Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_in_Red, στις 5 Μαρτίου 2008.

  1. Lady_in_Red

    Lady_in_Red Regular Member

    Είδα πολύ κίνηση τελευταίως γύρω από το θέμα και λέω να τα πούμε μια και καλή και έξω από τα δόντια. Προφανώς η άποψη του καθενός είναι προσωπική και παρεκτός και είστε ταυτόχρονα κοινωνιολόγοι, γεννετιστές και μελετητές του ζωϊκού βασιλείου μαλλον δεν μπορείτε να δηλώσετε οτι έχετε εμπεριστατωμένες απόψεις.

    Πάμε... Όπως η ετεροφυλοφυλία έτσι και η ομοφυλοφιλία για μένα είναι άκρως φυσιολογική έκφραση. Το γεγονός οτι προς το παρόν αντιμετωπίζεται με ρατσισμό και πονηρά βλεμματάκια έχει να κάνει με έναν πνευματικό μεσαίωνα που περάσαμε και αρνηθήκαμε την φύση μας για να ταυτιστούμε με τα κοινωνικά γίγνεσθαι. Τώρα έστω και με εσφαλμένη προσέγγιση (βλέπε "είμαστε απελευθερωμένοι σεχουαλικά και αυτό σοκάρει και πάρτε τα στη μούρη") όπως και να χει ξυπνήσαμε κομματακί και δεν αποδεχόμαστε ότι μας πασσάρουν αλλά ακούμε και την φωνούλα μέσα μας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατι στη φύση ο λιονταράκος άνετα συνουσιάζετε με τον άλλο λιονταράκο, ο πίθηκος με τον πίθηκο, η σαύρα με την σαύρα, χωρίς προφανώς καμία αναπαραγωγική αξία τησ συνεύρεσης και εμείς κάνουμε τους έκπληκτους. Βέβαια τα ζώα δεν αρνούνται να συνευρεθούν με τα ετερόφυλα μέλη τους για να αναπαραχθούν και από ότι κατλαβαίνω το ευχαριστούνται εξίσου.

    Ναι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική συμβαίνει παντού και πάντα και δεν λέω οτι είσαι υποχρεωμένος να την βιώσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν εχεις δικαίωμα να την περιθωριοποιήσεις. Μήπως όμως και οι ομοφυλόφιλοι ευθύνονται για την αντιμετώπιση που λαμβάνουν; Μήπως μόνοι τους δημιουργούν στεγανά και έτσι δεν γίνονται κατανοητοί από τους υπόλοιπους λιγότερο έστω υποψιασμένους συνανθρώπους μας; Μήπως με την σειρά τους γίνονται κι αυτοί ρατσιστές στις επιλογές τους; Μία αξιοπρεπής και ολοκληρωμένη προσωπικότητα που γνωρίζει γιατί πράττει αυτά που πράττει δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει και να μην την σεβαστεί ότι και να δηλώνει πως είναι.

    Επί του προσωπικού.... Δεν είμαι μία μούντζα φίλοι ομοφυλόφιλοι και μιλάω για όλους. Οι άντρες με λένε μούντζα γιατί γεννήθηκα γυναίκα και πάω με άντρες, οι γυναίκες για τον ίδιο λόγο. Όταν με βλέπουν με γυναίκα με ρωτάνε αν πηγαίνω ΚΑΙ με άντρες. Αυτόματα τότε γίνομαι πουτάνα που δεν έχω ξεκαθαρίσει τι θέλω και με ορίζει το μ...ι μου. Εγώ πάλι εχω αποφασίσει στη ζωή μου να επιλέγω ανθρώπους χωρίς να με αφορά τι κουβαλάνε ανάμεσα από τα πόδια τους. Δεν είμαι ζώο να πηγαίνω με ότι κάτσει αλλά μιας και αυτό που διαχωρίζει απο τα προαναφερόμενα είναι η σκέψη αυτή χρησιμοποιώ χωρίς να καταπιεζω την φύση μου. 'Οσο για τος φίλους ετεροφυλοφιλους δεν είμαι μια τζιβιτζιλού που γαμιέται ενίοτε. Άνθρωπος είμαι και πάω με ανθρώπους. Άν πήγαινα με άλογα θα χαμε κάτι να συζητήσουμε...

