Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχές και Δεσμεύσεις Σκλάβων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 28 Φεβρουαρίου 2006.

  1. anchor

    anchor Regular Member

    Re: Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    H φραση αυτη αναφερεται στις επιδιωξεις του συγγραφεα,κατα την εκτιμηση μου,ειναι οτι διαβαζω εγω πισω απο τις γραμμες,οπως και τα προηγουμενα που εγραψα.
    Ο Slavemaster θα ειχε λογο να με εγκαλεσει ασφαλως για την κριση μου,εσυ ομως...οτι δεν σεβομαι τις επιλογες σου.... απο που κι' ως που;...

    @ tinky :αλλο ειναι "αισθανομαι πως ο προορισμος μου ειναι να γινω σκλαβα" κι'αλλο "εχω γεννηθει για να γινω σκλαβα",ειναι τεραστια η διαφορα,το κειμενο στο οποιο επιτεθηκα αναφερει ρητα το δευτερο...
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Ακριβώς έτσι διάβασα το συγκεκριμένο κομμάτι.

    Όσο για τη μαυρισμένη από μένα πρόταση, η ανάπτυξη του νήματος και οι αντιδράσεις κάποιων, απλά την επιβεβαιώνουν. Εισηγούμαι να το θεωρήσουμε λοιπόν αναμενόμενο κι ας προχωρήσουμε σε πιο δημιουργική ανάλωση του χρόνου μας, από το να προσπαθούμε να πείσουμε όσους δεν γράφουν από επιθυμία καλύτερης κατανόησης και συνέχισης του διαλόγου, αλλά από επιθυμία να αναπτύξουν τον άγονο μονόλογο τους με την κούφια και στείρα κριτική τους, για λόγους που σε όλους μας είναι λίγο πολύ γνωστοί.  
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Θεωρω σκοπιμο ,για τελευταια φορα, να διασαφηνισω την σταση μου:
    Ουτε περιφρονω,ουτε απαξιω το στατους "σκλαβος".Στεκομαι κριτικα απεναντι στο εννοιολογικο του περιεχομενο ,οπως προσδιοριζεται "επισημως".Στεκομαι ακομα πιο κριτικα και σκεπτικιστικα απεναντι σε διαφορες θεωρητικες κατασκευες που προσπαθουν να ιδεολογικοποιησουν αυτο το περιεχομενο,οπως ,καλη ωρα,το κειμενο του νηματος.
    Οταν γινομαι καυστικος η σαρκαστικος ,στοχευω ιδεες και αντιληψεις , οχι προσωπα και επιλογες.Εχθρευομαι τον φασισμο,οχι τον φασιστα(στον βαθμο που δεν προσπαθει να μου τον περασει, σωνει και καλα,καπελο).
    Η κριτικη ειναι απαραιτητη για να υπαρξει διαλογος,ξερετε.Αν δεν κρινεις την αποψη του απεναντι,δεν διαλεγεσαι,κανεις παραλληλους μονολογους.Οποιος βδελυσσεται την κριτικη ,οποιος την ταυτιζει σκοπιμως η μη με την περιφρονηση και την απαξιωση για να ξεμπερδευει ευκολα και ακοπα μαζι της, θα πρεπει να αναβαθμισει ελαφρως τα δημοκρατικα του ανακλαστικα και να αποκτησει μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στα επιχειρηματα του..

