Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Συγγνώμη, δεν κατάλαβα τι πραγματεύεται το νήμα. Το subspace, το μαγάρισμα σχεδόν κάθε κουβέντας ή ένας αγώνας ταχύτητας στον εκτροχιασμό του συγκεκριμένου νήματος;
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Αυτό που λέει ο τίτλος.
    Τα άλλα είναι μια αναφορά στις αφορμές.
     
  3. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Το πρωτο σκελος μπορει ευκολα ν απαντηθει.Οτιδηποτε δεν εχεις βιωσει ή δει με τα ματια σου να συμβαινει,ειναι λιγο δυσκολο να το πιστεψεις οτι υπαρχει και συμβαινει.Αυτο σε ολους τους τομεις γινεται,ειναι οι λεγομενοι απιστοι θωμαδες.Δεν ειναι κακο κατ εμε.Τωρα για τους σουιτς πιθανον να μπορουν;και πιθανον οχι γιατι δε βοηθαει τοσο η εναλλαγη ρολων σ αυτο μαλλον,οπως το σκεφτομαι εγω τωρα δηλαδη,μεσα απ την ασχετοσυνη μου  δεν ειμαι σουιτς για να ξερω,ισως καλυτερο ν απαντησει ενας σουιτς σ αυτα.
    @zoeleene δε μου βγαινει η εικονα,κανε κατι....
    @estelwen "αγωνες ταχυτητας στον εκτροχιασμο...." επαναλλαμβανα ξανα και ξανα τη φραση μεσα μου,μα αγωνες ταχυτητας στον εκτροχιασμο;περιεργη διατυπωση 
    Υ.Γ 1: Οι τελευταιες γραμμες μου,με κανουν εκτροχιαστη; 
    (Παντως απο προσωπικη πειρα εχω να παραθεσω οτι σε φιλικες παρεες η κουβεντα ειναι εξασφαλισμενο οτι θα εκτροχιαστει ταχιστα κι αυτο ειναι και το ωραιο  )
     
  4. Master1232015

    Master1232015 Don't stop at the top

    Το θέμα των αλληλεπιδράσεων των ενδορφινών και του subspace αλλά και γενικότερα των «alter state of consciousness ” (που εγώ προτιμώ στα ελληνικά να μεταφράζεται ως μεταβαλλόμενες καταστάσεις συνείδησης και όχι αλλοιωμένες ή αλλαγμένες καταστάσεις συνείδησης) με τις bdsmικές πρακτικές είναι γνωστό από παλιά και δεν αμφισβητείται κατά την γνώμη μου.

    Σχετικά με το θέμα των πρακτικών για την τεχνητή πρόκληση subspace το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αλληλεπιδράσεων σε βιολογικό και ψυχολογικό επίπεδο, σχετικά και με τις επιδράσεις των ενδορφινών, αλλά και γενικότερα με την πρόκληση μεταβαλλόμενων καταστάσεων συνείδησης, οπότε οι σχετικές πρακτικές (πρόκλησης subspace) δεν πετυχαίνουν πάντα λόγω της πολυπλοκότητας αυτών των αλληλεπιδράσεων.

    Ακόμη χρειάζεται μεγάλη εξάσκηση.

    Επίσης δεν πετυχαίνουν αυτές οι πρακτικές στον ίδιο βαθμό σε όλα τα άτομα.

    Για το γεγονός, των με κακόβουλο τρόπο εκτροχιασμό των νημάτων, αυτό έγκειται στον αυτοσεβασμό του κάθε συμμετέχοντα, γιατί κατά την γνώμη μου το μέτρο στο οποίο σέβεσαι τον άλλο άνθρωπο (τον νηματοθέτη) είναι το μέτρο του πόσο σέβεσαι τον εαυτό σου.

    Να μην γράψω τίποτε άλλο για αυτό.

    Όσον αφορά βέβαια την έκφραση μίας αντίθετης άποψης αυτό μπορεί εύκολα να γίνει, γιατί τότε αυτή η αντίθετη άποψη είναι συνήθως τεκμηριωμένη.

