Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όροι, έννοιες και ορισμοί.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 20 Ιουνίου 2007.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Με αυτή τη λογική θα έπρεπε και τον εξευτελισμό και κάθε λέξη που χρησιμοποιούμε στο bdsm να του προσδίδουμε την ερμηνεία εκείνη που έχει στα λεξικά?
     
  2. Kits

    Kits Contributor

    Ο καθενας τις λεξεις ''εξευτελισμος'', ''σκλαβια'', ''Κυριαρχια'' κτλ κτλ τις αντιλαμβανεται διαφορετικα. Εχουν μια κοινη ''βαση'' σημασιας ωστε να καταλαβουμε περι τινος προκειτε οταν χρησιμοποιουντε αλλα απο εκει και περα η αντιληψη και η ερμηνια των εννοιων ειναι υποκειμενικη στον καθενα....
    ( παραδειγματα απειρα...)
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Θεωρώ πως εάν η κάθε έννοια είχε μόνο την ερμηνεία η οποία της αποδίδεται σε ένα λεξικό και ανάλογα με το πως συνηθίζεται να χρησιμοποιείτε εκτός χώρου* και όλοι έμεναν προσκολλημένοι στη συγκεκριμένη ερμηνεία δεν θα υπήρχαν πουθενά οι προσπάθειες για αναπτύξεις και αναλύσεις για οτιδήποτε.

    Θα λέγαμε εξευτελισμός?
    Το λεξικό το ερμηνεύει ως την μείωση της αξίας ή/και υπόληψης κάποιου.
    Ωραιότατα μένουμε εδώ δεν δημιουργούμε κατηγορία για το τι είναι και τι σημαίνει και πως μπορεί να εκλαμβάνεται και πως ερμηνεύεται η έννοια αυτή στο bdsm και δεν θα υπήρχε ίσως και η ανάγκη να ανοίγουμε νήματα πολυάριθμων σελίδων ονομάζοντας το "θολή κατηγορία" (Εσείς το Ονομάσατε έτσι αν θυμάμαι καλά MasterJp).

    Θα λέγαμε επίσης μιλώντας για το Depersonalisation - Dehumanisation πως έχει την εξής ερμηνεία σε βανίλλα χώρο* και δεν θα χρειαζόταν να διαχωρίσουμε ή να επεξηγήσουμε ή να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε την διαφορετική ερμηνεία που αποκτά στον bdsm χώρο*.


    [I]Originally Posted by MasterJp
    Μετάφραση
    1. Η αίσθηση της απώλειας της προσωπικής ταυτότητος του ατόμου, που συνοδεύεται συχνά με αίσθημα αποξένωσης από τον εαυτό του. Η μεταβολή της αντίληψης του εαυτού συναντάται σε ορισμένους τύπους ψυχασθένειας, μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα άγχους.

    2. Στο BDSM, ένας γενικός όρος για σκηνές ταπείνωσης κατα τις οποίες ο dominant απαιτεί ο/η submissive να πάρει έναν ρόλο τελείως διαφορετικό από τον κανονικό του/της, συνήθως άψυχου αντικειμένου (όπως τραπεζάκι για τα πόδια) ή ζώου (σκυλάκι ή πόνυ).
    [/I]


    ______________________________________________________________________
    Πιστεύω πως οι λέξεις αλλάζουν νόημα κατά bdsm και πιστεύω επίσης πως ο λόγος που ανοίγεται ένα νήμα είναι ακριβώς για να αναλύσουμε και να εκφράσουμε ο καθένας πως αντιλαμβάνεται ΠΕΡΑ από λεξικά την κάθε έννοια που αφορά και χρησιμοποιείται και είμαι απίστευτα χαρούμενη που ανάμεσα σε άτομα που βρίσκονται στο χώρο*, μέσα από συζητήσεις κατόρθωσα να ξεκαθαρίσω και να διαφοροποιήσω πολλές από της ερμηνείες και αντιλήψεις που είχα για πρακτικές και λέξεις που ανακάλυψα πως είχαν εντελώς διαφορετική έννοια απ΄ αυτή που διδάχθηκα στο σχολείο ή διαβάζα στα λεξικά και χρησιμοποιούσα στην καθημερινή μου εκτός bdsm ζωή.

    Φιλόλογος δεν είμαι, καθαρεύουσα δεν διδάχθηκα, φιλολογικές συζητήσεις δεν κάνω, ούτε η εξυπνότερη γυναίκα στον κόσμο είμαι, ούτε έχω τις μεγαλύτερες και βαθύτερες γνώσεις όσον αφορά οτιδήποτε.