    Οσον αφορα τα μεσα εκφρασης που χρησιμοποιω,συγχωρηστε με,αλλα ανεκαθεν αντιπαθουσα την ξυλινη γλωσσα και ουδεποτε την χρησιμοποιησα.Η λεξη "slavery " πχ θεωρω οτι εχει το ιδιο νοημα με την λεξη "σκλαβιλικι".Γιατι ενοχλει η δευτερη και οχι η πρωτη;
    Τα "μελλοντικα σκλαβακια" δινουν βεβαιως απαξιωτικη χροια για τους σκλαβους, οχι ομως απο την δικη μου σκοπια,αλλα απο αυτην (θεωρω) του συγγραφεως,που τους θεωρει ζωα και οχι ανθρωπους .Ειναι διαφορετικο ,πιστευω ,να χρησιμοποιεις τον σκλαβο σαν ζωο,η αντικειμενο,και διαφορετικο να τον θεωρεις ζωο η πραγμα.Πιστευω ακομα οτι αυτος που πραγματικα υποτιμα και απαξιοι το σκλαβιλικι και τους σκλαβους ειναι αυτος που υποστηριζει την δευτερη αποψη, και οχι την πρωτη...
     
  5. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Υποτεθέστω πως το νήμα έχει ως αντικείμενο τον ορισμό της (διατυπωμένης λεξικογραφικά;; )
    διαφοράς μεταξύ υποτακτικής και σκλάβας.
    Ας αντιπαρέλθω χάριν οικονομίας το ερώτημα
    «τι νόημα θα έχει μία τέτοια λεξικογραφική διατύπωση εάν δεν την εφαρμόζεις;».
    Είναι μεγάλο το ζήτημα.
    Αλυσίδες παρανοήσεων διατυπωμένων απόψεων κάπου Slavemaster
    (δεν τον γνωρίζω τον Κύριο) όπου από όσα διάβασα
    άλλα γράφει και άλλα κατανοούν κάποιοι-ες, οδήγησαν την μεν dora
    να διολισθήσει σε ακραία συμπεράσματα,
    τις δε lara και tinky να εκφράσουν συμπαράσταση,
    τέλος τε, τους elfcat, underherfeet και anasia
    να κράξουν κλιμακωτά, ελαφρότερα ή βαρύτερα κατά περίπτωση.

    Και μετά από όλα αυτά επαναπροσδιορίζεται και το νήμα(!)
    Για κάποιους-ες που τους αφορά έχω να σημειώσω το εξής:
    Άλλο είναι η έκφραση φιλολογικής ή ακόμα και εμπειρικής άποψης
    σε ένα τόπο συζητήσεως και ΑΛΛΟ
    η ανάμειξη όλων των παραπάνω με προσωπικές πληροφορίες
    που τυγχάνει να κατέχουμε για τον συνομιλητή μας
    και μας διαμορφώνουν αυτήν την άποψη.

    Τέλος,
    dora …
    Στις 11/5 είχα γράψει:
    Απλή υπενθύμιση με αγάπη.
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Προσωπικά να σε ευχαριστήσω και για τον ήπιο τόνο σου και για τις διευκρινίσεις σου. Κάποιες φορές αισθάνομαι ότι υπάρχει τρομακτικά μεγάλη στενοκεφαλιά σε αυτό τον φιλελεύθερο χώρο εναλλακτικής ερωτικής έκφρασης, μη χέσω. Είναι παράδοξο πραγματικά αλλά οι βανίλλες του άμεσου περιβάλλοντός μου έχουν μεγαλύτερη κατανόηση και προθυμία να ακούσουν τουλάχιστον αυτό που δεν καταλαβαίνουν κι ας το απορρίπτουν οι ίδιοι ως επιλογή.

    Δεν ενοχλούν ούτε η λεκτική σου έκφραση ούτε ο όρος "σκλαβιλίκι", κι εγώ έτσι το λέω.

    Νομίζω ότι μυγιάστηκες αναίτια. Το κείμενο αναφέρεται στους σκλάβους ως ξεχωριστά όντα, ως κάτι πολύτιμο, λόγω σπανιότητάς τους στον χώρο. Δεν τους απαξιεί ασφαλώς. Ελπίζω αυτό κάποτε να γίνει ξεκάθαρο σε όλους.

