Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχές και Δεσμεύσεις Σκλάβων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 28 Φεβρουαρίου 2006.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ξεκάθαρη και διαυγής η τοποθέτησή σου, αγαπητή sk. Θα συμφωνήσω με όλα όσα επισημαίνεις και νομίζω ότι καταλαβαίνω πώς προσεγγίζεις την σχέση, από την δική σου σκοπιά. Πράγματι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην καταλαβαίνουμε η μία την σκοπιά της άλλης, ούτε λόγος για προσβολές και ειρωνείες. Για παράδειγμα, δεν είχα αντιληφθεί ότι τα όρια μίας υποτακτικής δεν είναι όλα κόκκινο πανί για έναν Κ, αλλά γνωρίζει ποια είναι και τα σέβεται. Τα σκληρά όρια μόνο, όπως είπες.

    Τελικά, από ότι φαίνεται, είναι μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα σε μία υποτακτική και μία σκλάβα, όχι ότι η μία είναι καλύτερη ή πάει πιο βαθιά από την άλλη, αυτό είναι ένα λανθασμένο στερεότυπο, προφανώς. Πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη σχέσεων, με κάποια κοινά στοιχεία. Αλλά ο καθένας κάνει σχέσεις που του ταιριάζουν καλύτερα, που κάνουν τον ίδιο ευτυχισμένο και τον βοηθούν να λειτουργεί πιο όμορφα μέσα σε μια σχέση.

    Το θέμα της ελευθερίας ίσως να είναι πιο προσιτό ως έννοια για μια υποτακτική: εντελέχεια; Αυτό βέβαια προϋποθέτει την λήψη αποφάσεων...την οποία ορίσαμε ως μία εκ των διαφορών. Αποφάσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες της υποτακτικής; Ή σύμφωνα με τις επιθυμίες του Κ της; Συμπίπτουν; Μάλλον. Εντελέχεια υπό την σκέπη του και καθοδήγησή του; Κάτι τέτοιο φαντάζομαι. Σας περιμένουν συζητήσεις, ο πωπός θα βρει την ευκαιρία να αναρρώσει... 

    Τέλος μένει και το ερώτημα, αν η υποτακτικότητα αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει μια γυναίκα σκλάβα. Δεν την ξέρω την απάντηση. Δεν έχω ιδέα...
     
  2. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Αγαπημένη dora ,
    νομίζω μας υποτιμάς η υποτιμάς τον εαυτό σου με αυτό .
    Δεν μπορεί να έχεις δεν ξέρω πόσα Α4 εδώ μέσα ,
    ανάλυση επι της ανάλυσης , συζήτηση επί της συζήτησης
    να έχεις διαβάσει τον άμπακα ,
    να έχεις ζήσει τα απίστευτα που περιγράφεις
    και να μην έχεις απάντηση στο πιο απλό και βασικό .
    Με κάνεις να πιστεύω πως … χαϊδεύεσαι η θέλεις να σε … χαδεύψουμε λιγάκι ,
    αλλά καλή μου λολ , δεν έχουμε τόσο χρόνο ελεύθερο ,
    τα ξέρεις αυτά εσύ ,
    αν έχεις πραγματικά Κύριο ,και το ζεις ολο αυτο τελικα ,
    δεν έχεις χρόνο για …
    αλλα χαιευματα .
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Λίγο παραπάνω στο παρόν νήμα κατέθεσα - με αρκετή ειλικρίνεια θαρρώ - το εξής:

    Δεδομένης αυτής της τοποθέτησής μου, θεωρώ ότι το ερώτημα είναι εύλογο. Από ότι θυμάμαι το θέμα αυτό δεν έχει συζητηθεί εδώ στο παρελθόν, αν και έχει προκύψει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με αρκετούς Κ, πολλοί εκ των οποίων ενεργά μέλη αυτού του φόρουμ. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή τους. Προσωπικά, βασίζω το ερώτημά μου στο γεγονός ότι μία σωματική μαζοχίστρια, του τύπου SAM, δεν διακαταχέται από καμία (εμφανή) υποτακτικότητα.

