Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απορίες για τη ... γιόγκα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος -Volt-, στις 16 Μαρτίου 2018.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

      Δεν μπορώ να πω ότι με ευχαριστεί το γεγονός ότι γράφεις ένα πόστ που καθαρά απευθύνεται σε εμένα και παρόλαυτα αναφέρεσαι "σε κάποιους". Νομίζω ότι έχω δείξει ότι είμαι αρκετά ευθύς άνθρωπος και γουστάρω ευθείς ανθρώπους.
    Πέραν αυτού καταλαβαίνω ότι μπορεί να απευθύνεσαι και σε άλλα άτομα που μπορεί να σε έχουν κουράσει στο παρελθόν, δεκτόν και πάμε παρακάτω.

    Η ψυχανάλυση, η γιόγκα, η ψυχιατρική και η οποιαδήποτε άλλη new ή old age μέθοδος που μπορεί να υπάρχει εκεί έξω δεν είναι πανάκεια.

    Εάν κάποιος (εν προκειμένω ο Volt) θέλει να κάνει άσκηση και δεν υπάρχει κάποιο γιόγκα studio στο νησί του μπορεί να αυξήσει την ευελιξία του με κάποιον άλλο τρόπο άσκησης που να μην χρειάζεται να αλλάξει νησί για να το κάνει.
    Εάν θέλει να διαβάσει για γιόγκα συγκεκριμένα κι αυτό μπορεί να το κάνει. Μπορεί να το κάνει και μόνος του στο σπίτι του (γιόγκα) εάν θέλει.

    Εάν κάποιος φίλος μου, κι ο Volt το ξέρει ότι τον βλέπω πολύ φιλικά και με συμπάθεια, ερχόταν και μου έλεγε ότι έχει άγχος που δεν μπορεί να αποβάλλει και έχει χάσει τον ερωτισμό του το ίδιο θα του/της έλεγα.
    Και τα λέω όλα αυτά με πολύ φειδώ. Ξέρεις πόσα άτομα μπορεί να θέλουν όχι απλά ψυχολόγο αλλά ψυχίατρο και δεν λέω τίποτα;  

    Η ψυχανάλυση για τα λειτουργήσει πρέπει να θέλεις να δουλέψεις εσύ ο ίδιος σε κάποια θέματα. Να σε κάνει να σκεφτείς κάποια πράγματα και το ξέρω ότι δεν λέω κάτι καινούργιο.
    Ο ψυχολόγος ως αντικειμενικό μάτι μπορεί να σε καθοδηγήσει στο να κάνεις κάποιες σκέψεις.
    Εάν ο χ,ψ,ω βρει άλλο τρόπο ώστε να οδηγηθεί σε αυτές τις σκέψεις i'm all for it.

    Καλό θα ήταν να μην τραβάμε το σκοινί όμως διότι τα ίδια μπορούν να ειπωθούν και για την γιόγκα.

     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Μια ερώτηση , online γιόγκα υπάρχει;
     
  3. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Stivi, παραπάνω δεν ήθελα να φανώ αγενής. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω σχετίζονται με κάποιο πρόβλημα υγείας με το οποίο ζω και που είναι ο λόγος που αποτραβήχτηκα απ' την ''ενεργό δράση'' για λόγους προστασίας του εαυτού μου. Όσον αφορά το άγχος η ψυχοθεραπεία ποτέ δε μου παρείχε βοήθεια και για το θέμα της λίμπιντο που αναφέρω, δε θεωρώ πως έχω πρόβλημα. Είμαι εγκεφαλικός, έτσι λειτουργώ και μου αρέσει. Θα ήθελα όμως να δοκίμαζα το καθαρά σαρκικό για την εμπειρία. Μικρός θα μπορούσα ενδεχομένως να το αλλάξω, αλλά πάντοτε θεωρούσα πιο ποιοτικό τον τρόπο που λειτουργώ γι' αυτό δεν το κυνήγησα.

    Κατανοώ πως αρκετοί άνθρωποι έχουν βοηθηθεί απ' την ψυχοθεραπεία, εγώ όχι. Δε μου έκανε κούκου. Πολύ περισσότερο με βοήθησε το να ξαναδιαβάζω τα παλιά μου ημερολόγια. Οπότε συμφωνώ με τη Brenda. Συμφωνώ και σε κάτι ακόμα που δεν είναι εύκολα διακριτό, απ' το ταμπού του να λέει κάποιος πως πηγαίνει σε ψυχολόγο, έγινε ταμπού το να λέει πως βρίσκει την ψυχοθεραπεία αναποτελεσματική.
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Μικρός είσαι θα μάθεις.  
     
  5. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Η χαμηλη σωματικη ευρωστια επηρεαζει αρκετα τοσο το σωμα οσο και το μυαλο και την ψυχολογια μας (ναι, και τις καβλες). Οταν ειμαστε 'εκτος φορμας' ειναι δυσκολο να ξεκινησουμε κατι καινουργιο το οποιο απαιτει τεχνικη (μυαλο) και σωματικη ικανοτητα. Πρεπει να ειναι απλο, βασικο και καπως 'βαρετο'.Και πρεπει να επαναληφθει πολλες φορες.Καθημερινα, εαν ειναι δυνατον.