    Θα ήθελα να σου αφιερώσω, αγαπητέ φίλε, το τελευταίο ποστ στο νήμα μου "To be or not to be", εννοώ αυτό που θα βάλω τώρα, γιατί το προηγούμενο ήταν ήδη αφιερωμένο εξαιρετικά...Και να υπενθυμίσω ότι το "σκλαβιλίκι" δεν συνεπάγεται λοβοτομή. Απαιτεί μυαλό, καθαρή σκέψη, συνειδητότητα, θάρρος, σθένος, πείσμα και κυρίως υπομονή και αντοχή απέναντι στις αντιδράσεις των αρτηριοσκληρωτικών. Ποια σκλάβα θα άντεχε να συνεχίσει στον δρόμο που διάλεξε, προσλαμβάνοντας την περιφρόνηση των γύρω της, ακόμη και τις βρισιές τους πολλές φορές, την ειρωνεία τους, την έλλειψη διαλλακτικότητας που χαρακτηρίζει τους ανασφαλείς, αν δεν διακατεχόταν από σθένος και σιγουριά για τον εαυτό της και τις επιλογές της;

    [quote='lara[E-p];292349]
    Όσο για τη μαυρισμένη από μένα πρόταση, η ανάπτυξη του νήματος και οι αντιδράσεις κάποιων, απλά την επιβεβαιώνουν. Εισηγούμαι να το θεωρήσουμε λοιπόν αναμενόμενο κι ας προχωρήσουμε σε πιο δημιουργική ανάλωση του χρόνου μας, από το να προσπαθούμε να πείσουμε όσους δεν γράφουν από επιθυμία καλύτερης κατανόησης και συνέχισης του διαλόγου, αλλά από επιθυμία να αναπτύξουν τον άγονο μονόλογο τους με την κούφια και στείρα κριτική τους, για λόγους που σε όλους μας είναι λίγο πολύ γνωστοί.  [/quote]

    Eυχαριστούμε πολύ lara[E-p] για την χρήσιμη υπενθύμιση. Συγνώμη για την σύντομη παρεκτροπή της συζήτησης. Έχεις δίκιο ασφαλώς. Και ναι, οι λόγοι είναι γνωστοί.
     
    Last edited by a moderator: 17 Δεκεμβρίου 2009
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Moderator's notification:

    Παρακαλώ σεβαστείτε το θέμα του νήματος και επιτρέψτε να συζητηθεί από όσους ενδιαφέρονται γι αυτό. Περαιτέρω σχόλια προσωπικού χαρακτήρα θα αποσύρονται πάραυτα - χρησιμοποιήστε τα ΡΜ σας για τις όποιες αντιδικίες σας. Επίσης περαιτέρω προσβλητικά σχόλια θα επιφέρουν τις default ποινές.
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Νομίζω πως είναι εντελώς εντός θέματος η αντίδραση αρκετών στο σκλαβο-κυριαρχικό μοντέλο επιθετικού μαζοχισμού που εκπροσωπεί η Dora (με κεφαλαίο D).

    Το μοντέλο αυτό βρίσκεται στον αντίποδα αυτού που νοούμε «σκλάβα» ή «υποτακτική» (ανεξάρτητα από τις διαφορές των τελευταίων). Τρυπώνει ανάμεσά τους για να διεκδικήσει επιθετικά και προκλητικά αυτό που κυρίως επιζητεί: την τιμωρία και το φτύσιμο, όχι μόνο από τον εκάστοτε «Μάστερ» αλλά και από τα μέλη του φόρουμ.

    Αυτό το είδος αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία. Στην ουσία πρόκειται και καθαρό S/M που μεταμφιέζεται σε D/s ή M/s. Μέχρι τώρα αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν ένας Μάστερ να επιτρέπει τα καταρρακτώδη ποστς, γραμμένα με το μυαλό στο μουνί και το μουνι στο μυαλό, που εν πολλοίς αποκαλύπτουν προσωπικές του καταστάσεις.

