Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ως εδώ συμφωνούμε. Οπότε, αν καταλαβαίνω καλά, για μια ηλίθια ή επιφανειακή άποψη υπάρχει η δυνατότητα να την αγνοήσει κανείς, να την σατυρίσει, να την λοιδωρήσει κλπ. Δηλαδή να την κρίνει. Με την υποσημείωση ότι το δικαίωμα να την θεωρήσουμε ηλίθια ή επιφανειακή, ως κριτές, μας το έδωσε η ίδια η άποψη, όταν αποφάσισε να εκτεθεί δημόσια. Δεν κάνουμε γκάλοπ ή ανάκριση. Καποιος/α προσέρχεται αυτοβούλως σε δημόσιο διάλογο.

    Εδώ όμως τα χαλάμε:

    Πρώτον, κανείς μεσσιανισμός δεν με διακατέχει να τρέχω να αποδομώ και να ανασκευάζω ή να υποκαθιστώ με κάτι δομημένο τις ηλίθιες απόψεις. Χώρια που πιστεύω και στο προσδόκιμο +/-10 και δεν έχω χρόνο για χάσιμο. Ξέρετε, στα χρόνια μου σταματούσαν όλοι να αποδομούν και να ανασκευάζουν τις απόψεις του φασίστα συμμαθητή τους γύρω στην γ' γυμνασίου. Η πολιτική ορθότητα το απάλυνε αυτό, νομιμοποιώντας την συνέχιση του διαλόγου, και ίσως αυτό συνέτεινε σημερα, εν έτει 2017, στο να "πανηγυρίζει" η Ευρώπη επειδή ο ακροδεξιός στην Ολλανδία βγήκε δεύτερος (πίσω απ΄τον κεντροδεξιό) αντί για πρώτος!

    Δεύτερον, κίνητρο για να παρέμβω σε απόψεις άλλων, πέρα από καπρίτσιο ("έτσι μου ρθε"), είναι να ζυγίζω πόσο επικίνδυνη (θελημένα ή αθέλητα) θεωρώ την άποψη ή πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι η άποψη. Κανένα σεβασμο δεν δείχνει η ενασχόλησή μου από μόνη της. Στην άποψη που παρουσίασε η @estelwen είδα το αίτημα για εξ ορισμού σεβασμό στην άποψη, οποια κι αν είναι είναι αυτή. Προσπαθησα να δείξω με εικονίτσες και λέξεις γιατί θεωρώ επικίνδυνη μια τετοια άποψη.

    Τώρα, να με συμπαθάτε, αλλά στην άποψή σας ότι και μόνο να ασχοληθεί κάποιος με μιαν άποψη για να την ανασκευάσει, αποδομήσει, ειρωνευτεί ή οτιδήποτε τεκμηριώνει κάποιον ελάχιστο σεβασμό, δεν συμφωνώ και να πω την μαύρη μου αλήθεια δεν βλέπω παρά την παραλλαγή της τζαμποδιαφήμισης: Κράζεις; Θαυμάζεις!

    Καταλαβαίνετε βέβαια το έξτρα στρώμα θωράκισης απέναντι στην κριτική που προσφέρετε στην κάθε άποψη: δεν φτάνει που θα πρέπει τάχα μου να την σεβόμαστε εξ ορισμού, τώρα, με την δική σας προσθήκη, και να την κράξουμε ή να την αποδομήσουμε, πάλι τουλάχιστον την σεβόμαστε -και καλά- αφού ασχοληθήκαμε μαζί της,

    Ολος ο δημόσιος χώρος να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά κατανόησης της από καιρού χαμένης μάνας... Σημείο των καιρών, το καταλαβαίνω, αλλά δεν συντάσσομαι.

    Ναι μεν, αλλά. Για να προαχθεί ο διάλογος πρέπει να έχει αρχίσει. Να συμπυκνωσω την θέση μου: υπάρχουν απόψεις που ΔΕΝ τους αρμόζει διάλογος. ΔΕΝ είναι αυτοδίκαιη η ένταξη σε ένα διαλογο μιας αποψης, εξ ορισμού, απλώς και μόνο επειδή εκφράστηκε. Μια άποψη διατρέχει πάντα τον κίνδυνο να ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ όταν προσέρχεται με αίτημα να γίνει δεκτή σε διάλογο, και δεν πρέπει να της παρέχεται καμία ασυλία.

    Σωστό κι αυτό. Οπότε για να χει ήσυχο το κεφάλι του ο ναρκισιστής, ας προκαταλάβει τους άλλους όταν διατυπώνει δημόσια άποψη για τον de jure σεβασμό που της αξίζει. Γενικώς, να γίνει ποινικά κολάσιμο το "ρε άντε από δω, άσε τις σαχλαμάρες" ώστε να μην χάνει χρόνο σε επεξεργασίες...
     
  2. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Επειδή πολύ πολιτικαλι κορεκτ την κόβω τη φάση ας πω και εγώ μια σκέψη.

