Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος zwg, στις 5 Νοεμβρίου 2007.

 1. zwg

  zwg Regular Member

  Το παρακάτω post πραγματικά δεν ήξερα που να το βάλω . . . αναφέρετε ολίγο στα meetings ολίγο στις εδώ συζητήσεις και γενικά στα άτομα του εδώ χώρου . . . έχω παρατηρήσει ότι όταν αναλύετε ένα θέμα δεν ξέρω γιατί προσπαθήτε οι περισσότεροι από εσας να δώσετε όσο πιο επιστημονική απάντηση μπορείτε   με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μην μπορούμε να σας παρακολουθούμε . . . μου έχει τύχει να απαντήσουν σε threat μου και το μόνο που έχω καταλάβει είναι οι λέξεις με 2-4 χαρακτήρες δεν ξέρω εγώ είμαι ο "αγράματος " εδώ μέσα ; Ή όλοι πολύ μορφομένοι ; τέλος πάντων να μην σας κουράζω πολύ αν θέλετε δοκιμάστε λίγο πιο απλά ελληνικά ευχαριστώ
   
 2. female

  female Contributor  Στο τελευταίο, περί μορφώσεως, συμφωνώ.

  Δεν μπορώ να ξέρω αν τα γραφόμενά μου είναι γενικά κατανοητά ή όχι. Προσωπικά καταλαβαίνω ό,τι γράφεται εδώ, ανεξάρτητα τι ηλικία έχει αυτός που γράφει -- με εξαίρεση κάποιες αναλύσεις με βάση τα μαθηματικά, μια και εκεί είμαι τούβλο.

  Το ζήτημα είναι πως ο καθένας κάνει τη δική του "ανάγνωση", δηλαδή δίνει τη δική του ερμηνεία σ' αυτό που διαβάζει, με βάση τις δικές του εμπειρίες. Ένα παράδειγμα: Σαν vanilla και άσχετη, θα αντιληφθώ και θα νοιώσω πολύ διαφορετικά διαβάζοντας μια συζήτηση, πχ. περί μαστιγίων, από κάποιον έμπειρο του χώρου, ή λάτρη τους. (Προσπαθώ όμως να μπω στον κόπο να καταλάβω όσο μπορώ.)   
 3. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Απάντηση: ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  δε θεωρώ κακό να χρησιμοποιούμε ευρύ λεξιλόγιο δεδομένου του πλούτου της γλώσσας μας... ας μην καταντήσουμε να μιλάμε χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό του, είναι κρίμα, και στην τελική, ας ανοίξουμε και κανένα λεξικό, δε θα μας κάνει κακό (το κάνω συχνά)

  προσωπικά, έχω προσπεράσει posts όχι λόγο του λεξιλογίου τους αλλά λόγω του πολύπλοκου ειρμού τους... εντούτοις δε θα έκανα παρατήρηση στο συντάκτη τους γιατί αναγνωρίζω πως τέτοια κείμενα είναι έργα τέχνης και δε δικαιούμαι να επέμβω στο δημιουργό, άσχετα αν τα καταλαβαίνω ή όχι

  όπως επίσης έχω προσπεράσει posts επειδή είναι ασύντακτα, επειδή δηλαδή αυτός που τα έγραψε δεν είναι σε θέση να καταγράψει ορθά τη σκέψη του... εκεί τίθεται άλλο θέμα
   
 4. zwg

  zwg Regular Member

  αν είναι τότε όταν γράφει ι μιλάει κάπιος ας το κάνει όσο πιο πολύπλοκα μπορεί για να δημιουργήσει ένα "έργο τέχνης"
   
 5. gallant

  gallant Regular Member

  Εχμ... να σας πω... εμένα δεν με πειράζει να γράφει ο καθένας όπως του αρέσει. Αλλά αν μπορεί να το κάνει όσο πιο απλά γίνεται για να τον καταλαβαίνουν όλοι ίσως θα ήταν καλύτερα. δεν είναι ανάγκη ένα post να θυμήζει θεώρημα σε βιβλίο του Ευγενιδίου ιδρύματως  . Όσο για τα έργα τέχνης?... καλά είναι αλλά πόσες φορές κάθεσαι μπροστά σε ένα από αυτά προσπαθόντας μάταια να ανακαλύψεις τι θέλει να πει ο δημιουργός του.
  Καλό είναι τα κείμενα να είναι όσο το δυνατόν πιο απλά και κατανοητά από όλους. Διάολε μπαίνουμε εδώ μέσα για να μάθουμε ορισμένα πράγματα για το πως να παίζουμε με ασφάλεια και όχι για να μάθουμε μόνο ελληνικά. Αλλίως θα έμπαινα σε κανένα φιλολογικό site  .
   
