Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανωτερότητα των Dom/me

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 19 Ιουλίου 2005.

  1. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Κατ’αρχήν Κυρία GreekMistress και tender lilly Σ/σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε ώστε να απαντήσετε στο ερώτημα μου.

    Ανέφερα αν θυμάστε στο τελευταίο μου post διάφορους πιθανούς λόγους για την αποχή κάποιων από το συγκεκριμένο thread και ουσιαστικά τόνισα πως πέρα αυτών των περιπτώσεων, αν και δεν είναι οι μόνες που θα μπορούσαν να αναφέρω, είναι εντυπωσιακό που δεν βρέθηκε ούτε Ένας Dominant να απαντήσει.

    Θα παραδεχτώ πως κάποιες φορές γίνομαι λίγο «manipulative» για να πάρω αυτό που θέλω αλλά η προθέσεις μου δεν είναι ποτέ κακές.
    Σκοπός του ερωτήματος ήταν να διαπιστώσουν πολλοί νέοι στον χώρο ποιά είναι η πραγματικότητα γυμνωμένη από περιττούς ρομαντισμούς και για αυτό απευθύνθηκα Στους Κυρίαρχους που εφ’οσον έχουν τον ηγετικό ρόλο είναι και Αυτοί που πρέπει να απαντήσουν.

    Και σε μένα αρέσει να βλέπω με τα μάτια της καρδιάς μου Τον Κύριο μου πάνω σε ένα βάρθρο, αλλά εδώ κάτω στην γή τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

    Όμως το ερώτημα αφορούσε την ανωτερότητα Των Dominant Ανδρών και Γυναικών έναντι των submissive και δεν στόχευε στο ζύγισμα προσόντων μεταξύ των δύο φύλλων. Τα στατιστικά λίγο πολύ τα γνωρίζω και δεν είναι κακό να έχουμε τέτοιες πληροφορίες διαθέσιμες, αλλά όπως ανέφερε και Ο Κύριος MasterJp, δεν έχουν θέση στο συγκεκριμένο thread.

    Τέλος, μπορεί για κάποιους να είναι δεδομένο πως οι γυναίκες είναι ανώτερα όντα από διάφορες απόψεις, αλλά τα νούμερα επίσης λένε πως υπάρχει μεγάλος αριθμός ανδρών Κυρίαρχων που δεν αποζητούν την δική Τους κυριαρχία από κάποια γυναίκα και αισθάνονται την ανάγκη να κυριαρχούν πάνω σε κάποιες γυναίκες.
    Αντίστοιχα και εγω είμαι ζωντανό παράδειγμα, υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κυριαρχούν αλλά αποζητούν να υποτάσσονται στον άνδρα Dom χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστερούν σε ικανότητα, εφυία, θάρρος κλπ έναντι κανενός.
     
  2. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Εχω την εντυπωση οτι το ερωτημα σου απευθυνεται σε sub mentality διοτι beauty is in the eyes of the beholder και επισης κανοντας μια παραφραση της προηγουμενης φρασης Superiority is in the eye of the submissive. Δεν μπορω να ξερω τα αισθηματα που φωλιαζουν στην καρδια μιας sub στην παρουσια μου και πως εκεινη βιωνει την ανωτεροτητα μου και ποια στοιχεια μου θεωρει γητευτικα και ανωτερα.
    Απο την πλευρα μου ειμαι ο απολυτος οργανωτης και σκηνοθετης των φαντασιωσεων μου και τις πραγματοποιω οριζοντας το καθε τι σε καθε σκηνη . Αυτη η αιθησηση απολυτης κυριαρχιας ωστε το καθε τι που πηγαζει αυθορμητα απο το υποσυνειδητο μου να γινεται πραξη με τον απολυτο τροπο που θελω ειναι η μεθυστικη αισθηση της Κυριαρχιας. Ειναι η κατασταση οπου εκεινα τα "θελω" ξεχυνονται μανιασμενα και τα παντα στην εξελιξη τους ελεγχονται απολυτα απο εμενα. Η δικη μου οπτικη εκφραζεται μεσα απο την λεξη πειθαρχια και ενδεχομενως αλλοι Doms να εχουν τελειως διαφορετικη οπτικη. Aυτος ειναι ο απολαυστικος μικροκοσμος που δημιουργω και αυτο με ενδιαφερει.
    Το αν και πως βιωνεται αυτο απο την πλευρα της sub και το αν με το να με θεωρει ανωτερο χαριζει κατι ατην απολαυση της δεν το γνωριζω αλλα
    δεν με ενδιαφερει διοτι ειναι θεμα υποτακτικης ψυχοσυνθεσης. Απο την πλευρα μου δεν ειμαι ανωτερος , ειμαι κυριαρχος.
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Είναι κι αυτή μία άποψη υπολογίσιμη DeSade. Το θέμα είναι πώς θα σου υποταχτεί ώστε να κάνεις τις φαντασιώσεις σου πραγματικότητα η υποτακτική; επειδή εσύ θέλεις να είσαι Κυρίαρχος και η υποτακτική θέλει να είναι υποτακτική;

