Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έχει φύλο η Κυριαρχία ή μήπως υποταγή...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 12 Οκτωβρίου 2005.

  1. zinnia

    zinnia Contributor

    με ολο το σεβασμο , της zinnia δεν της ταιριαζουν οι Αφεντρες.. ειναι εκτος της λογικης της κατι τετοιο..


    Τωρα στην ερωτηση σας αν μου χει κυριευσει τοσο πια το μυαλο μου ωστε οι αντιστασεις μου να παραμερισουν, δεν ειναι κατι για το οποιο μπορω αυτη τη στιγμη να μιλησω , μονο και μονο γιατι δεν εχει συμβει μεχρι στιγμης και θελω να ειμαι απολυτα ειλικρινης και να μη κυνηγαω ανεμομυλους..

    Εαν κι εφοσον κι οποτε συμβει , θα σας ενημερωσω 
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Σε ευχαριστώ , θα περιμένω  
     
  3. Lady Etterna

    Lady Etterna New Member

    "Πιστεύω στην εξ΄ορισμού αντρική Κυριαρχία" Ε,αυτό με το ζόρι κρατιέμαι για να μην το πάρω προσωπικά!Όχι επειδή είμαι Mistress αλλά επειδή είμαι γυναίκα.Παρόλα αυτά μήπως αντιφάσκεις λιγάκι zinnia?Από τη μια λες "Στην καθημερινή μου ζωή είμαι αυταρχική και επιβλητική, δεν ανεχομαι εντολές, διαταγές η προσπάθειες χειραγώγησης μου με οποιοδήποτε τρόπο από κανένα απολύτως" το οποίο σημαίνει ότι προφανώς δεν το ανέχεσαι αυτό ούτε από άντρες.Αυτομάτως καταργείς έτσι την ιδέα της αντρικής κυριαρχίας.Εκτός αν φυσικά εννοούσες ότι η αντρική κυριαρχία εξυπακούεται στο bdsm και όχι έξω από αυτό,κάτι που είναι επίσης αντιφατικό.
    Πέρα από αυτά πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρα θέμα προσωπικότητας και δη θέμα πάθους και όχι εγκεφαλικής ή νοητικής ανωτερότητας.Κάποιος δεν είναι Αφέντης επειδή είναι έξυπνος.Και γενικεύοντας θα πω ότι τους έξυπνους ανθρώπους τους θαυμάζω αλλά είναι αυτούς που ζούνε τη ζωή τους με πάθος που ζηλεύω....Είτε έχουν να κάνουν με το bdsm είτε όχι
     
  4. zinnia

    zinnia Contributor

    RE: RE: Έχει φύλο η Κυριαρχία ή μήπως υποταγή...

    γυρισα στην πισω σελιδα και ξαναδιαβασα τι εγραψα ψαχνοντας να βρω που στο καλο εγραψα κατι τετοιο..δεν το βρηκα πουθενα.. Μηπως κανατε λαθος στο ονομα?
    φιλικα

    ζιννια
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Πολύ καλές οι ερωτήσεις σου, μου δίνουν την δυνατότητα να επεξηγήσω καλύτερα τι εννοώ, σ΄ ευχαριστώ.  

    Κατ΄ αρχή πρέπει να πω πως για μένα η Κυριαρχία είναι θέμα παιδείας, επιλογών και μπορεί να υπάρχει είτε σε άντρες είτε σε γυναίκες.

    Και ναι πιστεύω πως θεωρητικά μια γυναίκα θα μπορούσε να είναι κυριαρχικής φύσης, γιατί αναμφισβήτητα η ψυχοσύνθεση διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, ανάλογα με το τι έφερε μαζί της, πως διαπαιδαγωγήθηκε, τι βίωσε κ.ο.κ. Και σίγουρα μέσα από δουλειά, εμβάθυνση στις διαμορφωμένες ανάγκες της και τις επιλογές της- μπορεί να γίνει μια αξιόλογη Κυρίαρχη. Εκείνο που δεν θεωρώ πως ανήκει στα χαρακτηριστικά της Κυρίαρχης γυναίκας είναι η αγένεια, ο θυμός και η κρυμμένη ή μη περιφρόνηση προς τους άντρες, και έτσι για να το πω με απλά λόγια, δεν πιστεύω πως κάποια που είναι απλά κακομαθημένη άξεστη στρίγκλα σημαίνει πως είναι Κυρίαρχη-και δυστυχώς αυτό είναι για πολλές το πρότυπο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους άντρες αλλά για κάποιο λόγο σε λιγότερο βαθμό.