    Αλλά μ΄ αρέσει και έχω το δικαίωμα να συζητώ, να αναλύω, να προβληματίζομαι, να μην κολλώ σε στερεότυπα και να αυτοπεριορίζομαι μέσα στο καλάθι όσων ήδη γνωρίζω προσπαθώντας να δημιουργήσω εντυπώσεις διάνοιας και να εμβαθύνω σε όσα με ενδιαφέρουν στο βαθμό που είμαι ικανή να το πράττω. Οπότε όποιος θεωρεί πως το μεγαλείο της διάνοιας του μειώνεται όταν εμπλέκεται σε διάλογο μαζί μου για τους όποιους λόγους, είναι αναμφισβήτητα ελεύθερος να απέχει απ΄ αυτόν.

    Δεν έχουν όλοι τις ικανότητες ή ακόμη και να τις έχουν μπορεί να μην έχουν την διάθεση να γράψουν δικά τους λεξικά και θεωρώ πως τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις και υποδείξεις μόνο στο διάλογο δεν μπορούν να συνεισφέρουν.


    *χώρος ο [xóros] O18 : I1.έκταση, επιφάνεια που έχει ορισμένο πλάτος, μήκος ή και ύψος: Σπατάλη / στενότητα / εξοικονόμηση χώρου. Nεκρός* ~. || (ειδικότ.) α. υπαίθρια έκταση• εξωτερικός χώρος: Xώροι με πράσινο, πάρκα, κήποι. Eλεύθερος ~ για αναψυχή / για άθληση. β. χτισμένη επιφάνεια, δωμάτιο ή αίθουσα• εσωτερικός χώρος: Tο διαμέρισμα έχει μεγάλους / στενούς χώρους. Bοηθητικοί χώροι, κουζίνα, λουτρό, αποθήκη. ~ διδασκαλίας / δουλειάς. γ. γεωγραφική έκταση, περιοχή: Eυρωπαϊκός / μεσογειακός / ελληνικός ~. O εναέριος / θαλάσσιος ~ ενός κράτους. Zωτικός* ~. δ. κενός χώρος που μπορεί να καταλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή πράγμα• θέση: Στο τραπέζι υπάρχει ~ για δώδεκα άτομα. Δεν υπάρχει άλλος ~ στην ντουλάπα. Άφησε χώρο για να γράψω κι εγώ στο γράμμα. Kάνε χώρο για να καθίσω και εγώ. Oι βιβλιοθήκες πιάνουν πολύ χώρο. || Δεν υπάρχει ~ για μένα σ΄ αυτό το σπίτι / σ΄ αυτή την πόλη, η παρουσία μου είναι αδιάφορη έως ενοχλητική. 2. (μτφ.) επαγγελματικός ή επιστημονικός τομέας, περιοχή ή περιβάλλον με το οποίο ασχολείται ή στο οποίο ανήκει κάποιος: Mελέτες / έρευνες στο χώρο της φυσικής / της ιατρικής. Πολιτικός που ανήκει στον κεντρώο / στον προοδευτικό / στο συντηρητικό χώρο. Oνόματα γνωστά στον πολιτικό / στο λογοτεχνικό / στον καλλιτεχνικό χώρο. II. (επιστ.) 1. (φιλοσ.) το άπειρο διάστημα μέσα στο οποίο κινείται η ύλη. 2α. (γεωμ.) το διάστημα των τριών διαστάσεων, που αποτελεί το αντικείμενο της στερεομετρίας, ή των δύο διαστάσεων, που αποτελεί το αντικείμενο της επιπεδομετρίας, στην ευκλείδεια γεωμετρία. || O χώρος των τεσσάρων / πέντε / άπειρων διαστάσεων, στη μη ευκλείδεια γεωμετρία. β. (φυσ.) ο χώρος των τεσσάρων διαστάσεων, η σχέση χώρου χρόνου• χωρόχρονος. [λόγ.: I1α: αρχ. χῶρος• Ι1β-ΙΙ: λόγ. σημδ. γαλλ. espace, place, domaine & αγγλ. space, room & γερμ. Raum]
     
  4. Experm

    Experm Regular Member

    Απάντηση: Όροι, έννοιες και ορισμοί.

    Συμφωνώ!
    Ο Μαρξ έλεγε "μην ψάχνετε την ετυμολογία για να βρείτε τι σημαίνει μια λέξη. Πρέπει να βλέπετε πώς εξελίχθηκε ιστορικά το περιεχόμενο της"
    Με απλά λόγια, η έννοια μιας λέξης παρακολουθεί την εξέλιξη της εμπειρίας και των βιωμάτων!