Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγάπη και έρωτας Vs. BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Excalibur, στις 7 Αυγούστου 2006.

  1. gaby

    gaby Guest

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που κάπως αφηρημένα λέει ο Λανγκε εδώ

    δεν είναι έρωτας. Κυριαρχία είναι, κατ εμέ.

    Για τους περισσότερους από μας πιστεύω, το BDSM έχει πολύ έντονες αισθήσεις και έντονα συναισθήματα. Και όταν μας πλημμυρίζουν τα συναισθήματα, δεν έρχονται με ταμπέλες που να γράφουν πάνω "έρωτας" ή "Κυριαρχία", ή "υποταγή". Καμμιά φορά η διαφοροποίηση είναι απειροελάχιστη, αλλά για πολλούς υπάρχει.

    Χαίρομαι που διαβάζω από Κυρίαρχους ότι έχουν έντονα συναισθήματα για την υποτακτική Τους και είμαι βέβαιη ότι έτσι είναι και μάλιστα μερικά πράγματα ακόμα γι αυτό το θέμα έχουν γραφτεί στο Η αγάπη Του Μάστερ

    Δεν ξέρω όμως αν αυτό για το οποίο μιλάμε είναι ο κλασσικός έρωτας έτσι όπως προβάλλεται από τα μίντια. Νομίζω ότι όχι. Είναι άλλο πράγμα ο έρωτας ως ιδεολόγημα και άλλο πράγμα το ξαφνικό συναίσθημα, το κύμα, η ξαφνική τονωτική πνοή. Αυτό που θα έρθει, θα φύγει, θα ξανάρθει και όλα πάλι απ την αρχή. Ενώ η κυριαρχία και η υποταγή είναι εκεί συνέχεια σε μία D/s σχέση. Και έπειτα, είναι άλλο πράγμα να παραιτούνται και οι δύο από την ατομικότητά τους εν μέρει, όπως οι βανίλλα εραστές και άλλο να κρατά απολύτως και πλήρως την ατομικότητά του ο Κυρίαρχος και εκεί πάνω να προσαρμόζεται η υποτακτική, όπως στο D/s.

    Δε νομίζω σοβαρός Κυρίαρχος να μη μπορεί να τιμωρήσει, επειδή αγαπάει την υποτακτική ή την σκλάβα Του. Έχει ξεδιαλύνει προ πολλού ότι τιμωρόντας την κάθε άλλο παρά βλάβη της προξενεί. Η τιμωρία για ορισμένους Κυρίαρχους και το καταλαβαίνω, είναι το state of the art της κυριαρχίας, σχεδιασμένη και μελετημένη έτσι ώστε να πάει την υποτακτική ένα βήμα παραπέρα. Ένδειξη αγάπης και φροντίδας του Κυρίαρχου είναι η τιμωρία και όχι οξύμωρο.

    Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο ένα ερωτευμένο ζευγάρι έστω με στοιχεία κυριαρχίας υποταγής στη σχέση του, ή με κινκυ ερωτικές παραλαγγές που πολύ θυμίζουν BDSM, να μπορέσει να αποδεχτεί την ιδέα της τιμωρίας του Κυρίαρχου προς την υποτακτική ως κομμάτι της προσωπικής του ζωής. Και άρνηση – αντίσταση – αντίδραση – αποφυγή – φόβος θα υπάρξει από την πλευρά της υποτακτικής και τουλάχιστον ενοχές και απορίες και αβεβαιότητα και πισωγυρίσματα από την πλευρά του Κυρίαρχου. Ενώ είναι πολύ απλούστερο αν ένα ζευγάρι ξεκινήσει γνωρίζοντας ότι η σχέση του θα είναι D/s ή M/s και ο έρωτας έρθει μετά. Βέβαια, δεν επιλέγουμε καταστάσεις, σχέσεις ή ταμπέλες συναισθημάτων και οι καταστάσεις /σχέσεις /συναισθήματα σπάνια είναι αμιγή και τα πάντα είναι αποδεκτά.

    Αυτό που εννοούσα με το

    είναι ότι υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα της σχέσης που είναι χαρακτηριστικά του BDSM και μόνο. Οι τιμωρίες, ο πόνος, οι ταπεινώσεις. Η ανισότητα. Η όχι δεδομένη πάντα οικειότητα. Αυτά που δεν συσχετίζονται με τον έρωτα ως ιδεολόγημα.