    Εκείνο που δεν έψαξα ιδιαίτερα είναι το γεγονός πως κάποιες γυναίκες Κυρίαρχες, υιοθετούν αντρικές συμπεριφορές και στάσεις στην προσπάθεια τους να επιβληθούν και να εξουσιάζουν. Αυτό απλά το σημειώνω, γιατί μου πέρασε από το μυαλό, πως για μένα δεν είναι λογικό να υποταχτώ σε κάποια που συμπεριφέρεται σαν άντρας, μια και πάντα απλά αυτό θα παραμένει συμπεριφορά και όχι φυσιολογική έκφραση των χαρακτηριστικών του φύλου της.

    Εκείνο λοιπόν που εννοούσα λέγοντας πως εξ' ορισμού πιστεύω στην αντρική κυριαρχία, αναφερόταν καθαρά σε μένα και στις δικές μου αντιλήψεις, ως προς το τι μπορεί να είναι για μένα Κυρίαρχο και τι όχι, και ακριβώς γι΄ αυτό μια γυναίκα δεν θα μπορούσε να κυριαρχήσει σε μένα.
    Έχω γνωρίσει γυναίκες που κατάφεραν να μου εμπνεύσουν σεβασμό ή θαυμασμό αλλά όχι υποταγή, ή έστω επιθυμία να τις υπακούσω ή να τις υπηρετήσω.

    Δεν πιστεύω πως είναι ούτε εξυπνότεροι, ούτε δυνατότεροι οι άντρες, απλά η δύναμη της γυναίκας είναι λόγω της βιολογίας της και του τρόπου σκέψης της διαφορετική. Μια βιολογία που διδασκόμαστε να αλλιώνουμε, μέσα από την "διαπαιδαγώγηση" που δεχόμαστε από τα διάφορα κέντρα εξουσίας, και πρέπει να επανα-ανακαλύψουμε μέσα από οδυνηρά -πολλές φορές- βιώματα, αναλύσεις και προσπάθειες.

    Διαχωρίζω την κοινωνική υπόσταση της γυναίκας από την προσωπική, χωρίς να θεωρώ πως αυτό είναι με οποιοδήποτε τρόπο αντιφατικό, για να απαντήσω και στην ερώτηση της Lady Etterna.  

    Υποστηρίζω τη χειραφέτηση της γυναίκας και την εξίσωση της προς τον άντρα στο κοινωνικό, οικονομικό, ακόμη και πολιτικό επίπεδο.

    Αλλά στην προσωπική μου ζωή δεν επιθυμώ να είμαι ίση με Τον Άντρα.

    Για μένα και υπογραμμίζω το για μένα, γιατί δεν θεωρώ αυτά που εγώ πιστεύω παγκόσμιες αλήθειες, ούτε προσπαθώ να τις επιβάλω σε κανένα, όπως δεν είμαι και ζωολόγος και δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις, οπότε θα πω αυτά που έχω στο μυαλό μου απλουστευμένα,
    Για μένα λοιπόν ο άνθρωπος, όπως κάθε ζώο, θέλει εκ φύσεως να επιβιώσει, να φάει και να κάνει σεξ, να δημιουργήσει απογόνους κ.ο.κ. με τη διαφορά πως ο άνθρωπος απλώς ικανοποιεί τα βασικά του ένστικτα με διαφορετικούς τρόπους από αυτούς των ζώων.
    Έτσι λοιπόν, το αρσενικό ζώο εκ φύσεως συνήθως είναι πιο μυώδες και πιο επιθετικό, για να μπορεί να επιβιώσει και να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, αλλά και να φροντίσει το θηλυκό το οποίο θα μεριμνήσει για τη δημιουργία μιας ασφαλούς φωλιάς για αυτούς και για τα μικρά τους, και θα επιλέξει το αρσενικό εκείνο που θα παλέψει για να προστατέψει εκείνη, τα μικρά και τη φωλιά.
    Με τον πολιτισμό αναμφισβήτητα τα ένστικτα μας τροποποιήθηκαν, αλλιώθηκαν αλλά δεν πιστεύω πως καταργήθηκαν.

    Το μεγαλείο της γυναίκας μέσα στη σχέση της με τον σύντροφό της, βρίσκεται κατά την άποψη μου στο εσωτερικό της, στην τρυφερότητα, τη μητρότητα, στην απαλότητα, την υποτακτικότητα, την δεκτικότητα. Η ίδια η βιολογία της γυναίκας, η ύπαρξη κόλπου που «δέχεται» μέσα του το πέος, τη μήτρα που συλλαμβάνει αυτό που το σπέρμα γονιμοποιεί. για μένα συνηγορούν στις απόψεις μου και μου αποδεικνύουν πως αυτή είναι η φύση μου.

