Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχος/η εκπαιδευτης ή Κυριαρχος/η καθοδηγητης?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 17 Απριλίου 2011.

  1. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Με αναφορα μια πολυ ομορφη κουβεντα με διαφορα μελη χθες βραδυ,σκεφτομουν τι ειναι πιο επιθυμητο?
    Καποιος/α Κυριαρχος/η που εκπαιδευει και οδηγει στην πρακτικη υποταγη ή Κυριαρχος/η που καθοδηγει,προσφερει γνωση και εξελισσει το υ του?
    Το πρωτο μου ακουγεται πιο πολυ σωματικο ενω το δευτερο πιο πνευματικο,ψυχικο.
    Ισως το ενα να εμπεριεχει το αλλο.Ισως να εξαρταται απο τις αναγκες του καθενα μας.
    Ισως υ που εχουν ολοκληρωμενη και ισορροπημενη προσωπικοτητα,που ειναι αρκετα εγγραματα και κατατοπισμενα ή και εμπειρα στο λαβειν κυριαρχιας, να εχουν μονο την αναγκη να κατακτηθουν ή να εκπαιδευθουν σε κατι διαφορετικο απο αυτο που ηδη εχουν βιωσει και υ λιγοτερο εμπειρα, και με λιγοτερες μορφωτικες γνωσεις να χρειαζονται καθοδηγητη.
    Απλες σκεψεις κανω.
    Ειναι τοσο πολυ διαφορετικη η σκεψη και η αναγκη καθε ανθρωπου αναλογα με την περιοδο που διανυει,που ισως η δικη μου αυτη την στιγμη να φαινεται τετριμμενη ή ανοητη.
    Αλλα τι ειναι πιο ουσιωδες και πρωταρχικο τελικα?
     
  2. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Θεωρώ οτι το ορθότερο είναι η σχέση Κυρίαρχου που να καθοδηγεί και να εξελίσσει το υποτακτικής φύσεως άτομο που θα τον επιλέξει, κυρίως διότι η πρακτική υποταγή είναι κάτι τόσο εύκολο να γίνει, σε αντίθεση με τη διαρκή εξέλιξη ενός ανθρώπου.

    Δε νομίζω οτι έχει να κάνει με τις όποιες γνώσεις έχει κάποιος υποτακτικός, αλλά με τη διεύρυνση του ορίζοντά του και της γνώσης του. Κανείς δε γεννήθηκε να τα ξέρει όλα και κανείς δεν έχει όλες τις εμπειρίες με το καλημέρα, αντίθετα όλοι μας οφείλουμε να καλυτερεύουμε τον εαυτό μας και να τον οδεύουμε πιο κοντά προς την ψυχική μας γαλήνη και ηρεμία. Σε θέματα γνώσεων, προτιμώ τη φράση του Σωκράτη, "γηράσκω αεί διδασκόμενος" καθώς πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να μάθουμε τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τον κόσμο.

    Προσωπικά θεωρώ οτι πιο σημαντικό είναι η μακροπρόθεσμη καλυτέρευση ενός ανθρώπου στα χέρια ενός αξιόλογου καθοδηγητή κυρίως γιατί έτσι θα αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος περισσότερες γνώσεις τόσο πάνω στον εαυτό του και τις ανάγκες του, όσο και πάνω στο χώρο γενικότερα και στα διάφορα στοιχεία που τον αποτελλούν, ενώ σε αντίθετη περίπτωση πιθανώς να ήταν γνώσεις καθαρά στοχευμένες στην ικανοποίηση των όποιων αναγκών ενός ανθρώπου και μόνο.
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Κυριαρχος/η εκπαιδευτης ή Κυριαρχος/η καθοδηγητης?

    @Astrovroxi
    Μια διευκρίνηση, θεωρείς ότι υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο κατηγορίεςΚ, ή θέλεις απλά να επικεντρώσεις τη συζήτηση σε αυτές τις δύο κατηγορίες, θεωρώντας ότι υπάρχουν και άλλες?
     
  4. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Κυριαρχος/η εκπαιδευτης ή Κυριαρχος/η καθοδηγητης?

    Ευχαριστω καλη μου για την ερωτηση.
    Απλα θελω να επικεντρωθω σε αυτες τις δυο κατηγοριες.
    Αλλα αν υπαρχει και καποια αλλα που θεωρεις οτι προσεγγιζει ή συμπληρωνει αυτες τις δυο, ευχαριστως να την παραθεσεις.
     
  5. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Κυριαρχος/η εκπαιδευτης ή Κυριαρχος/η καθοδηγητης?

    Θα αρχίσω να μιλάω πάλι αιρετικά με γρίφους, υπονοούμενα, αλληγορίες και τα σχετικά που μου καταλογίζονται τελευταία. Bare with me.

    Τα πάντα είναι σχετικά, λοιπόν, όπως ισχυριζόταν και ο παππούλης Αλβέρτος.