    Το ερώτημά μου επομένως παραμένει ως έχει.
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    "Αν είσαι όντως φτιαγμένος για να γίνεις σκλάβος, και δεν αποζητήσεις να γίνεις, διακινδυνεύεις να ζεις χωρίς πλήρωση, αρνούμενος το πεπρωμένο σου, και ζώντας με το «κενό» στη ζωή σου που συνέχεια σου λέει ότι κάτι λείπει. "....

    "Ένας σκλάβος είναι ένα ειδικό πλάσμα του σύμπαντος. Είναι σημαδεμένο με το πεπρωμένο να κάνει αυτό που δεν μπορούν οι άνθρωποι."

    "Τελικά, θα πρέπει να αποδεχτείςαπόλυτη υπακοή , χωρίς την δυνατότητα να αμφισβητείς τον δικό σου SlaveMaster, σε οποιοδήποτε πεδίο, όσο μικρό κι αν είναι, για πάντα."

    Ένας σκλάβος...μπορεί μόνο να αποφασίσει να ακολουθήσει τις διαδικασίες που θα τον κάνουν σκλάβο...Εξελίσσει ένα ζώο το οποίο δεν μπορεί να ζήσει με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο με απόλυτη υπακοή σε έναν άνθρωπο, για τον οποίο ζει την ζωή του, και του οποίου τη ζωή βιώνει. "




    Ο σκλαβος λοιπον,δεν ειναι ανθρωπος,ειναι ενα νεο ειδος ζωου, που προερχεται ομως απο τον ανθρωπο, ενα "ειδικο πλασμα" ειναι,,οι φυσιοδιφες θα μπορουσαν να το ονομασουν "sklavus sklavus" ενδεχομενως,οχι "homo" απ'οτι φαινεται,,που εχει ομως "πεπρωμενο" : να υπηρετει "με απολυτη υπακοη" ,"για παντα" ,τον ανθρωπο.Που'σαι Δαρβινε να καμαρωσεις τους μπιντισιεμτζηδες επιγονους σου!!

    Αμα ειναι ετσι ,Δωρα και λοιποι συνομιλητες,γιατι παιδευοσαστε να βρειτε τις διαφορες σκλαβου - υποτακτικου;Ιδου η θεμελιωδης: ο υποτακτικος ειναι ανθρωπος και ο σκλαβος "ειδικο πλασμα" ,ενα "ζωο", ειδικης υφης,χροιας(!!!) ,ενδυναμωμενο,ατσαλωμενο κλπ κλπ που ,η τελευταια αποφαση που λαμβανει ως ανθρωπος ειναι να μπει στην διαδικασια μετεξελιξης του σε σκλαβο ,ειναι δηλαδη να απαρνηθει ακριβως την ανθρωπινη του φυση!!!!

    Κι'αυτος ο χριστιανος που'γραψε αυτες τις μπουρδες απαιτει απο τους υποψηφιους σκλαβους ειλικρινεια,λεει,"αφοσιωμενη δεσμευση στην αληθεια" (ποια αληθεια; οτι ειναι ειδικα πλασματα; ) ,κουραγιο και σθενος.

    Κουραγιο και σθενος χρειαζεται για να κρατησω την ψυχραιμια μου Κυρια μου, μ'αυτα που διαβαζω...

    (Η συζητηση που κανετε με βαση τα ερωτηματα της Δωρας μια χαρα ειναι,,αλλα δεν εχει να κανει και πολυ με το αρχικο κειμενο, που σχολιαστηκε ελαχιστα. Τοσο πολυ σας αρεσε; )
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Είναι ότι έχει απομείνει στο φόρουμ, καλέ μου underherfeet... 
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έτσι είναι. Ένα κενό. Το ίδιο ακριβώς θα σου πουν όλοι όσοι βρέθηκαν να προχωρούν σε αυτή τη διαδικασία και αντιλήφθηκαν τη διαφορά του πριν και του μετά. Και μάλιστα έχω απομονώσει το μοναδικό κριτήριο βάσει του οποίου γνωρίζουμε ότι κάποια ή κάποιος είναι στον σωστό δρόμο και δεν κάνει μαλακία: ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ.

