Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Amazona, στις 8 Μαρτίου 2006.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Η ερώτιση περί εμπιστοσύνης αφορούσε στο θέμα του ελέγχου (έμεσα συνδεδεμένο με το γενικότερο θέμα της εκπαίδευσης) αγαπητέ DarkSide, όσον αφορά στην διαφωνία σου, ευπρόσδεκτη φυσικά αλλά ... διαφωνώ <s>.
    Δεν διαφωνώ πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι δύσκολή, και τις περισσότερες φορές συναισθηματικά οδυνηρή. Διαφωνώ (και οι εμπειρίες μου μου επιτρέπουν να είμαι κάθετος σε αυτό) πως είναι αδύνατη.

    Απαιτείται σίγουρα συχνή επαφή. Το ίδιο αν όχι συχνώτερη με την επαφή που απαιτεί η εκ του σύνεγκυς εκπαίδευση. Ας καθορίσουμε όμως πρώτα για το ποιό κομματι της εκπαίδευσης μιλάμε. Μιλάμε για την υπακοή (αναφέρομαι πάντα σε σκλάβες), μιλάμε για την αφαίρεση ελευθεριών και την αποδοχή της αφαίρεσης (τίποτε θεωρητικό μέχρις εδώ), μιλάμε για την εκπαίδευση της σκλάβας στην αποδοχή των εντολών του Αφέντη της χωρίς αντίρρηση ή δεύτερες σκέψεις και την εκτέλεσή τους (συνεχίζω να μην βλέπω κάτι το θεωρήτικό πέραν της δόσεως εμπιστοσύνης που απαιτείται) ή μιλάμε για τον τρόπο που η σκλάβα θα αγγίζει τον Κυρίαρχο ή θα αποδέχεται το άγγιγμά του; Αυτό ναι, απαιτεί φυσική επαφή και τίποτε δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.

    Θα συμφωνήσω, όσο κανένας άλλος πως talking is different than walking, ελληνηστί, άλλο η θεωρεία και άλλο η πράξη, θα διαφωνήσω όμως πως το εκ του μακρόθεν εκπαιδευμένο άτομο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Ίσως δυσκολευθεί, αν και ούτε αυτό το έχω δεί να συμβαίνει, ίσως υπήρξα τυχερός, αλλά το μόνον βέβαιο είναι πως θα λειτουργήσει.

    Τόσο βέβαιο όσο και το οτι αν δεν είναι σε θέση να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου πως εκτελεί ότι λέω, όπως το λέω, δεν έχει θέση στην ζωή μου, τόσο βέβαιο όσο το πως αν δεν είμαι ικανός να της εμπνεύσω τα όσα απαιτούνται για να παραδωθεί και να υπακούσει είτε βρίσκεται στην Κίνα είτε στο διπλανό δωμάτιο, δεν εχω θέση στην δική της ζωή και αυτό το "Master" δεν έχει θέση κάτω από το nick μου.

    Υ.Γ. Δεν χρειάζεται πιστεύω να επισημάνω πως τα όσα αναφέρω αποτελούν προσωπικές απόψεις βασισμένες σε προσωπικά βιώματα και όχι κανόνες.
     
  2. DarkSide

    DarkSide Regular Member

    MasterJp,

    Παραδέχομαι πραγματικά και βγάζω το καπέλο στους ανθρώπους με κανότητες . Δεν ξέρω αν εσύ ήσουν ο τυχερός η εγώ ο άτυχος αλλά δεν έχει και τόση σημασία .
    Σέβομαι ότι θεωρείς ότι μπορεί να συμβαίνει εκπαίδευση εξ αποστάσεως , αλλά θα εμμείνω στην δική μου άποψη πως δεν είναι εφικτή , και μιλώντας για εκπαίδευση εννοώ όλα μαζί αυτά που έγραψες και άλλα τόσα , δεν τα διαχωρίζω εγώ προσωπικά , μια και η εκπαίδευση για να είναι σωστή και ολοκληρωμένη χρειάζεται όλα τα κομμάτια να δέσουν , για να μπορούμε να μιλάμε για πρόοδο μετέπειτα στην σχέση με την σκλάβα . Θα με συγχωρήσεις εδώ λοιπόν , συνήθως οι απόψεις σου με βρίσκουν σύμφωνο , αλλά εδώ όχι , αλλά καλό το βλέπω εγώ αυτό , οι διαφωνίες προσθέτουν γνώση .
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αυτό στο οποίο θα συμφωνήσω αγαπητέ είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη και πλήρης εκπαίδευση εξ' αποστάσεως. Δεδομένη στιγμή η ίδια η εκπαίδευση θα απαιτήσει την κατάλυση ή την συνέχειά της υπό άλλες συνθήκες.
     