    Τώρα καταλαβαίνω πως οι Μαστερς αυτοί, ή έχουν ασυνήθιστα βίτσια, ή απλώς τα έχουν χεσμένα τα άτομα αυτά (όπως στην ουσία συμβαίνει και το αντίστροφο: τους έχουν χεσμένους τους Μάστερς). Δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο υγιείς προσεγγίσεις ενός Μάστερ προς σκλαβο-κυριαρχικούς επιθετικούς μαζοχιστές. Είτε τους αφήνουν να αραχνιάσουν στο ράφι, είτε τους χρησιμοποιούν σαν κωλόχαρτο. Στη δεύτερη περίπτωση όλοι είναι ικανοποιημένοι.
     
    Last edited: 17 Δεκεμβρίου 2009
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητέ G_E, καθείς για το BDSM έχει και μία άποψη, ως από την πρόσφυσή του σε αυτό. Την άποψή μου για το θέμα που θίγεις την κατέθεσα σε σχετικό νήμα (του MasterPerris, και δη πρόσφατα) συνεπώς δεν θα την επαναλάβω εδώ.
     
  11. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Οι διαχωρισμοί είναι αμείλικτοι όσο και αναγκαίοι.
    Επιβάλλεται -υποτίθεται- να γνωρίζουμε ποιός, τι, που και πως.
    Η λέξη κλειδί εδώ -που πάντα υποτιμάται έως αγνοήσεως- είναι "υποτίθεται".
    Ζούμε το "υποτίθεται", είτε εφαρμόζοντας το, είτε αγνοόντας το υποδειγματικά.
    Πράττουμε δε αμφότερα απολύτως συνειδητά και ας μην βαυκαλιζόμαστε πλέον.
    Είτε λοιπόν ζούμε μία υποτειθέμενη ζωή, είτε μία ζωή όπου αγνοούμε
    το "υποτίθεται" κάνοντας τα αντίθετα, το τίμημα είναι υψηλό και το πληρώνουμε θέλοντας και μη.
    Δεν διαχωρίζουμε λοιπόν αλλά ανακατεύουμε και συσκοτίζουμε.
    Εαυτούς και άλλους.
    Και το πληρώνουμε, επαναλαμβάνω.

    Αρκετοί φορούν "ενδύματα" που δεν μπορούν να υποστηρίξουν αγοώντας πως το καθε ένδυμα
    σε αυτή τη ζωή, δεν το φοράμε, εκείνο μας φοράει.
    Συχνά-πυκνά καταλαβαίνουν ότι η επιλογή του πρετ-α-πορτέ ήταν άστοχη.
    Εκεί καλούνται για δεύτερη φορά να δείξουν χαρακτήρα.
    Είναι μια δεύτερη ευκαιρία, δοκιμασία.
    Η γεναιοδωρία της ζωής στην ανάνηψη.
    Φευ, ακόμα δυσκολότερο κάποιοι να ανταποκριθούν.
    Οπότε και συνεχίζουν το ατέρμονο ταξίδι προς την ασυνέπεια και το έλλειμα.
    Υπάρχει ένα τεράστιιο δομικό ζήτημα-άλλοθι βέβαια εδώ.
    Η πραγματικότητα που έχει κάνει πια τους καλούς ράφτες να σπανίζουν
    και έτσι οδηγούμαστε μοιραία στα πρετ-α-πορτέ.
    Δυστυχώς.
    Ακόμα κι΄έτσι όμως πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί πριν αγοράσουμε.
    Ας μην γελιόμαστε άλλο αναμεταξύ Μ/μας.
    Ακόμα και οι στυγνότεροι Κ/κριτές/ Δ/δικαστές ανάμεσά Μ/μας έχουν περιπέσει λίγο-πολύ
    στο παραπάνω ολίσθημα.
    Άλλοι το διευθέτησαν μέσα τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, άλλοι όχι.