    Ένα ακόμα βασικό στοιχείο του διαλόγου πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν είναι ότι ακούμε ή εν προκειμένου διαβάζουμε το συνομιλητη μας με σκοπό και στόχο να καταλάβουμε και όχι να απαντήσουμε.

    Σε ένα μέρος όμως (οχι μόνο εδώ- γενικά) που τα λαικ και τα ντισλαικ είναι προαποφασισμενα και καθορισμενα από κλικες, υποκλικες, συμπαθειες, αντιπαθειες, γαυρους κ βαζελους, για ποιο διάλογο ακριβώς μπορούμε να συζητήσουμε;
     
  3. ellianna

    ellianna Regular Member

    Υπαρχει μεγαλη διαφορα ανάμεσα στην κριτική μιας άποψης η οποία εκφράζεται δημόσια και στην ειρωνια-κακια-επίθεση με αφορμή αυτήν.
    Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά την οποία και πρέπει να εντοπίσουμε αν θέλουμε να λέμε πως κάνουμε διάλογο.
    Η τεκμηρίωση της άποψης μας ή η διαφωνία με επιχειρήματα και όχι φράσεις του στυλ "εσυ δεν ξέρεις,εγω ξέρω καλυτερα" είναι επίσης κάτι άλλο που πρέπει να εφαρμόζουμε που κ που, (όταν η κουβέντα ξεφεύγει απ τα όρια του χιούμορ και του πειράγματος ανάμεσα στα μελη), γιατί πολλές φορές με προσχήματα τύπου χιούμορ ή "ετσι μιλαω εγω" γίνονται παρεξηγήσεις άνευ λόγου.
     
  4. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Υπάρχει. Το φόρουμ αυτό είναι μαγικό, δίνει υπερδυνάμεις ακόμα και στον πιο αδυναμο, δίχως διακρίσεις.

    Πάς στο προφιλ σου, βάζεις ιγκνορ στο πρόσωπο και μετα το κάθε νήμα έχει μόνο τις απόψεις των προσώπων που έχεις ήδη εγκρίνει.

    Ειναι μια υπερδύναμη  

    Πατάς το κουμπί -> Το πρόσωπο δεν υπάρχει στο φόρουμ.
    Ξαναπατάς το κουμπί -> Το πρόσωπο υπάρχει στο φόρουμ.

    Μάτζικ  
     
  5. lexy

    lexy .ti.va.

    (@espimain συγγνώμη που θα γράψω στο νήμα σου , υποψιάζομαι δεν με πολυσυμπαθείς -γιατί το έχουμε όλοι διαβάσει κι αυτό γύρω γύρω "εσύ, μη γράφεις στο νήμα μου ")

    Καταρχάς συμφωνώ με την @estelwen στα βασικά που πρέπει να υπάρχουν σε έναν κόσμιο διάλογο. Αντίθετα από την @elfcat , πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι οι απόψεις τους κι ακόμα περισσότερο ο τρόπος που επιλέγουν να τις εκφράσουν. Σέβομαι μια άποψη δε σημάίνει την υιοθετώ ή την αποδέχομαι -αλλά επειδή και ο σεβασμός γρίπες περνάει και όχι μόνο τελευταία, δεν θα το συνεχίσω σε αυτό το μοτίβο. Εδώ χρειάζεται, νομίζω, να πω πως η πλειοψηφία - κατά την άποψή μου - "χτίζει" μμια προσωπικότητα που την περπατάει στα νήματα ανάλογα τα κέφια, μα αυτό είναι αναμενόμενο και ελεμένταρι. Προσωπικά, εκτός των ελαχίστων που γνωρίζω προσωπικά αντιμετωπίζω τους υπόλοιπους ως νικνέϊμς και όχι ως άτομα που γνωρίζω στην ολότητά τους.

    Προσωπικά δεν εντοπίζω "πρόβλημα" στους μεταξύ των μελών διαλόγους. Τα μεμονωμένα περιστατικά όπου ενδεχομένως λίγο η κατάσταση ξέφυγε του ελεγχου-με ευθυνη πάντοτε -και των δύο,δεν είναι πλήρής κάί σώστή εικόνα για το πως εξελίσσονται οι διάλογοι στα νήματα.

    Θεωρώ πως ένα νήμα εκτροχιάζεται είτε επειδή αυτός ήταν ο σκοπος του νηματοθέτη είτε επειδή ό,τι ήταν να ειπωθεί έχει πλέον ειπωθεί και απλώς η ανακύκλωση πάντα κρύβει ένα άτακτο τρολλ (που επίσης δεν θεωρώ κακό, εχω παρατηρήσει ότι συχνά οι "εξυπνάδες" χαλαρώνουν τις εντάσεις, αποσυμπιέζουν και δεν αποσυντονίζουν).

