Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος The King, στις 7 Ιανουαρίου 2011.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση

    Θα το πίστευα αν μου έδειχνες μία περίπτωση που και τα δύο μέλη παρέμειναν υγιή μετά από μία τέτοιου είδους σχέση. Άντε να αυξήσω το όριο στα 7 χρόνια.

    Αν πιάσω εγώ τώρα έναν πιτσιρικά 20 χρονών πιστεύεις ότι είναι δύσκολο να τον πήσω πχ. ότι είναι ομοφυλόφιλος και να του διαστρέψω όλη την ψυχοσύνθεση πριν προλάβει να ανακαλύψει μόνος του τα θέλω του?

    Νομίζω η συμμετοχή ήταν περιορισμένη για 2 λόγους
    1. Οι περισσότεροι δεν παραδέχονται τη νοσηρότητα των πράξεων τους.
    2. Κι αν την παραδέχονται θα ντρέπονταν πολύ να το αναφέρουν δημόσια.
     
  2. Απάντηση: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση

    Παίρνεις μια ηλικία που σε κάποιους δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη πλήρως η σεξουαλική ταυτότητα (αν και στους περισσότερους νομίζω πως έχει). Μετά τα 25 όμως, ή καλύτερα μετά τα 30 δε νομίζω ότι τίθεται θέμα τοσο μεγάλης αλλαγής. Εμένα πάντως δε θα με έπειθες με τίποτα στα 20 ότι είμαι ομοφυλόφιλος  
    Αντίστοιχα, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια μεγάλη διαφορά πνευματικού επιπέδου. Πιο εύκολα νομίζω ότι μπορεί να πειστεί ένας χαμηλότερου IQ από έναν μικρής ηλικίας.

    Στο 1 συμφωνώ. Σχετικά με το 2, δεν ζήτησα να αναφέρουν τι δεν θεωρούν νοσηρό αλλά τι θεωρούν νοσηρό.

    Αναρωτιέμαι, εάν η ερώτηση αφορούσε τη νοσηρότητα σε σχέσεις Κ/υ, θα είχαμε περισσότερη συμμετοχή??
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση




    Σκέφτηκες καθόλου, πως πιθανώς η περιορισμένη συμμετοχή οφείλεται στο ότι κάτι τέτοιες "κοινώς αποδεκτές λίστες" μπορούν καμμιά φορά να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό;

    Πως μπορεί να κάνουν -ίσως- "καλό στην υγεία", αλλά πιθανότατα θα κάνουν κακό στην ελευθερία;

    Όταν ιδίως προσπαθείς να συντάξεις μιά λίστα "κοινώς αποδεκτής νοσηρότητας εντός 24/7 M/s σχέσεων" εδώ μέσα, μέσα σ' αυτό το κατ' όνομα μόνον (αυτή την περίοδο τουλάχιστον) BDSM φόρουμ, απευθυνόμενος σε και ζητώντας απαντήσεις από ανθρώπους που στην συντριπτική πλειοψηφία τους ελάχιστα γνωρίζουν όχι μόνο γιά τις πρακτικές και τη λογική του bdsm αλλά ακόμη και γιά το τί είναι bdsm, αναλογίζεσαι πως εάν υπάρξουν αρκετές απαντήσεις γιά να συνταχθεί μιά τέτοια "λίστα", το πιθανότερο είναι πως αυτή θα χαρακτηρίζει ως "νοσηρές" (θα δαιμονοποιεί, δηλαδή, κατ' ουσίαν) κάποιες πρακτικές ή έννοιες, μόνο και μόνο γιατί πάρα πολλοί δεν μπορούν να τις καταλάβουν (πολλώ δε μάλλον να τις υιοθετήσουν);


    Εάν δεν τα έχεις σκεφτεί όλ' αυτά, καλό είναι να το δεις και έτσι, το ζήτημα...


