Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είδα και μου άρεσε ... (ή όχι!)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος sk, στις 28 Μαρτίου 2010.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Spoiler μεγάλο είσαι συ!!!
     
  2. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    δεν την ειδες??? 
     
  3. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

     
     
  4. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Who needs a drummer when you have a washing machine!

     
    Last edited: 23 Ιουνίου 2018
  5. brenda

    brenda FU very much



    Μετά την «Έντα Γκάμπλερ» που παρουσίασε με επιτυχία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και τη συμμετοχή της στο «Φεστιβάλ Ίψεν 2016» στο Εθνικό Θέατρο του Όσλο, η διακεκριμένη ομάδα blindspot (Γιώτα Αργυροπούλου / Μιχάλης Κωνσταντάτος) αντιμετωπίζει μέσα από μία νέα ματιά ένα από τα πιο διάσημα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, τους «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ίψεν.


    Είχαμε την χαρά, να το δούμε με ένα γλυκούτσικο κοριτσάκι απόψε, να΄ναι καλά που με κάλεσε 
    Με συνεπήρε ο ρυθμός, η καταιγιστική σκηνοθετική ματιά, η ζωντάνια του έργου, των βρυκολάκων εκτός και εντός μας, οι ερμηνείες, οι φωτισμοί, η σκηνογραφία, η μουσική, με κράτησε εκεί, δύο ώρες, ταξίδι στον χωροχρόνο και μέσα μας.
    Πήγα από σπόντα και πολύ το χάρηκα.





    Η παράσταση, το τελικό κείμενο της οποίας δημιουργήθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της ομάδας και του ποιητή Ορφέα Απέργη, παρουσιάζεται από 17 έως 20 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Με αφετηρία το διάσημο κλασικό δράμα του μεγάλου Νορβηγού συγγραφέα, οι blindspot δημιουργούν έναν τόπο συνάντησης μεταξύ του ήδη υπάρχοντος έργου και νέων πρωτότυπων κειμένων και εικόνων, ανατρέποντας την ιψενική έκβαση. Το παρελθόν των ηρώων, το ψυχικό τους τοπίο και οι μεταξύ τους σχέσεις φωτίζονται μέσα από μια απρόσμενη και παράδοξη συνθήκη. Ακολουθώντας την ποιητική αλληλουχία του ονείρου, η παράσταση εξελίσσεται μέσα από απόκοσμες εικόνες, παρακολουθώντας τους ιψενικούς ήρωες (Μάντερς, Άλβινγκ, Όσβαλντ και Ρεγγίνε) να έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους, τις επιθυμίες, τα όνειρα, τους εφιάλτες, με τους προσωπικούς και κοινωνικούς τους Βρικόλακες.

    «Από την πρώτη στιγμή που διάβασα τους Βρικόλακες γεννήθηκαν στο μυαλό μου εικόνες, που αποτύπωναν το πως αισθάνομαι τους χαρακτήρες του έργου και τις σχέσεις τους. Με ενδιέφερε να εξερευνήσω τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των τεσσάρων βασικών προσώπων του έργου, εμβαθύνοντας παράλληλα στον ψυχισμό και τις επιλογές τους. Αυτά τα τέσσερα πρόσωπα δημιουργούν ζευγάρια διαφορετικών συνδυασμών που η συνολική τους εικόνα, θα έλεγα ότι δεν είναι τίποτα λιγότερο ή διαφορετικό από το παζλ ενός διαχρονικού κοινωνικού ιστού» δηλώνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κωνσταντάτος .

    Η βαθιά ψυχολογική ματιά των έργων του Ίψεν είναι ίσως το πιο δυνατό στοιχείο τους για τον σκηνοθέτη: «Η προσέγγιση μου ήταν καταρχήν μάλλον ψυχαναλυτική. Δε θα μπορούσα παρά να αναζητήσω το υλικό μου στο υποσυνείδητο των χαρακτήρων. Εκεί προσπάθησα να ταξιδέψω με τη φαντασία μου και έτσι το υλικό που προέκυψε ήταν παρόμοιας φύσης. Εικόνες, ήχοι και λέξεις που προέρχονται από έναν μη γραμμικό κόσμο και συνθέτουν για μένα τους "Βρικόλακες". Και πιστεύω ότι οι Βρικόλακες είναι το ιδανικό κείμενο για μια τέτοια προσπάθεια».



    http://www.nooz.gr/entertainment/1503431/brikolakes-toy-ipsen-apo-toys-blindspot-stin-peiraiws-260
     
    Last edited: 20 Ιουλίου 2018
  6. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

  7. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Cool!  
     
  8. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Υπομονή για 3 και μισό λεπτά και... βγαίνει το πουλάκι.
    Η γνώση της Γαλλικής κρίνεται βοηθητική, αλλά ουχί απαραίτητη.

     
  9. goodevil

    goodevil arcade Premium Member

  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

  11. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Καλοοοο  
     
  12. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor