Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αναχαιτιστικοί παράγοντες μίας D/s και M/s σχέσης.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 22 Οκτωβρίου 2008.

?

Σε ποιες παραμέτρους οι υψηλότερες επιδόσεις των υποτακτικών υποσκελίζουν τη σχέση;

  1. Ακαδημαϊκές γνώσεις

    26,3%
  2. Κοινωνική μόρφωση

    31,6%
  3. Οικονομική δυνατότητα

    15,8%
  4. Ψυχικό σθένος

    42,1%
  5. Συγκρότηση χαρακτήρα / αυτοέλεγχος

    52,6%
  6. Ηλικία / βιωματικές γνώσεις

    42,1%
  7. Φυσική κατάσταση

    5,3%
  8. Ομορφιά

    5,3%
  9. Συναισθηματική ευφυία

    31,6%
Multiple votes are allowed.
  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Πιστεύω ότι στις D/s και M/s σχέσεις, δεν συγκεντρώνει την εξουσία εκείνος που τη δικαιούται περισσότερο, ούτε ο ικανότερος να τη διαχειριστεί, αλλά εκείνος που την θέλει περισσότερο.

    Το ερώτημα του poll είναι, το κατά πόσο κάποια άλλα κριτήρια, πλην της θέλησης για εξουσία, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη σχέση, όχι απαραίτητα ανατρέποντας τις ισορροπίες, αλλά πιθανώς αποκλείωντας τη δυνατότητα δημιουργίας ισχυρής ασυμμετρίας μεταξύ κυρίαρχου και υποτακτικού μέλους.

    Θεωρείστε ότι για κάθε κριτήριο που αναφέρεται στο poll, γίνεται η υπόθεση "Αν ο υποτακτικός έχει περισσότερο/μεγαλύτερο/υψηλότερο <μεταβλητή> από τον κυρίαρχο" και κατόπιν γίνεται η ερώτηση "πιστεύετε ότι προσβάλλεται έστω και εν μέρει ο χαρακτήρας της σχέσης, δηλαδή η εξ ορισμού ασυμμετρία μεταξύ των μελών της, υπέρ του κυριαρχικού μέλους;".

    Παράδειγμα για το κριτήριο (1):
    "Αν ο υποτακτικός έχει περισσότερες / ευρύτερες ακαδημαϊκές γνώσεις από τον κυρίαρχο, πιστεύετε ότι προσβάλλεται έστω και εν μέρει ο χαρακτήρας της σχέσης, δηλαδή η εξ ορισμού ασυμμετρία μεταξύ των μελών της, υπέρ του κυριαρχικού μέλους;" Κοντολογίς "Είναι τεχνικά εφικτό να κυριαρχήσει ο τελευταίος επί του πρώτου;"

    Στο poll υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών ψήφων.
     
  2. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    οπως ολα στην ζωη,το χρημα τα υποσχελιζη ολα.
     
  3. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Αναχαιτιστικοί παράγοντες μίας D/s και M/s σχέσεις.

    1-3-5.
     
  4. zinnia

    zinnia Contributor

  5. gaby

    gaby Guest

    Ανέγνωσα όλες τις επιλογές, η ανατρεπτική πρόθεσή μου ήταν να απαντήσω "κανένας", πλην όμως, η έστω και περιορισμένη συναισθηματική μου νοημοσύνη, μου επέβαλε να ορίσω την μεγαλύτερη από του Κυρίαρχου συναισθηματική νοημοσύνη του υποτακτικού ως παράγοντα ανασχετικό της σχέσης.

    Αν το υποτακτικό στοιχείο παίρνει κάβο με τη μία τι του ετοιμάζει ο Κυρίαρχος, τότε ... γράψτε αλίμονο  
     
  6. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    θα ελεγα μοναχα η πνευματικη διαυγεια .. αλλα δεν υπαρχει ως επιλογη ...
    ολος ο πινακας ειναι αμφισβητισιμος ... διοτι απο την πλευρα των υποτακτικων αντρων ολα ανατρεπονται απο το "μουνι σερνει καραβι" ενω απο την μερια των υποτακτικων γυναικων ισχυει το οτι οι καλυτερες κοπελες συνηθως δινουν την καρδια τους στον χειροτερο αλητη ... φυσικα και στις δυο περιπτωσεις ξαναπετιουνται τα αποφαγια στην αγορα , τσαλαπατιμενοι , κακοχρησιμοποιμενοι και αχρηστοι συναισθηματικα .....
     
  7. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    2-2-2

    Πλάκα κάνω.

