Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 31 Ιανουαρίου 2011.

  1. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Διαβάζοντας παλαιότερα νήματα,βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον από το 2005 της Tender_lilly, το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη υποταγής vs ισχυρής προσωπικότητας.
    Υπέροχο θέμα που με άγγιξε και αρκετά αληθινό.
    Κρίνοντας και από μένα, είναι πολύ λογικό ένας άνθρωπος που κυριαρχεί στην κοινωνική του ζωή να θέλει κάποια στιγμή να..."ξεκουράζεται" νοιώθοντας ασφαλής κάτω από την ομπρέλα της υποταγής σε κάποιον άλλο.
    Η ισχυρή και κυριαρχική προσωπικότητα όμως, πολλές φορές αναδύεται απρόσμενα ,με κίνδυνο να χάνει την ισορροπία του ο υποτακτικός άνθρωπος.
    Να προβάλλει ενδόμυχα μιά αντίσταση σε κάποια πράγματα,παρασυρώμενος από την κοινωνική του κυριαρχία,που λειτουργεί σαν τροχοπέδη πολλές φορές και να μην μπορεί να προσφέρει αυτά που επιθυμεί πραγματικά στον Κυρίαρχό του,ο οποίος εκλαμβάνει αυτή την "αντίσταση" σαν άρνηση ή γκρίνια.
    Πως μπορεί να εξισορροπήσει λοιπόν και να απολαύσει την υποτακτική πλευρά του ένας τέτοιος άνθρωπος?
    Θα ΄θελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας γιατί θα βοηθήσουν πολύ κι εμένα και ίσως και καποιους αλλους που βρίσκονται στην ιδια θέση.
     
  2. anemelos

    anemelos Guest

    Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    Γειά σου astrovroxi! αρκετά ενδιαφέρον νήμα! Εγώ θα σου απαντήσω απο την προσωπική μου εμπειρία! Έχοντας συνηθίσει να κυριαρχείς στην κοινωνική ζωή σου είναι αρκετά δύσκολο να υποτάσσεσαι πλήρως σε έναν άνθρωπο.Δεν είναι όμως αδύνατο. Για να συμβαίνει αυτό και να το απολαμβάνεις όμως, πρέπει να έχεις συμφιλιωθεί απόλυτα με τον εαυτό σου, να έχεις διώξει τις ανασφάλειες περί προσωπικότητας, να εμπιστεύεσαι το άτομο στο οποίο υποτάσσεσαι και να είσαι σίγουρος ότι και για εκέινον αξίζεις σαν άνθρωπος και ότι όλη αυτή η υποταγή σου δεν σημαίνει τίποτα που εσύ η ίδια να θεωρείς υποτιμητικο. Εγώ έτσι κάνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα στην υποταγή...
     
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    Αυτό που έγραψες, μου θύμισε ένα γατί χτυπημένο, που πήρα κάποια στιγμή στο αμάξι μου για να το παω στον κτηνίατρο, Επειδή ήταν βράδυ έπρεπε να γυρίσω σπίτι μου να ψάξω που υπάρχει ιατρείο για ζώα , και να το πάω.

    Όταν πήγα να το πιάσω να του βάλω betatin, το γατί είχε συνέλθει απο το χτύπημα, και τρομαγμένο καθώς ήταν, πεταγόταν απο τη μία γωνία του αυτοκινήτου στην άλλη για να με αποφύγει.

    Βγήκα έξω, έκλεισα την πόρτα, περίμενα να κουραστεί. Μετά απο 20 λεπτά του έβαλα γάλα. Μετά απο άλλα 40 περίπου λεπτά, το έπιασα που είχε κουλουριαστεί με πρησμένη κοιλιά απο το γάλα και κουρασμένο, του έβαλα betatin και το πήγα σε κτηνίατρο.

    Τα γατιά ζούνε λιγότερο, γι αυτό οι ρυθμοί εκπαίδευσης είναι πιο γρήγοροι.
     