    και γιατί μάλλον κούρασα

    Είμαι η Lady_in_Red και ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ. Εσείς;;;; 
     
  2. latexduck

    latexduck Contributor

    Πολύ δυναμικό αυτό που έγραψες αγαπητή Lady_in_Red αλλά μάλλον έχεις μπερδευτεί, πρώτα απ όλα τα ζώα δεν κάνουν επιλογές παρά μόνο ακολουθούν το ένστικτο τους, οι άνθρωποι μπορούν και κάνουν επιλογές για αυτό και ακολουθούν ή δεν ακολουθούν τις γνώμες του συνόλου της κοινωνίας που ζουν. Εγώ πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι bi, όλοι θέλουμε ποικιλία στο κρεβάτι, αλλά ας μην μπερδεύουμε την ομοφυλοφιλία με αυτό. Άλλο να κάνεις σχέση μόνο με αγόρια ή μόνο κορίτσια εκεί ίσως κρύβετε το "πρόβλημα" στο γιατί υπάρχει ρατσισμός. Εγώ πάλι από την μεριά μου το βλέπω ότι αφού έχω δοκιμάσει και με τα 2 φύλα είμαι πιο ανοιχτόμυαλος για να πώ ότι οι gay που πάνε μόνο με ένα φύλο είναι κλειστόμυαλοι  
     
  3. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Ολοι οι ανθρωποι ειναι bi ?!?!?!?!?! Απο που κι ως που?

    Σε απαντηση του νηματος λοιπον η δικη μου αποψη εχει ως εξης : Απο την στιγμη που δεν μας ενοχλει επι προσωπικου δεν θεωρω οτι πρεπει να μας ενδιαφερει το τι κανει ο αλλος στο κρεβατι του.
     
  4. Lady_in_Red

    Lady_in_Red Regular Member

    δεν εχω μπερδευτει, απλώς αυτό που έλεγα ότι εφόσον στην φύση η αμφιφυλοφιλία υπάρχει δεν μπορούμε να θεωρούμε τους συνανθρώπους μας αμφιφυλόφιλους ή ομοφυλόφιλους περίεργους, ανώμαλους, προβληματικούς και ότι άλλο έχω ακουσει τελος πάντων. Και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι όλοι οι ανθρωποι αμφιφυλόφιλοι είναι είτε το ξερουν είτε όχι. Παρόλα αυτά δεν είναι υποχρεωτικό να τα βιώνουν όλα εεεεε.........
     
    Last edited: 5 Μαρτίου 2008
  5. latexduck

    latexduck Contributor

    Θα μείνω στην άποψη του LostBoy στο άλλο θέμα...

    Αν ήταν π.χ το 51% του πληθυσμού ομοφυλόφιλοι θα ήταν κάτι φυσιολογικό και εμείς θα είμασταν οι "ανώμαλοι".
     
  6. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

    Σίγουρα κάτι πίνετε , δε μπορει ! τι είναι αυτό , είναι το θέμα !

    Τι λες και εσύ βρε Lady_in_Red ?
    γράφει ασυναρτησίες ο latexduck , ότι όλοι είμαστε bi και σιγοντάρεις και εσύ ?

    Πάμε καλά ?
    Λες στα 40 μου να μην ξέρω τι είμαι και αν ειμαι η δεν ειμαι ?

    Όλοι είμαστε αμφιφυλόφιλοι ?  
     