    Θα απαιτήσει ποτέ Κυρίαρχος από την υποτακτική Του να μπει στο breast crusher επειδή είναι ερωτευμένη μαζί Του; Από ανάγκη υποταγής όμως που σ αυτή τη φάση εκφράζεται ως ανάγκη να Τον ικανοποιήσει ερωτικά;

    Θα αποδεχτεί υποτακτική να ζει σε polyamorous συνθήκες από έρωτα; Από υποταγή και επειδή θέλει την υποταγή θα το κάνει, και θα χαρεί να το κάνει και θα νιώσει όπως την περιγράφει ο Λανγκε, από έρωτα όμως;

    Θα υπάρξει ανοιχτό BDSM, δημόσιο, με την υποτακτική ως slut από ένα ζευγάρι ερωτευμένο με την κλασσική έννοια;

    Αυτό εννοώ όταν διαφοροποιώ μεταξύ συναισθήματος έρωτα και συναισθημάτων Κυριαρχίας - υποταγής. Για μένα και άκρως υποκειμενικά, το βαθύ ποτάμι και το δυνατό ρεύμα είναι η υποταγή. Ο έρωτας είναι η περαστική τονωτική πνοή, το άνοιγμα, το άφημα, το αγέρι που φέυγει και αφήνει ένα λεπτό άρωμα να αιωρείται πίσω του για λίγο.

    Για τα συναισθήματα της υποτακτικής σκέπτομαι να πω σε άλλο νήμα  

    ΥΓ. Εδώ στην Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ λίγοι και ίσως και "λίγοι" για να βγάλουμε συμπεράσματα για μας, αλλά έχω την εντύπωση ότι στο δυτικό BDSM τουλάχιστον, η Maledom/femsub συνομωταξία είναι η πιό ρομαντικίζουσα, συναισθηματική και ερωτιάρικη ακόμα και στις σκληρές της μορφές, συγκρινόμενη με Maledom/malesub, Femdom/malesub, Femdom/femsub. Έχει και κανένας άλλος αυτή την εντύπωση; Μπορεί να κάνω και λάθος.
     
    Last edited by a moderator: 22 Αυγούστου 2006
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    tender_lilly ..... και ομως γυριζει ....

    Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και...
    Μια φορά κι ένα καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.

    Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.

    Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή. Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια.

    Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μία λαμπρή θαλαμηγό. Η Αγάπη τον ρωτάει:
    «Πλούτε μπορείς να με πάρεις μαζί σου;»,
    «Όχι, δεν μπορώ» απάντησε ο Πλούτος. «Έχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα».

    Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος.
    «Σε παρακαλώ βοήθησέ με» είπε η Αγάπη.
    «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω Αγάπη. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου» της απάντησε η Αλαζονεία.

    Η Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από αυτήν βοήθεια.
    «Λύπη άφησέ με να έρθω μαζί σου».
    «Ω! Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου» είπε η Λύπη.

    Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία. Ήταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια.

    Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή.

    «Αγάπη, έλα προς εδώ. Θα σε πάρω εγώ μαζί μου». Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δε γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του.
    Όταν έφτασαν στην στεριά ο κύριος έφυγε και πήγε στο δρόμο του.Η Αγάπη γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε ρώτησε τη Γνώση, « Γνώση, ποιος με βοήθησε;»

    «Ο Χρόνος» της απάντησε η Γνώση.

    «Ο Χρόνος;» ρώτησε η Αγάπη. «Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;»

    Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία της είπε:

    «Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη !!!».
     
  3. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Αγάπη και έρωτας Vs. BDSM

    Η Αντωνια Γωγακη που εγραψε αυτο το κειμενο ,
    ( νομιζω πως ειναι απλα μεταφορα , δεν νομιζω πως ειναι δικο της , δεν ξερω ποιος το εγραψε πραγματι ),
    ιsnogood,
    παρολα αυτα
    πιστευω πως εγραψε ... για εκεινη πιο πολυ ( η απλα μετεφερε με αυτο το τροπο την αποψη της ) .

    Για τον καθενα μας τα πραγματα ειναι διαφορετικα ομως ,
    μπορει να ταιριαζουμε καπως ...

    να εχουμε , να παιρνουμε στοιχεια ,

    αλλα απλα ....καπως ... μερικα !

     
     
