Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μια θεωρητική προσέγγιση του bondage

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος ae1969, στις 10 Ιανουαρίου 2009.

  1. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Το παρακάτω κείμενο νιώθω ότι είναι ημιτελές – ίσως και σκόπιμα για να δώσει την αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και παράθεση ιδεών. Η χρήση αποκλειστικά αρσενικών άρθρων και αντωνυμιών είναι απλώς για ευκολία στο κείμενο και περιλαμβάνει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς κυριάρχου / υποτακτικού.

    Δεμένος, ακινητοποιημένος, παγιδευμένος… Λέξεις που αποδίδουν την ανάγκη ή την επιθυμία πολλών ανθρώπων να χρησιμοποιήσουν σχοινιά, χειροπέδες, αλυσίδες ή οποιοδήποτε άλλο μέσο για να βρεθούν στη θέση να προσφέρουν από θέση κυριάρχου στο σύντροφό τους τη δυνατότητα να βρεθεί παραδομένος σε αυτούς και σε αναμονή, ελπίδα ή και φόβο για τη συνέχεια. Η από την άλλη πλευρά, την αίσθηση που νιώθουν ως υποτακτικοί, εμπιστευόμενοι το σύντροφό τους για να τους δώσει την παραπάνω δυνατότητα.

    Το bondage μπορεί στην πραγματικότητα να μην εμπεριέχει καθόλου τη χρήση των παραπάνω μέσων για να καταφέρει να «ανάψει» τις επιθυμίες ενός υποτακτικού. Ακόμα και η φωνή ενός κυριάρχου ή η απλή χρήση των χεριών του μπορούν να φέρουν την απόλυτη αίσθηση της παράδοσης. Η απλή χρήση ενός κολλάρου μπορεί να κάνει κάποιον να αναστενάξει από ηδονή. Η απλή οπτική επαφή με ένα ζευγάρι χειροπέδες μπορεί να φέρει νοητικά την αίσθηση του κρύου μετάλλου επάνω στους καρπούς ή τους αστραγάλους κλπ.

    Και οι δύο πλευρές που μετέχουν σε ένα bondage session, γνωρίζουν από την πλευρά τους ότι υπάρχουν πράγματα που κάνουν ξεχωριστή την ερωτική επαφή όταν το ένα από τα δύο μέρη είναι λιγότερο, περισσότερο ή πλήρως ακινητοποιημένο. Νιώθουν πολύ όμορφα με την αίσθηση ότι ένας σώφρων ενήλικος σου παραδίδει ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ το κορμί του, χωρίς να είναι σε λίγη ώρα σε θέση να αντισταθεί ή από την άλλη πλευρά ότι έχεις μια σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης ώστε να παραδωθείς στο σύντροφό σου με στόχο την εκπλήρωση κάποιων φαντασιώσεων που έχεις.

    Η έντονη ανάσα, το σφίξιμο σε διάφορα μέρη του κορμιού, η έντονη ηδονή, η «διόγκωση» και «ύγρανση» των γεννητικών οργάνων, ο τρόμος και η πρόβλεψη – ή η αδυναμία πρόβλεψης – για το επόμενο βήμα είναι όλα εδώ μαζί με το έλλειμμα στη δυνατότητα να κινηθείς όπου και όπως θα επιθυμούσες.

    Οι φίλοι/χρήστες του bondage φτάνουν στην ικανοποίηση με διαφορετικούς τρόπους. Οι έχοντες αρκετή εμπειρία ξέρουν ξεκάθαρα για το τι πρέπει να κάνουν και σε περίπτωση που είναι καιρό με τον ίδιο σύντροφο έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τις επιθυμίες του κάθε μέρους. Κάποιοι άλλοι δοκιμάζοντας την εμπειρία, νιώθουν μια πρωτόγνωρα ευχάριστη εμπειρία μέσα από μια σειρά κόμπους ή τα «κλικς» από ένα ή περισσότερα ζευγάρια χειροπέδες. Ενώ άλλοι που ως τώρα ένιωθαν κυρίαρχοι ξαφνικά ανακαλύπτουν μια νέα πλευρά του εαυτού τους, η οποία ηδονίζεται και ευχαριστιέται ζώντας το αίσθημα που νιώθει ένας υποτακτικός. Και βέβαια πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δοκίμασαν, αλλά για διαφόρους λόγους το «γλυκό δεν έδεσε» και είτε έμειναν αδιάφοροι είτε βίωσαν κάτι το αποτρεπτικό.

    Σε κάθε περίπτωση είτε κάποιος βρίσκεται από την πλευρά αυτού που κρατάει τα σχοινιά, τις χειροπέδες ή οποιοδήποτε όργανο δεσίματος – φυσικού ή ψυχολογικού – είτε από την πλευρά αυτού που απλώνει το κορμί του, προσφέρει χέρια και πόδια στα δεσμά, οι φίλοι/χρήστες του bondage δείχνουν πραγματικό πάθος και είναι έτοιμοι για διαφορετικά ταξίδια εξασκούμενοι σε hogtie, frogtie, balltie, shibari κλπ.

    …η συνέχεια δική σας.
     
  2. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Μια θεωρητική προσέγγιση του bondage

    Καλα ολα τα βοηθηματα ομως πως να συγκριθουν με ενα βλεμμα του Κ τη στιγμη της εξαψης η αυτων
    που περιγραφεις παραπανω οπου κατ εμε βρισκεται ολη η ουσια!
     
