Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγάπη και έρωτας Vs. BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Excalibur, στις 7 Αυγούστου 2006.

  1. hugger

    hugger Regular Member

    Ακριβως το αντιθετο θαλεγα, αλλα μπορει και να κανω λαθος, ποιος ξερει, αλλωστε μολις γυρισα απο ενα μηνα διακοπες στις ...καταξανθες παραλιες και ειμαι αλλου, αν και πουθενα δεν ειναι Allou.  
     
  2. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Είναι γεγονός πως ο έρωτας δεν αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για να υποταχθεί ή να Κυριαρχίσει κάποιος. Η παρουσία των στοιχείων της ψυχοσύνθεσης του Κυρίαρχου θα οδηγήσουν μια υποτακτική στο να παραδώσει την ελευθερία της σε Αυτόν. Αντίστοιχα, Εκείνος θα την δεχθεί εξετάζοντας τα δικά της γνωρίσματα. Επειδή, όμως, μιλάμε για ερωτική σχέση αναμφίβολα θα εμφανιστεί ο έρωτας. Απόδειξη των όσων λέω είναι το γεγονός πως όποια υποτακτική ρωτηθεί, θα διακυρίξει με ειλικρίνεια ότι είναι (τουλάχιστον) ερωτευμένη με Τον Κύριό της, όπως και όσους Κυρίαρχους έχω ακούσει να εκφράζονται για τις υποτακτικές τους, είναι (το λιγότερο) τρυφεροί. Τυχαίο; 

    Εκεί που "χωλαίνει το πράγμα" είναι όταν μπλέκεται η υποταγή με την διάθεση ικανοποίησης του προσώπου, για τον οποίο νιώθει κάποιος/α ερωτικά συναισθήματα. Αν ήταν ο έρωτας το μέτρο, κάθε vanilla ερωτευμένη θα ήταν εν δυνάμει υποτακτική, πράγμα άτοπο.

    Αυτό που έχω δεί είναι ότι ο έρωτας έχει θέση σε μια D/s σχέση, εφόσον και τα δύο μέλη έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους, εκ των προτέρων, ότι θέλουν και μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Ο έρωτας είναι αυτός που θα τροφοδοτήσει πολλάκις τον ζήλο της υπό γαι να Τον υπηρετεί καλύτερα, όπως και την φροντίδα του Αφέντη για την βελτίωση / αναδόμιση της υποτακτική Του.
     