    Φαίνεται η καλοπροαίρετη διαφωνία από την προβοκατόρικη παρέμβαση.
     
  5. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    Δεν κατανοώ ούτε γω το θέμα του νήματος που ξεκίνησες.

    Ο τίτλος σου ειναι άλλος, το περιεχόμενο του μηνύματός σου αλλος.

    Σαν καινούργιο μέλος θα πω οτι τα νήματα που έχω διαβάσει κυρίως ειναι παλαιότερα, 5ετίας και βάλε. Υπήρχαν πολύ περισσότερες συζητήσεις ποικίλης θεματολογίας, οι αφορισμοί και η απαξίωση δεν ερχόντουσαν από τα πρώτα posts, έλειπαν τα άπειρα posts με εικόνες/gifάκια/παπαράκια κλπ (και εννοείται οτι με τα παπάρια τα πάω θεσπέσια αλλά όταν πετάγονται παντού και πάντα, εεε όλα γίνονται παπάρι!   ) και επίσης δεν υπήρχε τοσο πολύ αυτή η "περιφρούρηση" του νηματος από τον νηματοθέτη που το ορίζει/αφορίζει/περιτριγυρίζει σαν σκύλος γύρω από το μπωλ του. Το άφηναν να εξελιχθεί πιο ελεύθερα και ότι γίνει  

    Καθότι πολλές απαντήσεις λοιπόν βρίσκονται σε παλαιότερα νήματα και πάρα πολλά θέματα ειναι επίσης χιλιοαναλυμένα εκεί ίσως ειναι και λογικό οτι δεν επαναλαμβάνονται -συχνά- θέματα...

    Τώρα αν το νήμα το άνοιξες για τους switch ή το subspace δεν ξέρω, μάλλον θα έχριζαν ξεχωριστών θεμάτων. Ενδιαφέροντα θέματα ειναι, αλλά κάπως "χάθηκαν" εδω.

    Και εννοείται οτι καταλαβαίνω οτι θες να το συζητήσουμε μιας και το βάζεις προς συζήτηση... Αλλά βοήθησέ μας και συ καλέ με το τι ακριβώς εννοείς  
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Το εξήγησα ολιγόλογα πιο πάνω.
    Να το πω και με πιο πολλά λόγια.
    Σκεφτόμουν, τι καλά θα ήταν να μπορούσαμε να μιλούσαμε για κάποια θέματα που αφορούν το BDSM, στο φόρουμ χωρίς τα "παπάρια" που αναφέρεις και χωρίς "παπαρολόγους".
    Έγραψα την σκέψη μου αυτή, αναφέροντας και κάποια θέματα που υπήρξαν οι αφορμές της σκέψης.
     
  7. Ampelofilosofos

    Ampelofilosofos Regular Member

    Για αυτο υπαρχουν τα κλειστα φορα. Το συγκεκριμενο ειναι ανοιχτο, το καθε "παπαρι" (κρυφοβανιλιας, μαϊμου BDSMer, καθολου BDSMer, undercover δημοσιογραφος του Ευαγγελατου) μπορει να γραψει. Δημοσια κοινοτητα ειναι και γινεται δημοσια συζητηση. Ας γινει προταση στην διαχειριση να δημιουργηθει κλειστο υπο-φορουμ για τους λιγους και εκλεκτους κατοχους της αληθειας, για το ιερατειο, οπου δεν θα ενοχλουνται απο την πλεμπα.
     
