Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απόσπασμα: The picture of Dorian Gray - Oscar Wilde

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 17 Ιουνίου 2008.

 1. Syrah

  Syrah Contributor

  Ευχαριστώ πολύ για την ευγενική διόρθωση Tropical_Storm, θα επιτρέψεις όμως να επιμείνω αναφορικά με την ορθότητα του τίτλου που αναφέρω ως πηγή του αποσπάσματος που αναρτήθηκε στο παρόν νήμα. Στον πρώτο σύνδεσμο θα βρεις γενικές πληροφορίες για το εν λόγω βιβλίο, και στο δεύτερο φωτογραφία του εξώφυλλου της πρώτης έκδοσής του (στο Lippincott's), τον Ιουλίου του 1890.
  [ame]http://en.wikipedia.org/wiki/The_Picture_of_Dorian_Gray[/ame]
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/24/Lippincott_doriangray.jpg
  Σου προτείνω να το διαβάσεις, είναι πολύ όμορφο βιβλίο.

  Θα ήθελα, πέρα από την εξακρίβωση των πηγών, να σταθείς και στο ερώτημα του νήματος, αν θέλεις.
   
 2. Tropical_Storm

  Tropical_Storm Regular Member

  Το ξερω Syrah, λαθος δικο μου, οπως και παραδεχθηκα πιο πανω. Το βιβλιο το εχω διαβασει πολλες φορες, οπως και αρκετα απο τα εργα του αγαπημενου μου Oscar. Θα απαντησω και στο ερωτημα του νηματος συντομα.
   
 3. Elysium

  Elysium Contributor

  Ο R. E. Howard πίστευε πως ο πολιτισμός και γενικότερα οι κοινωνίες των ανθρώπων, έχουν απομακρύνει τον ίδιο τον άνθρωπο από τη βάρβαρη φύση του, την οποία θεωρούσε ως πιο αγνή και αληθινή.

  Μια πιθανή ερμηνεία κι αποτέλεσμα που μπορώ να δώσω των παραπάνω, χωρίς να συμφωνώ κατ’ ανάγκη, είναι πως το αίσθημα δυστυχίας που παρουσιάζει ο σύγχρονος άνθρωπος, δημιουργήθηκε από τη γρήγορη μετάβασή του σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον στο οποίο κύριο ρόλο δεν έχει η ικανοποίηση των ένστικτών του, αλλά η ικανοποίηση της κοινωνικής απαίτησης να οδηγήσει τη συμπεριφορά και τις επιθυμίες του αποκλειστικά προς την κατεύθυνση που επιβάλλουν τα κοινωνικά και πολιτιστικά πρότυπα.
   
 4. Syrah

  Syrah Contributor

  Δεν είναι κάπως οξύμωρη σκέψη, εφόσον η κοινωνική απαίτηση δεν είναι έξωθεν επιβεβλημένη, η κοινωνία είμαστε εμείς. Αν υπάρχει μία απαίτηση να τείνουμε προς το καλό, είναι πιθανώς επειδή εμείς οι ίδιοι θέλουμε να μοιάσουμε στο Θεό. Σωστά;
   
 5. Elysium

  Elysium Contributor

  Η κοινωνία όπως και οι απαιτήσεις της φυσικά υπήρχαν πριν από τη δική μας αλλά και πολλές άλλες γενιές. Συνεπώς μπορούμε να θεωρήσουμε πως οι απαιτήσεις αυτές επιβλήθηκαν, όπως επίσης επιβλήθηκε και η νοοτροπία του να θέλουμε να τις συντηρήσουμε και να αναμένουμε να κάνουν το ίδιο και οι επόμενες γενεές.

  Είμαστε τόσο σίγουροι όμως, πως οι νέοι ανθρώπινοι οργανισμοί μεγαλώνοντας και παρόλη την ικανότητά τους να προσαρμόζονται, μπορούν να αισθάνονται ευτυχείς ζώντας σε ένα πολιτισμό που δρα ολοένα και περισσότερο κατασταλτικά στα ένστικτά τους;
  Είμαστε τόσο σίγουροι πλέον πως θέλουμε να μοιάσουμε στον καλό Θεό;