Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανισότητα ή ασυμμετρία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 29 Ιανουαρίου 2006.

  1. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανισότητα ή ασυμμετρία;


    Αυτό το υποσύνολο όμως απαιτεί εστίαση, χρόνο και εσωτερικότητα. Δίνει πολύ σημασία επίσης στο πρωτόκολλο. 'Ολα τα παραπάνω, είναι ήδη τελείως ξένα με τα χαρακτηριστικά του σημερινού τρόπου που λειτουργούν οι μάζες. Είναι τελείως ξένο μοντέλο για τη σημερινή κοινωνία, οπότε με τη λογική προβλέπω ότι δεν έχει μέλλον. Γιατί η κοινωνία λειτουργεί όσο περνάνε τα χρόνια σύμφωνα με το χαοτικό μοντέλο. Την εποχή της μεγάλης επανάστασης, αυτό το μοντέλο (M/s) έχει καταρεύσει ήδη. 'Οσοι το βιώνουν, είναι ασύμφωνοι με το χαοτικό Πνεύμα της εποχής. Μερικοί χωρίς να το καταλαβαίνουν, κάνουν και ένα είδος επανάστασης ενάντια στις υπερβολικά φιλελεύθερες σχέσεις, τόσο bdsmικές όσο και vanilla. Κάτι σαν νεοσυντηρητικοί.
     
    Last edited: 21 Ιανουαρίου 2012
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Το M/s δεν ήταν ποτέ για τις μάζες όμως  
     
  3. Allexis

    Allexis Regular Member

    Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Για μένα είτε κυρίαρχος είτε master αν δεν νιώθει ίσος με τον/την υποτακτικό/ια ή με τον/την σκλάβο/α δεν είναι σωστός μαστερ/κυρίαρχος. Κανένας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον αλλό, οπότε λέγοντας ότι ο ένας είναι ανώτερος του άλλου κατά την γνώμη μου αυτοακυρώνει την ιδιότητα του κυρίαρχου / master.
     
  4. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    'Ενας άνθρωπος που επιλέγει τι θα φοράς δημόσια και πότε ή πως θα μιλάς, δεν μπορεί να είναι ίσος με έναν άλλο που σου λέει "ό,τι θέλετε εσείς Μaster/Mistress". 'Οσο ευγενικά και αν στο λέει, όσο ήρεμα, αυτός που δίνει εντολή σε κάποιον που την εκτελεί, δεν είναι ίσος μαζί του. Ο κυρίαρχος κυριαρχεί, ο αφέντης διαφεντεύει. Με κυριαρχεί και η γυναίκα μου, λέμε τώρα, αν είχα. Δεν με υποχρεώνει όμως να ξυπνάω και να κοιμάμαι την ώρα που εκείνη θέλει, ούτε έχει έλεγχο των κινήσεών μου και λόγο στο ποιούς συναντάω. Τι σόι ισότητα είναι αυτή, όταν κάποιος έχει λιγότερα δικαιώματα από τον άλλον, πόσο μάλλον όταν ο άλλος ορίζει τα δικαιώματά σου ;
     
  5. Allexis

    Allexis Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Από την στιγμή που σου δείνει ο άλλος το δικαίομα να του κάνεις όλα αυτά που αναφέρεις και από την στιγμή που του προσφέρεις ευχαρίστιση πιστεύω πως δεν είναι θέμα ανισότητας αλλά περισότερο ρόλων.
     
  6. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    δεν το είδα ποτέ έτσι και μάλλον δεν θα το δω. Οι σχέσεις M/s - μιλάω μόνο για αυτές και τίποτα άλλο - είναι καθαρά σχέσεις σαδομαζοχιστικές ψυχολογικά, σχέσεις συνεξάρτησης και σχέσεις ανισότητας, όλα αυτά όμως με πολύ περισσότερο βάθος και αγάπη συγκριτικά με άλλου είδους σχέσεις στο BDSM. Δεν έχω δε γνωρίσει ποτέ μετά από τόσα χρόνια παρατηρήσεις, έναν πραγματικό Master ή Mistress που να είναι ακραία φιλελεύθερη, ανοργάνωτη και υστερική προσωπικότητα . Οι περισσότεροι και οι περισσότερες είναι συγκροτημένοι, "βαρείς", συντηρητικοί σε πολλά και αρκετά εσωτερικοί τύποι. Και συχνά άνθρωποι του μέσου όρου που δεν πάει ο νους σου. 'Οχι κραυγαλέα άτομα, με 20 πόντους τακούνι ή πόζα. Τον προοδευτισμό τους τον βγάζουν κυρίως μέσα στην κρεββατοκάμαρα.
     