    Αυτό που μου αρέσει είναι ότι η Syrah έβαλε ένα πολύ απλό poll, όμως αισθάνθηκε την ανάγκη να το εξηγήσει αρκετά -και καλά έκανε- και να δώσει και οδηγίες χρήσεως. Και πάλι καλά έκανε. Γιατί άραγε;
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Αναχαιτιστικοί παράγοντες μίας D/s και M/s σχέσης.

    Αν και όλες οι επιλογές μπορούν ανάλογα με την περίσταση να παίξουν ρόλο,θεωρώ επικρατέστερες τις 2-4-6-9 και αν είχα μοναδική επιλογή θα έβαζα την 6..

    Να αιτιολογήσω :

    Η εκπαίδευση εκτός από σωματικό σθένος,χρειάζεται και ψυχικό σθένος.Όταν ο Κυρίαρχος δε μπορεί να ανταποκριθεί αυτού και δε μπορεί να δαμάσει ή να κατευθύνει τις εσωτερικές ανάγκες του υποτακτικού,τότε ο υποτακτικός θα νιώθει διαρκώς ένα κενό,εφόσον το mind game δε θα τροφοδοτεί και το σώμα ,ώστε ο συνδυασμός τους να επιφέρει τη λεγόμενη υποταγή..

    Ο τρόπος που θα δεθεί συναισθηματικά ο υποτακτικός με τον Κυρίαρχο του μπορεί να είναι απλοϊκός εώς σύνθετος.Στη δεύτερη περίπτωση σημαίνει πως οι ανάγκες που πηγάζουν από τη συναισθηματική ευφυία θα είναι πολλές και ας έχουν την πιο φαινομενικά απλή μορφή.Οι αλληλεπιδράσεις από τη συναισθηματική αλυσίδα του υποτακτικού θα έχουν πολλές απολήξεις σε καθημερινά,ψυχικά ,εκπαιδευτικά θέματα κοκ.Πρέπει ο Κυρίαρχος να γνωρίζει ή να αφουγκράζεται και να κατανοεί τις πηγές αυτές και αν αδυνατεί να τις εντωπίσει ή να τις χειριστεί και δε μπορεί να καλύψει τις συναισθηματικές ανάγκες του υποτακτικού,τότε η σχέση υποσκελίζεται υπό τη δημιουργία άλλου είδους κενών.

    Η κοινωνική μόρφωση και το πως στέκεται σε αυτό και γνωριζει ο κάθε άνθρωπος το οποιοδήποτε περιβάλλον,τι κώδικες χρησιμοποιεί και ποιες αλληλεπιδράσεις έχει γενικά με αυτό είναι στην ουσία σημαντικό κομμάτι της ζωής του .Όταν το Τ/ταίρι δε μπορεί (και δεν έχει σχέση με το αν απέχει εκ πεποιθήσεως) να σταθεί σε αυτό,λόγω διαφορετικής ή ελλειπεστερης οπτικής και όχι μόνο αντίληψης γενικότερα και μη συμβατότητας στους καθημερινούς και όχι μόνο κώδικες τότε υπάρχουν δύο τινά(τα οποία απαντώνται σε κάθε είδους σχέσεις):ή ο υποτακτικός δε θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί Του σε μεγάλο βαθμό ή δε θα νιώθει άνετα να τον παρουσιάσει και στον όποιο κύκλο του,εφόσον πιθανόν να υπάρχουν διαφόρων ειδών παρεξηγήσεις.

    Και βάσει κάποιων στοιχείων από την προηγούμενη παράγραφο πάμε και στον πιο σημαντικό λόγο.Όταν ο υποτακτικός(δε θα συμφωνήσω απόλυτα με το θέμα της ηλικίας-χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι σημαντικός) έχει περισσότερες βιωματικές εμπειρίες ,σημαίνει πως έχει άλλες πιο διευρυμένες ανάγκες και γνωρίζει καλύτερα τον ερωτικό του χάρτη και τις εσωτερικές ή εξωτερικές πηγές ηδονής.Τα όρια του μπορεί να μην είναι απαραίτητα πιο διευρυμένα και αυτά,αλλά η κατάκτηση μέχρι την περίμετρο τους,να απαιτεί περισσότερη γνώση,δύναμη και εγρήγορση όλων των αισθήσεων.Επίσης το μυαλό ενός έμπειρου υποτακτικού κατακτιέται πιο δύσκολα,εκτός αν αφεθεί για άλλους λόγους στον πιο άπειρο Κυρίαρχο,που δυστυχώς μη γελιόμαστε,μπορεί να είναι κυρίως για λόγους ανασφάλειας και ανάγκης.Ευτυχώς που σε αυτές τις περιπτώσεις ο έξυπνος υποτακτικός θα μπορεί να "εκπαιδεύσει" τον Κυρίαρχο του ανεπαίσθητα,αλλά όταν πάρει αυτό που θέλει θα αποχωρήσει ..
     
