Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ας ενώσουμε τα οργονικά βιοπεδία μας, αγάπη μου!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 28 Ιουλίου 2008.

Tags:
  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Το νήμα αυτό είναι αφιερωμένο σε έναν μεγάλο ψυχίατρο και ψυχαναλυτή, τον Wilhelm Reich, και στις έρευνές του πάνω στην οργόνη και στην σημασία της υγιούς σεξουαλικής ζωής.

    Ο Wilhelm Reich γεννήθηκε το 1897 στην Αυστρία. Μεγάλωσε με τους γονείς του και τον μικρότερο αδερφό του σε ένα αγρόκτημα, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις «φυσικές λειτουργίες της ζωής» από πολύ μικρή ηλικία. Έλεγε πως μέχρι τα 4 είχε μάθει τα πάντα για το σεξ. Έλαβε την μόρφωσή του κατ’ οίκον ως τα 12, οπότε αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα του είχε ερωτική σχέση με τον δάσκαλό του. Η μητέρα του αυτοκτόνησε πίνοντας ένα καθαριστικό υγρό. Ήταν ένα τραυματικό γεγονός για τον Wilhelm καθώς η μητέρα του υπέφερε από φριχτούς πόνους για αρκετές μέρες πριν πεθάνει. Μετά από αυτό το γεγονός, ο Wilhelm συνέχισε τις σπουδές του στο γυμνάσιο στην πόλη του Czernowitz, όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από ψωρίαση, μία πάθηση που τον βασάνισε όλη του τη ζωή.

    Ο πατέρας του δεν συνήλθε ποτέ από τον θάνατο της γυναίκας του. Το 1914 έβγαλε μία ασφάλεια ζωής και κάθισε επί πολλές ώρες ψαρεύοντας σε μία παγωμένη λίμνη, σε μία απόπειρα αργής αυτοκτονίας. Πράγματι, έπαθε πνευμονία και κατόπιν φυματίωση, από την οποία πέθανε, χωρίς όμως να μπορέσουν να πάρουν ποτέ τα παιδιά του τα χρήματα της ασφάλειας.

    Το καλοκαίρι του 1915, όταν οι Ρώσοι εισέβαλλαν στην Bukovina, τα δύο αδέρφια μετακόμισαν στη Βιέννη. Ο Wilhelm υπηρέτησε στον Αυστριακό στρατό από το 1915 έως το 1918, οπότε γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Συνάντησε τον Φρόυντ το 1919, για να του ζητήσει βιβλιογραφία για ένα σεμινάριο σεξολογίας. Ο Φρόυντ του έδωσε την άδεια να αρχίσει να βλέπει ασθενείς το 1920. Ήταν μόλις 23 ετών.

    Το 1922, όταν αποφοίτησε, άνοιξε δικό του ιατρείο ως ψυχαναλυτής και πήρε τη θέση του Υποδιευθυντή στην Ψυχαναλυτική Πολυκλινική του Φρόυντ. Επίσης εργάστηκε στο Ψυχαναλυτικό Ινστιτούτο της Βιέννης, όπου έκανε έρευνες στις κοινωνικές αιτίες των νευρώσεων. Εκεί συνάντησε την Annie Pink, μία ασθενή του, η οποία αργότερα έγινε και η ίδια αναλύτρια. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο κόρες, την Eva και την Lore, πριν χωρίσουν το 1933. Η δεύτερη γυναίκα του Reich ήταν η Elsa Lidenburg. Αργότερα, το 1946, όταν πήγε στην Αμερική, παντρεύτηκε την τρίτη του γυναίκα, Ilse Ollendorf, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Peter.

    ΘΕΩΡΙΕΣ

    Ο Reich ανέπτυξε την θεωρία ότι η ικανότητα να αισθανθούμε σεξουαλική αγάπη βασίζεται σε μία φυσική ικανότητα να κάνουμε έρωτα με αυτό που ονόμασε “orgastic potency” [οργαστική ικανότητα]. Επιχείρησε να μετρήσει [και άλλος ψωλομέτρης] τον ανδρικό οργασμό, βλέποντας ότι υπάρχουν τέσσερις σωματικές φάσεις: α) η αύξηση της ψυχοσεξουαλικής έντασης, β) το φούσκωμα του πέους, με την «φόρτιση» που συνοδεύει αυτή τη φάση, γ) μία έκλυση ηλεκτρισμού την στιγμή του οργασμού και δ) η χαλάρωση του πέους. Πίστευε ότι η ενέργεια αυτή που μέτρησε ήταν ένα ξεχωριστό είδος ενέργειας, παρούσα σε όλες τις μορφές ζωής, και αργότερα την ονόμασε «οργόνη».

