος ειναι αυθαιρετος κανονας ακριβως? το μορφωτικο/οικ επιπεδο αλλα και η κουλτουρα ιναι στοιχεια που ανεβαζουν το ποσοστο βιασμων βασισμενο σε ερευνες. σε ποιο σημειο γινομαι αφοριστικος και σε τι? εχω μλετησει ερευνες και γι αυτο μιλαω. μην μπλεκεις δικαστικους ψυχολογους γιατι πολλες φορες φτιαχνουνε παραθυρακια ερευνων ωστε να αλλοιωσουν αποτλεσματα για συμφεροντα ακομα και πολιτικα και κοινωνικα. συν οτι ακομα και αυτοι πατανε στις ιδιες ερευνες που παταω και εγω μονο που γνωριζουν και ποινικο δικαιο. μπορω να σου πω και παραδειγμα για να καταλαβεις ακριβως τι εννοω (παιδοφιλια-παιδεραστια) και κατι λαστ εγω μιλαω με βαση καποια πραγματα. εσυ προς το παρων μιλας μ βαση το τπτ. με χαρακτηριζεις χωρις να αιτιολογεις και πρωτου πεις ''μελετησε'' ρωτα πρωτα τι εχω μελετησει.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

     

    Aυτό το σχόλιο στη χθεσινή ανάρτηση για την κουλτούρα του βιασμού είναι άλλο ένα επιχείρημα υποστήριξης βιαστών που έχει σκοπό να μας φέρει σε αμηχανία: Με τη καρδιά θα καταδικάζαμε έναν άστεγο που κλέβει μια ζουμερή τυρόπιτα? Με τι καρδιά -σύμφωνα με την αναλογία που επιχειρεί- θα καταδικάζαμε έναν στερημένο άντρα που βίασε μια ελκυστική γυναίκα. Η βιτρίνα εδώ φαντάζομαι θα υπονοεί οτι το ελαφρύ ντύσιμό μας, μας καθιστά προς έκθεση. Ας δούμε λίγο γιατί η αναλογία είναι όχι μόνο για κλάματα αλλά και μισογυνική από μόνη της

    1. Οι γυναίκες δεν είναι τυρόπιτες. Οι γυναίκες δεν είναι ούτε τυρόπιτες, ούτε μπριζόλες, ούτε λαχταριστά επιδόρπια με σιρόπι καραμέλας. Οι γυναίκες δεν είναι γενικότερα αντικείμενα, έχουν δικά τους συναισθήματα και αυτοδιάθεση και δεν υπάρχουν ούτε κατασκευάστηκαν για να ικανοποιούν τις ανάγκες κάποιου άλλου γιάτι -σε αντίθεση με τις τυρόπιτες- έχουν ανάγκες οι ίδιες. Το ότι σε κάθε τέτοια ηλίθια αναλογία η γυναίκα συγκρίνεται με ένα αντικείμενο -τυρόπιτα, αμάξι, ξεκλείδωτο σπίτι- δείχνει ακριβώς τα επίπεδα αντικειμενοποίησης της γυναικας από την πατριαρχία που της αφαιρεί κάθε τι ανθρώπινο

    2. Ο άστεγος, ο άνεργος, ο πεινασμένος αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει το φαγητό του, θα πεθάνει. Δεν κλέβει τη τυρόπιτα γιατί του γυάλισε, την κλέβει για να επιβιώσει. Αντιθέτως, ποτέ κανείς στην ιστορία δεν πέθανε επειδή δεν έκανε σεξ.

    3. Ο άστεγος, ο άνεργος, ο φτωχός, ο πεινασμένος που κλέβει διαπράττει ένα έγκλημα από μία θέση μειονεκτική. Αντιθέτως, ο βιασμός είναι ένα έγκλημα που διαπράττεται από θέση προνομιού. Ο βιαστής είναι σε θέση ισχύος σε σχέση με το θύμα. Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα που διαπράττεται κατά συντριπτική πλειοψήφία από άντρες σε γυναίκες γιατί οι άντρες έχουν σε συστημικό επίπεδο εξουσία έναντι των γυναικών. Για τον ίδιο λόγο συχνά θύματα είναι ανήλικα παιδιά ή υφιστάμενοι του θύτη. Δεν είναι τυχαίο πως στις σπάνιες περιπτώσεις γυναίκας θύτριας, πολύ συχνά αυτή είναι δασκάλα, δηλαδή έχει μια σχέση εξουσίας σε σχέση με το θύμα.

    Το να συγκρίνεις έναν άνθρωπο που ηθικά έχει δικαώμα να εξασφαλίσει τα προς το ζην -τα οποία ο καπιταλισμός και η ατομική ιδιοκτησία του στέρησαν- με έναν βιαστή, είναι σαν να υπονοείς πως οι άντρες έχουν κάποιου είδους δικαίωμα στο σεξ. Και όντως, το male entitlement, η αντίληψη πως οι άντρες δικαιούνται το σεξ, τα σώματα των γυναικών, τη ικανοποίηση των σεξουαλικών επιθυμιών τους σε βάρος μας, είναι η βάση της κουλτούρας του βιασμού. ΚΑΜΙΑ κατανόηση προς τους βιαστές.

    ~Hürrfem Sultan
     
  12. βιασμος ταπεινωση εξεφτελισμος της ανθρωπινης υποστασης οτιδηποτε δεν γινετε με συνενεση αλλα ασκητε βια ειναι απανθρωπο και κατακριταιο........................... και βιασμο μπορεις να δεχτεις σε πολλες μορφες και οχι μονο σεξουαλικα...... ειμαι κατα της βιας σε οποιοδηποτε μορφη της...οχι χωρις να το ζιταω..για εμενα αυτα τα ατομα λεγονται απλα ζωα