Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποριες προς κυριαρχους

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος cornilios, στις 24 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. Συχνά ακούω ότι άτομα τα οποία δηλώνουν σαδιστές-στριες η γενικά «κυρίαρχα»
    συνάπτουν ερωτικούς δεσμούς με άτομα που δηλώνουν το ίδιο στάτους. Το αντίθετο
    (Δηλαδή δεσμός μεταξύ «υποτακτικών») είναι μάλλον σπάνιο και δεν το έχω δει ποτέ
    Απορίες. Όταν είσαι κυριαρχικό σεξουαλικά άτομο ποιος είναι το αντικείμενο του
    πόθου σου? Ποιον ερωτεύεσαι? Τι σε καβλωνει?
    Όταν κάνεις δεσμό με άτομο του ιδίου στάτους πως πετυχαίνεις την σεξουαλική
    η ψυχολογική συμβατότητα που είναι απαραίτητη σε μια σχεση?
    Αν πραγματικά είσαι αυτό που δηλώνεις γιατί δεν βρίσκεις ένα άτομο ανάλογης
    ψυχολογίας?
    Καταλαβαίνω ότι καμιά φορά ο έρωτας στάτους δεν κοιτά αλλά οταν αυτο
    συμβαινει συχνα δεν μας κανει να σκεφτουμαι οτι δεν ειναι αυτο που δηλωνουν?
    Η δική μου υποψία είναι ότι πρόκειται για βανιλλα η υποτακτικα ατομα
    που απλά μας λένε μπαρούφες αλλά πέραν της βανιλλογαμιας και του
    ιεραποστολικού , ουδεν

    Περιμένω την γνώμη σας.
     
  2. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Λόγοι που μπορούν να συντελούν στην σύναψη τέτοιων σχέσεων πολλοί. Από ego trip τύπου "θα τον/την σπασω, εγώ είμαι πιο δυνατός/η", μέχρι ανάπτυξη συναισθήματος που δεν αγκυλώνεται σε status, μέχρι παράγοντες καθαρά φυσιογνωμικούς "Δες έναν μούναρο!! Πολύ γουστάρω να την καρφώσω", μέχρι....
    Η Ισχύς δυο ατόμων δεν είναι ποτέ ισοδύναμη. Συνεπώς υπάρχει ένα είδος τριβής που μπορεί να βγει θετική για το ζεύγος. Αντίθετα, η τάση για υποτακτικότητα κουράζει τους μετέχοντες όταν εκφράζεται εκατέρωθεν, γιατι κανείς από τους δυο δεν επιθυμεί να Κυριαρχίσει έναντι του άλλου (μοιραία, ούτε μπορεί να το επιτυχει).
     
  3. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Αποριες προς κυριαρχους

    Θα ρωτησω τον Μαστερ Μου και θα σου απαντησω....
     
  4. Re: Απάντηση: Αποριες προς κυριαρχους

    ΝΑΙ. Ρώτα τον τι σου βρίσκει?
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Θα έκανες καλά να διευκρινήσεις αν μιλάς για σαδιστές/ριες ή Κυριαρχικά άτομα. Δεν συνάδουν πάντα αυτά τα δυο... Το ένα μπορεί να λειτουργήσει και ανεξάρτητα από την παρουσία του άλλου. "Απορίες προς κυρίαρχους", "Απορίες προς σαδιστές" ή "Απορίες προς κυρίαρχους σαδιστές"?
     
  6. Τώρα με μπέρδεψες.  Πάω να ρωτήσω τη Συραχ που κάτι τέτοια
    τα ξετρεχει στο πιτς φιτιλι.
     
  7. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Αποριες προς κυριαρχους

    Έρωτας;    
     
  8. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Αποριες προς κυριαρχους

    τοπες με μια λεξη Κορνηλιε..ο ερωτας στατους δεν κοιτα..
     
  9. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Αποριες προς κυριαρχους

    Πάλι άρχισες τις γκρίνιες;
     
  10. DominaArsAmatoriaΑugusta

    DominaArsAmatoriaΑugusta Regular Member

    Κατ'αρχήν θα ήθελα να διαχωρίσω ότι άλλο θέμα η σύναψη ενός ερωτικού δεσμού, όπως αναφέρεις παραπάνω (και η επιλογή του εκάστοτε συντρόφου) και τελείως διαφορετικής φύσης το ερώτημα "Ποιον ερωτεύεσαι". Το δεύτερο δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη του πρώτου.