    Σκοπεύω σύντομα να μεταφράσω πολλά ακόμη κείμενα από διάφορους slvs που βρήκα στο διαδίκτυο, καθώς και μερικά του Slavemaster, τα οποία βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Αλλά δεν χρειάζεται να πας και πολύ μακριά. Ρώτα με εμένα πόσο το ένιωθα το κενό αυτό και πόσο πιο ευτυχισμένη νιώθω τώρα. Ρώτα την λάρα. Ρώτα την tinky. Αυτό δεν κάνουμε εδώ; Καταθέτουμε τις μαρτυρίες μας και το συζητούμε. Προς τί τόση δυσπιστία; Αν ήσουν τυφλός και σου περιέγραφα τον ουρανό ή τη θάλασσα, θα έλεγες ότι είμαι ψεύτρα; Η αδαής; Και άντε πες δεν το πιάνεις. Άσε εμάς που το πιάνουμε να το συζητήσουμε. Ο τυφλός θα έρθει να μας μιλήσει για τα χρώματα του ουράνιου τόξου;

    Το ίδιο ερώτημα απευθύνω και στην elfcat και σε όσους "αμφισβητούν", ενώ δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να το κάνουν. Είναι απλά κάτι που δεν καταλαβαίνεις αν δεν μπεις μέσα. Τί το παλεύεις; Πες δεν κατάλαβα και τελειώνει η ιστορία. Τί "ότι έχει απομείνει στο φόρουμ" και ξαφνικές θλίψεις τάχαμου δήθεν...Έχει και άλλα φόρα στο διαδίκτυο, με ποικίλη θεματολογία και άλλου είδους μέλη. Όποιος βολοδέρνει εδώ μέσα, προφανώς το κάνει επειδή γουστάρει. Προς τί η γκρίνια και η δυστυχία;

    Το φόρουμ αγαπητοί μου είναι BDSM φόρουμ. Σε όποιον δεν αρέσει από δω παν κι άλλοι, κι ας μην θλίβεται αναίτια. Αυτό που υπάρχει - και πάντα υπήρχε εδώ, εξ αρχής - είναι μερικοί που επιθυμούν να συζητήσουν BDSM, καταθέτοντας τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους και τις απορίες τους. Δυστυχώς υπάρχουν και μερικοί που δεν τους αφήνουν να συζητήσουν, πετώντας εξυπνάδες, μειώνοντας όσους τους φαίνονται διαφορετικοί ή ακραίοι ή και αυτούς που τολμούν να αναφέρονται και σε βιβλία που έχουν διαβάσει (γιατί το άκουσα κι αυτό, ήμαρτον Κύριε), και φέρνουν αντιρρήσεις ΑΝΕΥ ΚΑΜΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ σε όσα δεν γνωρίζουν εξ ιδίας πείρας και σε όσα δεν καταλαβαίνουν.

    Όλοι οι άνθρωποι είναι ειδικά πλάσματα του σύμπαντος. Ακόμη κι αυτοί οι γκρινιάρηδες που προανέφερα. Όμως, στον δικό μας χώρο, οι σκλάβοι θεωρούνται πολύτιμοι γιατί είναι σπάνιοι. Όσο σπάνιο είναι ένα άτομο που θα πέθαινε για μια ιδέα.

    Ναι. Είναι ο απλούστερος ορισμός της σκλαβιάς. Τί δεν κατάλαβες;

    Ακριβώς έτσι είναι. Μετατοπίζεις το locus ποινών και ανταμοιβών και...presto! Δεν ενέχει καμία δυσκολία κατανόησης. Μία απλή διαταραχή του πόνου και της απόλαυσης είναι. Τίποτε παραπάνω.

    Δεν χρειάζονται οι ειρωνείες. Το κάνει όποιος νιώθει την ανάγκη να το κάνει. Απαιτείται συναίνεση, είπαμε.

