Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 7 Νοεμβρίου 2005.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Ισχυρή προσωπικότητα για μια σκλάβα (και για ενα σκλάβο) σημαίνει να σιωπά μπροστά στον Αφέντη της ακόμα κι αν έχει εμφανέστατα δίκιο.

    Ισχυρή προσωπικότητα για μια υστερική είναι να διαδηλώνει το δίκιο της μπροστά στο "σύντροφό" της, ακόμα κι αν έχει εμφανέστατα άδικο.
     
    Last edited: 11 Ιουλίου 2006
  2. magda37

    magda37 Regular Member

    Απάντηση: Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

    Υπάρχει και η άποψη ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι.Στις διαπροσωπικές σχέσεις επιλέγουμε μια θέση , αυτοκαθοριζόμαστε και στη συνέχεια αναζητούμε κάποιον που να βρίσκεται στην αντίπερα όχθη.Τόσο ο κυρίαρχος όσο και ο σκλάβος είναι εξίσου σημαντικοί γιατί ο ένας οφείλει το νόημα της ύπαρξής του στον άλλον.
     
  3. Elvira

    Elvira Regular Member

    Μετα απο μια συζητηση με τον Κυριο μου καια αφου μου Επετρεψε να απαντησω θα ηθελα να ρωτησω και εγω με την σειρα μου (αν και λιγο καθηστερημενα) το εξης:
    θα ειχε αληθεια σημασια ενα δωρο (στην δεδομενη περιπτωση αυτο της υποταγης)αν δεν ερχοταν μεσα απο μια ισχυρη προσωπικοτητα που δεν χρειαζεται δεκανικια αλλα απο εναν ανθρωπο που δεν μπορει να τα βγαλει περα μονος του; θα ηταν το ιδιο;
     
  4. sman

    sman New Member

    Κάθε μέρα όλοι μας αντιμετωπίζουμε διάφορες καταστάσεις,τόσο στον χώρο εργασίας μας όσο και στην παρέα μας.Αναγκαζόμαστε έτσι πολλες φορές να συμπεριφερόμαστε ανάλογα με τις περιστάσεις,είτε δύναμικα είτε υποχωρόντας,πάντα ομως με τον τρόπο που εμεις θεωρούμε σωστό.
    Το να δηλώνουμε υποταγή στο πρόσωπο που επιλέγουμε,και μας επιλέγει(πρωτίστως)τόσο στην
    στενότερη κοινωνική επαφή,όσο και στην ερωτική(το κυριότερο)νομίζω πως είναι η ανάγκη που πρέπει να πραγματοποιήσουμε για να εξισσοροπίσουμε τον ευατό μας όσο αφόρα την ερωτικη μας ζωή,και γενικότερα τον ρόλο μας σε μία σχέση,κάνοντας αυτό που μας κάνει ευτυχέστερους
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Και οχι μονο....
    Tα υποτακτικα ατομα με προσωπικοτητα εχουν μεγαλη αναγκη να καταθεσουν την υποταγή και την υπακοη τους, στην "υπηρεσια" και στα "ποδια" ενος δυνατου, εξυπνου Κυριαρχου/ης που πιστευουν οτι την αξιζει πραγματικα.
    Ετσι ενας ικανος Κυριαρχος/η, ως αποδεκτης αυτης της παραδοσης μπορει να λειτουργει ως στηριγμα, ως εμπνευση, ως κινητηριος δυναμη, αυτων των ιδιων υποτακτικων στην ζωη τους.
    Αντιστοιχα και ενας πραγματικος Κυριαρχος, νιωθει ακομα πιο δυνατος, πιο δημιουργικος και πιο ικανος μεσα απο την γενναιοδωρη πραξη της παραδοσης ενος/μιας υποτακτικου με προσωπικοτητα.
     
  6. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Elvira μου θα ήθελες να οριοθετήσεις λίγο την έννοια του ανθρώπου που δε μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του?
    Γιατί έχοντας προσωπικά την άποψη ότι κανείς δε μπορεί να τα βγάλει γενικά πέρα μόνος του , μπερδεύτηκα λιγάκι. Ευχαριστώ.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Καλή μου όλα για τους ανθρώπους  

    Οπως δεν μπορούμε να θεωρούμε υποχρεωτικό ένας άνθρωπος να έχει άτονη προσωπικότητα και αδύναμη βούληση για να υποταχτεί σε Κάποιον, έτσι δεν μπορούμε να θεωρούμε σχεδόν υποχρεωτικό και άξιο λόγου κάποιος να έχει ιδιαίτερα ισχυρή προσωπικότητα για να υποταχτεί.

    Όλοι που εκφράζονται ερωτικά μέσα από την υποταγή, καλοδεχούμενοι (ας) είναι, είτε με ισχυρή, είτε με ανίσχυρη προσωπικότητα.