  3. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Θεωρω πως μια σαδομαζοχιστικη σχεση ειναι υπερσυνολο μιας vannila σχεσης υπο την εννοια οτι περιλαμβανει η μπορει να περιλαμβανει μεγαλα τμηματα αυτης οπως το σεξ , την συντροφικοτητα , την αγαπη τον ερωτα. Η σαδομαζοχιστικη σχεση ειναι ενα η περισσοτερα βηματα πιο μπροστα μια και ξεπερνα τα αγρια στερεοτυπα, τα κατα συνθηκην ψευδη και την ανειλικρνια που μαστιζει τους vanilla. Η λεξη vanilla ειναι πολυ επιεικης για να εκφρασει την απιστευτη συναισθηματικη βαρβαροτητα και εκμεταλευση που με διαφορα προσχηματα συνανταται στις vanilla σχεσεις. Με ενοχλει και η ιδια η λεξη ... γιατι τους κανει να φανταζουν σαν χαριτωμενα παντα , αξιαγαπητα και αθωα. Τα πραγματα ειναι πολυ πιο βαρβαρα στους μη σαδομαζοχιστες .
    Περι ερωτος εχω να πω πως η συντροφικοτητα και το αισθημα αγαπης ενδυναμωνουν καθε σχεση ακομα και μια σαδομαζοχιστικη . Αν εισαι σιγουρος για την κυριαρχικοτητα σου δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα. Το ενα δεν αναιρει το αλλο και μαλλον η αγαπη ενδυναμωνει τη σχεση και την ωριμαζει σε συναιασθηματικο επιπεδο. Ο φοβος που εκφραζεται απο καποιους περι αποδυναμωσης της σαδομαζοχιστικης σχεσης απο το συναισθημα μου δημιουργει αποριες. Η σαδιστικη ή η Κυριαρχικη επιθυμια ειναι ζωντανη και σιγοκαιει μεσα μας ανεξαρτητα απο τις εξωτερικες συνθηκες . Αν καποιος μεσα απο την αγαπη η τον ερωτα αρχιζει να εξασθενει την Κυριαρχικοτητα του τοτε μαλλον δεν ανηκε στον χωρο αυτο και η επιθυμια ηταν επικτητη ως αναπληρωση για τις συνθηκες ζωης του οποτε ας αποδεχτει το ποιος ειναι και καλη του τυχη ως kinky practicioner η vanilla.
    Δεν επιλεξαμε να ειμαστε ερωτικοι σαδιστες, απλως ειμαστε και θα ειμαστε οπως και να εχει γιατι ειναι αναποσπαστο κομματι της ψυχοσυνθεσης μας.
    Η ανασφαλεια που εκφραζουν καποιοι περι ασυμβατοτητας ερωτα, αγαπης και σαδομαζοχισμου με κανει να σκεφτομαι την πιθανοτητα εισχωρησης στον χωρο ατομων που ειναι αρτηρισκληρωτικα , συναισθηματικα αναπηρα, γεματα οργη και απωθημενα οποτε εκει ο σαδομαζοχισμος καταντα να ειναι ενα θλιβερο υποκαταστατο της συναισθηματικης επαφης . Μια εσχατη αναπληρωση, μια δικαιολογια για την ανικανοτητα τους να νοιωσουν συναισθημα , κατι που να θυμιζει συντροφικοτητα με στοχο να κρυψει την ανημπορια και την καταθλιψη τους. Και εκει ο σαδισμος καταληγει , και αυτο το θεωρω ακρως επικινδυνο, οχι ως ενα εναλλακτικο μεσο αποκτησης ηδονης και πληροτητας αλλα ως ενα αλλος δρομος εκτονωσης θυμου.
    Η αγαπη δημιουργει εναν ακομα δεσμο(δεσιμο) που τυλιγει την υποτακτικη και τις ακρες κρατα ο Κυριαρχος για να την ελεγχει και να την υποτασει ακομα πιο ολοκληρωτικα.
     
  4. Maley

    Maley Contributor

    Σωστός ο DeSade..
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Είχες καιρό να μιλήσεις φίλε μου καλέ ... Να το κάνεις πιο συχνά !
     
  6. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Αγάπη και έρωτας Vs. BDSM

    Αλήθεια, τέτοιες αξιόλογες απαντήσεις έχουμε καιρό να διαβάσουμε. Συμφωνώ και επαυξάνω, φίλε μου. Να λοιπόν που αξίζει τον κόπο τελικά, που, που και που να ρίχνω καμιά ματιά στο φόρουμ. Να γράφεις πιο συχνά όπως λέει και ο Φίλτατος Ηλίας.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Από αυτά που γνωρίζω, βέβαια δεν αξιώνω να έχουν καθολική ισχύ, αυτό που δεν επιθυμεί ένας Κυρίαρχος είναι να Του υποταχτεί μία γυναίκα από ρομαντικό έρωτα και όχι από ανάγκη υποταγής.

    Αν έχω καταλάβει καλά οι αιτίες γι αυτό είναι ότι η υποτακτική πρέπει να δει με καθαρό μάτι σε τί συναινεί και να συναινέσει με πλήρη συνείδηση, ότι πιό μακριά πηγαίνει το BDSM της σχέσης με όχημα την υποταγή παρά με όχημα τον έρωτα και πιθανά και άλλοι λόγοι.