    Παιδευόμαστε διότι υπάρχουν διαφορές. Κι εγώ όταν δεν καταλαβαίνω κάτι, ρωτάω για να μάθω. Δεν κάνω πλάκα με τους άλλους, ούτε παριστάνω την θλιμμένη επειδή δεν κατάλαβα. Και αν δεν καταλάβω, το αφήνω, λέω , σόρρυ, δεν τόπιασα, ίσως αργότερα, θα πάω καμιά βόλτα να το σκεφτώ. Δεν κάθομαι να κοροϊδεύω όσους προσπαθούν να μου εξηγήσουν, ή όσους έχουν μια σοβαρή κουβέντα μεταξύ τους, από την οποία εγώ δεν καταλαβαίνω γρυ.

    Η διαφορά, όπως την κατανόησα μετά την ενδιαφέρουσα συζήτηση με την sk, είναι το θέμα της εντελέχειας. Παραμένει ανοιχτή για τις υποτακτικές, κλείνει για τις σκλάβες. Εξ ορισμού προφανώς (δες ανωτέρω για τον ορισμό της σκλαβιάς).

    Και βέβαια απαιτείται σθένος. Δεν το νιώθεις πόσο σθένος έχεις απέναντί σου αυτή τη στιγμή; Όσο για την αλήθεια, δεν μπορώ να σου ανοίξω το κεφάλι να σου την βάλω μέσα. Εγώ κοπίασα πολύ και πόνεσα πολύ για να βρω την δικιά μου αλήθεια, και για να ξυπνάω ευτυχισμένη και να κοιμάμαι ευτυχισμένη. Οι υπόλοιποι, κανονίστε την πορεία σας και βρείτε την δική σας αλήθεια.

    Θα μου επιτρέψετε να υπενθυμίσω τα θέματα της συζήτησης, όπως έχει διαμορφωθεί:
    1. Το θέμα της ελευθερίας.
    2. Το θέμα της προϋπόθεσης της υποτακτικότητας.
     
  7. Sir P

    Sir P Premium Member

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    μπραβο μικρουλι...συνεχισε
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Θεωρω πως την ζωη του την διαμορφωνει καθεις με τις επιλογες του.
    Θεωρω επισης φαιδρα τα ιδεολογηματα περι "πεπρωμενων" ,ανθρωπων τε και σκλαβων-ειδικων πλασματων, ως και τα περι γενετικης προδιαθεσης καποιων να μετεξελιχθουν σε τοιουτα οντα που προοριζονται να υπακουουν απολυτως, και αιωνιως τους (ανωτερους) αφεντες τους .
    Αυτο ακριβως λεει το κειμενο που μετεφρασε η Δωρα κατα την αντιληψη μου,με μερικες ακομα γαρνιτουρες που απλα εχουν σκοπο εχουν να ενισχυσουν την ανωτερω ουσια.
    Ε,αμα πειστουν τα μελλοντικα σκλαβακια οτι το'χουν στο αιμα τους το σκλαβιλικι,θα'ναι πιο ευκολο να τα κατευθυνουμε στην αιωνιο και απολυτη υπακοη....

    Δωρα,λυπαμαι αλλα δεν θα παψω να τα βαζω με καθε ειδους σωτηριολογικες η/ και ντετερμινιστικες αντιληψεις συναντω .Μπορει εσενα να σε βολευουν και να βρισκεις την γαληνη και την ευτυχια μεσω αυτων,αυτο το σεβομαι και δεν το κρινω,εμενα ομως δεν μου ταιριαζουν.
    Οταν δε διαβαζω χοντραδες και δη αστηρικτες, θα τα λεω και γω χοντρα.
     
  9. anchor

    anchor Regular Member

    Re: Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Ίσως υπάρχουν και άνθρωποι που αισθάνονται έτσι, που νιώθουν δηλαδή πως ο προορισμός τους είναι αυτός που περιγράφεται, και που όταν βαδίζουν σε διαφορετικό δρόμο δεν είναι ισορροπημένοι και ευτυχείς, ενώ όταν βαδίζουν σε αυτό το δρόμο, όλα τους πηγαίνουν καλά. Γνωρίζω τουλάχιστον ένα τέτοιο άτομο (τον εαυτό μου). Γι αυτό για μένα προσωπικά τα πιο πάνω δεν αποτελούν ιδεολογήματα.
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Να τα λες. Κι εγώ θα απαντώ. 