  4. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Ας μιλήσω και εγώ λοιπόν που έχω εκπαιδευτεί και με τους δύο τρόπους....
    Η υποταγή είναι καθαρά αποτέλεσμα εγκεφαλικής διεργασίας, μπορεί να επιφέρει έντονη σωματική διέργερση αλλά δεν παύει να είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικών ερεθισμάτων.
    Η σωματική εκπαίδευση σε διάφορες πρακτικές, σημαντική μεν δεν παύει να είναι ελειπής αν μιλάμε για ολοκληωτική παράδοση.
    Το να υποτάξεις σε επίπεδο slavery μια υποτακτική πρέπει να το κάνεις κατ αρχήν στο μυαλό της και όλοι λίγο πολύ ξέρουμε πόσο έντονα λειτουργεί το ριμάδι... οι υποτακτικές εκεί έχουν τα πρωτεία. Αν πιάσεις ένα υποτακτικό μυαλό και το κουλαντρίσεις, το κατευθύνεις, του εμπεδώσεις τα δεδομένα που επιθυμείς, έχει την ικανότητα να τα κάνει όλα τα άλλα μόνο του σχεδόν. Και το χάδι που δεν υφίσταται θα νιώσει, και τον πόνο που δεν υφίσταται θα νιώσει και την επιβολή θα νιώσει και την Κυριαρχία θα νιώσει και όρια δεν έχει.
    Μπορείτε αν θέλετε να το κατατάξετε στην σφαίρα της φαντασίωσης, αλλά επειδή εγώ έχω βιώσει το συγκεκριμένο όσο και την φαντασίωση δεν μπορώ να τα ταυτίσω γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα.
    Η εκπαίδευση μιας σκλάβας εξ αποστάσεως, ναι, όπως είπατε είναι δύσκολη, όχι τόσο για την σκλάβα όσο για τον Κυρίαρχο κατ'εμέ ως προς την επιθυμία Του για ολοκληρωτικό έλεγχο.
    Η υποτακτική από την άλλη τον έλεγχο τον αισθάνεται πολύ πιο εύκολα με δοδεμένο πως έχει την ειλικρινή πρόθεση να δοθεί και να αφεθεί και εφ'όσον Ο Κυρίαρχος έχει την ικανότητα να μεταδώσει την Κυριαρχία Του μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου.
     
  5. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    H ανάγκη μιας/ενός υποτακτικού να νιώσει τον έλεγχο και την υποταγή μπορεί να είναι τόσο έντονη και τόσο ισχυρή που πραγματικά ενας Αξιος Κυρίαρχος να την υποτάξει εξ' αποστάσεως.
    [Προσφάτως κατέληξα στο εξης : Το μυαλό και τα όνειρά μας οδηγούν στις αληθινές ανάγκες μας/ αν αυτο το αντιληφθουμε εγκαιρως μπορεί να γλιτώσουμε απο πολλά!!!]

    Όμως... !!! Οταν ενας υποτακτικός εχει αυτή την ανάγκη τόσο έντονη , τοτε σίγουρα θα έρθει εκείνη η μέρα που δεν θα είναι αρκετός αυτός το τρόπος ελέγχου. Οσο αφοσιωμένος, οσο καλόβουλος, και όσο θετικός και να είναι! Θα πρέπει όπως ειπε και ο MasterJP:

    "Αυτό στο οποίο θα συμφωνήσω αγαπητέ είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη και πλήρης εκπαίδευση εξ' αποστάσεως. Δεδομένη στιγμή η ίδια η εκπαίδευση θα απαιτήσει την κατάλυση ή την συνέχειά της υπό άλλες συνθήκες."

    και που φαντάζομαι οτι κανείς δεν διαφωνει! Αν ξεκινήσει κάτι απο απόσταση...ή θα λήξει ή θα πρεπει τη δεδομένη στιγμή να αλλάξουν οι συνθηκες.
     
