Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Amazona, στις 8 Μαρτίου 2006.

  1. Δεν θα διαφωνίσω καθόλου με τους τελευταίους 2 προλαλήσαντες. Στην εποχή μας έχουμε καταντήσει να κρυβόμαστε πίσω απο μια οθόνη. Φτάσαμε και σε σημείο να ηδονιζόμαστε μέσα απο αυτή ΕΛΕΟΣ. Καλη η επάφη από το Net και απο το τηλέφωνο ΔΕΚΤΗ αλλά ΔΕΝ είναι αρκετή!!!
     
  2. Panacotta_of_Doom

    Panacotta_of_Doom Regular Member

    Θα συμφωνήσουμε κι εμείς. Βλέπουμε το BDSM ως κατ'εξοχήν εγκεφαλική δραστηριότητα, και παρ'όλα αυτά πιστεύουμε ότι το online BDSM είναι τόσο υλοποιήσιμο όσο η online... πεζοπορία.

    Όχι επειδή χρειάζεται η σωματική επαφή (και χρειάζεται, αλλά είναι μέσον, όχι σκοπός), αλλά επειδή υπάρχουν πτυχές και του BDSM και της πεζοπορίας που δεν ορίζονται από τα εμφανή χαρακτηριστικά τους. Ας πούμε ότι η πεζοπορία δεν είναι απλώς περπάτημα (και όσοι έχουν ασχοληθεί σε βάθος ξέρουν), και ανάλογα είναι και το BDSM.

    Αυτό δεν αποτελεί μομφή κατά όσων επιδίδονται σε ερεθιστικά παιχνίδια online -- κι εμείς το έχουμε κάνει, ο ένας με τον άλλο και με τρίτους. Αλλά μας οδήγησε εκεί η απόσταση, όχι η ανάγκη ανωνυμίας ή ο φόβος του «πραγματικού».

    Δυστυχώς παρατηρώ ότι στην Ελλάδα το online BDSM παίζει πάρα πολύ, σε σημείο που μια φορά μου είχαν πει (online) το φοβερό «μα δεν είναι ομοφυλόφυλος, γιατί να μιλήσω για BDSM με άντρα», λες και το να μιλήσεις για BDSM είναι ισοδύναμο με το να το κάνεις!
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Είναι όμως διαφορετικό να κρύβεσαι πίσω από την οθόνη και διαφορετικό να έχεις μια εξ αποστάσεως σχέση έτσι δεν είναι?
    Γιατί την εκπαίδευση μου μέσα από το νετ και το τηλέφωνο την πήρα ως επί το πλείστο και όλα όσα εδώ καταλογίζετε κάποιοι στις εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεις και σχέσεις δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα όπως εγώ την βίωσα και βιώνω.
    Δεν είναι παιγνιδάκι online μια τέτοια σχέση αλλά υποθέτω πως ο καθένας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και αν για κάποιους η εκπαίδευση είναι σχεδόν αδύνατη ακόμη κι όταν είναι κοντά εύκολα μπορούν να θεωρήσουν πως εξ αποστάσεως είναι εντελώς ανέφικτη.

    Στο νήμα Σχέσεις εξ΄ αποστάσεων (Long Distance Relationships) είχαμε αναφέρει τις διαφορές μεταξύ μιας cyber κατάστασης και μιας εξ αποστάσεως σχέσης οπότε δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι εδώ. Όσους ενδιαφέρει το θέμα σχέσης εξ αποστάσεως μπορεί να τα διαβάσει εκεί.
     
    Last edited: 24 Αυγούστου 2006
  4. gaby

    gaby Guest

    Συμφωνώ απολύτως με την lara[E-p].

    Θα ήθελα όμως να προσθέσω δύο πράγματα.

    Το ένα είναι ότι "απαξιώνουμε" το νετ καθισμένοι πίσω από τις οθόνες μας και συνδεδεμένοι στο νετ. Αν το κάναμε αυτό στο σκαμνί ενός μπαρακίου με καποιον που μόλις είχαμε γνωριστεί και μιλούσαμε ελεύθερα, ή στον βαθύ καναπέ ενός lounge bar με δέκα φίλους που είχαμε εδώ και 15 χρόνια, ή στην παραλία με το μαγιώ με την παρέα μας, θα το καταλάβαινα. Αλλά πίσω από τις οθόνες μας; Μήπως απλά κάτι κάνουμε λάθος;

    Το άλλο είναι ότι η εκπαίδευση στο BDSM τις έχει ανάγκη τις αποστάσεις. Προκειμένου να κατασταλάζει κάθε φορά και να τοποθετεί σωστά τα νέα ερεθίσματα η εκπαιδευόμενη, τις έχει ανάγκη τις αποστάσεις. Τις χρονικές αποστάσεις μεταξύ των ερεθισμάτων, ώστε αυτά να αποδόσουν όλες τις αισθήσεις που κουβαλούν, την απόσταση από τον Εκπαιδευτή της, ώστε να μπορεί να καταλαβαίνει τί σημαίνουν για την ίδια και όχι για τη σχέση της όλα όσα παίρνει και μαθαίνει, την απόσταση του διαδικτύου, αν θέλετε, για να μπορεί να βλέπει ότι αυτά που συμβαίνουν στην ίδια συμβαίνουν και σε μία πλειάδα αλλων ανθρώπων με τους οποίους κατά τ άλλα δεν συνδέεται. Γενικά, οι αποστάσεις την βοηθούν να επανακτά κάθε φορά τις ισορροπίες της σε νέο, πιό προωθημένο σημείο.

