Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος sklavin, στις 28 Οκτωβρίου 2005.

  1. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

    Αν και πιστεύω στην έμφυτη προέλευση πολλών πτυχών του χαρακτήρα μας και της συμπεριφοράς μας, εντούτοις συγκεκριμένα για την υποταγή εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την δω πουθενά στο παρελθόν μου (τουλάχιστον όπως το σκέφτομαι). Ούτε στην παιδική ηλικία ούτε στην εφηβική. Πάντα ήμουν το ανέμελο παιδάκι που δεν άκουγε κανέναν, έκανε οτι ήθελε, άκουγε μετά τις κατσάδες και ξανά τα ίδια. Ποτέ δεν μου άρεσε να με ελέγχουν ή να με διατάζουν, ούτε τώρα μου αρέσει. Τότε όμως δεν είχα ανακαλύψει το σεξ... και εκεί έρχεται η ανατροπή. Εκεί δέχομαι.. υπό όρους αν χρειαστεί.. Η επιβεβαίωση; το οτι με εξιτάρει(κ.α.) να λαμβάνω εντολές, το να κάνω κάτι παρά την θέλησή μου, ο εξαναγκασμός. Έλκομαι από την βιαιότητα, την λεπτεπίλεπτη θα έλεγα..δεν μ' αρέσουν οι ακραίες εκδηλώσεις. Θέλω να προσφέρω μέσω της υποταγής μου αλλά πρέπει πρώτα να πάρω..δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι το καύσιμο μου, οι απολαβές μου.
    Στην εκτός κρεβατοκάμαρας ζωή δύσκολα να παραχωρήσω (εντελώς) τα ινία μου.. πρέπει να θεωρήσω κάποιον ικανό, έμπιστο, αληθινό με πραγματικά αισθήματα.. Δεν είμαι και σίγουρη αν είναι αναγκαίο, αν και τάσσομαι υπέρ του 24/7, είναι το ιδανικό...

    Δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτά. Άπειρες προσωπικότητες..άβυσσος η ανθρώπινη ψυχή.
    Με σύνεση και υπευθυνότητα θα τα ανακαλύψουμε όλα....
     
  2. undertraining

    undertraining Regular Member

    Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

    Πραγματικά ποτέ δεν κατάφερα να εξηγήσω με ακρίβεια πως προήλθε η υποτακτικότητα. Υπάρχουν κάποιοι βέβαια που διαβλέπουν σημάδια στην παιδική τους ηλικία αλλά νομίζω ότι όλοι μας αρχίσαμε να το συνηδειτοποιούμεμε στη σεξουαλική πορεία μας και εμπειρία. Και το περίεργο είναι ότι περνάει και σε άλλα πεδία της ζωής πέρα του καθαρά σεξουαλικού. Δεν ξέρω λοιπόν αν ένας ψυχολόγος μπορεί να διβλέψει τα σημάδια στην παιδική ή εφηβική ηλικία.
    Θα έλεγα πάντως ότι αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές πάντα κάνεις ένα βήμα προς την απόλυτη υποταγή. Δεν γίνεται αυτόματα και ίσως ο στόχος να είναι και ουτοπικός όπως όλες οι απολυτότητες. Και για αυτό και το 24/7 που πραγματικά είναι η αληθινή υποταγή χωρίς να περιορίζεται στα σεξουαλικά παιχνίδια είναι κάτι που είναι σταδιακό και θέλει δουλειά και από τα δύο μέρη! Και φυσικά μία απόλυτη υποταγή σε διάσταση 24/7 είναι φυσικά άξια θαυμασμού αλλά μήπως είναι και αυτή ιδεατή?
     