    Το βιβλίο του “Character Analysis” ήταν σημαντικό βήμα για την εξέλιξη αυτού που σήμερα ονομάζουμε “ego psychology”. Θεωρούσε ότι μία υγιής σεξουαλική ζωή είναι απαραίτητη για την γενική ευεξία του ατόμου, καθώς υποστήριζε ότι η ψυχοσεξουαλική ενέργεια που δεν εκλύεται παραμένει μέσα στους μυς και στα όργανα του σώματος και δημιουργεί σωματικά μπλοκαρίσματα που αποτρέπουν την έκλυση ενέργειας. Αυτά τα ονόμασε “body armor”.

    Το 1928 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αυστρίας. Θεωρούσε ότι η σεξουαλική καταπίεση που προέρχεται από την ηθική της αστικής τάξης και τις κοινωνικο-οικονομικές δομές που την στήριζαν, ήταν η αιτία των νευρώσεων. Η καλύτερη θεραπεία επομένως ήταν να έχουμε μία ενεργή σεξουαλική ζωή χωρίς ενοχές. Ίδρυσε συμβουλευτικά κέντρα για την εργατική τάξη, σε αντίθεση με τον Φρόυντ, του οποίου οι ασθενείς προέρχονταν από την αστική τάξη.

    Κατά την διάρκεια της ψυχανάλυσης ο Reich συνήθιζε να αγγίζει τους ασθενείς καθώς μιλούσαν, να αλλάζει τη στάση του σώματός τους και μερικές φορές τους έβαζε να βγάζουν τα ρούχα τους καθώς μιλούσαν, έτσι ώστε πολλές φορές οι ασθενείς έμεναν με τα εσώρουχά τους. Αυτή η μέθοδος προκάλεσε διαφωνίες ανάμεσα στον Reich και την υπόλοιπη ψυχαναλυτική κοινότητα.

    Το 1930 άνοιξε ιατρείο στο Βερολίνο και έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας. Τότε εκδόθηκε και το πιο γνωστό βιβλίο του, «The Sexual Revolution». Συνέχισε το έργο του σε εργατικές περιοχές αλλά ήταν πολύ ριζοσπαστικός ακόμη και για τους κομμουνιστές. Μετά την έκδοση του βιβλίου του «The Mass Psychology of Fascism», το οποίο έγραψε μετά από ένα ταξίδι του στη Ρωσία, εκδιώχθηκε από το κόμμα, το 1933, διότι υποστήριξε ότι ο κομμουνισμός ήταν ο «κόκκινος Φασισμός».

    Στο βιβλίο αυτό ο Reich κατηγόρησε τον φασισμό ως σύμπτωμα της σεξουαλικής καταπίεσης. Οι Ναζί απαγόρευσαν το βιβλίο όταν ήρθαν στην εξουσία. Ο Reich κατάλαβε ότι κινδύνευε και έφυγε από τη Γερμανία, περνώντας λίγα χρόνια στη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, πριν φύγει για την Αμερική, το 1939, όπου ήδη είχαν καταφύγει η πρώην σύζυγός του και οι κόρες τους.

    ΟΡΓΟΝΗ

    Ο Reich βάσισε τις θεωρίες του περί νευρώσεων στην «οργασμική ικανότητα» και στην οργόνη, μία μορφή ενέργειας η οποία βρίσκεται, όπως πίστευε, στην ατμόσφαιρα και σε όλες τις μορφές ζωής. Από το 1934 έως το 1937, οπότε βρισκόταν κυρίως στο Όσλο, ο Reich ασχολήθηκε με πειράματα αναζητώντας την απαρχή της ζωής. Έπαιρνε μονοκύτταρους οργανισμούς, και καλλιεργούσε μικρές φλύκταινες με γρασίδι, άμμο, ζωικό ιστό, τα έβραζε και πρόσθετε κάλιο και ζελατίνη. Παρατήρησε ότι φωτίζοντάς τα με έναν φακό, υπήρχαν μπλε φωτεινές φλύκταινες, οι οποίες, μετά από καλλιέργεια μπορούσαν να εκλύουν μία εμφανή ακτινοβολούσα ενέργεια, την οποία ονόμασε οργόνη. Θεωρούσε αυτή την μπλε ενέργεια ως την «αρχέγονη κοσμική ενέργεια», η οποία ήταν υπεύθυνη για το χρώμα του ουρανού, για τη βαρύτητα, τον σχηματισμό των γαλαξιών και για τις βιολογικές εκδηλώσεις του συναισθήματος και της σεξουαλικότητας.

