Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανισότητα ή ασυμμετρία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 29 Ιανουαρίου 2006.

  1. gaby

    gaby Guest

    Έχουμε συζητήσει για την ισότητα των φύλων, ζωντανό θέμα πάντα, χωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

    Έχουμε συζητήσει για την ισότητα, γενικά, top και bottom, και είχαμε, λίγο - πολύ καταλήξει στο συμπέρασμα ότι άλλο έλεγχος και άλλο ευθύνη, ο μεν έλεγχος ανήκει στο Κυρίαρχο στοιχείο, αλλά ο καθένας έχει τις ευθύνες που του αναλογούν.

    Επειδή πολλές φορές έχει γραφτεί ότι σε μία M/s κυρίως σχέση, δεν είναι ίσοι, Κυρίαρχος και υποτακτική, και επειδή το θέμα με έχει γενικά προβληματίσει, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας:

    Το γεγονός ότι ο/η Κυρίαρχος έχει τον (μερικό ως πλήρη) έλεγχο του υποτακτικού στοιχείου, κάνει τη σχέση άνιση; Ή ασύμμετρη ως προς τον έλεγχο;

    Προσωπικά δεν έχω αισθανθεί ποτέ "λιγότερο ίση" ως άνθρωπος, επειδή έχω νιώσει πόσο σημαντικό είναι και πόσο ρόλο παίζει το feedback που Του δίνω, η συναίνεση και η κατάφασή μου.

    Αυτό το νιώθω, παρά το γεγονός ότι τα πάντα τα Ερμηνεύει, δεσμευτικά για μένα, ο Κυρίαρχος.

    Για παράδειγμα, ο πληθυντικός που χρησιμοποιώ, πέρα από το ερωτικό του φορτίο, δε νιώθω ότι υπογραμμίζει κάποια ανισότητα. Νιώθω ότι υπογραμμίζει την συνεχή μου κατάφαση και την αποδοχή αυτής της κατάφασης από την πλευρά Του.

    Ποιά είναι η άποψή Σ/σας για το θέμα;
     
  2. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτή σου τη θέση αγαπητή tender lilly.

    άλλωστε ας μην ξεχνάμε τα δυο φυλλα (ανεξαρτήτως bdsm) ειναι ισα ΟΧΙ ΙΔΙΑ ομως... και εκει κανουμε το λάθος.   οι περισσότεροι/ες!!

    όσο για το αγαπημένο μας life style... Ανταλλαγή ενέργειας ειναι όπως λέει και ο αγαπημένος μου Μάστερ!!
     
  3. ipakouossklavos

    ipakouossklavos Regular Member

    Δεν μου αρέσει η ιδέα της ισότητας. Προτιμώ την αίσθηση του να είμαι κατώτερος από την αφέντρα μου. Θα ήθελα στην περίπτωση που σκεφτώ την έννοια της ισότητας να υποστώ σοβαρή τιμωρία.
     
  4. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    RE: RE: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    ~χαμογελάει στον ipakouossklavos~

    είναι απόλυτα σεβαστή η επιθυμία σου και σου ειλικρινά σου εύχομαι να βρείς την κατάλληλη Αφέντρα ώστε να αισθανθείται και και Ο/οι δύο την πλήρωση των επιθυμιών Σ/σας.

    Η διαφορά ipakouossklavos είναι πως όσο σωστή είναι η δική σου άποψη και επιθυμία άλλο τόσο σωστή είναι και η άποψη σκλάβων να αισθάνονται ίσοι ως άνθρωποι με Τους Κυρίαρχους τους και υπάρχουν αντίστοιχα Κυρίαρχοι που συμμερίζονται αυτήν την άποψη.

    Για μένα προσωπικά δεν υφίσταται θέμα ισότητας, ανισότητας, ισοτιμίας, ασυμμετρίας τόσο όσο θέμα ισορροπίας.

    Εχουμε ξαναπεί πως και οι υποτακτικοί είναι ικανότατοι άνθρωποι με πολλά να προσφέρουν όπως και Οι Κυρίαρχοι. Όσο λοιπόν προσφέρει ο καθένας αυτό που πρέπει να προσφέρει στην σχέση του υπάρχει ισορροπία και αρμονία.

    Τώρα αν έχουμε διαλέξει η "μας έχει διαλέξει" ο ρόλος του υποτακτικού και του Κυρίαρχου αυτό δεν οφείλετε τόσο σε κάποια έλειψη ή πλεονασμό μας ως ανθρώπινα όντα όσο σε κατά βάση συναισθηματικές ανάγκες μας.

