Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Άπνοια & Ασφυξία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Dante, στις 12 Νοεμβρίου 2008.

 1. Dante

  Dante Regular Member

  Και με το καλημέρα σας ανοίγω thread με την εξής διερώτηση: Μα δεν υπάρχουν απνοιολάγνοι σε ολόκληρο το greek BDSM community; Αν και μάλλον δε θα βρήκα ακόμα τη σωστή συζήτηση... Anyways!

  Το φετίχ της ασφυξίας περιγράφεται απλούστατα ως ερεθισμός/οργασμός από την έλλειψη οξυγόνου. Στην πιο βασική μορφή του δε χρειάζεται τίποτα πέρα από δυο νευρώδη χέρια γύρω από ένα δεκτικό λαιμό. Κι από εκεί και πέρα πηγάζουν μυριάδες παραλλαγές και ντελικάτες διαστροφές. Τα chokers και οι κορσέδες στο κάτω κάτω είναι σύμβολα εξουσίας εν μέρη επειδή σου επιτρέπουν να ασκείς έλεγχο στην πιο βασική ανάγκη του άλλου, την αναπνοή.

  Και ναι μεν το φετίχ αυτό είναι απολαυστικό, έως και εθιστικό, αλλά είναι συνάμα ένα από τα πιο επικίνδυνα... Σίγουρα πολλοί έχουν ακούσει για το "παιχνίδι του πνιγμού", που έχει στερήσει τη ζωή πολλών νεαρών πλασμάτων σε όλο τον κόσμο.

  Κι όμως, πάραυτα, υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να αντισταθώ, δεν μπορώ να χύσω αν δε διατάξω τον όποιο 'άλλον' να σταματήσει βίαια την αναπνοή μου, με χέρια, φουλάρια, μαξιλάρια, ότι βρίσκεται διαθέσιμο. Άλλες φορές εγώ η ίδια θα κάνω την αναπνοή μου βασανιστικά αργή, μέχρι ο εγκέφαλος, τρομαγμένος, να αρχίσει να στέλνει απολαυστικά μηνύματα κινδύνου σε όλο το σώμα.

  Ποιες είναι οι σκέψεις σας? Μπορεί να υπάρξουν 'ασφαλή' παιχνίδια αναπνοής (ναι, υπάρχουν ειδικά toys που υποθετικά εξασφαλίζουν μια συγκεκριμένη ποσότητα οξυγόνου, κι όμως, πόσες φορές έχουν γίνει τα ίδια παγίδες θανάτου)?

  Asphyxiation, yes or no?
   
 2. Syrah

  Syrah Contributor

  Moderator's notification:

  Στο Greek BDSM Community λειτουργεί ξεχωριστή κατηγορία νημάτων υπό τον τίτλο: "BDSM Resources and Tutorials" με χρήσιμες πληροφορίες για νέους χρήστες.

  Συγκεκριμένα, στο νήμα:
  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t8815/
  δίνονται γενικές πληροφορίες σχετικά με την υποξυφιλία.

  Εκεί υπάρχουν και παραπομπές σε άλλα νήματα όπου έχει συζητηθεί το ίδιο θέμα:
  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t5019/
  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t8591/
  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t4949/

  Η έκτη επιλογή στην οριζόντια μπάρα μενού στο επάνω μέρος της οθόνης, στην αρχική σελίδα είναι το Search. Επιλέγοντάς το, πληκτρολογώντας στο πεδίο με λευκό background τη λέξη που περιγράφει το θέμα για το οποίο αναζητώνται σχετικά νήματα (λ.χ. εν προκειμένω "ασφυξιφιλία") και πατώντας το button "Go" εμφανίζεται λίστα με τα νήμα στα οποία έχει αναφερθεί αυτή η λέξη. Το εργαλείο επιδέχεται και advanced χρήσης προκειμένου για περισσότερο εύστοχα αποτελέσματα.
   
 3. leopoldos

  leopoldos Regular Member

  Δεν μου αρέσει καθόλου η συγκεκριμένη τεχνική. Άσε που μάλλον είναι και το πιο επικίνδυνο παιχνίδι.
   
 4. Dante

  Dante Regular Member

  Ευχαριστώ πολύ για τα links Syrah!

