Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αναζητώντας τους «γονείς» μου…

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 15 Οκτωβρίου 2007.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Αποδομώντας τον σεξουαλικό μου αυτοπροσδιορισμό προχωρώντας προς τα πίσω μέχρι τις πρώτες μου αναμνήσεις, κατέληξα στο εξής σταυροδρόμι.

    Ο ένας δρόμος δείχνει ως πατέρα τον σαδισμό που επηρεάζει την πηγή της φαντασίας, πλάθοντας μόνο εικόνες που ως κεντρική ιδέα έχουν την ολοκληρωτική διαχείριση της εξουσίας κάποιου.

    Ο άλλος δρόμος δείχνει ως μητέρα, την φαντασία που με κεντρικό πρόσωπο τον εγωκεντρισμό της και άρα και της ταυτότητας του ανθρώπου που την γεννά, πλάθει για επιτύχει την υλοποίηση της, μία σαδιστική προσωπικότητα.

    Για πιο πίσω έχω στοιχεία που δείχνουν και προς τις δύο κατευθύνσεις, αλλά που δεν μπορούν να αποδείξουν καμία από τις δύο θέσεις.

    Έχετε κάνει ανάλογες σκέψεις για την σεξουαλική σας ταυτότητα; Έχετε καταλήξει; Θα με βοηθούσατε με τις δικές σας σκέψεις και ίσως όχι μόνο εμένα.
     
  2. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Αναζητώντας τους «γονείς» μου…

    Δεν κατάλαβα..

    Η φαντασία είναι μια από τις εκφάνσεις της προσωπικότητας κ όχι ο διαμορφωτής της..
    Κάτι δεν αντιλήφθηκα σωστα μάλλον Ηλία.. αν θέλεις να το επαναδιατύπωσεις
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Στον πρώτο δρόμο, ο σαδισμός διαμορφώνει την φαντασία και στον δεύτερο η φαντασία γεννάει τον σαδισμό.
     
  4. zwg

    zwg Regular Member

    Εγώ αν δω πίσω πίσω και σκεφτώ πιοι είναι οι γονείς μου στο bdsm βγαίνω σε άσχημα αποτελέσματα... διότι στην αρχή αρχη μπήκα ως πιο εύκολη εύρεση γυναίκας όμως αργότερα ορίμασαν κάποια πράγματα μέσα μου και πλέον δεν είμαι για αυτον τον λόγο... σίγουρα ενας παράγοντας που υπήρχε ήταν η φαντασία κάτι άλλο δεν υπήρχε τότε... είμουν μέσα στο θέμα? γιατί μπερδεύτικα λιγουλάκι
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Και μέσα είσαι και ειλικρινής. Μπράβο σου.
     
  6. zwg

    zwg Regular Member

    ευχαριστώ αλλά τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί η ειληκρίνια; συγγνώμυ αλλά μου φαίνετε λίγο περίεργο (επιδή είμαι ειληκρινής νομίζω είναι και οι άλλοι)
     
  7. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Προσωπική μου θεώρηση είναι πως ο άνθρωπος κατά την σύλληψή του είναι tabula rasa (λευκός πίνακας). Ακόμα, όμως, και κατά την παραμονή του στην μήτρα της μάνας του δέχεται ερεθίσματα, όπως και στην υπόλοιπη ζωή του. Ανάλογα την προσωπική του ψυχολογία την στιγμή που γίνεται αποδέκτης, το πρίσμα που θα το εξετάσει (συνειδητά και υποσυνείδητα) και τον ρυθμό επανάληψης τέτοιων ερεθισμάτων επηρεάζεται προς την δημιουργία μιας προσωπικότητας. Εν προκειμένω, μιας σαδιστικής ή μαζοχιστικής προσωπικότητας. Είναι φανερό πως η συνειδητότητα δεν εμφανίζεται στις μικρές ηλικίες, αλλά σε μεγαλύτερες, όπου υπάρχει η κριτική ικανότητα. Ενδεχομένως, η επίγνωση - αναγνώριση να συμβεί και σε περιόδους έντονων αλλαγών.
    Η φαντασία κάνει την παρουσία της όταν η κλίση αυτή γίνει εγνωσμένη (έστω και υποσυνείδητα) και το υποκείμενο αναγνωρίζει πως κάτι ακαθόριστο τον έλκει προς εκεί. Στόχος της είναι να στερεοποιήσει την υπό δημιουργία προσωπικότητα με αυτή του την κλίση, προσφέροντας σαγηνευτικές εικόνες που προσφέρουν μιας μορφής ευχαρίστηση.
    Συνεπώς, εκτιμώ πως "ο σπόρος" προϋπάρχει της φαντασίας, αλλά από αυτήν γίνεται αντιληπτός με την λογική και μορφοποιείται.