    Όταν η υποτακτική γίνεται και υποταγμένη, απ ότι γνωρίζω πάντα, ο έρωτας είναι αναμενόμενος και θεμιτός και επιθυμητός και απολαυστικός. Είναι όμως σε άλλες βάσεις και με άλλες ισορροπίες και αντοχές, δεν έχει τους βανίλλα περιορισμούς του σεντιμενταλιστικού έρωτα που προβάλλουν τα μέσα επικοινωνίας.

    Και ναι είναι δυνατό, και το λέω γνωρίζοντας για τί μιλάω, η υποτακτική να θέλει πρωτίστως να υποταχτεί και μετά ίσως να ερωτευτεί. Και έλκεται από αυτόν που μπορεί να την υποτάξει. Γιατί η υποταγή είναι και αυτή συναίσθημα και μάλιστα πολύ δυνατό και πολύ ολοκληρωμένο από μόνο του. Τουλάχιστον για κάποιες. Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δε συμβαίνει το ίδιο και με την κυριαρχία.

    Για να μην παρεξηγηθώ, γιατί όλες οι σχέσεις και όλα τα συναισθήματα ανθρώπινα και θεμιτά είναι, αναφέρομαι σε καθαρά D/s ή M/s σχέσεις, όπου ο έλεγχος, η πειθαρχία και ο σαδομαζοχισμός έχουν βαριά σημασία και για τους Δ/δύο τουλάχιστον που συμμετέχουν.
     
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ..... αααχχχχ ... και παλι ενα ποστ .. μοναδικης αποκλειστικοτητας isnogood .....
    με χαρα βλεπω οτι και εσεις δεν εχετε ερωτευτει ... να με συμπαθατε για την χαρα αλλα η ζηλεια ειναι ανθρωπινο ελατωμα ....
    αν ειχατε ερωτευτει δεν θα γραφατε ολα τουτα ... δεν θα βρισκοσασταν καν εδω ... για ονομα .... Αυγουστος ειναι ... θα κυνηγουσατε την γνωριμη γευση ... μακρια απο εδω ...
    Μεσα εδω ολοι ζητανε κατι .. εγω , εσεις , ολοι μας ... ακομα και οι "property of" αντιφατικα ζητουν και εκεινοι ... ψαχνομαστε με αλλα λογια ... και αυτη ειναι η αποψη μου ... αφηστε με να την πιστευω ... ολοι ψαχνουν τον ερωτα .. και αμα τον βρουν ελατε να μου πειτε που θα πανε περιπατο ολα τα αλλα ... μιλαμε παντα για αμφιδρομο πραγματικο ερωτα .... τοτε που επρεπε να φας κανα δυο δρακους για να στην δωσει ο πατερας της .....
    Βασικη διαφορα : ... ορολογιες , 9 σταδια και 10 εντολες ... ολα οριζουν το "παίρνω" ....
    ερωτας ειναι να δινεις .... when the moon hit your eyes like a big pitsa pie .. thats amore , when the world seems to shyign like you have to much wine ... thats amore ...
    Εν κατακλειδι ο ερωτας ειναι vs bdsm , ακριβων αγορων , ανορεξιων-αχορταγων , καταθλιπτικων , ψωμιου διχως γευση , ψυχιατρου , διακοπων (κυριως εγκεφαλικων) .. και πληθος αλλων πραγματων τα οποια τα φτιαχνουμε .....
     
  9. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Καλή μου κρινένια, μιλώντας εξ' ονόματός μου (ίσως άθελά μου και εξ ονόματος άλλων), σε διαβεβαιώ πως μια γυναίκα που θα υποταχθεί μόνο στην ανωτερότητα του Κυρίαρχού της (όπου και αν απαντάται αυτή) χωρίς τον έρωτα (που συν τω χρόνω και με τα κοινά βιώματα των συντελεστών της σχέσης ωριμάζει σε αγάπη) είναι σχέση "στεγνή" που δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της. Αντίστοιχα, πόσο εύκολο είναι για έναν Κυρίαρχο να αφιερώνει χρόνο, κόπο, διάθεση και πνεύμα για μια σχέση που, πέραν της ικανοποίησης της Κυριαρχίας του, τον αφήνει συναισθηματικά / ερωτικά ακάλυπτο; Μοιραία, μια τέτοια σχέση δεν θα ευοδώσει σε βάθος χρόνου.