  (btw, how is the weather in Purgatory?  )

  Είδα τον ορισμό στα resources, αλλά δεν είχα βρει κάτι αντίστοιχο στη συζήτηση των φετίχ. Ελπίζω να μην πειράζει η όποια επανάληψη (έτσι κι αλλιώς είδα υπέρ του δέοντος, δικού μου δέοντος εννοείται, πολλές συζητήσεις για πόδια   )

  @ leopoldos: Είναι μια αρκετά ιδαίτερη απόλαυση... Το έβρισκα αρκετά περίεργο, να μου αρέσει, αφού αντιπαθώ αρκετά τον κίνδυνο, και δεν συνήθως απολαμβάνω ιδιαίτερα την ιδέα της παραχώρησης εξουσίας σε κάποιον άλλον.

  Πλέον απλά χρησιμοποιώ σφιχτούς κορσέδες για να πετύχω μια παρόμοια αίσθηση, κι απλά ήθελα να ακούσω τις γνώμες και κυρίως τις εμπειρίες των άλλων.
   
 5. Syrah

  Syrah Contributor

  Moderator's notification:

  Ενδεχομένως κριθεί ως ενδιαφέρον το νήμα περί corsets ως μέσο για body modification: https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t5083/

  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t13595/
   
 6. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Άπνοια & Ασφυξία

  Νιώθω πως το τελευταίο το λες με αρκετά ελαφράν την καρδίαν.. "που έχει στερήσει τη ζωή πολλών νεαρών πλασμάτων σε όλο τον κόσμο",τόσο απλά ειπωμένο..
  Έχω κατεβάσει σχετικό ντοκιμαντέρ αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. "Death in sex" ,νομίζω λέγεται..
  Σίγουρα είναι ένα βίτσιο ,το να εκσπαρματώνεις κατά την παρολίγο τελευταία σου ανάσα,αλλά θεωρώ πως κακώς γίνονται τέτοιες αναφορές σε τέτοιες πρακτικές και προκαλούν σε πραγμάτωση αυτών..

  Κάποια βίτσια ,λοιπόν, δεν είναι κατ' εμέ σεβαστά ,εφόσον μπορούν να επιφέρουν ακαριαίο πνιγμό ή θάνατο ..
   
 7. Dante

  Dante Regular Member

  Re: Απάντηση: Άπνοια & Ασφυξία

  Χμ... Όντως, θα μπορούσα να γράψω ένα μικρό επικήδειο... Αλλά.

  Το θέμα είναι, πως αυτά τα έφηβα πλασματάκια, που αναφέρω, δεν πέθαναν στη διάρκεια session, αλλά από αυτό-ασφυξία. Αυτό είναι το παιχνίδι του πνιγμού: Fainting game - Wikipedia, the free encyclopedia

  Ναι, είναι πρόσκαιρο, τραγικό, etc, αλλά δεν μπορώ να νιώσω κάποια επιπλέον θλίψη από αυτή που νιώθω για τα θύματα των ναρκωτικών ή αυτούς που σκοτώνονται σε ατυχήματα bungee jumping.


  Πέρα από αυτό, σεβαστή η έλειψη σεβασμού σου. Από την άλλη βέβαια και άλλα potential killing delights, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ, θα πρέπει να ανήκουν στην ίδια μη αξιοσέβαστη κατηγορία, no?

  Η δική μου άποψη είναι πως εάν το άτομο γνωρίζει όλους τους κινδύνους και πάρει όλες τις δυνατές προφυλάξεις, everything goes. Και στην τελική, one man's meat is another's poison...
   
 8. DiDi

  DiDi Regular Member

  Όπως είπες δυνατές.... αλλά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο του κακού..οπότε το να παίζουμε με τη ζωή τη δικιά μας και των αλλωνών κατά τη γνώμη μου είναι too much
   
 9. Georgia

  Georgia Owned Contributor

  Re: Απάντηση: Άπνοια & Ασφυξία

  η μόνη επαφή που είχα ποτέ με το άθλημα είναι όταν καμιά φορά στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη και σφίγγω τον λαιμό μου για να δω μέχρι τί χρώμα μπορώ να φτάσω και να νιώθω έντονους του κτύπους της καρδιάς μου, αναλογιζόμενη οτι κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μέχρι θανάτου στον εαυτό του με τα ίδια του τα χέρια(κατ'αναλογία του οτι δεν μπορεί κάποιος να αυτοκτονήσει κρατώντας την αναπνοή του ή βουτώντας το κεφάλι του στο νερό)

    
   
 10. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Άπνοια & Ασφυξία

  Νομίζω ότι είναι αρκετά διαδεδομένο, όχι μόνο στο χώρο μας, αλλά ίσως ιδίως σ' αυτόν, γιά να το δαιμονοποιούμε... Κι άλλες πρακτικές χρησιμοποιούμε, ευρύτατα, που δυνάμει θα μπορούσαν να γίνουν έως και πολύ επικίνδυνες...