  8. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @espimain : Αν αναζητηθεί κάτι στο google, τα αποτελέσματα (αυτο)περιορίζονται στα δεδομένα που ο αναζητών εισαγάγει. Για όσους από εμάς βίωσαν την εποχή που οι αναζητήσεις γινόταν στη ΔΟΜΗ, δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο, της εύρεσης απαντήσεων σε άλλα ερωτήματα από αυτό που ήταν η αφορμή της αναζήτησης ή και της δημιουργίας νέων ερωτημάτων. Υπό το πρίσμα αυτό, η "παρεκτροπές" από το αρχικό θέμα ενός νήματος, δεν είναι απαραιτήτως κάτι κακό. Ο χειρισμός της κάθε μίας από αυτές, το εάν για παράδειγμα θα εξελιχθούν στο αυτό νήμα ή θα μεταπηδήσουν σε ένα νέο, είναι θέμα ευγένειας και παιδείας και εν τέλει εντός των εξουσιών των mods.
    Επί των εν γένει παπαρολογιών (να ένα σεξιστικό παράδειγμα...γιατί μόνο "παπαρολογίες" και όχι και "μουνολογίες"?), έως ενός σημείου, η ακολουθούμενη πρακτική έχει το πλεονέκτημα ότι ο παπαρολόγος εκθέτει όλο και περισσότερο την κάθε μορφής γύμνια του καταλήγοντας στο "κάθε σπίτι κι ενας τρελλός και στο δικό μας όλοι".
    Στις όποιες περιπτώσεις η βλακεία υπερβαίνει το παραπάνω αναφερθέν όριο : https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Μην-κατουράς-σε-ξένο-τοίχο.39795/
     
  9. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Όσον αφορά στα αναφερόμενα στον τίτλο του παρόντος, είναι γεγονός ότι σε αρκετά νήματα γράφονται και "άσχετα" με το θέμα τους σχόλια ..

    Καλύτερα μάλλον να σκεφτόμαστε όλοι πως κάθε φορά που γράφουμε ένα σχόλιο:
    Καταρχήν αυτό είναι δημόσιο μήνυμα (όχι προσωπικό) και καταρχάς αποδέκτες του θα πρέπει να είναι όλοι οι συμφορουμίτες και όχι συγκεκριμένο/α άτομο/α ..

    Ίσως έτσι περιοριστούν και οι άνευ λόγου-αιτίας-αποτελέσματος διαμάχες.
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Νο γκουντ..!
     
  11. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δεν αναφερόμουν στο αρχικό ποστ, αλλά στην τροπή που πήρε το νήμα σχεδόν αμέσως, από τους περισσότερους που επενέβησαν μέχρι τη στιγμή που ανέβασα την ανάρτησή μου. Μετά επανήλθε.  

    Η άποψή μου είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, εδώ όπως και αλλού, είναι στον τρόπο που διεξάγεται ο διάλογος, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δημόσιος διάλογος.

    Ένας ουσιαστικός διάλογος χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες προϋποθέσεις: σεβασμός στις υπόλοιπες απόψεις, γνώση του θέματος υπό συζήτηση, διαλλακτικότητα. Οποιαδήποτε απόσταση ανάμεσα στις απόψεις δεν αποτελεί εμπόδιο όταν υπάρχουν τα προηγούμενα, γιατί συχνά η σημασία του διαλόγου - όπως εδώ - δεν είναι τόσο η επίλυση κάποιου προβλήματος, αλλά η ανταλλαγή πληροφοριών/απόψεων, και η διερεύνηση διαφορετικών αντιλήψεων.

    Ματαιώνεται ο διάλογος όταν το ζητούμενο γίνεται η προσπάθεια επιβολής μιας προσωπικής θέσης, η κατίσχυσή της απάνω στην αντίπαλη. Με δογματισμό, χωρίς σεβασμό, χωρίς σωστά επιχειρήματα διατυπωμένα με σαφήνεια, δεν υφίσταται διάλογος, αλλά μια σειρά από στείρες διακηρύξεις. Ακόμα χειρότερα διαμορφώνεται το πεδίο όταν φτάσει σε εριστικά προσωπικό επίπεδο, σε μια άχρηστη αντιπαράθεση. Όπως πιστεύω, πρέπει να αντιπαρατίθενται - τεκμηριωμένα, έστω βιωματικά - γνώμες μόνο.

    Δύσκολα πράγματα  
     
    Last edited: 15 Μαρτίου 2017
  12. espimain

    espimain Contributor

    Πραγματικά δύσκολα.