Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απορία (Χρήση τρίτου προσώπου)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Astarty, στις 14 Οκτωβρίου 2005.

  1. Astarty

    Astarty Contributor

    Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι υποδηλώνει η χρήση τρίτου προσώπου απευθυνόμενη η υποτακτική στον Κύριο της;

    "Η σκλάβα Σας Σας ευχαριστεί που την Βγάλατε έξω για φαγητό και ελπίζει να το Ξανακάνετε".

    Τι θέλει να δείξει με αυτό; Εμένα προσωπικά μου δείχνει απομάκρυνση, ανάγκη για απόσταση από μία σχέση δυαδική.

    Αστάρτη
     
  2. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Απορία (Χρήση τρίτου προσώπου)

    Σε ευχαριστώ Aldur για την άποψη σου.

    Αστάρτη
     
  3. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Δεν το βλέπω με τον τρόπο που το βλέπει ο Aldur.

    Εμένα με ενοχλεί αυτό που λες αστάρτη, όχι γιατί μου δείχνει "παραίτηση" από το Εγώ, αλλά γιατί μου δείχνει μια ευκολία, μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών.

    Δηλ. υποψιάζομαι ότι η υποτακτική μεταθέτει σε ένα άλλο, τρίτο πρόσωπο, που δεν είναι αυτή, όλα αυτά τα οποία της συμβαίνουν (πιθανώς οδυνηρά από ψυχοσωματική άποψη). Αυτό της επιτρέπει να διαχειριστεί κάτι που ΔΕΝ θα έκανε η ίδια μέχρι χτες.

    Μου θυμίζει δηλ. κλασικές αντιδράσεις νηπίων μετά τη ζημιά, που αναφέρουν το όνομά τους σε τρίτο πρόσωπο ως φταίχτη 

    Εμένα βέβαια, δεν μου άρεσαν ποτέ και οι τελετουργικές τυπικότητες του χώρου (του στυλ, Σ/σας - Μ/μας, κλπ.) αλλά ο καθείς μπορεί να εκφράζεται όπως νιώθει καλύτερα και περί ορέξεως...

    Μπορεί να το ανεχτώ στην αρχή, αλλά όχι για πολύ. Είναι όμως ένα πρόβλημα, η διαχείριση της οικειότητας όταν "εκπαιδεύεις". Και για τον εκπαιδευτή και για τον εκπαιδευόμενο.
     
  4. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    astarty,δε μπορείσ να καταλάβεις ακριβώς τι σημαίνει ,επειδή είσαι vanilla female.Πρώτα απ΄'ολα,εκτός από τη χρήση τρίτου προσώπου,η χρήση του πληθυντικού -στοιχείο απαραίτητο σε μία D/s σχέση-δείχνει σεβασμό.
    Συμφωνώ με τον Aldur και σε διαβεβαιώνω πως δεν σχετίζεται καθόλου με απομάκρυνση.Φαίνεται ίσως οξύμορο αλλά,προκύπτει κάποια απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι,η οποία όμως δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο δέσιμο.
     
  5. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Απορία (Χρήση τρίτου προσώπου)

    Η απάντηση σου GreekMistress θα με ευχαριστούσε ιδιαιτέρως χωρίς την αυθαίρετη κρίση σου "εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις επειδή είσαι vanilla".
    Αυτό μπορώ να το ξέρω μόνο εγώ και κανείς άλλος.

    DreamMaster σε ευχαριστώ για την άλλη άποψη.

    Αστάρτη

    Υ.Γ. Ας αφήσουμε τις πράξεις να μιλήσουν για μας.
     
  6. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Δεν υπήρχε διάθεση προσβολής astarty.Πραγματικά κάποιος δεν μπορεί να αισθανθεί πράγματα με τον ιδιο τρόπο που τα αισθάνεται κάποιος όταν τα βιώνει μέσα από μία συγκεκριμένη κατάσταση.Αυτό εννοώ και όχι οτι δεν είσαι αρκετά έξυπνη ώστε να καταΛάβεις πράγματα.Είναι όπως όταν πονάει κάποιος .Κανείς δε μπορεί να αισθανθεί τον πόνο του παρά μόνο ο ίδιος.
     
  7. ioanna

    ioanna Regular Member

    RE: RE: Απορία (Χρήση τρίτου προσώπου)

    Η χρήση 3ου προσώπου κατά την γνώμη μου δεν είναι ούτε απόσειση ευθηνών ούτε και έξοδος από το εγώ εντάσσετε απλά σε ένα τελετουργικό και τίποτα περισσότερο.

    Ή αυτός/η που Τ/τον/η αγαπάει.
     
  8. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Απορία (Χρήση τρίτου προσώπου)

    Δεν χτυπήθηκε η εξυπνάδα μου και η ευστροφία μου;-)
    Η άγνοια των users ενός forum ως προς την πραγματικότητα που βιώνει κάποιος άλλος user επιβάλλει καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας που αφήνει περιθώρια "σφάλματος". Δεν είμαστε πάντα ότι δηλώσουμε  Εξού και το υστερόγραφο μου 

    Και παραθέτω παράγραφο του κυρίου DreamMaster.

    Αστάρτη
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Η χρήση του τρίτου προσώπου έχει πραγματικά να κάνει με την αποποίηση του "εγώ" και την αντικατάστασή του από το "εσείς Αφέντη" όπως έγραψε ο Aldur, όταν όμως αποτελεί προϊόν εκπαίδευσης και συνειδητοποίησης.