  3. imagine

    imagine Regular Member

    Ωραιες οι θεωριες αλλα σαν την πραξη δεν εχει...
     
  4. llazouli

    llazouli Contributor

    Xωρίς τη θεωρία όμως, η πράξη μένει λειψή. Εδώ πρόκειται περί τεχνικών με συγκεκριμένους τρόπους εφαρμογής και απαιτούμενη δεξιοτεχνία, για να εμφανιστεί απολαυστικόν το έργον!

    Φαντάζεσαι να δοκιμάζουμε όλο χαρά να δέσουμε κόμπους και να μας βγαίνουν ωραιότατοι φιόγκοι; ή να προσπαθήσεις να δέσεις και να βρεθείς δεμένος; Ωρέ γλέντια...
     
  5. imagine

    imagine Regular Member

    Τοτε δεν μιλαμε για Mistress και Master αλλα για τον Mister Bean
     
  6. ae1969

    ae1969 Regular Member

     Ακριβώς. Ολίγον από πράξη, υπάρχει στο Personal Experiences --> Αγγλία κάπου στις αρχές τις δεκαετίας του 1990. Προς το παρόν υπάρχουν τρεις ιστοριούλες.
     
  7. Switcher

    Switcher Regular Member

    Η βασική προυπόθεση του να λάβεις μέρος σε ένα ερωτικό bondage session, είναι η παραλληλη εμπιστοσύνη και ο σεβασμός απο τον έναν προς τον άλλο. Δεν μπορείς να το "παίξεις" bdsm-ας μέχρι το σημείο που θα καταφέρεις να φέρεις υπο την κυριαρχία σου τον άλλο (και με τον όρο κυριαρχία ενοούμε τα φυσικά δεσμά στην προκειμένη περίπτωση) και στην συνέχεια να βγάλεις όλο το χυδαίο σου εαυτό εις βάρος του, μόνο και μόνο απο άγνοια και φόβο του ότι αυτό που θέλεις να κάνεις δεν θα είναι αποδεκτό απο τον σύντροφό σου και ψάχνεις έναν άμεσο τρόπο να το πετύχεις.

    Άγνοια και φόβος λοιπόν, οι εχθροί του bondage/discipline και υπομονή συζήτηση (σε λογικά πλαίσια) αλλά και πειραματισμός οι σύμμαχοι του.

    Τα πάντα μπορούν να έχουν την μορφή ενός παιχνιδιού ρόλου: Κατά την διάρκεια των προκαταρκτικών μπορεί να αλλάξει το χάδι, απο απαλό άγγιγμα σε ένα ήρεμο spanking καθώς και σε ένα απλό τρόπο λαβής από ή προς τον σύντροφο, σαν να κάνεις μια αναγνωριστική βόλτα σε άγνωστο έδαφος, προσπαθόντας να συγκεντρώσεις στοιχεία για μια επερχόμενη "εκδρομή". Δεν είναι ανάγκη να είσαι άγριος και άγαρμπος, ούτως ή άλλως οι απότομες κινήσεις κακό κάνουν παρά καλό. Χαλαρωτικά λάδια και ένα ήρεμο, αισθησιακό μασάζ πρίν απο την συνεύρεση είναι αν όχι απαραίτητα, θεμιτά, κάνοντας το σώμα να χαλαρώνει και να αιματώνεται, ώστε όταν έρθει η στιγμή του οποιουδήποτε "παιχνιδιού" να είναι έτοιμο καθώς και ζεστό, ώστε να μην υπάρχουν άσχημα επακόλουθα όπως τσουξίματα ή και κάποια θλάση μυών.

    Η χαλάρωση αυτή όμως έχει ένα βαθύτερο νόημα, είτε σωματικό για κάποιους είτε και ψυχικό για κάποιους άλλους. Είναι μια μυσταγωγία απο το ένα άτομο προς το άλλο, ένας απλός τρόπος να δώσουμε και να δεχτούμε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις ο ένας απο τον άλλο, όπως π.χ. ένας υποτακτικός/κη να δώσει την ευκαιρία στο ταίρι του να δεχτεί την φροντίδα του ή ένας Αφέντης/ρα να δώσει μια διαφορετική προέκταση στο δέσιμο και το spanking.
     
  8. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα.
     
  9. blindfold

    blindfold Contributor

    εξαρτάτε από το τί θες να πετύχεις μέσω του bondage

    περιορισμό ;
    έλεγχο ;
    καταπίεση ;
    εξευτελισμό ;
    φετιχιστική ηδονή ;
     
  10. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Μια θεωρητική προσέγγιση του bondage

    Οι κομποι κανουν τον Μαστερ και την Μιστρεςς?
     
  11. imagine

    imagine Regular Member

    Οχι αλλα αν πας να δεσεις και βρεθεις δεμενος, ε υπαρχει ενα θεμα
     
  12. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Πιστεύω ότι ο περιορισμός, ο έλεγχος και η φετιχιστική ηδονή είναι απόλυτα μέσα στα ζητούμενα. Κάπως μπορούμε να μιλήσουμε και για καταπίεση. Πάντως δεν πιστεύω με τίποτα ότι το bondage εμπεριέχει εξευτελισμό.