    Καταλαβαίνω τη λογική, αν και οι σχέσεις που βασίζονται σ'αυτή τη λογική μάλλον συνεταιρισμοί κοινής απόλαυσης θα είναι και όχι σχέσεις επειδή ο καθένας βλέπει τον άλλο ως το "εργαλείο" με το οποίο θα ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις ή τις ανάγκες του.

    Θα μου πείς, είναι κακό αυτό; όχι, απλά εμένα δε μου αρέσει. Δε νομίζω να είμαι η μόνη.
     
  4. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Δεν αποκλειω το γεγονος η υποτακτικη να θελει να πιστευει στην ανωτεροτητα του Dom της με σκοπο την διατηρησης ενος αισθηματος θαυμασμου για τον Κυριαρχο της... μονο υποθεσεις μπορω να κανω μια και ειναι μια υποθεση που αφορα αποκλειστικα στα συναισθηματα της υποτακτικης. Αυτος ειναι φαντζομαι ενας τροπος για ισχυροποιηση του δεσμου της με τον Κυριαρχο της. Φυσικα δεν κατακρινω κατι τετοιο μια και ειναι μια ιδιαιτερη εκφραση συναισθηματος και ειναι απολυτως σεβαστη απο μενα.
    Στο ερωτημα της tender lilly "Tο θέμα είναι πώς θα σου υποταχτεί ώστε να κάνεις τις φαντασιώσεις σου πραγματικότητα η υποτακτική; επειδή εσύ θέλεις να είσαι Κυρίαρχος και η υποτακτική θέλει να είναι υποτακτική; "
    θα απαντουσα πως θα μου υποταχθει για να κανει τις φαντασιωσεις μου πραγματικοτητα γιατι ειμαι Κυριαρχος και εκεινη υποτακτικη. Οχι γιατι θελω να ειμαι . Ο ορος θελω να ειμαι κατι υπονοοει προσπαθεια για να ειμαι αυτο το κατι και εχω την ισχυρη πεποιθηση πως απλα εισαι Κυριαρχος γιατι ειναι στην φύση σου απο τοτε που εχει μνημες απο την παιδικη σου ακομη ηλικια η ισως και αργοτερα για μερικους.
    Αν θελεις να εισαι Κυριαρχος σημαινει οτι δεν εισαι αλλα καταβαλεις προσπαθεια να γινεις και ισως δεν το εχεις καταφερει ακομη. Και γιατι να θελεις να εισαι κατι που δεν εισαι?
    Για το σχολιο σου περι των σχεσεων που χαρακτηριζεις "συνεταιρισμους κοινης απολαυσης" θα ηθελα να μαθω το δικο σου ιδεατο μοντελο σχεσεων.
    Προσωπικα το βρισκω φυσικο να στοχευει μια σχεση στην αμοιβαια απολαυση στα πλαισια ενος καλως εννοουμενου εγωισμου γιατι θεωρω οτι ο απολυτος αλτρουισμος ειναι μια ουτοπια.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: Ανωτερότητα των Dom/me

    Δεν έχω ιδεατό μοντέλο σχέσεων. Ξέρω σχέσεις μέσα στις οποίες αισθάνομαι άνετα και σχέσεις που δε μου πάνε και τις σταματώ.