    Y.Γ.: Μιά -τρόπον τινά- "κοινώς αποδεκτή λίστα", είναι και το DSM... Προσωπικά χαίρομαι που στην 4η εκδοσή του ο συναινετικός σαδομαζοχισμός έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των ψυχικών διαταραχών. Μπας και ψαχνόμαστε να βρούμε αιτίες γιά να ξαναπροστεθεί;






    (Sadism and masochism today

    The results of the newer studies have led to calls to abolish sadism and masochism as disease categories completely, arguing that the truly pathological forms are adequately covered by other diagnoses. The BDSM subculture added another dimension to this drive by highlighting claims of discrimination and its potential, and by referring to the precedent of the previous removal of homosexuality from the list of mental disorders [7].
    In response, the American Psychiatric Association modified the criteria of sadism and masochism in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM IV) in 1994 so that consensual sadomasochistic behavior alone is no longer considered to be a sexual disorder. In the DSM-IV TR, published in 2000, sadomasochistic behavior can be diagnosed as a disorder if the patient "has acted on these urges with a non-consenting person" or "the urges, sexual fantasies, or behaviors cause marked distress or interpersonal difficulty" [8][9]. As a result, consensual sadomasochism can no longer be considered a disorder unless it causes severe difficulties in the patient's life.

    [ame="http://en.wikipedia.org/wiki/Sadism_and_masochism_as_medical_terms"]http://en.wikipedia.org/wiki/Sadism_and_masochism_as_medical_terms[/ame])


     
    Last edited: 12 Ιανουαρίου 2011
  4. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση

    Νοσηρό είναι κάθε τι που ξεπερνά τα όρια της λογικής και του σώματος.
    Για μένα νοσηρό θα ήταν να απαιτήσει ο Κ μου, να εγκαταλειψω παιδι,φίλους και δουλειά για να του αφοσιωθώ.
    Να κινδυνεύει η σωματική,ψυχική και πνευματική μου υγεία απο την συμπεριφορά του.
    Να έχει γενικά το ακαταλόγιστο και καμμία αίσθηση ευθύνης,λογικής και ελέγχου του εαυτόύ του.
    Δεν νοώ ότι μιά σχέση 24/7 είναι νοσηρή.
    Όταν δύο άνθρωποι μπορούν να το ζήσουν γιατί τους ευνοούν οι συνθήκες (παντρεμένοι,συζούν,δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις οικογενειακές,δηλαδή παιδια από άλλο γάμο κλπ)γιατί να μην το κάνουν? Είναι ότι πίο όμορφο και επιθυμητό γιά μένα τουλάχιστον.
    Επίσης νοσηρό για μένα,είναι να είμαι με κάποιον Κ που ειναι πολυ μικρότερός μου.
     
    Last edited: 12 Ιανουαρίου 2011
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση

    Οπωσδήποτε δεν ψάχνουμε λόγους για να ξαναπροστεθεί αγαπητέ MindMaster.
    Δεν θεωρώ κακή ιδέα την ανταλλαγή απόψεων. Άλλωστε κανείς από εμάς δεν υπογράφει ως ειδήμων
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση


    Ούτ' εγώ δεν θεωρώ κακή ιδέα την ανταλλαγή απόψεων. Αυτό που θεωρώ (δυνάμει) κακή ιδέα, είναι η σύνταξη "λιστών" (νοσηρότητας ή μη, ορθότητας ή μη, κανονικότητας ή μη, και πάει λέγοντας)... Πέρα από κάποια ελάχιστα πολύ "χοντρά" και στοιχειώδη πράγματα (π.χ. δεν σκοτώνουμε ή ακρωτηριάζουμε τον παρτενέρ μας ακόμη και εάν συναινέσει και δεν κάνουμε τίποτε εάν δεν συναινέσει), τα υπόλοιπα είναι κατ' εμέ σκόπιμο να μην μπαίνουν σε "κοινώς αποδεκτές" λίστες, αλλά να μένουν στις ατομικές μας...



     
  7. atasai

    atasai Regular Member

    Παρότι συμφωνώ απολύτως με τις τοποθετήσεις του Mindmaster (welcome back, επ' ευκαιρία), η αλήθεια είναι πώς εδώ μέσα τουλάχιστον προς το παρόν η πλάστιγγα γέρνει προς το να θεωρείται νοσηρότητα ο ίδιος σαδομαζοχισμός, όταν αυτός εμφανίζεται στην ουσία του και όχι με latex εσώρουχα και βραχνές αντρικές φωνές (δεν τα κατακρίνω καθόλου, απλά νομίζω ότι μόνο αυτά είναι αποδεκτά). Η όποια συζήτηση θα μπορούσε να αποδώσει τουλάχιστον κάποια συνειδητότητα! Για μένα θα είχε ενδιαφέρον αν δεν έχει σκοπό να συντάξει εναλλακτικό dsm σύμφωνα με τα γούστα και τα όρια όσων συμμετέχουν.

