Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απορία (Χρήση τρίτου προσώπου)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Astarty, στις 14 Οκτωβρίου 2005.

  1. mfbw

    mfbw New Member

    astar-ti μη γινεσαι ρατσίστρια και ξεχνας κι εμας τα υποτακτικα.. Κι εμεις στο τριτο μιλάμε στις Αφέντρες μας..   Αφου στην είπα, συνεχίζω επι του θέματος.

    Κανονικα ενας υποτακτικός/ή υποχρεούτε να μιλά με σεβασμό στην/στον ιδιοκτήτη του.
    Αυτό σημαίνει να μιλάει στον πληθυντικό. Κι εδω ειναι το λεπτο σημείο. Αμ'έλα μου, που αυτοι οι απολίτιστοι, οι αγγλοσάξονες, που εφήυραν το SM κι όλα αυτα τα παρα-πλοκαμο-κλαδα, ΔΕΝ εχουν Πληθυντικό ευγενείας!

    Οπότε πως θα πείς "Μέγιστη αφέντρα θα θέλατε εγω το ταπεινό σκουλήκι σας, να σας γλύψω τα πόδια" στα αγγλικα?
    Maxima mistress do u want me - your humble worm - to lick your feet"?

    E οχι, Δεν κάνει διαφορά, βλέπεις δεν εχει πληθυντικο η κωλογλώσσα.. Οπότε λένε:

    does the Maxima mistress want me - her humble worm - to lick her feet"?

    Αναπαράγουμε λοιπον εμείς οι Ζουραρο-γκιαούρηδες που βλέπουμε πολλές αγγλικές SM τσόντες (α ρε γκουσγκούνη, γιατι δεν γυρισες και καμια SM??) την αγγλοσαξονιά, και να το γελοίον, πως αναφύεται απο το τιποτα!!


    ελπίζω να έλυσα αυτή την απορία σου. Για τις άλλες, τις δουλέυω σκληρα.
    φιλια, .νικος. ενα ταπεινο σκουλήκι..
     
  2. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    Ωραίο νήμα.
    Το σπάσιμο-απομάκρυνση του "εγώ" από Κυριαρχικής άποψης και σκοπού το αντιλαμβάνομαι. Ενδιαφέρον όμως έχει για μένα το πως το βιώνει το υ/σ. Τις σκέψεις και συναίσθηματά του. Πως το βιώνει όλο αυτό όταν συμβαίνει.
     
    Last edited: 25 Αυγούστου 2016
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Δεν είναι εύκολο, στην πράξη θα φανεί και θέλει πολύ δουλειά για να ''σπάσεις'' το Εγώ.
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Σιγά μη σπάσει ένα καλά δομημένο "εγώ" με τα τελετουργικά.
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    σπάει, σεβάσμιε γέροντα, κάνει κριτς-κρίτς, σαν γυαλιά που κόβουν, πίστεψέ με.
     
  6. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    @Madeleine Rk το φαντάζομαι πως δεν είναι καθόλου εύκολο. Κάθε φορά κλίνεσαι να ξεριζώσεις πολλά κατεστημένα.
    Η χρήση όμως του τρίτου προσώπου σου έχει συμβεί; Αν ναι, πως ένιωσες;
     
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Δεν γνωρίζω, είναι λίγο weird, me thinks.
     
  8. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Εμένα μου έχει βγει πολύ φυσικά και απο μόνο του, δεν είναι δλδ οτι μου είπε ποτέ '' θα μιλάς και θα αναφέρεσαι στον εαυτό σου έτσι ''
    απλά βγήκε, δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο για Εκείνον, για εμένα είναι ένα κομμάτι όπως διάφορα που λέμε, είναι κώδικες που δείχνουν όλο αυτό που ζούμε, που εξελίσουμε, και μάλιστα τους θεωρώ αρκετά παλαβιάρικους όχι αυστηρούς. Πολλές φορές γελάμε με αυτούς, δεν τους κρατάμε σε απόσταση ως κάτι ''σοβαρό'' αν και είναι απο τα πιο σοβαρά μέσα στη σχέση. Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά..

