Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. SubIrene

    SubIrene Dreamer of Dreams

    Μεγαλο αλλά ότι καλύτερο διάβασα πρόσφατα!
    Γιατί στο δρόμο για το σπίτι θέλουμε να είμαστε ελεύθερες κι όχι γενναίες!
    "....Με τη καρδιά θα καταδικάζαμε έναν άστεγο που κλέβει μια ζουμερή τυρόπιτα? Με τι καρδιά -σύμφωνα με την αναλογία που επιχειρεί- θα καταδικάζαμε έναν στερημένο άντρα που βίασε μια ελκυστική γυναίκα. Η βιτρίνα εδώ φαντάζομαι θα υπονοεί οτι το ελαφρύ ντύσιμό μας, μας καθιστά προς έκθεση. Ας δούμε λίγο γιατί η αναλογία είναι όχι μόνο για κλάματα αλλά και μισογυνική από μόνη της
    1. Οι γυναίκες δεν είναι τυρόπιτες. Οι γυναίκες δεν είναι ούτε τυρόπιτες, ούτε μπριζόλες, ούτε λαχταριστά επιδόρπια με σιρόπι καραμέλας. Οι γυναίκες δεν είναι γενικότερα αντικείμενα, έχουν δικά τους συναισθήματα και αυτοδιάθεση και δεν υπάρχουν ούτε κατασκευάστηκαν για να ικανοποιούν τις ανάγκες κάποιου άλλου γιάτι -σε αντίθεση με τις τυρόπιτες- έχουν ανάγκες οι ίδιες. Το ότι σε κάθε τέτοια ηλίθια αναλογία η γυναίκα συγκρίνεται με ένα αντικείμενο -τυρόπιτα, αμάξι, ξεκλείδωτο σπίτι- δείχνει ακριβώς τα επίπεδα αντικειμενοποίησης της γυναικας από την πατριαρχία που της αφαιρεί κάθε τι ανθρώπινο
    2. Ο άστεγος, ο άνεργος, ο πεινασμένος αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει το φαγητό του, θα πεθάνει. Δεν κλέβει τη τυρόπιτα γιατί του γυάλισε, την κλέβει για να επιβιώσει. Αντιθέτως, ποτέ κανείς στην ιστορία δεν πέθανε επειδή δεν έκανε σεξ.
    3. Ο άστεγος, ο άνεργος, ο φτωχός, ο πεινασμένος που κλέβει διαπράττει ένα έγκλημα από μία θέση μειονεκτική. Αντιθέτως, ο βιασμός είναι ένα έγκλημα που διαπράττεται από θέση προνομιού. Ο βιαστής είναι σε θέση ισχύος σε σχέση με το θύμα. Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα που διαπράττεται κατά συντριπτική πλειοψήφία από άντρες σε γυναίκες γιατί οι άντρες έχουν σε συστημικό επίπεδο εξουσία έναντι των γυναικών. Για τον ίδιο λόγο συχνά θύματα είναι ανήλικα παιδιά ή υφιστάμενοι του θύτη. Δεν είναι τυχαίο πως στις σπάνιες περιπτώσεις γυναίκας θύτριας, πολύ συχνά αυτή είναι δασκάλα, δηλαδή έχει μια σχέση εξουσίας σε σχέση με το θύμα.
    Το να συγκρίνεις έναν άνθρωπο που ηθικά έχει δικαώμα να εξασφαλίσει τα προς το ζην -τα οποία ο καπιταλισμός και η ατομική ιδιοκτησία του στέρησαν- με έναν βιαστή, είναι σαν να υπονοείς πως οι άντρες έχουν κάποιου είδους δικαίωμα στο σεξ. Και όντως, το male entitlement, η αντίληψη πως οι άντρες δικαιούνται το σεξ, τα σώματα των γυναικών, τη ικανοποίηση των σεξουαλικών επιθυμιών τους σε βάρος μας, είναι η βάση της κουλτούρας του βιασμού. ΚΑΜΙΑ κατανόηση προς τους βιαστές."
     
  2. Afsana

    Afsana Batida de coco

    Στα 17 μου κοντεψα να γινω ενα ακομα θυμα. Εμεινε στο μυαλο μου ως μια σεξουαλικη παρενοχληση αλλα μονο γιατι υπηρχε κοσμος κοντα. Οταν το σκεφτομαι μου γυρναει το στομαχι...
    Ο ευνουχισμος θα ηταν η πιο δικαιη τιμωρια για τυπους σαν αυτον.
     