    Last edited: 22 Αυγούστου 2006
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    και να φανταστεις οτι το πρωτοειδα σε ανεκδοτα (το κειμενο) ....
    ο χρονος πραγματι ειναι ο μεγαλος κριτης .... βεβαια και η ποιοτητα πρεπει να συνυπαρχει μεσα σε αυτη την διαδρομη ...
    Η αγαπη ειναι σκλαβια με δεσμα παθους και γαληνης οπου ο ενας (παρα)δινεται ψυχη και σωματη στον αλλο και η παρουσια του και μονο υποσκελιζει καθε ερωτικη πρακτικη , βοηθημα (το λεει και η λεξη..) , καθως και ιδοτροπια ....
    Αλλα θα θεσω και το ερωτημα : ... αν σε μια BDSM σχεση , για οποιοδηποτε λογο , παυσουν οι σχετικες πρακτικες .... θα εξακολουθησει να υφισταται η σχεση ή θα αναζητηθουν νεοι συντροφοι για να αγαπηθουν απο την αρχη ????? .....
    Ο Κυριαρχος μπορει να αγαπα την συντροφο του αλλα αγαπα και την κυριαρχεια του .. αγαπαει τον εγωισμο του , ειναι περηφανος γι αυτο ... το ξερω γιατι ειμαι εγω ετσι ... ουσιαστικα ειναι αδυνατο να αγαπησει πραγματικα διοτι η αγαπη μονο ζηταει και ποτε δεν παιρνει , την αγαπη πρεπει να την δουλευεις και να την υπηρετεις και τελος αγαπη δεν σημαινει "οτι και να χρειαστεις εγω θα στο δωσω", μα : "δεν θα χρειστεις τιποτα γιατι θα σου εχω δωσει τα παντα" ....
    Δεν ειναι κακο αυτο που εχουμε στην ζωη μας .. εσεις , εγω ... αυτο μπορουσαμε , αυτο καναμε ... μα ας το αφησουμε στο φυσικο του χρωμα ... και αν ακομη ο Φρανκ εχει καποιο δικιο : "You're nobody 'till somebody love's you , you're nobody 'till somebody really cares..." ... ας την τιμησουμε (την αγαπη) διατηρωντας την ουσια της καθαρη και αναλιωτη απο τις πλανες σκιες που σφετεριζονται το φως της ...
     
  5. gaby

    gaby Guest

    isnogood,

    πολύ κομψά ξεφεύγεις κατά την εφαπτομένη του κύκλου που σου χάραξε η ανασία  
    Προσπάθησε σε παρακαλώ πολύ να μην χρησιμοποιείς αλλωνών τα ποιήματα ή τα πεζά χωρίς να αναφέρεις το όνομά τους.
    Εκτός και αν πιστεύεις ακράδαντα ότι με την υπογραφή "isnogood" τα κείμενα αυτά ευνοούνται περισσότερο απ ότι με του αρχικού τους εμπνευστή και συγγραφέα.
    Ω! με συγχωρείς για το δεικτικό μου χιούμορ της τελευταίας πρότασης, αν νιώθεις ότι σε προσβάλει να ανακαλέσω πάραυτα.

    Ενδεχομένως να μην το γνωρίζεις, αλλά το θέμα του νήματος απασχολεί σε πολλές καμπές της σχέσης τους, σοβαρά και για ουσιαστικούς προσωπικούς τους λόγους τους ανθρώπους που πραγματικά βιώνουν το BDSM.

    Δείχνεις να μην γνωρίζεις το BDSM στην πράξη, αλλά να σε καίει το θέμα της αγάπης.

    Σεβαστό, αλλά σε λάθος σημείο βρέθηκε το ποστ σου.

    Μήπως όμως θα ήθελες να πάρουμε τα ποστ σου απο δω να τα πάμε σε άλλο νήμα που μπορείς ν ανοίξεις πιθανά με θέμα αυτό που τονίζω στο τελευταίο σου ποστ;
     
  6. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    πολύ κομψά ξεφεύγεις κατά την εφαπτομένη του κύκλου που σου χάραξε η ανασία

    .......μαρτυριαρα ...... 
    δυστυχως δεν γνωριζα τον εμπνευστη του παραπανω κειμενου .. οπως ειπα το βρηκα σε λιστα με ανεκδοτα ..οσο για τα προηγουμενα στοιχακια ειναι του Α.Ρεμου και του Φρανκ Σινατρα ... και οχι δεν με προσβαλεις .. μαλιστα ως γνησιος εγωιστης μου αρεσει η ιδεα τα δινω αξια με την υπογραφη μου στα κειμενα των αλλων ... αστειευομαι ...
    σοβαρα τωρα ...
    Το γνωριζω οτι καποιοι/ες βλεπουν στο νημα αυτο ερωτησεις ή απαντησεις απο την δικη τους ιστορια .. και ο ιδιος δεν αποτελω εξαιρεση ... επετρεψε μου να παρουσιασω με τον δικο μου τροπο την αποψη οτι μερικες φορες πρεπει απλα να δεχτουμε οτι δεν ειναι αγαπη αυτο που πιστευαμε οτι θα μπορουσε να ηταν .. δεν ειναι κακο .. ετσι νιωθω ετσι πιστευω και αυτο λεω ... ειναι σαν να στεναχωριεμαι αν δεν νικησω τον Κεντερη στο τρεξιμο ... απλα δεν πειραζει ..... αλλα ικετευω ... η αγαπη δεν ειναι ελαστικη για να την τραβαει ο καθενας οπως εξυπηρετει την περιπτωση ....
    Οσο για την οργανωση των ποστ δεν ειναι δικη μου ευθυνη οποτε εσεις κρινετε οπως πιστευετε καλυτερα ... το βλεπουμε απο εντελως διαφορετικη οπτικη γωνια και ισως να εχεις δικιο για την θεση του εδω ... ή το αφηνεις ως "η αλλη αποψη" .. δεν ξερω .. απο μενα κανενα προβλημα παντως ...
    Δείχνεις να μην γνωρίζεις το BDSM στην πράξη, αλλά να σε καίει το θέμα της αγάπης.