    Αλλά D/s χωρίς κάποιο συναισθηματικό δόσιμο από πλευράς του υποτακτικού στοιχείου δε βλέπω πώς γίνεται. Και να σου πώ ότι θα καθόμουν να με μαστιγώνει κάποιος που δεν έχει αισθήματα για μένα... θα ήταν ψέμα.
     
  6. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Θα δεχθώ πως κανείς δεν μπαίνει και δεν μένει σε μια σχέση εάν δεν πάρει αυτό που θέλει και χρειάζεται σε αυτον τον βαθμό ναι, όλοι είμαστε εγωϊστές. Ο αλτρουισμός πηγάζει από την αγάπη, το ενδιαφέρον μας για τον άλλον και την επιθυμία μας να είναι καλά, ακόμα και εάν αυτό είναι εις βάρος των λιγότερο σημαντικών επιθυμιών μας. Φυσικά ο καθένας θέτει τις προτεραιότητες του ανάλογα με την συνείδηση του. Και δεν θεωρώ απόλυτο αλτρουισμό την θυματοποίηση.
    Κύριε DeSade καταλαβαίνω την δυσκολία Σας να συναισθανθείτε αυτά που νιώθει μια sub για τον Κυριαρχο της, αλλά δεν καταλαβαινω την δυσκολια Σας ή ακόμα και την έλειψη διάθεσης, που ίσως εσφαλμένα διακρίνω, στο να κατανοήσετε αυτά τα συναισθήματα. Τι πιο απλό από να την ρωτήσετε? Με ξενίζει αυτό το "αφορούν αποκλειστικά τα συναισθήματα της υποτακτικής" ΄των οποίων η γνώση, όπως μου έχουν μάθει και όπως λέει η λογική μου, είναι υποχρέωση του Κυρίαρχου να γνωρίζει και να κατανοεί αν μιλάμε πάντα για D/s σχέση ώστε να είναι σε θέση να οδηγήσει την/τον sub.
    Επίσης συμφωνώ απόλυτα στο ότι ο Dominant δεν είναι ανώτερος σε τίποτα από άποψη ανθρώπινης αξίας, ικανοτήτων, εφυίας κλπ
    Ε/είμαστε οι δύο όψεις ενός νομίσματος, το κλειδί και η κλειδαριά στην πόρτα των επιθυμιών Μ/μας, Μ/μας ενώνει η κοινή επιθυμία για το ίδιο πράγμα με διαφορετικό πρόσιμο αν το θέλετε, εμένα μου αρέσει να Του υποτάσομαι και Εκείνου Του αρέσει να κυριαρχεί πάνω μου. Αγαπάμε την δύναμη από διαφορετική οπτική όπως λέει και ένας φίλος. Εκείνος έχει τις Χ ικανότητες και εγώ τις Ψ που και οι δύο χρειάζονται για να δουλέψει το σύστημα Κυριαρχίας και υποταγής.
     
  7. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    tender lilly θεωρω και εγω την υπαρξη συναισθηματων σε μια D/s σχεση επιθυμητη υποδηλωνοντας μια βαθυτερη επικοινωνια κι μια εντονοτερη βιωματικη εμπειρια που πιστευω κανει την ιδια την σχεση πιο ουσιαστικη. Οστοσο δεν ειναι απαραιτητη για καποιους που εστιαζουν περισσοτερο στην σωματικη απολαυση.
    carissa[L_T] η φραση "αφορουν αποκλειστικα στα συναισθηματα της υποτακτικης" αναφεροταν στο οτι τα συναισθηματα βιωνονται και δεν κατανοουνται. Η κατανοηση ειναι μια λεξη που αναφερεται σε λογικη διεργασια. Ευκολα με μερικες ερωτησεις θα μπορουσε καποιος να καταλαβει το αν καποια υποτακτικη πιστευει στην ανωτεροτητα του Κυριαρχου της η οχι οστοσο το δυσκολο σημειο πιστευω ειναι η κατανοηση του ψυχολογικου μηχανισμου εξιδανικευσης του Κυριαρχου μεσα απο την πιστη στην ανωτεροτητα του. Αυτο ειναι κατι που εμπεριεχει ενα συμπλεγμα συναισθηματων απο την υποτακτικη για τον Κυριαρχο και απο την υποτακτικη για τον ιδιο της τον εαυτο.Τα συναισθηματα αυτα μπορει να τα βιωσει μονο η ιδια. Υπο αυτη την εννοια "αφορα μονο τα συναισθηματα της υποτακτικης" δηλαδη δεν μπορει ο Κυριαρχος να νοιωσει τα συναισθηματα αυτα γιατι ο ψυχισμος του ειναι διαφορετικος. Αν ειναι ικανος ο Κυριαρχος ατην αναλυση της προσωπικοτητας (κατι που απαιτει υπομονη , αφωσιωση και χρονο ) μπορει καταφερει να κατανοησει τους λογους της εξιδανικευσης του απο την υποτακτικη.
     