    Όλοι έχουμε ελείψεις ανεξαρτήτως στάτους. Όλοι έχουμε πολλά να δώσουμε ανεξαρτήτως στάτους. Και οι ελείψεις μας αλλά και ο πλεονασμός μας έρχονται στα ίσα τους both ways όταν αυτοπροσδιοριζόμαστε βάση της φύσης και των αναγκών μας και βρίσκουμε το "ταίρι" μας.
     
  5. Markisios_Nte_Sant

    Markisios_Nte_Sant Regular Member

    Η ισότητα, αν και πολυ ελκυστική σαν έννοια, είναι μια ουτοπία. Είτε στην κοινωνία είτε στη φύση

    Και στον έρωτα και το σεξ, η ισότητα είναι, το λιγότερο, βαρετή...
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Aν οι δύο ρόλοι,ανεξαρτήτως φύλου ,διέπονται από θέλω και τα προβάλλουν προς ικανοποίηση τους(η οποία επέρχεται) με άμεσους ή έμμεσους τρόπους..τότε......?
     
  7. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Αλίμονο αν μιλούσαμε για ισότητα σε μία D/s σχέση.
    Η ισότητα σε μία σχέση είναι προιόν του φεμινιστικού κινήματος.
    Δεν έχει καμμία θέση εδώ.Άλλωστε και οι ίδιες οι λέξεις: Κυρίαρχος/υποτακτικός, δείχνουν τη διαφορά.
     
  8. filoktitis

    filoktitis Guest

    Τόσο η ισότητα όσ και η συμμετρία είναι αλληλοσυμπληρούμενες έννοιες. Κατά την άποψή μου μετράει η οπτική γωνία υπό την οποία βλέπει κάποιος οτιδήποτε. Αυτή καθορίζει τόσο τον τρόπο σκέψης του όσο και τον τρόπο αντίδρασής του.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Ως ασυμμετρία μπορεί να ορίζονται πολλά πράγματα σε μια σχέση, η αιτία που οδήγησε τον καθένα σε αυτή τη σχέση μπορεί να είναι ιδιαίτερα ασυμμετρική, οι ανάγκες του ενός από τον άλλον, ότι κάθε στιγμή ένας μπορεί να είναι πιο ερωτευμένος από τον άλλο, οι ισχυρές απόψεις πάνω σε θέματα, οι ατομικές επιδιώξεις, πολλά και διάφορα.

    Ανισότητα είναι ένα και μοναδικό πράγμα. Δεν είμαστε ίσοι εντός της σχέσης επειδή ο ένας παίρνει όλες τις αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του άλλου και ο άλλος δεν παίρνει καμία απόφαση, ούτε τις απαραίτητες για να καλύψει ουσιώδεις ανάγκες του. Στο M/s είναι κατά περίπτωση το πόσο πομπός είναι η σκλάβα για τον Αφέντη της, είναι όμως ο πιο προσαρμοσμένος δέκτης του ίδιου. Αυτό σημαίνει πως ο Αφέντης της μπορεί να επιλέξει να την αγνοήσει σε πολλά, αυτή δεν μπορεί να αγνοήσει ούτε την ανάσα του. Αν αυτό δεν είναι ανισότητα, τότε δεν ξέρω τι είναι ανισότητα.

    Οπότε, ασυμμετρίες θα υπάρχουν πολλές σε κάθε σχέση και είναι τελείως ανθρώπινο, ουδείς λόγος να αναζητήσει κανείς το σύμμετρο, το θέμα είναι οι ισορροπίες. Ανισότητα, συνειδητοποιημένη, καλλιεργημένη και ούτω καθ εξής υπάρχει σε ορισμένες σχέσεις μόνον, αν είναι μεταξύ ενηλίκων και συναινετικά είναι οι σχέσεις Κυριαρχίας - υποταγής.

    Δεν με φοβίζει πια, διόλου μα διόλου  
     
  10. Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Aσφαλώς lilly μου. Δεν είμαστε ίσοι μέσα σε μια σχέση M/s υπο την έννοια που περιγράφεις.Ούτε με φοβίζει ούτε και μ'ενοχλεί. Ασχέτως αν και τα δυο μέλη νοιώθουν πιο ελεύθερα από ποτέ και το απολαμβάνουν και εφόσον επιλέξουν συνειδητά πως το ένα καλύπτει το άλλο και υπάρχει η μεταξύ τους απαραίτητη συμβατότητα.
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Δεν έχω καταλάβει τη διαφορά ανισότητας και ασυμμετρίας. Η ασυμμετρία αναγκών ή και ικανοτήτων δεν ειναι αυτή που οδηγεί στην ανισότητα;

    Και εν τέλη κατουσίαν... Έχουμε έναν άνθρωπο που βιώνει , καυλώνει, επιθυμεί να βλέπει να ακούει να νιώθει κάποιον άλλο στα πόδια του να του λέει πως τον χρειάζεται, πως πονάει για αυτον, πως πονάει από αυτον. ¨Εχουμε έναν άνθρωπο που βιώνει , καυλώνει, επιθυμεί οταν μιλάει , ο λόγος του να ειναι εντολή και η επιδρασή του οσο πιο έντονη γινεται.