    Σκεφτείτε το λίγο αυτό το δεύτερο. Πρόσφατα το κατάλαβα και μου έχει κάνει πολύ καλό γιατί κι εγώ ως τώρα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (για μέρος της εκπαίδευσης όχι για τα πάντα) την έβλεπα λίγο ως second best και αισθανόμουν λίγο ένοχη και λίγο μυστήρια που της αναγνώριζα κάποια καλά που αλλιώς δεν θα τα είχα.
     
  5. thanasis

    thanasis Contributor

    Πολύ ωραία ως τώρα, αλλά η κουβέντα έχει μείνει στο θεωρητικό επίπεδο (αν είναι εφικτές/γόνιμες τέτοιου είδους σχέσεις). Επί του πρακτέου, είμαι πολύ περίεργος να ακούσω και να μάθω συγκεκριμένες τεχνικές που χρηιμοποιήθηκαν, καθώς και τον τρόπο διενέργειας των συνεδριών, όπως αναρωτιέται και η νηματοθέτις.
     
  6. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Εδω δεν υπαρχουν οταν ειναι μαζι,απο αποσταση θα υπαρχουν ?
     
  7. zinnia

    zinnia Contributor

    σχεσεις εξ αποστασεως..

    σχέσεις με προγραμμα , με προκαθορισμένη την εξελιξη σε μεγαλο ποσοστο. Σχέσεις με διαρκεια οχι τοσο στο πραγματικο τους μερος, οσο στο φαντασιωσικο.

    σχέσεις ασφαλείας, σαν ενα δίχτυ που μας προστατευει από την "πτωση".

    σχέσεις εντονες , ανολοκληρωτες γι αυτο και τοσο ερεθιστικες, που ακομα κι αν βλεπεις τον αλλον μια στο τοσο, παιρνεις ικανοποιηση με το κουταλακι του γλυκου.. σα φαρμακο.. για ν αντεξεις μεχρι την επομενη φορα..

    Τις εχουμε αναγκη, οσοι τις εχουμε; Ναι, για να τις κανουμε θα τις εχουμε. Αλλοιως θα βρισκαμε καποιους κοντινους προορισμους..που ομως μας φανταζουν τοσο σαρωτικοι που δεν θα τους αντεχαμε..σαν να φορας ενα ζευγαρι μαγεμενα κοκκινα παπουτσια και να ησουν αναγκασμενος και καταδικασμενος συνεχεια να χορευεις..μεχρι να εξοντωθεις..

    σχεσεις εξ αποστασεως..εξιδανικευμενες απο την αποσταση. Ποτε να προλαβεις να απομυθοποιησεις τον αλλον.. ο χρονος του σαβατοκυριακου η των κοινων διακοπων δεν αρκει.. κι ετσι παραμενουμε "ιδανικοι κι αναξιοι εραστες των μακρισμενων θαλασσών και των γαλαζιων πόντων" σε ενα κατ' εξοχην ναρκισσιστικο και προφυλαγμενο σκηνικο..

    Στα μέτρα μας και τις αντοχές μας.
     
  8. zou

    zou

    Απάντηση: Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

    Εχω κανει και εγω σχεση απο αποσταση και ομολογω οτι καποια στιγμη εσπασα, οσο και αν αγαπουσα και αν ηθελα και αν λαχταρουσα τον ανθρωπο που ειχα 'απεναντι' μου.. Η μαλλον καλυτερα, στην αλλη ακρη του τηλεφωνου (κινητου ή σταθερου).. ηταν δυσκολα, οχι ομως ακατορθωτα..

    ο καθενας, οτι αντεχει εχει..
     