  7. Allexis

    Allexis Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Χωρίς να έχω καταλάβει απόλυτα τι εννοείς πιστεύω ότι λέμε το ίδιο πράγμα από διαφορετικές οπτικές. Πάντος το να είναι κάποιος συντηριτικός στον έξω κόσμο και προοδευτικός στην κρεβατοκάμαρα του δεν τον κάνει στην πραγματικότητα συντηρητικό.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα το περί ελευθεριότητας του Κυρίαρχου και πώς αντιμετωπίζει τον σκλάβο Του εξαιτίας αυτού.

    Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι οι Κυρίαρχοι που πραγματικά χαρακτηρίζονται από ουσιαστική ελευθεριότητα, και μπορεί να μην το δείχνουν με κραυγαλέο τρόπο, έχουν ένα θέμα ως προς την αντιμετώπιση του σκλάβου ή της σκλάβας τους, στο πάαααααρα πολύ βάθος δύσκολα δεν έχουν περιφρόνηση.

    Οι Κυρίαρχοι που έχουν το πάθος του σαδισμού και της κυριαρχίας και κατά τ άλλα είναι μάλλον συντηρητικοί και κυρίως ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους, αυτοί οι Κυρίαρχοι δεν έχω διαπιστώσει να έχουν την παραμικρή περιφρόνηση για τη σκλάβα τους και αυτό σημαίνει πως ξέρουν να ταπεινώνουν πάρα πολύ όμορφα. Πλην, ενδέχεται να τους περιφρονήσει η σκλάβα τους, τελικά ή να μην τους σεβαστεί στην εντέλεια εν πάση περιπτώσει.

    Η ζωή είναι ποτάμι με τόσο πολλές στροφές...  
     
  9. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Συμφωνώ απόλυτα !  
     
  10. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Αν βλέπεις το BDSM μόνο σαν life style, τότε μπορεί να γίνει μουσειακό είδος ή ότι άλλο θέλεις.
    Αν όμως ικανοποιεί βαθειές προσωπικές ανάγκες, τότε δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εξαρτάται γιατί
    κάνει κάποιος κάτι. Απο μόδα ή συνειδητά ?.

    Όσο για την ερώτηση του θέματος, πιστεύω πως ναι μεν υπάρχει ανισότητα αφού ο ένας αποφασίζει και ο άλλος ακολουθεί, όμως αυτό είναι το λιγότερο.

    Για να υπάρχει ισορροπία στη σχέση θα πρέπει και οι δύο να παίρνουν ίσα μερίδια απόλαυσης μέσα
    σ'αυτήν, και να καλύπτουν τις ανάγκες τους όχι μόνο ποσοτικά , αλλά κυρίως ποιοτικά.
    Το ίδιο ίσες βλέπω και τις ευθύνες τους.

    Κάθε ανισότητα ή ασυμετρία εκεί θα οδηγήσει τελικά στο τέλμα ή στη διάλυση.
     
  11. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Η εσωτερική σου ανάγκη το κάνει τρόπο ζωής (=lifestyle). Ενώ η υλική ανάγκη το κάνει παρωδία.
     
  12. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανισότητα ή ασυμμετρία;

    Συμφωνώ σ'αυτό αλλά άλλο είπα πρίν. Απο τη στιγμή που το S/M ικανοποιεί ανθρώπινες ανάγκες δεν καταλαβαίνω γιατί θα εκφυλιστεί όπως λές. Θα πάψουν να υπάρχουν αυτές οι ανάγκες? Νομίζω πώς
    όχι. Θα φύγουν απο αυτό όσοι το βλέπουν σα μόδα και θα μείνουν οι πιο συνειδητοποιημένοι.
    Το ξεκαθάρισμα μάλλον καλό θα κάνει.