    Μπορεί δλδ την στιγμή που θα μιλήσω για εμένα στο τρίτο πρόσωπο και θα με πει με το πως με λέει, να μην κάτσω να το αναλύσω, σίγουρα δεν κάθομαι να το αναλύσω μέσα στη μέρα, απλά μας βγαίνει. Αν αυτό ξαφνικά πάψει...oh oh oh we have a problem μου χτυπάνε καμπανάκια και ξέρω 100% πως δεν κόπηκε τυχαία..
    Με την ίδια λογική αν εμένα ξαφνικά, αβίαστα ξεκινούσαν να μου βγαίνουν χαρακτηρισμοί ή να μιλάω για εμένα με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο απο ότι μου έβγαινε σο φαρ, πάλι κάτι θα σήμαινε. Είναι σημάδια, είναι κώδικες που δείχνουν κάτι..δεν έχουν να κάνουν με το Εγώ μου τα συγκεκριμένα, νομίζω δλδ..
     
  9. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    @kinsha no onna κι εμένα μου βγαίνει πολύ φυσικά. Και το παράδοξο σε μένα είναι πως μου έχει συμβεί "επιδερμικά". Να αγγίξω δηλαδή αλλά να μην νιώσω την θέρμη του. Δεν ξέρω αν με καταλάβεις.
    Βγαίνει μία παράδοξη οικειότητα, μια τρυφερότητα δεν μπορώ να το αναλύσω περισσότερο, δεν βρίσκω τις λέξεις.
    Και θεωρούσα too romantic αυτό το συναίσθημα και τις σκέψεις γενικότερα γύρω από αυτό.
     
  10. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    οχι νομίζω δεν κατάλαβα, ''επιδερμικά'' δλδ ; να το λες αλλά να μην καταλαβαίνεις γιατί το λες; Η να το λες αλλά να μην το νοιώθεις;

    Μπορεί, μπορεί να είναι romantic για κάποιους που μπορεί να τους βγαίνει αλλιώς, εγώ δεν το θεωρώ ρομαντικό, το θεωρώ πραγματικότητα μου. Τρυφερό ναι φουλ. Ο καθένας το αντιλαμβάνεται όπως του το έχτισαν.. Αν εμένα με είχε εκπαιδεύσει να λέω '' ντομάτα '' και να το έχω συνδέσει με γεγονότα που με εκμηδένησαν..η ντομάτα δεν θα σήμαινε το ίδιο που σημαίνει για εσένα. Δεν υπάρχει πατέντα νομίζω για το γ' ενικό.

    Για εμένα είναι και τρυφερότητα και πολλά άλλα, ο,τι μου έχτισε δλδ να είναι. Το ίδιο ισχύει για κάθε υ/σ, ο,τι του χτίσουν!
     
  11. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    Όχι, δεν εννοώ αυτό. "Επιδερμικά" λέγοντας, μη βουτώντας στην σχέση αλλά έχοντας και ζώντας ψήγματα σχέσης ασυμμετρίας.
    Όχι απλά να το νιώθεις αλλά να θέλεις να χωθείς σε αυτό. Γι' αυτό και είπα πως προκύπτει πολύ φυσικά. Κι ας είναι ανεκπαίδευτο.
    (ελπίζω τώρα να το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα)
     
  12. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Ναι μου ξεκαθάρισες και κατάλαβα τι λες, ευχαριστώ!!. Δεν μπορώ να πω οτι καταλαβαίνω ή μάλλον αντιλαμβάνομαι το πως μπορεί και τι μπορεί να σημαίνει το γ ενικό σε μια επιδερμικά ασύμμετρη σχέση. Φαντάζομαι θα σημαίνει κάτι που εσύ η ίδια έχεις αποφασίσει να σημαίνει, η σου βγαίνει..άρα εσύ πρέπει να μας πεις..

    όταν μιλάς για εσένα στο γ ενικό, χωρίς στην ουσία να σου έχουν χτίσει απο την άλλη πλευρά οτι σημαίνει κάτι..τι νοιώθεις; τι πιστεύεις οτι σου δίνει ή σου αφαιρεί; Έχω ''δει'' να γίνεται και έτσι..με το ''καλημέρα Σας'' επειδή το ίδιο το άτομο έχει αποφασίσει πως σημαίνει κάτι για αυτό, δείχνει πχ οτι είναι υ έτσι και το κάνει ιδερ γουει, σε όποια σχέση γιατι νοιώθει πως του διασφαλίζει το χαρακτηριστικό του αυτό, μέσα στην καινούρια σχέση. Μπορεί να γίνεται για εντυπωσιασμό ή επειδή νομίζουν πως αυτό είναι επιθυμητό.. ποιος ξέρει!

    Εγώ δεν μπορώ να το απαντήσω, γιατί όπως σου εξήγησα παραπάνω, μου προσδιορίστηκε μέσα απο την ίδια τη ντι/ες το τι σημαίνει.