  6. Amazona

    Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

    Πρίν ξεκινήσω, να πώ πως από την στιγμή που γνώρισα το BDSM, ένα πράγμα ρίζωσε μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου :οι σχέσεις αυτές μπορούν να υπάρχουν, μόνο με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Το όλο είναι ένα δώσιμο και ένα μοίρασμα. Κι όπως ένα υποτακτικό άτομο δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια ενός Κυριαρχικού ατόμου χωρίς να το εμπιστεύεται, έτσι και ένα Κυριαρχικό άτομο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Κυρίαρχος αν δεν εμπιστεύεται το υποτακτικό άτομο με το οποίο σχετίζεται. Έτσι ξεκίνησα, έτσι έμαθα, έτσι προχωρώ.

    Η εκπαίδευση εξ' αποστάσεως, όταν ξεκινά με ένα άτομο που έχει κατασταλάξει στην ταυτότητά του, τότε είναι εφικτή. Τί έχει να διδάξει ένα Κυριαρχικό άτομο σε ένα υποτακτικό άτομο; Γενικά περί BDSM, γενικά πρωτόκολλα και συμπεριφορές, είναι ήδη γνωστά. Οπότε το μόνο που έχει να "διδαχθεί" είναι το προσωπικό πρωτόκολλο του Κυρίαρχου. Από εκεί και πέρα, η αλληλογραφία ή η τηλεφωνική συνομιλία, αποτελούν τα μέσα για να "χτιστεί" η μεταξύ τους εμπιστοσύνη. Αν τώρα το άτομο που είναι υποτακτικό δεν έχει προηγούμενη εμπειρία και είναι σχετικά αρχάριος, τότε φυσικά έχει να γίνει μεγάλη δουλειά, η οποία απαιτεί όχι μόνο έναν έμπειρο, ικανό, υπομονετικό και κατασταλαγμένο Κυρίαρχο, αλλά και πολύ προσωπική δουλειά εκ μέρους του υποτακτικού ατόμου.

    Όσον αφορά την ανοιχτή εκπαίδευση, αυτό αποτελεί ένα επιπλέον τρόπο να προσεγγίσει ένας υποτακτικός το χώρο, αφού έχει την δυνατότητα να μιλάει και να διατηρεί επαφές με πολλά άτομα ταυτόχρονα.

    Η προσωπική μου εμπειρία
    Φυσικά και έχει τύχει να "εκπαιδεύσω" σκλάβο που έμενε όχι απλά σε άλλη πόλη, αλλά σε άλλη χώρα. Ήταν πολύ δύσκολο, μιλούσαμε μέσω PalTalk και είχαμε καθημερινή ανταλλαγή αλληλογραφίας. Ήταν ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος, που ήταν αρχάριος, είχε δηλαδή μία μικρή εμπειρία με ProDommes. Είχε όμως και τη θέληση και τη διάθεση και την εσωτερική ακατανίκητη παρόρμηση να εκπαιδευτεί. Διάβαζε πολύ, ρώταγε πολύ, έκανε πολλά λάθη. Την πρώτη φορά πήγα εγώ στο Whales (Αγγλία) και έμεινα 6 ημέρες. Δεν έγινε καμία συνεδρία. Συζητούσαμε, αναλύαμε, γνωριζόμασταν. Όταν ήρθε αυτός στην Ελλάδα, έκατσε 15 ημέρες και έμενε μαζί μου. Τότε έγινε η πρακτική.
    Η "εκπαίδευση" κράτησε για πάνω από ένα χρόνο, μέχρι που μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα, βρήκε δουλειά, αγόρασε σπίτι και κατέληξε με μία πολύ καλή Αφέντρα με την οποία παντρεύτηκε.

    Το ότι πέτυχε φυσικά, δεν σημαίνει ότι σε όλες τις περπτώσεις πετυχαίνει. Μετρώντας καταλήγω πως οι αποτυχίες ήταν πολύ περισσότερες από τις επιτυχίες. Είναι όμως εφικτό και δεν θα πρέπει να το απορρίπτουμε και να το αναθεματίζουμε.