  Γιά μένα προσωπικά, είναι κάτι σχετικά καινούριο. Πριν δυό περίπου χρόνια το δοκίμασα (από την πλευρά του "πνίχτη" βεβαίως, την άλλη δεν μπορώ ούτε καν να τη σκεφτώ), καθοδηγούμενος από την τότε σύντροφό μου. Έκτοτε, αποτελεί πλέον σταθερά κομμάτι του "ρεπερτορίου" μου, το έχω δοκιμάσει με τρεις διαφορετικές γυναίκες -καμμία δεν είχε αντίρρηση, αντιθέτως-, πάντα με άριστα αποτελέσματα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Το έχω συζητήσει και με κάποιες άλλες, οι οποίες επίσης δήλωσαν ότι τους είναι προσφιλές.

  Όμως, ειδικός δεν είμαι. Υποθέτω, ότι όπως πάντα, εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να τυφλώνεται κανείς από το πάθος, και να του ξεφεύγουν τα ασφαλή όρια...

  Θα ήθελα όμως να ρωτήσω -ως πιθανώς ειδικότερη- την Dante: Κατά την άποψή σου, πόσο κοντά στο να ξεπεράσει κανείς τα ασφαλή όρια πρέπει να φτάσει κάποιος, γιά να αποκομίσει τη ζητούμενη απόλαυση; (και εννοώ φυσικά, από την πλευρά του "δέκτη", την άλλη την ξέρω).  .
   
 11. Dante

  Dante Regular Member

  Dear MindMaster, με το ενδιαφέρον nick, είμαι το τελευταίο άτομο που πορεί να μιλήσει για "ασφαλή όρια".

  Από την προσωπική μου εμπειρία, που διόλου παραδόξως είναι αρκετά θολή (κόκκινη με μαύρες κουκίδες, και που και που λευκά φωτάκια, για να είμαι ακριβής) τα όρια είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους στα χέρια του 'δότη'. Αρχικά, ως δέκτης, σταματάς με το που αρχίζεις να νιώθεις την αίσθηση του πνιξίματος, τη δυσφορία. Αλλά αν ένας από τους δύο έχει εμπειρία και δεν περιορίζεται σε ένα συνεχές σφίξιμο το λαιμού, αλλά σε διακεκομένες πιέσεις, και ιδιαίτερα αν όλο το σκηνικό γίνεται κατά τη διάρκεια του sex, η αίσθηση της δυσφορίας εξαφανίζεται πολύ γρήγορα.

  Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Προσωπικά, δεν είπα ποτέ στον άλλο να σταματήσει, άφηνα την πρωτοβουλία εξ ολοκλήρου στο άλλο άτομο (υπήρχε βέβαια πάντα σημαντικό υπόβαθρο εμπιστοσύνης). Βέβαια υπήρχαν κάποιοι κανόνες, π.χ. να μην ασκεί ο άλλος πίεση συνεχόμενα πάνω από περίπου μισό λεπτό. Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω για τίποτα πέρα από το να έχετε συνεχή επικοινωνία καθόλο το session. Ο μόνος τρόπος να είσαι σίγουρος πως δε θα χάσει τις αισθήσεις της είναι να μην την αφήσεις στιγμή από τα μάτια σου. Είναι η ίδια επαφή ουσιαστικά που χρειάζεται να υπάρχει σε όλα τα power sessions, να διαβάζεις τον άλλον, καταλαβαίνεις νομίζω...

  Στην τελική αν υπάρουν κώδικες για ασφαλή πρακτική, αυτό ακριβώς θα ήθελα να μάθω. Συμφωνώ απόλυτα, η άγνοια και η δαιμονοποίηση είναι αυτές που οδηγούν κατά κύριο λόγο σε fatalities...


  Georgia: Αυτό μου ακούγεται απίστευτα sexy, και κάπως τρομαχτικό, να δοκιμάζεις τα όρια σου μπροστά στον καθρέφτη...  


  DiDi, συμφωνώ με αυτό, δεν ξέρω κατά πόσο θα τολμούσα να το κάνω σε κάποιο άλλο άτομο. Κι όμως όταν αφορά εμένα, μου είναι αρκετά εύκολο. Χαζομάρα μου, being a daredevil? Dunno...
   
 12. Artemis

  Artemis Ανήκω σε Μένα

  Οουυφ ρε παιδιά με αγχώσατε παπαπαπα ΑΕΡΑ!!!!!