  3. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Περιέργως, από τα λίγα πράγματα που λειτουργούν στην χώρα,
    για άλλες χώρες δεν ξέρω, αλλά πιθανότατα έχει καθολική ισχύ,
    είναι η τιμωρία που υφίστανται τέτοια άτομα, είτε βιαστές, είτε
    παιδεραστές. Όχι, βέβαια, από το δικαστικό σύστημα, αλλά από
    τους συγκρατούμενούς τους.

    Η ζωή αυτών εκεί μέσα είναι πραγματικά κολαστήριο, οι περισσότεροι
    οδηγούνται στο τέλος στην αυτοκτονία. Αν και ιδεολογικά είμαι εναντίον
    της αυτοδικίας, αυτό είναι ένα σημείο που εθελοτυφλώ.
     
  4. Το πρόβλημα @MrEntropy είναι ότι αρκετοί από αυτούς δεν φτάνουν ποτέ στη φυλακή.
     
  5. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Δυστυχώς έχεις δίκιο.

    Και για αυτό χειρότεροι από αυτούς είναι αυτοί που
    τους συγκαλύπτουν. Και μερικές φορές, η ίδια η μάνα!!!

    (Δυστυχώς και πάλι, δεν το διάβασα, αλλά είχα γνωρίσει
    μια τέτοια περίπτωση)
     
  6. SubIrene

    SubIrene Dreamer of Dreams

    Έχω γνωρίσει ανάλογη περίπτωση που όχι μόνο η μάνα δεν μίλησε, έριξε και όλο το φταίξιμο στο θύμα αντί στο θύτη σχολιάζοντας την αντίδραση ως 'υπερβολικη'...
     

  7. Μερικές φορές η μάνα, αλλά πολύ περισσότερες η κοινωνία.
    Το δεύτερο είναι απογοητευτικό, τρομακτικό θα έλεγα.
     
  8. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Χειρότερο βίωμα από την προδοσία της μάνας,
    ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι άλλο.
     
  9. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Συμφωνώ απόλυτα με την παραδειγματική καταδίκη των βιαστών αλλά θα είχατε την ίδια αντίδραση με την χρήση της κατηγορίας του βιασμού προς οικονομικό όφελος από μια γυναίκα;
    Να γίνω πιο συγκεκριμένος για να μην παρεξηγηθώ.
    Είναι γνωστές οι ιστορίες για κοπέλες (συνήθως) τουρίστριες που μετά από μια ερωτική συνεύρεση κατηγόρησαν τον ερωτικό τους σύντροφο για βιασμό για να καρπωθούν τα λεφτά από την ασφάλεια του γκρουπ ή να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ο φερόμενος βιαστής για να αποσυρθεί η μήνυση.
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Μας καλείς να βάλουμε στη ζυγαριά τον βιασμό απο την μία και την απάτη και συκοφαντία απο την άλλη;
     
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αν ο υποτιθέμενος βιαστής κινδυνεύει όντως από αυτά τα οποία αναφέρει ο Mr.Entropy πέρα από την βαριά ποινή και τον εξευτελισμό θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η κοινωνική κατακραυγή για τέτοια φαινόμενα ακόμη περισσότερο και από τις περιπτώσεις πραγματικού βιασμού.

    Δυστυχώς όχι μόνο δεν είναι αλλά το ότι υπάρχουν τόσες πολλές ψεύτικες καταγγελίες για βιασμό με σκοπό άλλα οφέλη είναι και ένας από τους λόγους που τα δικαστήρια λειτουργούν με τέτοιο τρόπο σε αυτό το θέμα και είναι τόσο δύσκολο να αποδειχθεί βιασμός με αποτέλεσμα να αθωώνονται πραγματικοί εγκληματίες.
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Μην υποτιμάς το αισθητήριο των φυλακισμένων, αυτά που αναφέρει ο Mr.Entropy έχουν συμβεί σε πέραν πάσης αμφισβήτησης καθάρματα και κυρίως σε παιδόφιλους και παιδοκτόνους απ ότι θυμάμαι.
    Και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αυτός λόγος ούτε για να βαρύνει περισσότερο η εξαπάτηση έναντι του βιασμού, αν υποτεθεί πως δεχόμαστε να προβούμε σε μια τέτοια αντιπαράθεση, που δεν πρέπει κατα την γνώμη μου, ούτε για να επηρεάζεται η λειτουργία των δικαστηρίων, πολύ περισσότερο.