  7. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Πιστευω οτι εννοουσα οτι ολοι εχουμε αρσενικες και θυληκες ορμονες.Οτιδηποτε αλλο ειναι ανοησια να το πιστευει καποιος (προσωπικη αποψη)
     
  8. Lady_in_Black

    Lady_in_Black MindGames

    Δεσποινίς Lady in Red χαίρομαι ιδιαιτέρως από τα λεγόμενα σας και επιτρέψτε μου να σχολιάσω κάποια πραγματάκια.

    «Η συγχρονη ερευνα ισχυριζεται οτι ο προσανατολισμος του φυλου δεν ειναι επιλογη, δηλαδη τα ατομα δεν επιλεγουν να ειναι ετεροφυλοι η ομοφυλοφιλοι.
    Η ταυτοτητα του φυλου ειναι ατομικη εσωτερικη αισθηση του ατομου οτι ειναι ανδρας η γυναικα,η διαμορφωση ξεκινα απο την ενδομητρια ζωη και υπαρχει εγγενης προδιαθεση του εγκεφαλου προς συγκεκριμενη ταυτοτητα του φυλου.»


    Πήρα ένα κομμάτι από αυτά που έγραψε ο underherfeet σε παρόμοιο Post. Ο λόγος? Ο Κύριος latexduck σχολίασε ότι:
    “Εγώ πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι bi, όλοι θέλουμε ποικιλία στο κρεβάτι, αλλά ας μην μπερδεύουμε την ομοφυλοφιλία με αυτό.”

    Αγαπητέ latexduck κάνεις μεγάλο λάθος! Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι bi όπως δεν είναι και όλη η ανθρωπότητα ομοφυλόφιλοι!!!!! Το όλοι είμαστε bi από το ότι όλοι θέλουμε ποικιλία στο κρεβάτι μας έχει τεράστια διαφορά. Οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι σε πολύ κοντινό επίπεδο είναι str8 μιας και εδώ θα χρειαστεί να κατονομάσω με ταμπέλες πράγμα που δεν κάνω συχνά. Ξέρουν για τις επιλογές μου και ενώ πολλές φορές πάνω στο πείραγμα ρώταγα αν θα κάνανε κάτι έστω για δοκιμή (όπως λένε πολλοί) η απάντηση τους και από γυναίκες και από άντρες ήταν η εξής :

    «Μέχρι ώρας δεν είχα νιώσει την έλξη του ίδιου φύλου για να το δω ερωτικά έτσι ώστε να μπω στην διαδικασία να ‘πειραματιστώ’ πάνω σε αυτό, αλλά πέραν τούτου, αυτό είναι να το χεις, να το νιώθεις να βγαίνει από μέσα σου και να το κάνεις βγάζοντας σου αμέτρητα συναισθήματα. Δεν θα το έκανα μόνο και μόνο για να δω πως είναι. Άλλωστε γεννιέσαι έτσι δεν γίνεσαι»

    Τι θέλει να πει ο ποιητής? Ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Δεν μπορείς να κατονομάζεις όλη την ανθρωπότητα Bi η les από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

    «Εγώ πάλι από την μεριά μου το βλέπω ότι αφού έχω δοκιμάσει και με τα 2 φύλα είμαι πιο ανοιχτόμυαλος για να πω ότι οι gay που πάνε μόνο με ένα φύλο είναι κλειστόμυαλοι»

    Φάσκεις και αντιφάσκεις. Πώς γίνετε να είσαι ανοιχτόμυαλος όταν οι απόψεις που εκφράζεις είναι άκρος απαράδεκτες? Νομίζω πρέπει να ξεχωρίσεις λίγο την βούρτσα από την Λούτσα! Κάτι έχεις μπερδέψει…

    Αγαπητή Lady κράτησα την παρακάτω πρόταση από εσάς.