    ΄Και απο την άλλη έχουμε έναν άνθρωπο που βιώνει , καυλώνει, επιθυμεί να νιώθει την επιθυμία του πρώτου να εκφράζεται πάνω του.

    Και οι δύο ζουν με ελλείψεις και οι δύο προσπαθουν να βιώσουν αυτη τους την ανάγκη. Μπορεί μέσα σε αυτο ο ένας να φαίνεται πιο αδύνατος αλλα κατ'ουσίαν δεν ειναι.

    Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει Που βλέπει ανισότητα ή ασυμμετρία σε αυτο; Ασυμμετρία Στην δυναμη του πόθου; Στον έλεγχο της ανάγκης; Στην ένταση της ανάγκης στην ένταση του πόθου;
    Ανισότητα;
     
  12. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    χμ, από τα νήματα που σε βάζουν σε σκέψεις...

    για μένα υπάρχει διαφορά μεταξύ ανισότητας και ασυμμετρίας.

    Στα πλαίσια του D/s όπως το ορίζω εγώ στην ζωή μου, δεν δέχομαι ότι υπάρχει ανισότητα:
    - ο D δεν μπορεί να υπάρξει εντός σχέσης χωρίς την υ, όπως δεν μπορεί και η υ χωρίς τον D. Ως εκ τούτου, για μένα, είναι ίση μέρη.
    - για να ασπαστώ την ιδέα που αναφέρθηκε πιο πάνω δηλ. ότι ο D είναι "ανώτερός" μου, σημαίνει ότι το κάνω καθολικά, δηλαδή ότι παραδέχομαι ότι είναι ανώτερός μου σε όλους τους τομείς. Πράγμα που δεν μου έχει συμβεί ακόμη και ούτε και πιστεύω ότι θα γίνει: αυτό δεν το λέω από αλαζονεία, αλλά επειδή πιστεύω ότι ρεαλιστικά, όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποια "εξαιρετικά" στοιχεία πάνω μας, πολύ ιδιαίτερα και προσωπικά, π.χ. ταλέντα ή χαρίσματα που κινούν το ενδιαφέρον της άλλης πλευράς. Θα επιλέξω έναν D επειδή τον θαυμάζω, επειδή μου εμπνέει σεβασμό, εμπιστοσύνη, ασφάλεια, δέος, επειδή με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερη κλπ . Αλλά και εκείνος πάλι θα με επιλέξει επειδή θα δει σε εμένα κάποια στοιχεία που του αρέσουν και του ταιριάζουν. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να στεριώσω με κάποιον που με θεωρεί συνολικά κατώτερή του. Θα το έβρισκα παράξενο να θέλει τότε να συμπορευτούμε...

    Σαφώς όμως υπάρχει ασυμμετρία, και έντονη, σαφώς και παραδίδω τον έλεγχο εντός της σχέσης (όμως π.χ. δεν θα άφηνα να μου ορίσει επαγγελματικές αποφάσεις, πράγμα που δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα συζητούσα μαζί του αν ένιωθα την ανάγκη, αναζητώντας την άποψή του ή / και την συμβουλή του), σαφώς και αυτό που αναζητώ είναι την δική του απόλαυση / ικανοποίηση πρωτίστως, οδηγώντας έτσι τελικά και στην δική μου. Δεν τίθεται θέμα ποιανού οι ανάγκες και τα θέλω έχουν προτεραιότητα, δεν τίθεται θέμα ποιός ορίζει το πώς θα πάμε εκεί που θέλουμε να πάμε ή το πότε.

    Ίσως αυτό για κάποιους να σημαίνει ανισότητα πράγματι, εγώ προς το παρόν, μέχρι κάποιος να με πείσει του αντιθέτου, θα επιμείνω στην ασυμμετρία. Ένας παλιός μου και πολύ αγαπημένος μου D μου έλεγε κάποιες φορές "all men are created equal, but some are created more equal than others"   ... και ακόμα διαφωνούμε lol