    Από την άλλη, η αυθόρμητη εξαρχής χρήση του (αλλάζει όμως ο τόνος όπως μου έχει δείξει η εμπειρία μου, γίνεται όντως αυτός του μικρου παιδίου) έχει σχέση με την αποποίηση ευθυνών που ανέφερε ο DreamMaster.

    Θεωρώ συνιθισμένο φαινόμενο το "δεν φταίω εγώ" ή το "μονο του έγινε" από μία άπειρή sub, αντίδραση που παραπέμπει στόν τρόπο χρήσης του τρίτου προσώπου από τα μικρά παιδιά (οι υποτακτικές είναι μικρά παιδιά και πολύ πιο αγνές από εμάς τους "μεγάλους", οι ευθύνες όμως υφίστανται ακόμη και για τα "μικρά παιδιά")

    (η χρήση του θυλικού μόνον γέννους έχει να κάνει με τις προσωπικές μου εμπειρίες και φυσικά όχι με απαξίωση του αρσενικού υποτακτικού)

    DreamMaster, θα μας δωθεί, πιστεύω, η ευκαιρία να συζητήσουμε περί του τελετουργικου, ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα για τα οποία έχουμε "υποσχεθεί" να συζητήσουμε  
     
  10. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Τι μεγάλος βραχνάς το τρίτο πρόσωπο για μια σκλάβα με τον δικό μου εγωϊσμό!

    Να σημειώσω πως η αποποίηση ευθυνών είναι το τελευταίο που με χαρακτηρίζει μια και μου αρέσει πολύ να αυτομαστιγώνομαι για όλα τα κακά του κόσμου. Ευτυχώς που το ρεγουλάρισα αυτό με την βοήθεια Του Μέντορα μου αρχικά και στην συνέχεια χάρη Στον Κύριο μου.

    Ανεξάρτητα όμως του εγωϊσμού μου, μιλάω για μένα ως ένα παράδειγμα αλλά όχι και ως αντιπροσωπευτικό δείγμα.

    Θα μπορούσε αυτή η σκλάβα/ σκύλα/ κορίτσι να πιεί λίγο νερό Κύριε?
    Κάποτε μου φαινόταν πανεύκολο σε cyber serving αλλά για πες το ζωντανά να δεις την γλύκα! Για να μην πω πόσο πιο εύκολο έβγαινε στα αγγλικά.

    Και φθάνουμε στο σήμερα (όταν είμαι σε θέση να αρθρώσω...)
    Κύριε μου μπορεί η σκλάβα Σας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της?
    Μπορεί κανείς να διαβάσει άραγε στο παραπάνω την ένταση των συναισθημάτων?
    Την ανάγκη εκδήλωσης της λατρείας? Του πόσο μικρή αλλά και του πόσο γεμάτη νιώθει μπροστά Του?

    Πάμε σε μια άλλη περίπτωση τώρα. Εκεί που Ο Κυρίαρχος απλώς έτσι επιθυμεί να μιλάει η σκλάβα Του. Οι λόγοι εξηγήθηκαν παραπάνω. Η εκμηδένιση του εγώ ειδικά μέσα στην εκπαίδευση. Είναι επίσης και ένας τρόπος «ενισχυτικό» για να μπεί η σκλάβα σε πιο υποτακτική κατάσταση.

    Το τρίτο πρόσωπο δεν είναι κάτι που έχω συναντήσει ως συνεχόμενη και σταθερή συμπεριφορά μιας σκλάβας.
    Της επιτρέπεται συνήθως να έχει πιο ελεύθερο τρόπο έκφρασης εντός της καθημερινότητας. Μια εκπαιδευμένη σκλάβα εναλλάσει με άνεση τον τρόπο έκφρασης ανάλογα με το «σινιάλο» που παίρνει από Τον Κυρίαρχο για το mode που επιθυμεί απο εκείνη την δεδομένη στιγμή.

    Μια πολύ καλή αναφορά γίνεται στα slave modes μέσα στο site του best slave training (www.bestslavetraining.com). Σημειώνω πως απευθύνεται όπως λέει και στο site MONON σε M/s σχέσεις.
     
  11. timandra

    timandra Regular Member

    Το 3ο προσωπο για μενα δειχνει την παλη μεταξυ της σκλαβας και της γυναικας που ημουν μεχρι να τη συναντησω ... της ψυχης και του εγω... ειναι και οι δυο κομματια μου αλλα σε αυτο το ταξιδι ξεκινανε σαν αντιπαλες για να καταληξουν συμμαχοι. Αναφερομαι σε 3ο προσωπο στη σκλαβα, οχι γιατι δεν υπερισχυει αλλα γιατι ειναι η ταπεινη... το δικο της εγω ειναι το εγω του Κυριου της. Σε καμια περιπτωση δεν εχει να κανει με αποποιηση των ευθυνων της αλλα με την υποταγη και την αφοσιωση στον Κυριο της. Και τελος αν θεωρησουμε οτι η σκλαβα ειναι "αντικειμενο" τοτε μονο σε 3ο προσωπο θα μπορουσε να αναφερεται οταν μιλαει για εκεινη.
     
  12. Striker

    Striker Regular Member

    1. Αποποιηση του εγω της (εκπαιδευομενη slave)

    2. Αναφερεται στην ιδιοκτησια του Master της (συνειδητοποιημενη slave)


    Striker