    « Μήπως όμως και οι ομοφυλόφιλοι ευθύνονται για την αντιμετώπιση που λαμβάνουν; Μήπως μόνοι τους δημιουργούν στεγανά και έτσι δεν γίνονται κατανοητοί από τους υπόλοιπους λιγότερο έστω υποψιασμένους συνανθρώπους μας; Μήπως με την σειρά τους γίνονται κι αυτοί ρατσιστές στις επιλογές τους;»

    Θα συμφωνήσω δυστυχώς μαζί σας. Από την εμπειρία που έχω ως τώρα μέσα σε αυτόν τον χώρο ,δυστυχώς έχω καταλάβει ότι τα περισσότερα τα δημιουργούμε από μόνοι μας γεγονός που πάντα με έφερνε σε αντιπαράθεση σε ομιλίες τις ΛΟΑ (Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας) έτσι και σταμάτησα να παραβρίσκομαι σε αυτές τις ‘Υποτιθέμενες’ συζητήσεις που πιο πολύ κάνανε τα μέλη να είναι ρατσιστικά με τον έξω κόσμο παρά να ελευθερώνονται και να νιώθουν οικία με αυτό που είναι χωρίς να νιώθουν ‘παράσιτα της κοινωνίας’ όπως μας είχε κατονομάσει και ο συγχωρεμένος Χριστόδουλος (που ήταν κ ο ίδιος gay) Ευτυχώς την τελευταία 3ερια τα πράγματα έχουν αρχίσει και μαζεύονται λίγο, ίσος και για αυτό προβαλλόμαστε και συχνά στην tv όχι ως κρέατα αλλά σαν κανονικοί άνθρωποι με μόνη διαφορά την σεξουαλικότητα μας .

    Και εδώ θα πω την κουβέντα που προ ανέφερες : Μία αξιοπρεπής και ολοκληρωμένη προσωπικότητα που γνωρίζει γιατί πράττει αυτά που πράττει δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει και να μην την σεβαστεί ότι και να δηλώνει πως είναι. »

    Πολύ ΣΟΦΟ και σωστό! Επειδή 10 άτομα χαλάνε την πιάτσα, μας παίρνει η μπάλα όλους, ενώ δεν είναι έτσι.. Και εδώ θα θίξω πιο πολύ άτομα του χώρου που είναι ηλικίας 40-50 και έχουν περάσει δύσκολα χρόνια βιώνοντας την ομοφυλοφιλία σε πολύ δύσκολες και φασιστικές συνθήκες με αποτέλεσμα να προσπαθούν να κάνουν και τα νεότερα άτομα να νιώθουν φόβο, καταπίεση και ρατσισμό για τον ίδιο τους τον εαυτό! Δεν είναι έτσι όμως.
    Είμαστε σε μια εποχή που πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι ο καθένας από όλους μας δεν διαφέρει μόνο πνευματικά-σωματικά αλλά και σεξουαλικά και αυτό δεν είναι ντροπή.


    Θα διαφωνήσω σε αυτό Lady in Red “ Και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι όλοι οι άνθρωποι αμφιφυλόφιλοι είναι είτε το ξέρουν είτε όχι.” Είπα παραπάνω περί αυτού του κομματιού, ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι.. έχω γνωρίσει καρά str8 άτομα που τους είναι εντελώς αδιάφορο το θέμα ομοφυλοφιλίας όπως και το αντίθετο.. Άτομα ομοφυλόφιλα που ουδέποτε σκεφτήκανε να κάνουν κάτι με το αντίθετο φύλο..

    Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγετε. Η ομοφυλοφιλία είναι θέμα Γονιδιακό! Το έχω ψάξει τόσο πολύ όσο δε φαντάζεσαι. Γι αυτό κράτησα και το κομμάτι που ανέφερε ο underherfeet.
    Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις να κάνεις εξέταση DNA και να σου λέει ο γιατρός «τα θετικά είναι 70% και τα αρνητικά 30% πράγμα που αποδεικνύει ότι ελκύεσαι από άτομα του ίδιου φύλου?»