    Συγχωρέστε μου το ότι αναφέρω μόνο υποτακτικούς ως εκπαιδευόμενους και Κυριαρχικούς ως εκπαιδευτές. Δεν σημαίνει ότι τα Κυριαρχικά άτομα δεν χρειάζονται εκπαίδευση και δεν εκπαιδεύονται, ούτε ότι τα υποτακτικά άτομα δεν είναι άριστοι εκπαιδευτές.
     
  7. alexa

    alexa Guest

    Η άποψη που μπορώ εγώ να εκφέρω προέρχεται από την εμπειρία μου που μέχρι σήμερα είναι μία 6μηνη σχέση από απόσταση και τίποτε άλλο. Σε ένα μήνα θα έχω την πρώτη συνάντηση και τότε θα μπορώ να πω περισσότερα. Νομίζω όμως ότι όταν ο έλεγχος περιορίζεται σε καθημερινές ασκήσεις ή πράξεις, δεν είναι εφικτός, και μπορεί το πράγμα να καταντήσει γελοίο. Όταν όμως γενικευτεί ο έλεγχος στον τρόπο ζωής, στους γενικότερους τομείς της ζωής, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, γιατί δεν είναι πάντα δυνατό να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και η σχέση μπορεί να τερματιστεί μέσα σε αλλεπάλληλους κλονισμούς. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση αυτό που μετράει και που δίνει τη συγκίνηση είναι η διαδικασία, η διαδρομή προς το αποτέλεσμα, το στόχο, και αυτή η διαδρομή είναι ελέγξιμη στη σχέση από απόσταση. Μέσα από εκτενή αλληλογραφία, και με τη βοήθεια και άλλων μέσων (κάμερα κ.α.). Ακόμα και από ένα αρνητικό αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλει ο υποτακτικός, διαφαίνεται καθαρά η πορεία του προς αυτό και η αγωνία του να ανταποκριθεί στην εντολή του Κυριαρχικού.

    Alexa
     
  8. chillipepperGr

    chillipepperGr New Member

    Η απαντηση ειναι η web-cam που επιτρεπει και στουσ δυο μια αμεση σχεση εξ αποστασεως...
     
  9. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

    Ναι..και να παίρνουν και προφυλάξεις μην πάθουν καμιά ηλεκτροπληξία...(αστείο ήταν-σοβαρά τώρα)

    Επί του θέματος πάντως,η εξ αποστάσεως εκπάιδευση έχει έναν μεγάλο κίνδυνο..Δεν μπορούν να οριοθετηθούν οι αντοχές,αφού τα πάντα εξιδανικεύονται μέσα από τη φαντασίωση..
     
  10. MasterTheo

    MasterTheo Regular Member

    Είδα πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω κάτι από την εμπειρία μου. Ναι είναι δυνατή η από απόσταση εκπαίδευση, ειδικά όταν ο/η sub είναι αρχάριος/α. Αυτό τους δίνει προφανώς μία απατηλή αίσθηση ασφάλειας. Το s/m είναι κατ αρχάς εγκεφαλικό, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία. Θα πρέπει όμως μετά την από απόσταση εκπαίδευση να ακολουθήσει και η εκπαίδευση με την φυσική παρουσία την οποία θεωρώ απαραίτητη ειδικά για την επιβολή της τιμωρίας.
     
  11. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

    Μιλαω με αρκετα ατομα μεσω νετ απο διαφορες χωρες της ευρωπης και μερικα απο αυτα τα γνωρισα απο κοντα.
    Απο προσωπικη εμπειρια σας λεω λοιπον πως αμα δεν υπαρξει φυσικη επαφη ( οχι απαραιτητα σεξ, αλλα εστω και απλη συναντηση) δεν μπορει να ολοκληρωθει τιποτα!!
    Ολα ειναι φανταστικα και αλλιως πλασμενα στο μυαλο μας... αλιμονο αμα μπορουσαμε να κανουμε σχεσεις πισω απο μια οθονη...
    Πολλες φορες στις συναντησεις μου αλλα περιμενα και αλλα βρηκα...και ας μιλουσαμε για μηνες απο το νετ!!!

    (βλεπετε το ''οτι δηλωσεις εισαι'' δεν ισχυει μονο στην Ελλαδα αλλα και στο νετ)
     
  12. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Amazona δυστυχώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάνει τα όσα διέταξες, γι αυτό και εγώ τέτοιες "σχέσεις" τις απορρίπτω από την αρχή.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι είναι role-payers και δεν είναι σκλάβοι