  3. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

    Συμφωνώ...και με τις απόψεις σου και με τους προβληματισμούς σου. Νομίζω πως οι ακραίες περιπτώσεις υποταγής, έχοντας δει κάποιες φωτό, δεν μπορεί παρά να συνδέονται με ψυχολογικούς παράγοντες. Η δική μου λογική δεν χωράει την απόλυτη υποταγή, τουλάχιστον οχι ως κάτι εύκολα εφικτό. Ας πούμε πως η ζωή με έχει κάνει εγωιστική, διεκδικητική, λατρεύω να έχω προνόμια και ελευθερίες. Και όλα αυτά είναι στοιχεία του χαρακτήρα μου, οπότε ένας κυρίαρχος που θα μου στερούσε οτι αγαπώ θα με καταπίεζε.. Οπότε περιορίζομαι στο σεξουαλικό κομμάτι και για το παραπάνω (24/7) επιφυλάσσομαι.. Άλλωστε δεν έχει βρεθεί κανείς στον δρόμο μου επίσημα κυρίαρχος.
    Το βήμα που λες οτι κάνει κάνεις προς την υποταγή, νομίζω προέρχεται συνειδητοποιώντας οτι μας εκφράζει αυτή..είναι που σιγά-σιγά αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, με τον καιρό.
    Το 24/7 για κάποιους ίσως είναι ιδεατό, για κάποιους σαν εμένα οχι απαραίτητο και υποχρεωτικό, για κάποιους άλλους νομίζω ζητούμενο. Ακριβώς επειδή ο καθένας μας κουβαλάει διαφορετικό υπόβαθρο και βιώματα.
    Το τι θα συναντήσουμε μπροστά μας δεν το ξέρουμε.. είμαστε θεατές και πρωταγωνιστές στην ζωή μας. Περιμένουμε την συνέχεια..
     
    Last edited: 27 Απριλίου 2013
  4. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

    H υποταγή, και η αναγκη για υποταγή είναι έμφυτη..οπως επίσης και η ανάγκη για καθοδήγηση..η υποταγη μόνο κατά τη διάρκεια του sex είναι απλά role play..
     
  5. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

    Τα έμφυτα ένστικτα δεν βγαίνουν πάντα στην επιφάνεια για κάποιους λόγους. Μερικές φορές βλέπουμε αμυδρές ακτίνες φωτός τους και χάνονται ή μένουν και αλλάζουν τα δεδομένα. Εξαρτάται από τις συγκυρίες.

    Τώρα όσο για το role playing, είναι ένας πολύ γενικός προσδιορισμός. Δεν αναλαμβάνω ένα ρόλο εκείνη την ώρα (προσωπικά). Έτσι λειτουργώ ενστικτωδώς. Δεν έχω στο μυαλό μου κάποιον κανόνα που πρέπει να ακολουθήσω που να καλύπτει το ρόλο.
    Το role play το κάνεις επίτηδες. Εγώ προσωπικά δεν κάνω τίποτα επιτηδευμένο στο συγκεκριμένο θέμα.
    Επιτηδευμένο θα ήταν να χρειαστεί να το παίξω κυρίαρχη σε ένα αρσενικό την ώρα του sex. Να τον δέσω, να του δίνω εντολές, κτλ.. Κατακαήκαμε.
    Μπλα μπλα.
    Κακώς δίνω απαντήσεις σε τέτοιες δηλώσεις. Με κουράζουν οι τόσο παγιωμένες θέσεις που αφορούν άπειρες διαφορετικές προσωπικότητες, άπειρες περιπτώσεις ανθρώπων και αντιλήψεων. Η διαφορετικότητα είναι πολύ πιο ευρεία απ' όσο κανείς μπορεί να φανταστεί. Αυτή η προσπάθεια για καλούπωμα των υποτακτικών.........με τρομάζει.
     
  6. slave dimi

    slave dimi Regular Member

    Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

    Η υποταγή είναι ζήτημα ατομικής ψυχολογίας και προέρχεται μάλλον από εμπειρίες στην παιδική ηλικία και τις σχέσεις με τους γονείς ή και το εκτενέστερο οικογενειακό περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για τις προεκτάσεις της υποταγής στις μαζοχιστικές κλίσεις. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα καλλιέργειας αυτών των κλίσεων σε μορφή συνεναιτικού role play, φυσικά, με τον κατάλληλο σύντροφο. Τα περί κοινωνικού υπόβαθρου, ταξικής προέλευσης και επαγγελματικής ενασχόλησης δεν ευσταθούν.
     