  4. lucretia

    lucretia New Member

    Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    Η αληθεια ειναι πως οταν στους περισσοτερους τομεις της ζωης σου, ειτε λογω συνθηκων ειτε λογω προσωπικοτητας, παιζεις επιβλητικο και δυναμικο ρολο εχεις αναγκη να ισσοροπισεις εσωτερικα δημιουργωντας εναν τομεα στον οποιο στηριζεσε ολοκληρωτικα σε καποιον αλλο. Ο τομεας αυτος, στην προκειμενη περιπτωση, ειναι το σεξ με BDSM χαρακτηρα. Ειναι αναγκαιο να το εχουν ως διεξοδο αυτα τα ατομα γιατι ετσι αναπληρωνουν την ενεργεια που αναλωνουν στην καθημερινοτητα τους. Αποτελει μια ανακουφιση και λυτρωνει απ' το stress, επιτρεποντας ετσι στα submissive ατομα να επιστρεψουν ανανεωμενα και με γεματες μπαταριες στην ρουτινα τους, καθιστωντας τα ικανα να συνεχισουν να ανταπεξερχονται στους καθ' ολα απαιτητικους ρολους τους!
     
  5. Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    Μια πραγματικά Κυριαρχική προσωπικότητα, είναι Κυριαρχική σε όλη της τη ζωή, σε κάθε κομμάτι αυτής. Απλά, δεν υπάρχει επιλογή για κάτι αντίθετο. Αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείει αλαζονικά τον καθε ικανότερο, πιο έμπειρο και πιο ισχυρό, ότι θεωρεί τους πάντες κατώτερους και ότι δεν εκπαιδεύεται και δεν κάνει λάθη. Το στήσιμο όμως του Κ, είναι πάντα Κ, άσχετα αν σε ποικίλες περιπτώσεις τοποθετείται δεύτερος ή δέκατος ή τελευταίος. Πάντα επιθυμεί να είναι πρώτος και πάντα προσπαθεί να ελέγχει τα πάντα γύρω του, τουλάχιστον σε ότι αφορά στον εαυτό του. Φαντάζομαι λοιπόν, μιλώντας από τη θέση που δηλώνω στο στάτους μου, ότι ο Κ της κοινωνικής και επαγγελματική ζωής, που επιθυμεί να γίνεται υ στην προσωπική του ζωή, είναι Κ εξ' ανάγκης και όχι λόγω της βαθύτερης προσωπικότητας και ιδιοσυγκρασίας του. Το φαινόμενο αυτό, παρατηρείται συνηθέστατα σε επαγγελματικά επιτυχημένες γυναίκες, που νιώθουν ότι συνεχώς βάλλονται από τους άντρες γύρω τους, ότι διαρκώς πρέπει να προσπαθούν να πετύχουν και να αποδείξουν ότι είναι ικανές. Αυτές οι γυναίκες, όταν χαλαρώσουν από τη διαρκή και "αναγκαία" πάλη τους, γίνονται πολλές φορές, χωρίς συνήθως να το συνειδητοποιούν, υποτακτικές.
    Αυτή η μίξη Κ και υ στο ίδιο πρόσωπο, οπωσδήποτε του δημιουργεί προβλήματα ταυτότητας σε σχέση με τους άλλους. Αυτό το άτομο, πιστεύω ότι κάνει και αντίθετα "ξεσπάσματα", δηλαδή δίνει στοιχεία υποτακτικότητας, στον Κυριαρχικό του χώρο.
    Ο Κ σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι αρκετά ισχυρός και επίσης να διαθέσει χρόνο, για να μπορέσει να θέσει την υ στη θέση που πρέπει (και θέλει) να έχει. Ας μην ξεχνάμε ότι η υποταγή δίνεται σιγά σιγά, όσο αναπτύσσεται η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια. Όσο βιώνονται τα οφέλη της υποταγής από τον υ. Επίσης, πρέπει να σκεπτόμαστε πάντα ότι πρέπει οι δύο (ή τρεις ή περισσότερες - ας μη γίνομαι μονογαμικός ) προσωπικότητες, να κλειδώνουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να αναπτυχθούν σχετικά σύντομα οι δίαυλοι επικοινωνίας που θα επιτρέψουν την ωρίμανση της σχέσης Κ/υ.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    Εξαιρετική προσέγγιση. Εύγε!
    Παρά ταύτα τα δίποδα παραμένουν εισέτι ποικιλοτρόπως προβληματικά στο σύνολό τους..!
     