    Το Άτομο που ξυπνά και γεμίζει μέσα μου, αυτές τις ανάγκες μου σε συνδυασμό με τις ανάγκες του μυαλού, της καρδιάς, του σώματος, της ψυχής μου, του είναι μου, είναι Εκείνος Ο Οποίος Μπορεί να ξυπνήσει την ουσία της φύσης μου, να την απελευθερώσει, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα και μένα από την ανάγκη της ανταγωνιστικής πάλης για την επικράτηση του δυνατότερου, μέσα στη προσωπική μου σχέση, μια και η «αναγνώριση» έχει ήδη συμβεί και ο καθένας γνωρίζει ποιος είναι ο δικός του ρόλος, αλλά κι από τις ανάγκες που μου επιβλήθηκαν από την κοινωνία να παίζω ρόλους και να υιοθετώ συμπεριφορές που εναντιώνονται σ΄ αυτή τη ίδια μου τη φυσική ανάγκη, αφήνοντας με ελεύθερη απλά να «είμαι».

    Και ακριβώς αυτό μου δίνει δύναμη και εξουσία εκτός της σχέσης, γι΄ αυτό και δεν ανέχομαι από άλλους να με ορίζουν. Η φύση μου καλύπτεται και ολοκληρώνεται μέσα από την προσωπική μου σχέση.


    Μακρηγόρησα, αλλά όπως σου είπα οι ερωτήσεις σου με έβαλαν σε σκέψεις και ένιωσα πως όφειλα να στις δώσω.

    Σ΄ ευχαριστώ για άλλη μια φορά.  
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Αν και διαφωνώ με κάποιες από τις απόψεις σου αγαπητή Λάρα με κάλυψες  Οι λόγοι που διαφωνώ , βασίζονται σε αρχές που αυτές με την σειρά τους βασίζονται , σε υποκειμενικούς εμπειρίες . Άρα δεν μπορώ να εκφράσω κάποια αντικειμενικά κριτήρια , με τα οποία να επιχειρηματολογήσω . Για αυτό κιόλας ξεκίνησα αυτό thread . Από την δική σου οπτική έχεις δίκιο , από την δική μου μπορεί να έχω δίκιο . Ποια άραγε είναι η αλήθεια ; Την ψάχνω και θέλω να δω την γνώμη και την άποψη καθενός που πιστεύει ότι κάτι έχει να πει . Ίσως στην συνισταμένη να κρύβεται η πραγματική εικόνα . Θα δούμε . Σε ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σου .
    Lady Etterna είπες κάτι που με τράβηξε έντονα την προσοχή . Είπες πέρα από θέμα προσωπικότητας , είναι και θέμα πάθους . Θα μπορούσες να μου το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό . Είναι μια ενδιαφέρουσα χροιά …
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Επίσης θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις κι άλλων.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Έχει φύλο η Κυριαρχία ή μήπως υποταγή...

    Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθεί ο ένας να πείσει τον άλλο. Δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια. Υπάρχουν υποκειμενικές αλήθειες.

    Σίγουρα για να έχω επιλέξει το μονοπάτι της σκλάβας, σκέφτομαι και βιώνω διαφορετικά τα πράγματα από κάποιο που επέλεξε κάποιο άλλο μονοπάτι. Δεν πιστεύω πως η δική μου άποψη είναι η μοναδική ορθή, ή η δική του. Ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγει και να σκέφτεται και να ασπάζεται ότι επιθυμεί, και να ζει βάση αυτών που πιστεύει.
    Εκείνο που δεν πιστεύω πως έχει δικαίωμα να κάνει, είναι να θεωρεί προσβλητικά ή λανθασμένα εκείνα που δεν συμφωνούν με τις δικές του απόψεις, λες και όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας, να περιγελά, να χλευάζει και να προσπαθεί να γελιοποιήσει.
    Απ΄εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να εκφράζει με σεβασμό και ευγένεια τις δικές του απόψεις δεν συμφωνείς?

    Σ΄ένα ντοκυμαντέρ λέχθηκε μια απίστευτα όμορφη πρόταση....

    "...όλα τα ζώα της κοιλάδας μπορουν να ζουν ΑΡΜΟΝΙΚΆ, γιατί οι ανάγκες τους είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΈΣ"

     
     
  9. Lady Etterna

    Lady Etterna New Member

    Έχεις τη συγνώμη μου αγαπητή zinnia   πάνω στη βιασύνη μου σε μπέρδεψα με τη lara....
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Συμφωνώ   Ιδίως με την πρόταση !!!