    Δύσκολες οι εποχές για Haute couture τη σήμερον ημέρα Σ/σύντροφοι και Σ/συντρόφισσες...
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: SLAVES' PRINCIPLES AND COMMITMENT

    Αγαπητέ G_E, κατανοώ το μένος σας εναντίον τέτοιων νημάτων καθώς και εναντίον κάποιων ατόμων που ειλικρινά επιχειρούν να προσεγγίσουν το πεδίο του BDSM και από μία επεξηγηματική / θεωρητική έποψη, αφού το κατέκτησαν βιωματικά. Τέτοια κείμενα και τέτοιοι άνθρωποι θα βοηθούσαν τους διάφορους BDSM-curious να πάρουν λίγη μυρωδίτσα από BDSM ή έστω θα βοηθούσαν λίγο τους πικραμένους που προσεγγίζουν το βιδιεσέμιον όντας εντελώς μικροτσούτσουνοι διανοητικά (και άνευ του παραμικρού ίχνους τόλμης τα θηλυκά του είδους - εντελώς ξενέρια κατά την άποψή μου, πράγμα που σύμφωνα με μετρήσεις μου κάνει τα μουνιά τους να βρωμούν ξινίλα όταν σκύβω να τα φιλήσω). Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να τους βοηθήσουν αυτές οι - κατατοπιστικότατες θα έλεγα - προσεγγίσεις, θα ήταν ο απεγκλωβισμός από έξωθεν επιβαλλόμενα πρότυπα και στερεότυπα περί βιδιεσέμιου.

    Και αυτό ακριβώς είναι κατά την άποψή μου το πρόβλημα που προκύπτει στον "χώρο" - τον ενδοφορουμικό εννοώ, διότι στον εξωφορουμικό BDSM χώρο όπου κινούμαστε εγώ και ο Αφέντης μου εδώ και καιρό, αυτά τα προβλήματα απλώς δεν υφίστανται - δεν συγχρωτιζόμαστε πλέον παρά με ελάχιστα άτομα από το φόρουμ - πλην αυτών που τρέχουν λαχανιάζοντας ξοπίσω μας να πάρουν τη μυρωδίτσα που σας έλεγα. Τι να είπει κανείς; Συχνά γελούμε μαζί τους, είναι πράγματι κωμικοτραγικό το όλο σκηνικό. Κάποτε θα σας διηγηθώ κάποιες ιστορίες για να γελάσετε κι εσείς.

    Αλλά ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω από πού αντλείτε όλες αυτές τις ιδέες περί Μάστερς και σκλάβων και φτυσίματος και τιμωρίας και κωλόχαρτου και αραχνιάσματος. Έχετε πολύ παράξενες ιδέες περί του χώρου, αλήθεια. Θα σας πρότεινα να προσέχετε τις παρέες σας ή να αλλάξετε χόμπυ.

    Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο για τους χομπίστες πέραν της ειλικρινούς προσπάθειας που κάνω εδώ και αρκετό καιρό να τους μεταδώσω λίγη από την ομορφιά που γνώρισα και γνωρίζω. Είναι ένα δύσκολο task, κάτι σαν να ήθελα να ξαναγράψω το The heart of darkness, και να έχω στο ακροατήριο μου - πέραν των πραγματικά μετεχόντων του βιδιεσέμιου - και καμιά δεκαριά ανθρώπινα παρτάλια που χαχανίζουν με την ευαισθησία, σκληρότητα, θάρρος, αναζήτηση, επιμονή, τσαμπουκά, πόνο και θυσίες των άλλων για να διεκδικήσουν αυτό που επιθυμούν. Κάνει το task κάπως πιο δύσκολο, θα έλεγα, αλλά δεν μπορώ να κάνω και πολλά πέραν του να μην πτοούμαι. "Λαϊκιστής", είναι η μόνιμη επωδός φαντάζομαι, που επιφυλάσσετε εσείς, ως παλαιότερος και ανανήψας, για όποιον βλέπει αυτά τα απλά πράγματα στους γύρω του και στον εαυτό του και τα σέβεται.

    Λαϊκιστής ή κωλόχαρτο, sans doute. 

    [...]
     
    Last edited by a moderator: 22 Δεκεμβρίου 2009