 6. Mirella_trans_Domme

  Mirella_trans_Domme Contributor

  Νομιζω οτι τα δικα μου ελληνικα ειναι απολυτα κατανοητα!
   
 7. Syrah

  Syrah Contributor

  Η συμμετοχή σε μία δημόσια γραπτή συζήτηση μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και εργαλείο για την εν γένει βελτίωση του γραπτού λόγου ενός ανθρώπου: του συντακτικού, της γραμματικής, του λεξιλογίου, του ύφους του, αλλά ακόμη και της αναλυτικής του δεινότητας σε μία κατηγορία θεμάτων.

  Προσωπικά δεν ενοχλούμαι από μεγάλα κείμενα, ούτε από πολύπλοκους ειρμούς, ούτε από άγνωστες λέξεις, ούτε από δύσπεπτα νοήματα, γιατί έχω αφενός την πρόθεση, αφετέρου την υπομονή να καταβάλω την απαιτούμενη προσπάθεια ώστε να τα κατανοήσω. Λόγου χάρη, χρησιμοποιώ λεξικό όταν δεν γνωρίζω μία λέξη, ή διαβάζω δις μία συντακτικά πολύπλοκη πρόταση.

  Με δυσαρεστούν τα εντελώς ασύντακτα κείμενα, για την κατανόηση των οποίων χρειάζεται όχι μόνο σωστή ανάλυση αλλά και τύχη, καθώς και τα κείμενα με ειρωνικό ή εν γένει επιθετικό ύφος, όταν αυτό ξεφεύγει από τα όρια της ευγένειας, γιατί ομοίως εμποδίζει τη διεξαγωγή (αξιοπρεπούς) διαλόγου.

  Ομοίως με τη sapfw, κρίνω ότι ο ακρωτηριασμός της ελληνικής είναι ατόπημα - από κάθε άποψη.

  ΥΓ. "Τσακώνομαι" και "αψιμαχώ" διαφέρουν τόσο ως προς το ύφος, όσο και ως προς το περιεχόμενο. Κάποιος που επιδέχεται "παρατηρήσεις" πιθανότερα είχε προτιμήσει να "αψιμαχεί" παρά να "τσακώνεται".  
   
 8. Kits

  Kits Contributor

  πρεπει να αναπτυξουμε την αντιληπτικότητα μας...  ετσι δεν ειναι??? )
   
 9. dora_salonica

  dora_salonica Contributor

  Έχω μία τεράστια βιβλιοθήκη και είναι διαθέσιμη για τους φίλους και φίλες (μερικοί ήδη την χρησιμοποιούν ως δανειστική). Το διάβασμα βοηθάει και στο χτίσιμο λεξιλογίου, και στην κατανόηση εννοιών και στην διεύρυνση του πνεύματος (μεταξύ μας βοηθάει και στην δέσμευση του πνεύματος, όπως το δει κανείς).

  Αντί λοιπόν να μεμψιμοιρείτε (να γκρινιάζετε δηλαδή και να κωλοβαράτε χωρίς να κουνάτε το δαχτυλάκι σας για να αλλάξετε την κατάσταση) ελάτε κατά δω και θα προτείνω το κατάλληλο βιβλίο για τον καθένα (να που δανείζω και βιβλία παρά τις πρότερες αντιδράσεις μου κατά του δανεισμού).  

  Πρακτική αντιμετώπιση του προβλήματος, χωρίς συζητήσεις αφ' υψηλού. Α ρε Μητέρα Τερέζα, έγραψες πάλι. 
   
 10. BaD_HabitS

  BaD_HabitS Regular Member

  να τη χρειαζεται το σιτε!ενα καλο λεξικο!σαν ιδεα δεν νομιζω να ειναι ασχημη!
   
 11. female

  female Contributor

  Last edited: 6 Νοεμβρίου 2007
 12. capeaway

  capeaway Regular Member

  Απάντηση: Re: ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  Να 'σαι καλα! Μολις το προσθεσα στα favorites (προτιμω παντα τις ελληνικες λεξεις LOL)! Παντως περα απο την πλακα, ενα τετοιο λεξικο μου ελειπε!