    Ώρες ώρες νιώθω ότι η ισχυρή προσωπικότητα είναι ένας μεγάλος μπελάς για μία που εκπαιδεύεται για σκλάβα αν μη τι άλλο γιατί της παρέχει αυξημένες δυνατότητες έκφρασης της άρνησης και της αντίστασης που της βγαίνουν στην πορεία της. Από την άλλη πλευρά, το κάθε "σπάσιμό" της είναι τόσο βαθιά απολαυστικό, τόσο πανηγυρικό, τόσο ηδονικό, που αξίζει τον κόπο. Το κάθε με τόσο κόπο "κεκτημένο" γίνεται πολύτιμο για εκπαιδευόμενες με τέτοιο χαρακτήρα. Για μία που είναι ήδη εκπαιδευμένη σκλάβα, δεν μπαίνει θέμα. Γνωρίζει πιά πολύ καλά και η ίδια ότι η ισχυρή προσωπικότητα μετατρέπεται σε εσωτερική δύναμη. Και της χρειάζεται η εσωτερική δύναμη της σκλάβας.

    Μία πάλι πιό μαλακή, πιό άβουλη υποτακτική, αν και γνωρίζω ιδιαίτερα έμπειρους Κυρίαρχους που λένε ότι δεν έχουν ποτέ γνωρίσει τέτοιο είδος, πιστεύω θα μπορεί να δώσει πολλές χαρές στον Κύριό της.

    Στο ΒΔΣΜ όπως το γνωρίζω δεν μπαίνει θέμα να "χρειάζεται δεκανίκια" κάποια, μπαίνει θέμα να ξέρει να παραδίδει τον έλεγχο στον Κύριό της επειδή της αρέσει να ζει με αυτόν τον τρόπο και από κει και πέρα. Ούτε να μην τα "βγάζει πέρα μόνη της" κάποια μπαίνει, για τους ίδιους λόγους πάλι.

    Αλλά και έτσι να είναι ακόμα για κάποιες, σε κάποια φάση της ζωής τους, δεν θα τις θεωρούσα σε καμμία περίπτωση ένα λιγότερο άξιο λόγου είδος υποτακτικής.

    ΥΓ. Το αν η υποταγή είναι ένα "δώρο" που κάνουμε εμείς οι υποτακτικές στους Κυρίαρχους είναι πολύ σχετικό. Η υποταγή μπορεί να είναι ένα χάρισμα που έχουμε, ή ένα δώρο που κάνουμε στους εαυτούς μας με το να την εκφράζουμε έτσι που να μας δίνει ευχαρίστηση. "the gift of submission" είναι μία έκφραση με gorean προέλευση και αρκετά διαφορετική σημασία από αυτήν που της δίνουμε σε πραγματικές ή σε μη gorean συνθήκες.
     
  8. Elvira

    Elvira Regular Member

      γλυκια μου δεν ειπα τιποτα διαφορετικο απο το οτι πολυ απλα δεν πιστευω πως οι ανθρωποι υποτακτικης ψυχολογιας εχουν αναγγη απο εξωτερικα στηριγματα "δεκανικια" της προσωπικοτητας τους. η αναγγη τους για υποταγη πιστευω ειναι μια βαθεια "φυσικη" αναγγη που λιγο εχει να κανει αν ειναι(η δεν ειναι) καλοι στην δουλεια τους, εχουν(η δεν εχουν) οργανωμενη ζωη κλπ.
    θα σου προτεινα να διαβασεις το thread που εγραψα για τον Κυριο μου μετα απο δικη Του Αδεια με τιτλο "Ζευγαρι Κυριαρχιας/υποταγης. Ο Κρυσταλος". ισως τοτε να καταλαβεις τι εννοω με την λεξη "δωρο"
     
  9. Elvira

    Elvira Regular Member

      να τα βγαλει περα μονος του εννοω απλα πως μπορει να περνει τις απλες καθημερινες αποφασεις της ζωης του μονος του. πως μπορει να οργανωσει πανω κατω μια ζωη και μονος του.

    Υ.Γ. Κυριε Sudden πιστευω πως τα κτητικα επιθετα μπορουν να χρησιμοποιουνται σε ατομα που δεν ειναι ηδη ιδιοκτησια Καποιου. ευχαριστω  
     
  10. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Η ισχυρη υποτακτικη προσωπικοτητα ειναι για Μενα μια ενδιαφερουσα προκληση.
    Πρεπει να την κατακτησεις, να την κερδισεις, να την κανεις να σε παραδεχτει, να σε θαυμασει...για την δυνατοτητα σου να της επιβληθεις!
    Οταν την αποκτησεις και την κανεις να σε εμπιστευθει.. θα εισαι σιγουρος οτι αυτη πραγματικα σου ανοικει. Την προσφορα της υποταγης της την κερδισες...δεν σου την προσφερε ετσι απλα!
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

    Και για το καταφερης αυτο Ευα, πρεπει να εισαι απολυτος/η Κυριαρχος/η, και οχι δηθεν Κυριαρχος, τοτε η ισχυρη υποτακτικη προσωπικοτητα, θα σου καταθεση την υποταγη της και θα σου αφεθη να την οδηγησης οπου εσυ θελης.
     
  12. SDs

    SDs New Member

    πλακα κανεις?

    εχεις εναν μπροστα σου..

    και φυσικα μπορει, για να μην πω οτι συνηθως ετσι γινεται..

    το οτι ειμαστε υποτακτικοι στο σεξ τι σημαινει δηλαδη? οτι ειμαστε χαζοι ή αβουλοι στην πραγματικη μας ζωη?

    προσωπικα και εταιρια εχω, και την διευθυνω μια χαρα, και δεν σηκωνω και μυγα στο σπαθι μου απο κανεναν/μια..

    αλλα το τι θελω στο κρεββατι μου ειναι αλλο θεμα..