  8. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Masterp δεν αντιπροσωπεύω όλες τις Dominant on earth για να γενικεύσω την απάντησή μου.Απάντησα μόνο για λογαριασμό μου και δε θεωρώ την απάντησή μου άσχετη με το thread.
    Carissa και πάλι απαντάω για λογαριασμό μου:
    Δε θεωρώ πως τα άτομα με submissive τάσεις στερούνται ικανότητας,ευφυίας,θάρρους κλπ.Ο sub μου είναι άνθρωπος με ακαδημαική μόρφωση και είναι ανώτερο στέλεχος στην εταιρία που εργάζεται.Είναι ικανότατος και οξυδερκής.Επίσης δεν υποτιμώ κανένα submissive άτομο σε κανέναν τομέα.Απλά η φύση δε μας έπλασε ολους ίδιους.
     
  9. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Προς αποφυγή παρεξήγησης Κυρία GreekMistress, δεν είπα και δεν ενοούσα πως υποτιμήσατε τους submissive.  
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Greekmistress: Είναι αυτονόητο πως μιλάς μόνον για λογαριασμό σου και όχι για λογαριασμό όλων των Domme on Earth, έθεσα το θέμα τις γενίκευσης γιατί ακολουθώντας τους συλογισμούς των posts σου μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα πως όλες οι fem subs που συμμετέχουν στο forum κανουν λάθος να είναι και να επιθυμούν να είναι submissive καθώς, κατά Sutton, έχουν πλαστεί για κάτι διαφορετικό. Αντίστοιχα και για Doms.

    Προσωπικά, σίγουρα δεν έχουμε πλαστεί όλοι ίδιοι, θεωρώ όμως δικαιολογία την ερμηνία των κυριαρχικών ή υποτακτικών αναγκών του ατόμου μέσω των ιδιαιτεροτήτων του φύλου του ή του άλλου φύλου. Βρίσκω πως μοιάζει να μην νοιώθει το ίδιο αρκετά ικανό να υπερασπισθεί αυτό που είναι και χρειάζεται την υποστήριξη ενός γενικού κανόνα που να αφορά στο συνόλο των ομοφύλων του.

    Αναλογιζόμενος δε το τι συνέβει την τελευταία φορά που τα μέλη μιας φυλής θεώρησαν εαυτούς βιολογικά και κληρονομικά ανώτερους όλων βρίσκω την προσέγγιση αυτή αρκετά (αν όχι ιδιαίτερα) φασιστική.
     
  11. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Κυρίαρχοι και υποτακτικοί είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Έχω γνωρίσει υποτακτικούς / ες που με έχουν αφήσει άναυδη με το ήθος τους, τις αξίες τους, τη λογική, την αφοσίωση, τις ικανότητες τους και όχι μόνο και με έχουν κάνει να νιώσω πως θέλω να μάθω από αυτούς (φυσικά δεν είναι όλοι έτσι) και από την άλλη έχω γνωρίσει Κυρίαρχους / ες ή τέτοιους που θέλουν να αποκαλούν εαυτούς έτσι, που με έκαναν να ντραπώ που συγκαταλέγομαι στην ίδια με αυτούς ομάδα (κι εδώ φυσικά δεν είναι όλοι έτσι).
    Ποια λοιπόν ανωτερότητα των Doms/Dommes? Η ανωτερότητα βρίσκεται στον άνθρωπο και όχι στο τι έχει επιλέξει να είναι ή να ζήσει.
     