  9. giousoufaki-thess

    giousoufaki-thess A real feet slave dogy

    OTAN O ALLOS EINAI REAL SLAVE KAI XEREI TIN THESI TOU APLA YPAKOUEI
     
  10. sssppgr

    sssppgr Regular Member

    Απάντηση: Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

    Ναι είναι δυνατόν, αρκετά δυσκολο αλλα και ενδιαφέρον, όμως όταν και τα δύο μέρη αποφασίσουν να το υλοποιήσουν στα σοβαρά τότε κάποια στιγμή θα έρθει και η πραγματικότητα. Καταρχάς είναι μια δυνατότητα να γνωριστούν και τα δυο μερη ώστε η σχεση να βρίσκεται εντός των πλαισίων του καθενός, για τον υποτακτικό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι αρκεί να είναι ηλικρινής άλλωστε οικιοθελώς είναι υποτακτικός και έχει την δυνατότητα να διακόψει ή να προβάλει αντίρρηση (εμενα δεν μου αρεσουν τα πολλά μαλιστα) και να υποστεί τις συνέπειες, φυσικά η χειρότερη συνέπεια είναι η απόρριψη από τον κυρίαρχο. Απαιτείται πάντως καλή τεχνική ώστε ο κυρίαρχος να μπορεί να παίρνει και να δίνει. Το ωραίο είναι για τον υποτακτικό το αναπάντεχο, όχι όμως και το ακραίο, σιγουρα ο κυρίαρχος θα πρέπει να πιστοποιησει με την συμπεριφορά του ότι δεν είναι σεξομανής μπορεί να ζητήσει συγκεκριμένα απλά πράγματα, όπως να επιβάλει ένα στυλ ντυσιματος, η δε τεχνολογία (κινητά, ΜΜΣ, webcam κλπ) βοηθούν αρκετά για την επικύρωση της αλήθειας. Δοκίμασε το αξίζει.
    SSSPPGR
     
  11. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Στην υπογραφή μου έχω :

    We all get what we deserve from life

    για χάρη του νήματος και μόνο θα συμπληρώσω στην ως άνω ρήση :

    ... οr what we think we deserve and what we dare to get!

    που εν τέλη ειναι και αυτά που ουσιαστικά μας πρέπουν   Σκεφθείτε το!


    σ'αυτό κατέληξα μετά απο σκληρή αυτοκριτική και παρατήρηση.

    Ss
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    μπα?!!


    Όλες αυτές οι σκέψεις, πέρασαν πέραν τις μίας φοράς από το μυαλό μου, εκείνες τις στιγμές που σπάω. Γιατί και σπάω και αμφισβητώ και αναρωτιεμαι...Δεν έχω αντοχές Θεού κι η μοναξιά σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος συμβουλάτορας. Ιδιαίτερα σε δύσκολες καμπες της σχέσης, όπου απαιτείται από μένα κάτι που θα ήταν τρομερά δύσκολο εν παρουσία Του και φαντάζει αδύνατο εν απουσία Του, αλλά οι διαταγές δεν αλλάζουν.

    Και μετά η αλήθεια με ξυπνάει.

    Το εύκολο θα ήταν να συμβιβαστώ, να βρω κάποιο πιο κοντα, που να μην είναι η αδελφή Ψυχή μου. Το εύκολο και διόλου απαιτητικό θα ήταν να προσαρμόσω τις ανάγκες μου με κάτι που να μοιάζει έστω και λίγο με αυτό που Ο Κύριος μου Είναι. Το εύκολο θα ήταν να μην παλεύω μέρα με τη μέρα με τον πονο της απουσίας Του, με την δυσκολία της απόλυτης υπακοής και υποταγής όταν το χάδι Του εκφράζεται με λόγια κι αυτό όχι πάντα.
    Επιλέγω Αυτόν γιατί δεν υπάρχει άλλος σαν κι Αυτόν. Γιατί είναι ο ΄Ενας και Μοναδικός και Απόλυτος Ηλιος στον πλανήτη μου και τίποτα και κανένας άλλος δεν μπορεί να με ζεστάνει όπως Αυτόν. Γι΄αυτό αντέχω, και συνεχίζω να εργάζομαι για να γίνω καλή σκλάβα γι Αυτόν, αντάξια να σταθεί δίπλα Του και να γίνει πέρα από σκλάβα Του γυναίκα Του και σύντροφος Του.

    Η επιλεκτικότητα δεν βασίζεται ούτε σε δειλία ούτε σε εξιδανικευση (αντε να είσαι τυφλός 1 μήνα άντε 6, αργά ή γρηγορα θα δείς). Η επιλεκτικότητα βασίζεται στη γνώση του ποιος είσαι και Ποιος μπορει και έχει τις ικανότητες να σε Υποτάξει. Και με όλο το σεβασμό στις μονάδες Αφεντων που αναγνωρίζω και υποκλίνομαι - ναι μονάδες- δεν θεωρώ πως οι Masters στέκονται σειρά πίσω από τη γωνία, ώστε να επιλέγουμε κάτι πιο κοντινό ή όχι.
    Και το να κατορθώσεις να ανακαλύψεις μέσα από την μάζα όσων δηλώνουν και όσων γίνονται ίσως και αν και όσων είναι αλλά με διαφορετικές θεωρήσεις και αντιλήψεις και ανάγκες, Αυτόν τον Ενα με τον οποίο ταιριάζεις απόλυτα, θα ήταν μάλλον χαζό και ηλίθιο να Τον Αφήσεις επειδή για κάποια περίοδο, έστω και χρόνια, υπάρχει το εμπόδιο της απόστασης.
     
    Last edited: 5 Φεβρουαρίου 2008