    Πριν αρκετές δεκάδες χρόνια, οι διάφοροι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ο τρισδιάστατος χώρος και ο χρόνος αποτελούν διαφορετικές σταθερές και ως εκ τούτου θα πρέπει να διαχωρίζονται και να εξετάζονται διαφορετικά.

    Η πρόοδος της επιστήμης πλέον αναγκάζει την επιστημονική κοινότητα να αποδέχεται καθολικά την ύπαρξη του χωροχρόνου, ο οποίος συμπεριλαμβάνει και τις τέσσερις διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος, χρονική στιγμή-χρόνος) και μπορεί να περιγράψει με μεγαλύτερη ακρίβεια την συμπαντική μας θέση και όχι μόνο.

    Συνεχίζω, αναφέροντας διαφόρους ιατρούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους και νευρολόγους κυρίως, οι οποίοι δύο-τρεις δεκαετίες πριν θεωρούσαν ότι τα ψυχικά και τα σωματικά νοσήματα οφείλουν να διαιρεθούν και να εξεταστούν διαφορετικά, καθώς έτσι θα ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν στη "ρίζα" τους.

    Τα τελευταία χρόνια, ο ιατρικός κόσμος αποδέχεται καθολικά την ύπαρξη των ψυχοσωματικών νόσων, νόσων δηλαδή που είτε ξεκινούν από το σώμα και έχουν αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του ασθενούς, είτε το αντίστροφο με ψυχικές διαταραχές να οδηγούν σε σοβαρές σωματικές δυσλειτουργίες.
    Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, η παραπάνω τοποθέτηση δεν είναι δική μου αλλά ανήκει σε έναν από τους πιο γνωστούς νευρολόγους των Αθηνών, με 30ετή και πλέον πείρα στο χώρο του.

    Με γνώμονα τα δύο παραπάνω παραδείγματα, θεωρώ δύσκολο ως απίθανο να προσπαθεί κάποιος να "διαιρέσει" και να εξετάσει διαφορετικά τα ερωτήματα που θέτει η νηματοθέτρια. Προσωπική μου άποψή μου είναι οτι θα πρέπει να εξεταστούν σε συνδυασμό μεταξύ των, αφού το ένα δε δύναται να υπάρξει χωρίς την παρουσία (όσο μικρή και αν είναι αυτή) του άλλου, ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει ηθελημένα να το πράξει.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Κυριαρχος/η εκπαιδευτης ή Κυριαρχος/η καθοδηγητης?

    Εσύ πόσες και ποιες κατηγορίες θεωρείς πως υπάρχουν?

    Υ.Γ. Κάπου είχαμε αναφερθεί σε κάτι σχετικό...θα το ψάξω!
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Κυριαρχος/η εκπαιδευτης ή Κυριαρχος/η καθοδηγητης?

    αυταρχικός - ισοτιμικός - δημοκρατικός από το νήμα https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/5018-dominant-types-their-sub-counterparts.html που είχε ανοίξει η lara[E-p] καλοκαίρι του 2005,

    domineering - nurturing - controlling από το νήμα https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/5564-οψεις-κυριαρχίας.html (όψεις κυριαρχίας) που είχε ανοίξει ο DreamMaster τέλη του 2005.

    Δεν καταλαβαίνω, αν το ένα δεν αποκλείει το άλλο, που νομίζω ότι δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες κατηγορίες, τότε τί ακριβώς μας προβληματίζει; Μιλάμε πάντα για σχέση D/s πραγματική, καταλαβαίνω σωστά;
     
    Last edited by a moderator: 18 Απριλίου 2011
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  9. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Απάντηση: Κυριαρχος/η εκπαιδευτης ή Κυριαρχος/η καθοδηγητης?

    Θα συμφωνησω με τον Master_Spiler. Το D/s ειναι πανω απο ολα εγκεφαλικο θεμα. Οποτε το Κ για μενα πρεπει να ειναι κυριως Καθοδηγητης και μετα ολα τα αλλα.

    Δεν λεω σουπερ το πρακτικο/τεχνικο κομματι, αλλα αν δεν συνυπαρχει πνευματο-ψυχικη συνδεση μαλλον μιλαμε για απλη T/b σχεση που τη βαφτισαμε D/s για να φερουμε κενους τιτλους.

    Νομιζω οτι ακομα και στο πιο ασχετο ατομο μπορεις να του μαθεις να συμπεριφερεται υποτακτικα και να μετατραπει πανευκολα σε ανδρεικελο υποτακτικοτητας χωρις ομως να ειναι/γινει ουσιαστικα υ.
    Για τον λογο αυτο πιστευω οτι οσοι δεν εχουν χρονο, σθενος, αφοσιωση, υπομονη και δοτικοτητα (θεωρω οτι και τα 2 μερη πρεπει να φερουν αυτα τα χαρακτηριστικα), ας μεινουν στο T/b και στο τεχνικο κομματι, γιατι το D/s θελει μεγαλα αποθεματα απο τα παραπανω και τρελο αγωνα.