    .... σνιφ ... (παραπονακι) .... μου την ειπες .... .... πλακα κανω .. αλλα η πραγματικοτητα ειναι καπου αναμεσα στα λογια σου .. 50% ....  ...
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    σκεφτομουν εχτες την δικη σου αποψη tender_lilly
    ... ειναι βεβαιο οτι την ιδια κατασταση δεν την βιωνουν ολοι με τον ιδιο τροπο και σιγουρα ειναι διαφορετικα τα οσα μπορει να δεχτει ο καθενας μας ετσι απλα .
    Η κατανοηση στην ιδιαιτεροτητα του συνανθρωπου , μερικες φορες αντικρουει στην υποστηριξη της αληθειας και ισως .. ισως ... ενα αυτογκολ στην εστια των θεωριων μας κανει το παιχνιδι ποιο ομορφο αδιαφοροντας για το νικητη που θα αναδειχθει απο το σκορ ...
    Με αλλα λογια σας εκτιμω περισσοτερο απο τις θεωρειες μου .. και ισως να πρεπει να αλαξουν χωρο καποια ποστ ...
    ... στο μεταξυ δεν εχω χωνεψει ακομη το "καψιμο" .... σχεδιαζω την "εκδικηση" μου ..  
     
  8. hugger

    hugger Regular Member

    Ελλειπτικη τροχια

    Πριν πολλα χρονια ημουν ερωτευμενος με τη Melissa Sue Anderson. Πανω που ετοιμαζομουν να πεταξω μεχρι την αμερικη να την πεισω να με παντρευτει, ενα απροσδοκητο γεγονος συνεβη, με δεσμευσε εδω την ελλαδα, και στο μεταξυ εκεινη παντρευτηκε καποιον αλλο. Ημουν σιγουρος οτι δεν θα τοκανε αν ηξερε οτι υπηρχα.   Στα χρονια που περασαν, εψαχνα παντα την αγαπη και τον ερωτα στον υπερθετικο βαθμο, ηθελα να αγαπηθω και ν αγαπησω, και αυτο μου ετυχε οχι λιγες φορες, ομως παντα ρωτουσα: Αγαπη? τιναι αυτο, οταν βρισκομουν παλι μονος. Σαν πεινασμενος που του προσφερουν ενα βασιλικο γευμα αλλα εγω το φανταζομουν σερβιρισμενο σε δερματινα σερβιτσια, οταν το ειχα, εψαχνα για κατι παραπανω. Μ αρεσουν τα σημαδια του μαστιγιου επανω μου, μ αρεσουν και πανω σου, με τρως, σε σκιζω, χτυπα με, εισαι η τσουλα μου..ειναι αυτο ερωτας ή απλη ερωτικη λαγνεια? Αυριο πρωι δουλεια παλι, και ο ερωτας θα μοιαζει σαν ενα ακομα σκοτωμενο ζωυφιο στο παρπριζ.
     
  9. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Re: Ελλειπτικη τροχια

    Δεν ξέρω γιατί hugger αλλά αυτό το ποστ σου μου φαίνεται σαν κραυγή απελπισίας. Γιατί?
    Πάντα κοιτάμε μπροστά hugger, μπροστά το όνειρό μας και εμείς τρέχουμε να το πιάσουμε, αυτό σημαίνει άνθρωπος, να έχει όνειρα και να προσπαθεί να τα κάνει πραγματικότητα, να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο   Συνέχισε να προσπαθείς και θα βρεις την αγάπη μπροστά σου  
     
  10. hugger

    hugger Regular Member

    Re: Ελλειπτικη τροχια

    Ευχαριστω για τα καλα Σας λογια.
    Κατι σαν Keep Walkin' δηλαδη?  
     
  11. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Συνέχισε να προσπαθείς και θα βρεις την αγάπη μπροστά σου ...
    διαφωνω ... μην προσπαθεις τιποτα ... αν ειναι θα σε βρει εκεινη ... ξερει που μενεις και τι κανεις καθε μερα .... αμα την κυνηγας την φοβιζεις και φευγει μακρια ... νομιζει οτι την αναζητας για λαθος λογο ....
     
  12. Astarty

    Astarty Contributor

    Κάπως έτσι...

    Έχει τραγουδήσει πολύ όμορφα η Μαριώ τα λόγια του Λουδοβίκου

    "Αν μου γελάσει η αγάπη κάνω στάση

    και από τα χρόνια μου της δίνω ποσοστά"


    Αστάρτη