    Η "καθαρότητα του οφθαλμού" που αναφέρεις είναι απαραίτητη από την στιγμή που η ίδια αποδέχεται την φύση της και αναγνωρίζει ότι επιθυμεί να ζήσει σε μια D/s σχέση. Ο έρωτας δεν αποτελεί τροχοπέδη "του οχήματος" αν τόσο το υποτακτικό όσο και το Κυρίαρχο μέρος εκφράζεται ως του ταιριάζει. Το αν αγαπά ένας Κυρίαρχος την υποτακτική του δεν αλλοιώνει την φύση του. Αντιθέτως, τον ωθεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην ίδια, κάτι που θα είναι αρωγός του καθ' όλη την προσπάθεια του να την διαμορφώσει με τρόπο και μέχρι του σημείου που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καλύτερο εκείνη. Αντίστοιχα, η αγάπη που τρέφει η υποτακτική θα την ωφελήσει να ξεπεράσει τα όριά της κατά το πως ορίζει ο Κυρίαρχός της, στοχεύοντας στην δική του ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Θέλω να πιστεύω πως καμία υποτακτική, με συνείδηση του τι επιθυμεί στην ζωή της, δεν επιλέγει κάποιον με γνώμονα απλά να καλύψει τις βαθύτερες ανάγκες υποταγής της, από την στιγμή εκείνος δεν την αγγίζει συναισθηματικά. Η υποταγή απλά για την υποταγή δεν έχει σοβαρό αντίκρισμα και επιτρέψτε μου να πιστεύω πως αποτελεί σαθρή βάση για την οικοδόμηση μιας σχέσης. Μια ερώτηση: γιατί ξεχωρίζεις "το BDSM της σχέσης" από την ίδια την σχέση; Δεν είναι αλληλένδετα, από την στιγμή που η σχέση χαρακτηρίζεται τέτοια;

    Δεν υπάρχει θέση στην έννοια "συναισθηματικός περιορισμός", ειδικά με την μορφή που προβάλλεται, σε μια D/s σχέση. Ομολογώ πως η θεωρητική βάση της σαδικής φιλοσοφίας δεν αναφέρει (από όσο έχω δει τουλάχιστον) έννοιες όπως "έρωτας" και "αγάπη"... αυτό όμως δεν τις κάνει ξένες σε μια σχέση που χαρακτηρίζεται με στοιχεία πειθαρχίας και σαδομαζοχισμού. Άλλωστε, το να αποταχθεί του έρωτος κάποιος Κυρίαρχος είναι μια ένδειξη ανελευθερίας, πράγμα άτοπον για την φύση του. Το να αποδέχεται κάποιος την ύπαρξη ερωτικών συναισθημάτων και αγάπης ως "κάτι που απλά μπορεί να έρθει... και αν δεν έρθει τι είχαμε τι χάσαμε;" είναι ουτοπικό, καθώς υπάρχει η έλξη μεταξύ των συντελεστών της σχέσης και μάλιστα εν τη γενέσει της.

    Εν ολίγοις ο LordDragonal θέτει την ουσία της Κυριαρχίας στην λέξη καθολική. Αυτός είναι ο διακαής πόθος και στόχος του Κυρίαρχου. Τα τρία στοιχεία που προανέφερε διαχωρίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη σε τρεις υποστάσεις: σαρκική, πνευματική και συναισθηματική. Όλες τους είναι αλληλένδετες και απαρτίζουν το σύνολο του ατόμου, στο οποίο θέλω να Κυριαρχήσω. Αν κάποια από αυτές δεν με ενδιαφέρει, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσω κατά πόσο με ενδιαφέρει να Κυριαρχήσω επάνω στο συγκεκριμένο άτομο ή μέχρι ποιου σημείου θέλω να Κυριαρχώ.