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    Ευχαριστώ για τον έπαινο αγαπητέ cadpmpc....
    Πράγματι..πάρε για παράδειγμα τις κότες...Νομίζω όλοι προτιμούμε τα τετράποδα.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    Μια άλλη προσέγγιση του ζητήματος είναι η εξής: Μια γυναίκα για να κυριαρχήσει στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή της, στην κοινωνία που ζούμε, πρέπει να αναπτύξει, να προβάλει τα αρσενικά στοιχεία της. Πιθανολογώ ότι μια τέτοια γυναίκα γυρνάει στο ερωτικό παρτενέρ της με έντονο το αίτημα 'κάνε με πάλι να νιώσω γυναίκα, να αποβάλω την πανοπλία που αποφάσισα να φορέσω ή μου φόρεσαν για να πετ΄΄υχω επαγγελματικά". Αυτό συχνά το ερμηνεύουμε ως υποταγή αλλά κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μια ανάγκη εξισσορόπησης.
     
  9. Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    όντας κυριαρχική σε όλους τους τομείς της ζωής μου
    νιώθω συχνά την ανάγκη του να αφήνομαι σε Κάποιον που θα ξέρει αν με χειριστεί
    και να με 'ξεκουράσει'
    όλα είναι θέμα εξισορρόπησης σε μια 'ζυγαριά' που με ένα παραπάνω 'γραμμάριο' μπορεί να ξεφύγει...

    χημεία
     
  10. Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    εlfcat, ακριβώς αυτό περιγράφω. ΓΙατί όμως λες ότι αυτή η επιθυμία δεν είναι υποτακτικότητα? Εξάλλου, η Κυριαρχία, με υποταγή δεν εξισορροπείται?
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    Παραπλάνηση

    Αυτό μπορεί να ισχύει αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η γυναικεία φύση δεν έχει Κυριαρχικά στοιχεία... Νομίζω δεν ισχύει ότι τα στοιχεία που αναπτύσσονται κατά την προσπάθεια κυριαρχίας της επαγγελματικής ζωής αφορούν αρσενικά στοιχεία ή πρότυπα. Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι πολλοί τα ονομάζουν ή τα κατηγοριοποιούν ως αρσενικά Vs θυληκά.
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση κυριαρχίας προσωπικότητας & κίνδυνοι ανυπακοής.

    @Uther
    Διευκρινίζω, ότι στην κοινωνία που ζούμε, όχι σε άλλη, μια γυναίκα κυριαρχεί ε π α γ γ ε λ μ α τ ι κ ά και κοινωνικά μόνο αν αναπτύξει, προβάλλει εκείνα τα χαρακτηριστικά που η ανδροκρατούμενη κοινωνία θεωρεί επαρκή για κυριαρχία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κυριαρχικές γυναίκες. Κατά την άποψή μου όμως θεωρώ, ελαφρώς σχιζοφρενικό, αυτό που ισχυριζόμαστε εδώ, ότι μια γυναίκα κρύβει μέσα της δύο αντιθετικές προσωπικότητες, μια κυριαρχική και μια υποτακτική. Αντιθέτως πιστεύω ότι οι άνθρωποι και δη οι γυναίκες πιέζονται πολύ εκεί έξω και αναζητούν στον σύντροφό τους να τους θυμίσει πώς είναι γυναίκες. Αυτό δεν το θεωρώ υποταγή, το θεωρώ μια φυσική ανάγκη, όταν υποχρεωνόμαστε να βγαίνουμε από τον εαυτό μας και να παλεύουμε σα σκυλιά για να επικρατήσουμε εκεί έξω. Τότε το αν πραγματικά υποτασσεται μια τέτοια γυναίκα ή αν προσπαθεί να επανέλθει στον άξονά της, με το να απαιτεί από τον ερωτικό παρτενέρ της να την κυριαρχήσει γίνεται θολό.  

    @King
    Προσωπικά αμφιβάλλω αν αυτό δειχνεί γυναίκα ερωτικά υποτακτική, υπό την έννοια ότι σχετίζεται πραγματικά έτσι. Μάλλον μου υποδείχνει μια γυναίκα που επιθυμεί να βρει την ισορροπία που έχει χάσει.. Συμφωνώ ότι το βδσμ μπορεί να είναι ένας τρόπος. Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να αλλάξει τη ζωή της και τότε ίσως να μην επιθυμούσε να υποτάσσεται.