    Κλίκες και τέτοια που αναφέρθηκαν , δε ξέρω, δε γνωρίζω και απαντώ πως θα έπρεπε να αφορούν μόνο εκείνους που επιλέγουν να συμμετέχουν σε αυτές και κανέναν άλλο - είμαι της άποψης πως όταν κάτι το "ταϊζεις", μεγαλώνει.
    (Πάιζει να έίναι η πιο μακροσκελής μου ανάρτηση! Ενθουσιάστηκα)


     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2017
  6. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Θεωρώ οτι σε ενα φορουμ, σε ενα δημόσιο χώρο, που απαρτίζεται απο χιλιάδες μέλη, είναι λογικό να μην μπορεί η καθε συζήτηση να είναι προς μια κατεύθυνση. Αν κάποιοι θέλουν να μιλάνε μόνο υπο συγκεκριμένες συνθήκες και με συγκεκριμένα άτομα, τα πμ guys.....για αυτο υπάρχουν!
    Οταν θέτουμε κάτι δημόσια, θα ακούσουμε τον καημό του καθενος!
    Ο καθένας μπορεί να βγάλει τον καημο του, την πίκρα του, οτι σκατα εχει μεσα στο κεφάλι του! το εχουμε δει περιτρανα πια! ακομη και "εμεις οι νεοι"  .

    Ο καθένας βλέπει αλλιώς τα "πράγματα", έχει άλλη οπτική.

    Δεν σέβομαι κάθε άποψη, προσπαθώ όμως να κατανοώ κάθε άποψη. Αυτό εμένα μου δίνει το ατού να μπορώ να καταλάβω περισσότερα για εναν άγνωστο μου, αλλα και γνωστό μου.
    Ειμαι νεα στο χώρο, νεα στο φόρουμ....δεν εχω αντιμετωπίσει ιδιαιτερο προβλημα στα νηματα. Δεν εχω ασχοληθεί με κλίκες. Διαβαζω και επιλεγω τι θα κρατησω με βαση το κριτηριο μου. Συζητώ και συμμετέχω σε οτι νομίζω πως εχω κάτι να πω και μεχρι εκεί που θέλω να πω.
     
    Last edited by a moderator: 18 Μαρτίου 2017
  7. espimain

    espimain Contributor

    @lexy μπορεί να έχεις την εντύπωση που λες, αλλά σε διαβεβαιώ ότι σε συμπαθώ.
     
  8. Stelios_X

    Stelios_X "Πείρα είναι το σύνολο των σφαλμάτων μας." Ο.W.

    Παραλιακά με πας τώρα εσύ, και έχει υγρασία  

    Καλώς, συμφωνούμε. Δε διάβασα κάτι που δε μου δείχνει η λογική. Η "πουά" παράθεση αισθήσεων στόχο δεν είχε το να αναγνωρίσουμε πως υπάρχουν και "καλοί" και "κακοί", παντού.
    Στόχο είχε τον προβληματισμό και την ανάδειξη πιθανών αιτίων αυτών των συμπεριφορών και ιδανικά, μεθόδων ελάττωσης αυτών των φαινομένων. Προσωπικών μεθόδων όμως, ναι?

    Το τι μέθοδο μπορεί να ακολουθήσει η ιστοσελίδα και το team των διαχειριστών είναι αυτό που λέμε "άλλο καπέλο".

    Προσωπικά θα επέλεγα να προτείνω τυχόν αλλαγές και διορθώσεις στην ίδια τη δομή της ιστοσελίδας, σε pm προς τους διαχειριστές.
    Δε μου κάνουν οι όποιες αλλαγές και διορθώσεις των διαχειριστών? Συνεχίζω να μη συμμετέχω στις συζητήσεις, καλή καρδιά.
    Δε μου ταιριάζει ο τρόπος με τον οποίο συζητούν τα μέλη? Οι φαγωμάρες? Το κατινιό? Συνεχίζω να μη συμμετέχω στις συζητήσεις, καλή καρδιά.
    Πάει το ζήτημα από το κακό στο χειρότερο? Αποχωρώ ησύχως, και κρατώ επαφή με αυτούς που κρίνω πως αξίζει να κρατήσω επαφή. Και ως εκεί!
     
  9. lexy

    lexy .ti.va.

    εντάξει, σε ευχαριστώ! Μάλλον περί προβολής πρόκειται, τότε, γιατί εγώ όχι και τόσο!  
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Δεν πειράζει, ας μην με συμπαθείς, αυτό δεν έχει να κάνει με το οτι σε συμπαθώ εγώ.
    Η συμπάθεια δεν είναι με αντιπαροχή.
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Εννοούσα fora που όσοι μπαίνουν γνωρίζονται μεταξύ τους ή μπαίνουν κατόπιν κάποιας σύστασης, που δεν είναι ορατά στις μηχανές αναζήτησης, που δεν μπορεί να διαβάσει ο καθένας τις αναρτήσεις  
     
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Το 'δυστυχώς' μου πήγαινε στο γεγονός ότι υπάρχει η ανάγκη κλειστών και επειδή στα ανοιχτά -όπως σε κάθε ανοικτό συζητητήριο- κάποιοι δεν θα σεβαστούν τους ελάχιστους κανόνες αγαστής κοινωνικής συναναστροφής.
    Για όλους τους άλλους λόγους, ευτυχώς, ευτυχέστατα που υπήρχαν και υπάρχουν