    Κλείνοντας, επειδή το πήρα μονότερμα το θέμα και δεν ξέρω κατά πόσο κατανοητή έγινα (πάντα με δυσκόλευε ο γραπτός λόγος) θέλω να πω ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι ανώμαλο, προβληματικό ή αρρωστημένο, είναι απλά κάτι διαφορετικό το οποίο όσοι δεν είναι δυσκολεύονται να καταλάβουν για αυτό προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια κάνοντας αυτό το festival υπερηφάνειας(Gay Pride) να περάσουμε κάποια μηνύματα προς τα έξω και χαίρομαι πραγματικά γιατί πέρυσι η ανταπόκριση και η αντιμετώπιση από τον κόσμο ήταν σε μεγάλο βαθμό θετική, έτσι εύχομαι και φέτος να πάνε όλα καλά με περισσότερο κόσμο και καλύτερη ενημέρωση προς το κοινό.
     
  9. Lady_in_Red

    Lady_in_Red Regular Member

    μην τρελαίνεστε...αποψή μου είναι.. αρνούμαι βέβαια να πιστεψω ότι είναι θέμα μονο γονιδιακό και τι να κάνουμε κι εμείς τα έρμα αφού ο θεός μας έκανε έτσι. Νομίζω ότι βαθιά μέσα μας το έχουμε όλοι και φαίνεται στο ενδεχόμενο δέος ή μικρούλη σκίρτιμα που αισθανόμαστε από άτομα του ιδίου φύλου όταν μας κάνουν εντύπωση για Χ λόγους. Δεν είναι κακό, δεν είναι υποχρεωτικό και δεν πρέπει να συμφωνούν όλοι σαφώς.

    Δεν συνηθίζω να σιγοντάρω anasia αλλά συμφωνώ με την συγκεκριμένη ασυναρτησία. Με συγχωρείς αλλά είπα και προηγουμένως οτι δεν μιλάω εμπεριστατωμένα αλλά από προσωπική αναζήτηση. Ας διατηρήσουμε το επίπεδο που μας αρμόζει.
     
  10. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

    θα πρεπει τοτε να δεχτεις πως η αποψη σου ειναι λανθασμενη
    απο την στιγμη που υπαρχει εστω και ενας που σου λεει πως δεν αισθανεται και δεν ειναι bi,
    και αυτο οχι γιατι ετσι του ηρθε , αλλα επειδη το εψαξε πολυ στον εαυτο του και
    εφτασε τελικα σε αυτο το συμπερασμα .

    Λεμε ναι μεν την αποψη μας και καλα κανουμε εαν αυτη η αποψη ομως δεν περιλαμβανει ολους,
    δεν ειναι δηλαδη προς το συνολο , αλλα μονο για τον εαυτο μας .
    Δεν λεγεται αποψη κατι οταν τιθεται γενικα το συνολο , αυτο προσπαθω να σου πω .

    Το επιπεδο θα το διατηρησουμε εφοσον δεν υπαρχουν τετοιες ... επεμβασεις Lady_in_Red !
     
  11. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Εγω ειμαι bi, κ ειμαι σιγουρη γι'αυτο... ομως δεν σημαινει πως ειναι ολοι.
    Επισης, το να θαυμαζουμε για μας τις γυναικες μια αλλη γυναικα δεν μας κανει bi αυτοματως... κ το ιδιο ισχυει κ για τους αντρες. Η ερωτικη ελξη πως ατομα του ιδιου φυλλου μας κανει ομοφυλλοφιλους... ή εστω bi οπως εγω πχ, αν κ προσωπικα εγω σχεση με γυναικα δεν θα εκανα...
     
  12. Lady_in_Red

    Lady_in_Red Regular Member

    η θεώρηση ότι ήταν σωστή και ολοκληρωμένη η αναζήτηση του εαυτού σας είναι απλώς θεώρηση.. Αλλά για να μην πυροδοτώ άλλο την ατμόσφαιρα ας επανέλθουμε στο αρχικό μας θέμα που είναι η ομοφυλοφιλία και η αντιμετώπιση που λαμβάνει από εσάς...

    Ευχαριστώ πολύ