    Στην Αμερική, ο Reich συνέχισε το έργο του. Σχεδίασε μία μηχανή, τον διαλυτή συννέφων ("cloudbuster") που υποτίθεται ότι μπορούσε να συσσωρεύει την οργόνη που ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και να σχηματίζει και να διαλύει σύννεφα, ώστε να προκαλεί βροχή.



    Το 1940 έφτιαξε συσσωρευτές οργόνης, σε μέγεθος τηλεφωνικού θαλάμου, όπου έβαζε τους ασθενείς του για καλύτερη συγκέντρωση της ατμοσφαιρικής οργόνης, για βελτίωση της υγείας τους. Παρατήρησε βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών και εξαφάνιση μερικών τύπων καρκίνου. Ο Reich απευθύνθηκε στον Άινσταιν για να επιβεβαιώσει τα πειράματά του. Όμως ο Άινσταιν, παρά το γεγονός ότι επανέλαβε τα πειράματα του Reich, δίστασε να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα.

    Το 1947, ο Τύπος οργίασε, θεωρώντας τους συσσωρευτές οργόνης «σεξουαλικά κουτιά» που προκαλούσαν ανεξέλεγκτες στύσεις. Οι αρχές κατηγόρησαν τον Reich ότι εξαπατά τους ασθενείς του, επειδή ισχυρίζεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο (πράγμα που δεν ήταν αλήθεια, ουδέποτε ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, παρά τις έρευνές του). Το 1956 καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση, επειδή δεν θέλησε να υπερασπιστεί με νομικά μέσα τον εαυτό του, ήθελε η περίπτωσή του να λειτουργήσει ως παράδειγμα της καταπίεσης των επιστημόνων από ένα ανεγκέφαλο κράτος. Είπε στην απολογία του: "Θα ήθελα να υπερασπίσω το δικαίωμά μου να ερευνώ φυσικά φαινόμενα χωρίς να με σημαδεύουν όπλα. Επίσης ζητώ να έχω το δικαίωμα να κάνω λάθος χωρίς να με κρεμάσουν γι αυτό".

    Τον Νοέμβριο του 1957, πέθανε στη φυλακή του Lewisburg, Pennsylvania, μέσα στον ύπνο του, από καρδιακή ανακοπή, 2 μέρες πριν να αποκτήσει το δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης.

    Το 1956 και ξανά το 1960 έξι τόνοι βιβλίων και άρθρων του κάηκαν από τις αρχές. Επίσης οι αρχές κατέστρεψαν τους συσσωρευτές οργόνης.

    Μετά το θάνατό του, υπήρξαν αρκετοί που συνέχισαν τις έρευνές του και βρήκαν παρόμοια αποτέλεσματα. Επίσης κάποιοι ψυχοθεραπευτές, κυρίως στη Γερμανία, χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα συσσωρευτές οργόνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα άτομα που χρησιμοποίησαν τις συσκευές του Reich, ήταν ο J.D. Salinger, ο Norman Mailer και ο William Burroughs.

    Το 1973, ο γιος του Reich, Peter, έγραψε την ιστορία της ζωής του πατέρα του, στο βιβλίο "A Book of Dreams".

    Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Reich
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Ας ενώσουμε τα οργονικά βιοπεδία μας, αγάπη μου!

    επαναστατης ο Ραιχ..οτι και να πουμε....
     
  3. ValeManos

    ValeManos New Member

    Γιατί άραγε...?    
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Θα σου πω αμέσως γιατί ο Άινσταιν δεν τα επιβεβαίωσε (γι αυτό παραθέτω τις πηγές, για να διαβάζετε μπουμπουνοκέφαλοι, αλλά θα σας κάνω το χατίρι και θα μεταφράσω) 

    Το 1940, ο Ράιχ έγραψε στον Άινσταιν για την ανακάλυψή του και το 1941 τον επισκέφτηκε στο Princeton. Μετά από συζήτηση πέντε ωρών, ο Άινσταιν δέχτηκε να δοκιμάσει έναν συσσωρευτή οργόνης που είχε κατασκευάσει ο Ράιχ. Ο Άινσταιν συμφώνησε, ότι αν πράγματι ένα αντικείμενο ανέβαζε θερμοκρασία μέσα στον συσσωρευτή, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη πηγή θερμότητας, είχαν στα χέρια τους μία "βόμβα" για τη Φυσική. Αυτό θα επέτρεπε την κατασκευή του "αεικίνητου", πράγμα που υπήρξε το όνειρο πολλών επιστημόνων. Αυτό βέβαια θα ακύρωνε τους νόμους της θερμοδυναμικής.