    Επιπλέον θεωρώ ότι όταν αναφερόμαστε στον έρωτα σε συνέχεια όχι του ποιου ερωτεύεσαι (που κατ' εμέ είναι άκυρη ως ερώτηση - δεν πιστεύω ότι υφίσταται προβλέψιμος έρωτας) αλλά του ποιου έχεις ερωτευτεί, θα διαφωνήσω μαζί σου ότι στην περίπτωση δύο κυρίαρχων "πρόκειται για βανιλλα η υποτακτικα ατομα που απλά μας λένε μπαρούφες αλλά πέραν της βανιλλογαμιας και του ιεραποστολικού". Δύο πραγματικά κυρίαρχα άτομα, αισθάνομαι ότι δεν έχουν την ανάγκη να έπιβεβαιώνουν το "status" τους ή να αναλώνονται σε προσπάθειες επιβολής του ενός στον άλλο - διότι εξ αρχής είναι δεδομένη, αποδεκτή και κατανοητή η φύση τους.
    'Οταν λοιπόν, μια ερωτική σχέση συνάπτεται σ' αυτό το πλαίσιο αποδοχής, αντιλαμβάνεσαι ότι περισσότερο από ικανότητα υλοποίησης των σεξουαλικών επιθυμιών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, παρά από οτιδήποτε άλλο.
     
    Last edited: 24 Σεπτεμβρίου 2008
  11. Re: Απάντηση: Αποριες προς κυριαρχους

    Γιατι το λες αυτο? Ενα θεμα ειναι οπως τοσα και τοσα αλλα.
     
  12. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Αποριες προς κυριαρχους

    Ομολογώ σεβαστή Domina, ότι δυσκολεύομαι να το κατανοήσω πλήρως αυτό...

    Κατ' αρχάς θεωρώ ότι στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε σοβαρά, οπότε ζήτημα "επιβεβαίωσης status", μπορούμε να προεξοφλήσουμε ότι δεν υφίσταται. Δεν νομίζω ότι σοβαροί άνθρωποι, σκεπτόμενοι σοβαρά να συνάψουν μιά σοβαρή σχέση, θα υπήρχε περίπτωση να συμπεριλάβουν στις σκέψεις τους μιά τέτοια παράμετρο.

    Θα δεχθώ, το ότι δεν είναι ίσως απαραίτητο να μιλάμε γιά δυό ανθρώπους "που απλά μας λένε μπαρούφες" ή γιά υποτακτικούς φέροντες δορά Κυριάρχου. Εφ' όσον όμως, στη διάρκεια της μεταξύ τους σχέσης δεν θα "αναλώνονται σε προσπάθειες επιβολής του ενός στον άλλο", σε τί ακριβώς θα διαφέρει η -συγκεκριμένη- σχέση τους από την proverbial "βανιλλογαμία";

    Δεν θα διαφωνήσω με το ότι πολλές φορές "ο έρως status δεν κοιτά", και τα σχετικά. Πιστεύω άλλωστε, ότι πολλοί από εμάς εδώ (ίσως και οι περισσότεροι, έχω την αίσθηση) μπορούμε μιά χαρά να λειτουργούμε ερωτικά, και εκτός μπιντιεσεμικών πλαισίων. Κάτι "μας λείπει" βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά γιά να το επιλέγουμε, γιά να κάνουμε σχέσεις μη μπιντιεσεμικές, κάτι άλλο, προφανώς, κερδίζουμε. Μόνο που, σύμφωνα με την κρατούσα εδώ ορολογία, οι σχέσεις αυτές λέγονται "vanilla". Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει. Έστω κι αν υπάρχει όντως μέσα μας κάποιο status, περιμένοντας κάποια επόμενη σχέση, πιό πρόσφορη σχετικά, γιά να αναδυθεί και να ξαναεκφρασθεί.

    Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μιά σχέση ανάμεσα σε δύο κυριαρχικά άτομα, που επιμένουν στην διάρκεια αυτής της σχέσης να εκφράζουν την κυριαρχικότητά τους, και μάλιστα χωρίς να αποδύονται σε αγώνα επικράτησης... Προσωπικά, σε καμμία περίπτωση δεν θα επέλεγα να συνάψω σχέση με γυναίκα (αληθινά -αν υπάρχουν τέτοιες-) κυριαρχική. Ενώ δεν θα είχα ντε και καλά πρόβλημα με κάποια μη-υποτακτική. Η ουσία είναι κατ' εμέ, ότι η βασική ροπή κάποιου, μπορεί να μπει γιά λίγο ή περισσότερο "στην άκρη", αλλά δεν μπορεί να αντιστραφεί. Το να μην κυριαρχεί, πιθανότατα μπορεί κάποιος με κυριαρχικές τάσεις, να το αποδεχθεί. Αποκλείω όμως να δεχθεί το να κυριαρχείται...