    (Αγένεια ίσως... αλλά θα το κάνω... θα κάνω quote δικά μου λόγια)
    Κλείνοντας, επαναφέρω ένα ερώτημά μου που έμεινε αναπάντητο. Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο σε lifestylers, από την στιγμή που υπάρχει εμφανής κατάδειξη ότι το BDSM και η αγάπη δεν συσχετίζονται;
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται πως BDSM και αγάπη δεν συσχετίζονται L_Strike, αυτό που έχει πλειστακις αναφερθει είναι πως το ένα δεν αποτελεί προύποθεση του άλλου και πως η αγάπη είναι λάθος κίνητρο για υποταγή. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν προκύπτει ή πως απαγορεύεται να προκύπτει.
     
  11. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Ενθυμούμαι την αρχή της σχέσης με Τον Master μου και τους λόγους για τους οποίους την επεδίωξα. Αναιρούν όλα τα παραπάνω. Δεν ξέρω, ίσως στην Ελλάδα να είμαι η εξαίρεση.  

    Και πάλι θυμάμαι την αρχή της σχέσης με Τον Master μου που αναιρεί τα παραπάνω, αν και θα διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως με το "συναισθηματικά ακάλυπτο", το ερωτικά είναι συζητήσημο ως πολυδιάστατο.

    Μιλώντας μέσα από μια σχέση που ξεκίνησε με μόνο κίνητρο να γίνω σκλάβα και να υποταχθώ σε Εκείνον που θα διακρινόταν για τις ικανότητες και τα χαρίσματα Του ως Master (και βάση πεποίθησης μου, συνεπώς ως άνθρωπος), θα δηλώσω πως η αγάπη που έχει γεννηθεί ανάμεσα Μ/μας είναι προϊόν και γέννημα του M/s δηλαδή της απόλυτης Κυριαρχίας και υποταγής μεταξύ δύο ανθρώπων συμβατών.
    Η υποταγή για κάποιους είναι βαθύτερη ανάγκη και λυπάμαι που θεωρείται από κάποιους η κάλυψη των βαθύτερων αναγκών όπως η υποταγή σαθρό έδαφος για σχέση. Αν δεν σου καλύψει κάποιος τις βαθύτερες ανάγκες σου πόσο μπορεί να σταθεί η αγάπη μόνη της με μια ψυχή να λαχταρά και να πεινάει?
    Η κάλυψη των αναγκών μας πιστεύω είναι το καταλληλότερο έδαφος για να γεννηθεί και να καρποφορήσει η αγάπη.
    Αυτή είναι και η γυμνή αλήθεια του M/s. Η κάλυψη των αναγκών μας είναι δεδομένη και ως τέτοια γεννά αγάπη. Αγαπάμε τα δεδομένα μας και τα διαφυλάτουμε.

    Τέλος θα συμφωνήσω πως η αγάπη σαφώς δεν αποτελεί τροχοπέδη. Από την στιγμή που όλα είναι συνειδητοποιημένα, που τα συναισθήματα δεν παρεμποδίζουν την ουσία μιας τέτοιας σχέσης, τότε είναι και ο καλύτερος σύμμαχος.
     
  12. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    εγω λεω την αληθεια και εσεις ακομα το μαγειρευτε .... αλλα φαϊ δεν θα σας βγει ...  ..
    θα δανειστω ενα στοιχο του Α.Ρεμου ....
    Η Αγαπη ειναι ελεφαντας και οπου βρει παταει
    στους δρομους περιφερεται και στα τυφλα ορμαει
    η Αγαπη ειναι ελεφαντας και θα το καταλαβεις
    οταν και συ για ενα φιλι θα σβηνεις ... θα σβηνεις και θα 'ναβεις ...

    και οποιος δεν καταλαβε ..... η αγαπη εχει μονο σκλαβους .... ουτε κυριαρχους ... ουτε απαιτητικους ....