    Κατά τη δεύτερη συνάντησή τους ο Ράιχ έδωσε στον Άινσταιν έναν μικρό συσσωρευτή και ο Άινσταιν έκανε το πείραμα στο υπόγειο του σπιτιού του. Μέτρησε την θερμοκρασία πάνω στη συσκευή, μέσα και κοντά της. Πράγματι, στο πείραμα ο Άινσταιν παρατήρησε μεταβολή στη θερμοκρασία. Αυτό ήταν, σύμφωνα με τον Ράιχ, αποτέλεσμα της οργονικής ενέργειας. Όμως, ένας από τους βοηθούς του Άινσταιν επεσήμανε ότι η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη κοντά στο πάτωμα από ότι στο ταβάνι. Μετά από αυτό το σχόλιο, ο Άινσταιν τροποποίησε το πείραμα και κατέληξε στο ότι η διαφορά της θερμοκρασίας οφειλόταν στη διαφορά της θερμοκρασίας ανάλογα με την απόσταση από το έδαφος. Όταν έγραψε στον Ράιχ περιέγραψε το πείραμα που έκανε και του είπε ότι ελπίζει να είναι πιο επιφυλακτικός στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα.

    Ο Ράιχ απάντησε με ένα γράμμα 25 σελίδων, στο οποίο αναφέρθηκε στα εξής που δεν κατανοώ προσωπικά γιατί είμαι μία απλή μπουμπουνοκέφαλη φιλόλογος : “convection from the ceiling” would join “air germs” and “Brownian movement”. Κατόπιν ο Άινσταιν έκανε μερικά ακόμη πειράματα και τέλος αποφάνθηκε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.

    Η αλληλογραφία ανάμεσα στον Ράιχ και στον Άινσταιν δημοσιεύθηκε ως "The Einstein Affair" το 1953, μάλλον χωρίς να ρωτηθεί ο Άινσταιν.

    Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Reich
     
  5. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Ας ενώσουμε τα οργονικά βιοπεδία μας, αγάπη μου!

    τι το ψαχνεις βρε Dori μου..περασμενα-ξεχασμενα..ειπαμε επαναστατης ο Βιλχελμ, με αιτια..εδωσε αυτα που ειχε να δωσει,και μπραβο του..μεχρι εδω..
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Ας ενώσουμε τα οργονικά βιοπεδία μας, αγάπη μου!

    Τελικά, και δεν απάντησες, μιά και όπως είπες κι εσύ δεν κατάλαβες, και μπουμπουνοκέφαλους μας είπες...

    Και δεν μου λες; Σου πέρασε καθόλου από το μυαλό, ότι θα μπορούσε -θα μπορούσε λέω, δεν είμαι μέσα στο μυαλό του καθενός- το "γιατί άραγε;" του ValeManos
    να μην είναι κατ' ουσίαν ερώτημα, αλλά σχόλιο;
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν με αφορά καθόλου το θέμα της συσσώρευσης οργόνης, δεν θα έμπαινα ποτέ μέσα στο κουτί γιατί πάσχω από κλειστοφοβία. Για όποιον ενδιαφέρεται, περισσότερες πληροφορίες εδώ:

    http://www.orgone.org/

    http://www.orgonomy.org/

    http://www.orgonelab.org/

    Και στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα στον χώρο των ψ που ασχολούνται ενεργά, παρακολούθησα διάλεξή τους πριν 4 χρόνια περίπου στη Θεσσαλονίκη. Από ότι θυμάμαι έχουν ιδρύσει και κάποια εταιρία, αλλά μου διαφεύγει το όνομά της.

    Το νήμα, όπως είπα στην αρχή, είναι αφιερωμένο στον Ράιχ, και τό έβαλα εδώ κυρίως ως εισαγωγή, για να δώσω κάποια στοιχεία για την ζωή του, πριν σας πασάρω τον Μαζοχιστικό Χαρακτήρα. Μην κολλάτε στην οργόνη επομένως. Και κυρίως, μην απορρίπτετε αυτό για το οποίο δεν έχετε ιδέα (φιλική συμβουλή).