    Α σεναριο. Εαν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα και ο διαθεσιμος χρονος (3-4 συνεχομενες ημερες), θα επικοινωνουσα με τον πλησιεστερο δασκαλο / επαγγελματια (εκτος νησιου) και να του ζητησω τα εξης: Για τρεις ημερες που θα συμφωνηθουν απο κοινου, να μου κανει μαθημα 1-4 ωρες το πρωι, 1-4 το απογευμα. Να μου ετοιμασει δηλαδη ενα προγραμμα εξατομικευμενο που να μου μαθει τα βασικα, λαμβανωντας υποψην το τι ακριβως ζητω απο την συμμετοχη μου καθως και τους περιορισμους της παρουσας φυσικης μου καταστασης. Επιπροσθετα, μεσα σε αυτο το δομημενο προγραμμα να μου μαθει μια σειρα απλων ασκησεων που να μπορω να τις κανω καθημερινα (ειτε για δεκα λεπτα, μιση ωρα ή μια ωρα) μονος μου για μια περιοδο 8-12 εβδομαδων.Μετα το πρωτο βιωματικο μινι σεμιναριο, οποιεσδηποτε προσθαφαιρεσεις στο προγραμμα γινονται και διαδικτυακα.

    Β σεναριο.
    Προγραμματα στο διαδικτυο. Υπαρχουν αρκετα καλα, καποια πολυ ευκολα και καποια που ειναι υπερβολικα δυσκολα και επικινδυνα για αρχαριους (ακομα και για ατομα ηδη γυμνασμενα σε αλλες τεχνες και αθληματα).
    Να καποια στα Αγγλικα, τα οποια μπορει οποιοσδηποτε να ακολουθησει και τα συστηνω σε οποιον εχει ορεξη για μια καλα δομημενη μαθησιακη / βιωματικη εμπειρια:

    https://www.thegreatcourses.com/courses/yoga-for-a-healthy-mind-and-body.html

    https://www.thegreatcourses.com/cou...mindfulness-and-the-science-of-happiness.html

    https://www.thegreatcourses.com/courses/how-to-stay-fit-as-you-age.html

    https://www.thegreatcourses.com/courses/essentials-of-tai-chi-and-qi-gong.html

    Για τις ενοχλησεις καρπων και γονατων ή οποιαδηποτε ιατρικη κατασταση: θαβλεπα ολες τις διαλεξεις μια φορα (χωρις πρακτικη) και θα επαιρνα τις σημειωσεις σε ενα καλο γιατρο.
     
    Last edited: 22 Μαρτίου 2018
  6. -Volt-

    -Volt- Contributor

    ναι μωρέ μόνο 300 ετών  

    MasterK77 σ' ευχαριστώ πολύ.
     
  7. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    @-Volt-
    Να τον ακούς τον @MasterK77 πρέπει να είναι ντούκι!  
     
  8. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Παω για μια σελφι σε 6πακ ποουζ  
     
  9. ninahaze

    ninahaze Regular Member

    Αγαπητέ Volt σχετικά με τη yoga , η yoga ειναι μια και είναι τρόπος ζωης. Ειναι θεραπευτική. Συγκεκριμενα αναφέρεσαι στη yoga ως μέσο βελτιώσης σωματικης στάσης και ευεξίας. τελεια!
    Ειμαι asthangi και δασκάλα yoga. Ειναι τι θα σου ταιριαξει. Συγκεκριμένα η asthanga είναι πέρα απο σωματική ασκηση και ένας κινούμενος διαλογισμος. Απαιτητική αλλα για όλους. Σοκάρει την αρχή αλλα κυρίως γιατί σου δείχνει τις αδυναμίες σου, σωματικές η πνευματικές. Είναι ένα ολοκληρωμένο μονοπάτι και υπάρχουν μερη στην Ελλάδα που γίνεται εξαιρετικά και όχι τοσο δυτικοποιημένα. Βιβλιογραφία σαφώς και υπάρχει αλλά προτείνω να μην κάνεις μόνος σου ως αρχάριος.
     
  10. ninahaze

    ninahaze Regular Member

    H yoga σώζει ζωές!!
     
  11. SAP

    SAP Premium Member Contributor

    η γιόγκα είναι μία. όσοι γνωρίζουν σε βάθος τη φιλοσοφία της μπορούν και το κατανοούν αυτό. χωρίζεται σε ήδη μόνο και μόνο για εμπορικούς σκοπούς. αν κάνεις μόνος στο σπίτι τότε δεν έχεις κανέναν λόγο να περιοριστείς στις ονομασίες και τα είδη. ακολούθα όποιες "ασκήσεις" ταιριάζουν κάθε φορά στη διάθεσή σου. απέφυγε ότι σε ζορίζει. κυρίως αφέσου στην αναπνοή και στα συναισθήματα που βιώνει το σώμα σου εκείνη τη στιγμή.

    (σπιτικό μυστικό: κατά κάποιον τρόπο αν αφήσουμε ελεύθερο το σώμα μας από μόνο του οδηγείται σε στάσεις της γιόγκα μιας και το σώμα γνωρίζει τι έχει ανάγκη κάθε στιγμή. η γιόγκα είναι ο τρόπος ουσιαστικά για να γνωρίσεις το σώμα σου και να νιώσεις άνετα με αυτό και κατ' επέκταση με το πνεύμα σου, μια και σώμα και πνεύμα θεωρούνται αλληλένδετα στη γιόγκα)
     
  12. SAP

    SAP Premium Member Contributor

    Προτείνω ανεπιφύλακτα να τσεκάρετε στο youtube τα βίντεο yoga with adriene. ειδικά για αρχάριους είναι απίστευτη.