  12. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    ".Από την άλλη μεριά , αν ήταν φυσιολογικό για τους άνδρες να είναι το κυρίαρχο φύλο , τότε δεν θα υπήρχε λόγος να θεσπίσουν νόμους και έθιμα που καθιστούσαν τις γυναίκες πολίτες δεύτερης κατηγορίας. "
    Η κυριαρχια εκφραζεται με διαφορους τροπους προκειμενου να πιστοποιησει την υπαρξη της η αφου κυριαρχια ειναι σχεδον ταυτοσημη με την τυραννια. Ειναι εντελως φυσικο για μια τυραννικη ανδροκρατουμενη κοινωνια να θεσπιζει τους νομους που αναφερεις. Δεν υιοθετω τις αξιες και τα ιδανικα των κοινωνιων αυτων.
    Για το θεμα της ευφυιας που αναφερεις οφειλω να σου πω πως υπαρχουν πολλα ειδη ευφυιας οπως η συναισθηματικη και η λογικη ενω επιστημονικες ερευνες προσπαθουν να οριοθετησουν και τις υπολοιπες. Καποιοι λενε οτι η φαντασια ειναι μια μορφη νοημοσυνης η ικανοτητα αναπαραστασης της πραγματικοτητας (π.χ ζωγραφος, Γλυπτης) μια αλλη κλπ Ετσι λοιπον καποιος που ειναι σκραπας στα μαθηματικα δηλαδη υστερει σε αναλυτικη λογικη σκεψη μπορει να ειναι εξαιρετικος στην επικοινωνια με το να συναισθανεται τα αισθηματα του συνομιλητη του (κατι που ειναι εκφανση της συναισθηματικης νοημοσυνης). Σιγουρα δεν υπαρχουν ερευνες που να πιστοποιουν με ακριβη και αναλυτικο επιστημονικο τροπο την υπεροχη του ενος φυλου εναντι του αλλου σε ευφυια διοτι αυτη ειναι τρομερα πολυδιαστατη.
    Αν αναλογιστεις τους ρολους που η φυσικη επιλογη δινει αυθορμητα στα δυο φυλα ολου του ζωικου βασιλειου θα διαπιστωνες ευκολα πως αναλογα με τον ρολο αυτο η φυση δινει χαρακτηριστικα. Το αρσενικο ως κυνηγος του δοθηκε εμφαση στη μυικη δυναμη και οτι μπορει να χρειαστει στον ρολο του αυτο ενω στο θυληκο δωθηκε ο ρολος ης φροντιδας και τς γεννας. Εξου και η αντοχη στον πονο αφου το θυληκο γεννα.
    Αν δεις το αρθρο "Αποπειρα για μια ψυχολογικη ερμηνεια του Sm " θα διαπιστωσεις πως η ερωτικη σαδομαζοχιστικη συμπεριφορα ειναι επικτητη και οχι γεννετικα καθοριζομενη.
    Μπορει καποιος να την μαθει αν συνδυαζει στο μυαλο του ενα ερεθισμα ευχαριστησης με ενα ερεθισμα πονου (προκλησης πονου ως Master/Dom και βιωσης πονου ως sub/slave).
    Αντιλαβανομαι οτι εσυ βιωνεις την ανωτεροτητα που αναφερει το Thread
    σαν μια μορφη γενετικης ανωτεροτητας. Καπως ετσι βιωσε την ανωτεροτητα της και η αυτοαοκαλουμενη "αρεια φυλη". Τελικως αποδειχθηκε οτι καθε αλλο παρα ισχυροτερη απο τις αλλες ειναι διοτι την συνεθλιψαν οι υπολοιπες. Συμφωνω με τον MasterJp και προσθετω πως καθε ισχυριζομενη ανωτεροτητα με ψευτοπεπιστημονικα , γεννετικα επιχειρηματα ειναι αλλη μια δικαιολογια για μια ρατσιστικη κτηνωδια.