  9. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Αναχαιτιστικοί παράγοντες μίας D/s και M/s σχέσης.

    Κατα την αποψη μου, θα επρεπε να ειχε και την επιλογη "Τιποτα δε μπορει να υποσκελισει αυτη τη σχεση". Εγω παντως αυτη θ'απαντουσα. Γιατι σωνει και καλα κατι απο ολα αυτα η κι αλλα τοσα να υποσκελισουν μια σχεση?
    Η κυριαρχια και η υποτακτικοτητα δεν εχουν αναγκη απο τετοια διλληματα.  
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Πολύ ενδιαφέρον thread.

    Θα έλεγα πως ίσως όλα τα κριτήρια του poll θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «πρόβλημα» σε σχέσεις του είδους. Θα έδινα όμως ιδιαίτερη βαρύτητα στο καλύτερο οικονομικό επίπεδο του υποτακτικού και στην ανώτερη κοινωνική και ακαδημαϊκή του μόρφωση.

    Οι διαφοροποιήσεις που αφορούν τη βαρύτητα κάθε κριτηρίου είναι λογικό πως είναι ανάλογες με το χαρακτήρα κάθε ανθρώπου αλλά και με το φύλο του.

    Για παράδειγμα σε μια σχέση S/m η καλύτερη οικονομική δυνατότητα του άνδρα σκλάβου σε σχέση με της Κυρίας του, ίσως να μη δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα (συχνά το αντίθετο μάλλον συμβαίνει-υποστηρίζεται), αλλά το υψηλότερο οικονομικό επίπεδο της σκλάβας σε σύγκριση με αυτό του Αφέντη της, είναι σχεδόν αποτρεπτικό για τη διατήρηση ακόμη και vanilla σχέσεων.
     
    Last edited: 22 Οκτωβρίου 2008
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Πολύ καλό το poll, Syrah. 

    Δεν μπορούμε βέβαια να απομονώσουμε έναν παράγοντα, στην ζωή καμιά φορά μας βαράει κατακούτελα το perfect 10.

    Φανταστείτε έναν Κυρίαρχο που έχει απέναντί του μία πανέμορφη, πανέξυπνη, συναισθηματικά ευφυή γυναίκα, ώριμη και έμπειρη, με τεράστιο ψυχικό σθένος, ίσως και οικονομικά ευκατάστατη, ή έστω με παρελθόν υλικής αφθονίας. Τί κάνει;*

    Φανταστείτε από την άλλη μία γυναίκα που έχει απέναντί της έναν πανέμορφο (σωσία του Αρμάνι), εξαιρετικά ευφυή, ακαδημαϊκά και (ντεμέκ) συναισθηματικά ευφυή άντρα, ώριμο και έμπειρο, με τεράστιο ψυχικό σθένος, έτσι ώστε να μπορεί να φάει τις σάρκες του, περισσότερο από αυτήν, ίσως και οικονομικά ευκατάστατο, αν και αυτό είναι μάλλον αχρείαστο μετά από όλα αυτά. Τί κάνει;*

    Ψήφισα το ψυχικό σθένος. Κατ' εμέ, αυτό είναι το Α και το Ω. Αν το δικό μου σθένος είναι μεγαλύτερο από του Κ μου, είμαι ο Κ της σχέσης. Έχει διαταραχθεί η ισορροπία.**

    *Κάνουν αυτό που τους επιβάλλει η σεξουαλική τους ταυτότητα. Ο μεν Κυριαρχεί και η άλλη κυριαρχείται.

    **Πάλι κάνουν αυτό που τους επιβάλλει η σεξουαλική τους ταυτότητα. Ο πιο ισχυρός, ψυχικά, θα βρεί τον τρόπο να ισορροπήσει την σχέση, κατά το δοκούν.
     
  12. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Αναχαιτιστικοί παράγοντες μίας D/s και M/s σχέσης.

    dora, με βοήθησες πολύ με την απάντησή σου.

    Ψήφισα λοιπόν το 5 (συγκρότηση χαρακτήρα / αυτοέλεγχος)...