  7. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

    Για αυτά περί οικογενειακών σχέσεων ευτυχώς που είπες μάλλον. Διότι η δική μου τουλάχιστον υποτακτικότητα (υποτακτική ψυχολογία) δεν οφείλεται σε γονεϊκή κακοποίηση, όπως αλλού αναφέρθηκε. Άλλωστε δεν είμαι από τα άτομα που θα υποτασσόμουν σε απλά σωματική υπεροχή. Η παιδική μου ηλικία δεν ενείχε τέτοιου είδους κρίσιμα σημεία. Δεν υποτασσόμουν σαν παιδί στους γονείς του, τουναντίον, ήμουν αντιδραστική. Το εκτενέστερο δε οικογενειακό περιβάλλον δεν ήταν ικανό να με επηρεάσει. Τώρα, ποιος με έκανε μαζοχίστρια, ένας Θεός το ξέρει. Δεν μπορώ να συνδέσω την ερωτική μου διέγερση με οικογενειακά θέματα, με ξενερώνει. Δεν ξέρω που στηρίζεις αυτή την απολυτότητα, εκτός αν μιλάς κρίνοντας εξ' ιδίων.
     
  8. ScytheXV8

    ScytheXV8 New Member

    Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

    Προσωπικά θεωρώ οτι τα κύρια αίτια μίας τέτοιας κατάστασης είναι βαθιά ψυχολογικά και εχουν να κάνουν τόσο με την ψυχολογία του/της Dom οσο και του /της sub. Μια σχέση BDSM έχει να κάνει(όπως και κάθε σχέση άλλωστε), αν την αναλύσουμε λίγο πιο αντικειμενικά, με μια κατάσταση ισορροπίας, στην οποία το κάθε τμήμα καλύπτει τις ανάγκες του/της.
    Η απόλυτη υποταγή (Την έννοια της οποίας θεωρώ οτι είναι η πλήρης παραμέρηση του εγώ του/της υποτακτικής) είναι σίγουρα μια διεργασία που απαιτεί χρόνο, εμπιστοσύνη και δέσμευση και απο τα δύο μέρη.
    Σε κάποια post είδα αναφορα σε υλικά η οικονομικά αίτια. Αν και μπορεί να υπάρχει κάποιο τέτοιο υπόβαθρο σε μια σχέση, πιστεύω οτι είναι τουλάχιστον δευτερεύων αν οχι ακόμα χαμηλότερο και λειτουργεί περισσότερο σαν δέλεαρ για την κατάσταση που ο/η υποτακτικός/ή ήδη επιθυμεί.
     
  9. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Απόλυτη υποταγή είναι σπάνια. Χειριστικότητα ναι, χρησιμοποίηση ναι, παιχνίδια ναι, υποταγή ναι, αλλά υποταγή απόλυτη είναι σπάνια και σπάνιο να διαρκέσει γιατί χάνεται η ισορροπία ή καταλήγεις "γαμημένος" ψυχολογικά -πνευματικά, κακοποιημένος, εξαπατημένος και καταθλιπτικός. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου βέβαια πάντα όλα. Εξαίρεση είναι ο/η Master/Mistress να είναι σε πνευματικό και ηθικό υψηλό επίπεδο ώστε η συμπεριφορά του/της να σου εγγυάται ασφάλεια.
     
  10. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Hello πάρτε μία γυναίκα ισχυρή εσωτερικά, ισορροπημένη, ανεξάρτητη οικονομικά και ψυχολογικά, γοητευτική, όμορφη, υγιή, και δώστε της τον απόλυτο σκλάβο στα πόδια της. Τι νομίζετε ότι θα κάνει; Θα τον κλωτσήσει. Δεν ενδιαφέρεται. Είναι απλό και λογικό. Ποιός ο λόγος να ενδιαφερθεί ένας άλλος άνθρωπος για κάποιον που θέλει να είναι σκλάβος ; Για να δεσμευθεί και η ίδια ; Η απόλυτη υποταγή η δική σου, σημαίνει έμμεσα την απόλυτη δέσμευση του άλλου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη ζωή μου έως τώρα. Πάντα νοιώθανε ότι τις "έπνιγα". Με έξαιρεση την αληθινή Mistress, που με έπνιγε εκείνη και της άρεσε να την "πνίγω" κι εγώ. Η απόλυτη υποταγή θέλει χρόνο, χώρο, σχετική υλική ανεξαρτησία και κότσια και από τις δυο πλευρές. Domme ναι, πολύ ευκολότερο. Mistress σπάνιο.
     
  11. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?

    ΤΟ ΕΓΩ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ

    πρεπει να το διαβασετε
     
  12. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Απόλυτη υποταγή , ναι ! αλλά από που προέρχεται ?


    Περισσότερα ;

    Ωραία υπογραφή. Ανήκω κι εγώ στη γενιά των Vanilla σκλάβων.