    Ουσιαστικά, συμφωνώ μαζί σου περί πεπρωμένων κλπ. Μόνοι μας τη φτιάχνουμε τη ζωή μας. Στο σημείο που θα εστίαζα εγώ όμως, είναι αυτό που λέω πάντα: κάπου, κάποτε, σε κάποιο σημείο της ζωής μας, κάτι έγινε. Κάτι "στραβό", όχι tout a fait normal, αν με πιάνεις...Αυτό εννοώ όταν λέω ότι κάποιος "τόχει", ή θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένος με μία τέτοια ζωή, κάποιος νιώθει το κενό κλπ. Όχι ότι γεννήθηκε έτσι...Αν είναι δυνατόν...Ποια μήτρα βγάζει μωρά σκλάβους; 

    Για τα μονάχους-μονάχους αντέδρασα. Ήταν αχρείαστα, κατά την άποψή μου. Όπως και οι "θλίψεις" παρακάτω...λόγω των οποίων ίσως "φώναξα" λίγο παραπάνω. Θα ήθελα όμως να σε διαβεβαιώσω ότι κατανοώ την τοποθέτησή σου κατά του συγκεκριμένου ερωτικού σχήματος, κατανοώ ότι είναι κάτι που δεν σε εκφράζει, και ασφαλώς σέβομαι και τις δικές σου επιλογές και τις επιλογές του καθενός.

    Μου προξενεί όμως εντύπωση ο τρόπος που σέβεσαι τις δικές μου επιλογές με τέτοιες εκφράσεις: "Ε,αμα πειστουν τα μελλοντικα σκλαβακια οτι το'χουν στο αιμα τους το σκλαβιλικι,θα'ναι πιο ευκολο να τα κατευθυνουμε στην αιωνιο και απολυτη υπακοη...."

    Ελπίζω να καταλαβαίνεις αυτό που θέλω να πω. Αν πραγματικά σέβεσαι και δεν κρίνεις τις επιλογές μου, όπως και τις επιλογές μερικών ακόμη ανάμεσά μας, δείξτο φίλε μου. Με αυτά που γράφεις, δεν το δείχνεις.
     
  11. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    γιατί κάτι γράφαμε τις προάλλες περί σεβασμού, τύπων και ουσίας...
    +1 κι'ας μην μπορώ να σου το δώσω  

    με σεβασμό
    sk
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    [...]Εσένα σε σέβομαι ,τις απόψεις σου περι σκλαβοσύνης καθόλου. Όταν παψεις να ταυτίζεις τις απόψεις σου με τον εαυτό σου θα έχεις κάνει, ένα έστω και μικρό βήμα στην επίγνωση του εαυτού σου. Έχουμε απόψεις. Δεν είμαστε απόψεις. Μέχρι τότε θα χτυπιέσαι κάτω σα χταπόδι από μόνη σου. Σε κάθε δύο σειρές που θα σου γράφει κάποιος εσύ θα απαντάς με σεντόνια. Για ένα πράγμα που θα θέλεις να πεις θα το λές με δέκα χιλιάδες κουβέντες, προδίδοντας όχι συγγραφικό ταλέντο αλλά αδυναμία έκφρασης στο γραπτό λόγο σου.
    Με την ευχή ότι ίσως κάποτε αρχίσεις να ακούς π ρ α γ μ α τ ι κ ά, τι σου λένε οι άλλοι με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας. Το μόνο που σε ενδιαφέρει όταν κάποιος σου γράφει κάτι είναι ντε και καλά να απαντήσεις όχι να αφουγκραστείς αυτό που σου γράφει.
    Αν αυτό που σου γράφω εδώ σε ενοχλεί, ζήτησε από τη διαχείρηση να το σβήσει. Αυτά.
     
    Last edited by a moderator: 16 Δεκεμβρίου 2009