    Οι Ψ μπορεί να έχουν βγάλει από τις λίστες τους τον σαδομαζοχισμό, δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το τι κάνει ο καθένας τους στις ατομικές του συνεδρίες. Επειδή όπως είπε η Dora είναι αρκετά θέμα στατιστικής και μέσου όρου -έχει ενδιαφέρον να δει κανείς για παράδειγμα ότι δεν θεωρείται delusional disorder το να πιστεύεις ότι είδες την Παναγία, αλλά θα θεωρηθείς κλινική περίπτωση αν είδες έναν δεινόσαυρο, επειδή απλά το πρώτο είναι κοινωνικά σύνηθες. Στο βαθμό που ο σαδομαζοχισμός απέκτησε κοινωνικό πρόσωπο μέσω του BDSM και φαντάζομαι επιπλέον ότι η εκφορά λόγου σχετικά με την σεξουαλική ελευθερία έπαιξε σημαίνοντα ρόλο, ανεξαρτήτως BDSM, η ψυχιατρική τους ακολούθησε στα πλαίσια του εκδημοκρατισμού της. Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι επί τοις ουσίας στον τρόπο που αντιλαμβάνονται το θέμα πέρα από το ότι πλέον είναι όχι τόσο ασύνηθες.

    Η δική μου εικόνα είναι ότι οι περιπτώσεις ανθρώπων με τις οποίες καταπιάνονται τα βιβλία των Ψ του '40 ή του '50 όταν μιλάνε για σαδισμό ή μαζοχισμό, δεν ξέρω αν πλέον είναι αποδεκτές μεταξύ τους, εδώ πάντως σίγουρα δεν είναι. Και δεν με εκπλήσσει και ιδιαίτερα, γιατί απλά χρησιμοποιούμε τον ίδιο όρο για να εννοήσουμε κάτι τελείως διαφορετικό. Κατά τη γνώμη μου ο συνειδητά σαδιστής και μαζοχιστής που εμπλέκεται με το bdsm έχει ήδη επιλέξει έναν άλλο τρόπο διαχείρισης της ψυχοσύνθεσης και τον επιθυμιών του αντί της όποιας κλινικοποίησής του. Είναι δύο τελείως διαφορετικοί δρόμοι οι Ψ και το bdsm και δεν τίθεται θέμα "ποιους θεωρείτε ανάμεσά μας κλινικές περιπτώσεις και ποιούς αποδέχεστε". Αν κρίνει κανείς ότι βλάπτει τον εαυτό του μπορεί πάντα να αλλάξει μονοπάτι και επιλογές (όσο μιλάμε τουλάχιστον για την όποια νοσηρότητα επηρεάζει μόνο τους συμμετέχοντες).

    Ξέφυγα από το 24/7, αλλά ελπίζω να συμφωνούμε ότι ο σαδομαζοχισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεσή του - αλλιώς μιλάμε για νοσηρότητα!
     
  8. Απάντηση: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση

    Η μειωμένη συμμετοχή δε νομίζω να οφείλεται στην αναφορά λίστας νοσηρότητας, καθότι αυτή έγινε μόλις σήμερα, ενώ το νήμα άνοιξε στις 7/1.

    Δεν είχα στο μυαλό μου να κάνω ένα πίνακα, με την επικεφαλίδα αριστερά να λέει "νοσηρό" και δεξιά "μη νοσηρό" και να βάζουμε από κάτω πρακτικές... Γνώμες ήθελα να ακούσω για να διαμορφώσουμε μια άποψη για το τι θεωρεί η κοινότητά μας (του φόρουμ έστω) νοσηρό και τι όχι. Καταλαβαίνω πάντως το σκεπτικό σου περί στέρησης ελευθερίας και το δέχομαι.

    Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Αυτοί όμως (εμείς όλοι δηλαδή), απαρτίζουν το φόρουμ και εν πολλοίς την BDSM κοινότητα στην Ελλάδα και θα έβρισκα ενδιαφέρον να ακούσω το τι θεωρούν νοσηρό στο BDSM.
    Μου φαίνεται εξαιρετική ιδέα να ανοιχτεί ένα νήμα για το τι θεωρεί ο καθένας BDSM. Να δούμε που βρισκόμαστε.

    (Sadism and masochism today
    ...by highlighting claims of discrimination and its potential, and by referring to the precedent of the previous removal of homosexuality from the list of mental disorders...
    ...that consensual sadomasochistic behavior alone is no longer considered to be a sexual disorder... [/QUOTE]

    Έχουν γίνει απίστευτες μαλακίες με το φόβο της κατηγορίας για διακρίσεις στις Η.Π.Α. Κατέληξαν να προσλαμβάνουν μαύρες γυναίκες χωρίς προσόντα, απλά για να έχουν να δείξουν ότι λειτουργούν βάσει του discrimination law... Μαζί, έγιναν και μερικά καλά, όπως η άρση του BDSM από τη λίστα των διαταραχών. Το μυαλό μου πάει στο φόβο του discrimination γιατί δε βλέπω πως μπορεί το BDSM να συνδεθεί με την ομοφυλοφυλία με άλλο τρόπο.
    Η δεύτερη πρόταση που αναφέρω από την παραπομπή σου, λέει ότι το έχουν αφαιρέσει από τα sexual disorders. Μήπως το έχουν στείλει σε άλλη κατηγορία disorders? Δυστυχώς δεν είχα το χρόνο να διαβάσω το ενδιαφέρον reference που έδωσες. Θα το κάνω σύντομα.

    Ξεκινώ τη λίστα λοιπόν. Στην αριστερή στήλη θα βάλω πρώτα πρώτα αυτά που αναφέρεις 
    Αστειεύομαι βέβαια.  Αλλά θα ήθελα την άποψη και άλλων φίλων συνφορουμιτών για το τι θεωρούν σκληρά όρια.
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση



    Δυό παρατηρήσεις μόνο, σ' αυτά που έγραψες πιό πάνω:


    Αυτό, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές. Η λέξη "λίστα" μπορεί να μην είχε αναφερθεί στις 7/1, η ουσία της όμως, ήταν εκεί:

    Γιά μένα προσωπικά λοιπόν, αυτές οι "κοινώς αποδεκτές κόκκινες γραμμές", αποτέλεσαν "κόκκινο φανάρι" γι' αυτό το νήμα (κόκκινο φανάρι της τροχαίας, βεβαίως, μην πει κανείς πως παρομοιάζω το νήμα με οίκο ανοχής  ).



    Δεύτερον,

    εμείς που απαρτίζουμε ετούτο εδώ το φόρουμ, δεν αποτελούμε την BDSM κοινότητα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον όχι "εν πολλοίς". "Εν ολίγοις", ίσως. Και προσωπικά, θα πρόσθετα "ευτυχώς"...



     
  10. Απάντηση: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση

    Η αλήθεια είναι ότι έχω γνωρίσει αρκετούς BDSMers που δεν είναι στο φόρουμ, αλλά πάντα μέσω προσωπικών γνωριμιών. Ποιό πιστεύεις ότι είναι το κοινό σημείο αναφοράς της κοινότητας, αν υπάρχει? Η κάθε ομάδα έχει ένα, την εκκλησία, το γήπεδο, το καφενείο, κάτι... Εμείς τι έχουμε εκτός από το φόρουμ?
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση

    Με ενοχλεί αφάνταστα η χρήση της λέξης "νοσηρό".
    Ιδιαίτερα όταν το πετάμε με τόσο ευκολία αριστερά δεξιά.

    Θα επανέλθω και ναι... αυτό είναι απειλή The King  
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Όρια νοσηρότητας σε μια 24/7 M/s σχέση

    Ένα τελείως υποκειμενικό κριτήριο για εμένα για το αν νοσεί μια σχέση μου είναι να νιώθω ότι νοσώ εγώ μέσα σε αυτήν.