    MindMaster, μια χαρά απάντησα στο συγκεκριμένο ερώτημα. Ο Άινσταιν απέρριψε την θεωρία με βάση το πείραμα που διεξήγαγε και είμαι τόσο καλόβολη που αφιέρωσα λίγα λεπτά από τον χρόνο μου για να μεταφράσω στα ελληνικά την συγκεκριμένη αναφορά. Δεν ισχυρίζομαι ότι καταλαβαίνω το θέμα με τις τεχνικές του λεπτομέρειες αλλά δεν είμαι τόσο ανόητη ώστε να απορρίψω την συγκεκριμένη θεωρία, εφόσον δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να το κάνω αυτό.

    Ο κύριος λόγος βέβαια που έβαλα το νήμα, ήταν το βιντεάκι με το τραγούδι. 
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Τί είναι τελικά η οργόνη ;

    Για να έχουμε μια γενική ιδέα περί της οργόνης , ας δούμε κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο ‘Εγχειρίδιο συσσωρευτή οργόνης’ του Τζειμς Ντεμέο , Ph.D.

    ‘Θεωρούμε την ανακάλυψη της οργόνης ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία του ανθρώπου’ – από ένα γράμμα προς την Αμερικανική Ιατρική Εταιρία , υπογεγραμμένο από 17 γιατρούς το 1949 .
    ‘Είναι δικαιολογημένο ότι η ανακάλυψη της οργονοενέργειας και οι ιατρικές της εφαρμογές μέσω του συσσωρευτή οργονοενέργειας , του οργονοβόλου , των βιόντων γης , και του νερού οργόνης έχουν ανοίξει μια πληθώρα νέων και , όπως φαίνεται , εκπληκτικά καλών προοπτικών’ – Βίλχεμ Ράιχ , γιατρός . Από το βιβλίο ‘Η βιοπάθεια του καρκίνου (ανακάλυψη της οργόνης , τόμος 2)’ , 1948 .

    ‘...η οργονοενέργεια δεν υπάρχει’ – Δικαστής Τζον Ντ. Κλίφορντ , από μια απόφαση δικαστηρίου των Η.Π.Α. το 1954 με βάση την οποία όλα τα βιβλία και ερευνητικά περιοδικά του Δρ. Ράιχ απαγορεύθηκαν , και διατάχθηκε , να καούν σε κλιβάνους , ενώ ο Ράιχ κλείσθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή , όπου πέθανε .

    Ο Βίλχεμ Ράιχ είχε πει ότι ακόμα και αν η ενέργεια της ζωής , ήταν γνωστή για χιλιάδες χρόνια , κατάφερε να την κάνει συγκεκριμένα χρησιμοποιήσιμη , και ότι η εποχή των εφαρμογών της μόλις έχει αρχίσει . (πόσο δίκιο είχε ...)

    Η οργονοενέργεια είναι η κοσμική ζωική ενέργεια , η θεμελιώδης δημιουργική δύναμη γνωστή από μακρού σε ανθρώπους που είναι σ` επαφή με τη φύση , και για την οποία έχουν γίνει υποθέσεις από τους φυσικούς επιστήμονες , αλλά πλέον έχει μετρηθεί αντικειμενικά και έχει αποδειχθεί η ύπαρξη της . Η οργόνη ανακαλύφθηκε από το Δρ. Βίλχεμ Ράιχ , ο οποίος προσδιόρισε πολλές από τις βασικές της ιδιότητες . Για παράδειγμα η οργονοενέργεια φορτίζει κάθε ζωντανή και μη ζωντανή ύλη και ακτινοβολείται από αυτές . Επίσης , μπορεί εύκολα να διαπεράσει όλες τις μορφές ύλης αν και με διαφορετική ταχύτητα .Όλα τα υλικά επηρεάζουν την οργονοενέργεια, ελκύοντας και απορροφώντας την ή απωθώντας και αντανακλώντας την . Την οργόνη μπορούμε να τη δούμε , να τη φωτογραφήσουμε , να την αισθανθούμε και να τη μετρήσουμε . Είναι μια πραγματική , φυσική ενέργεια , και όχι μόνο κάποια μεταφορική , υποθετική δύναμη .

    Η οργόνη υπάρχει επίσης σε μια ελεύθερη μορφή στην ατμόσφαιρα , και στο κενό του διαστήματος . Είναι διεγέρσιμη , συμπιέσιμη , διαστελλόμενη και συστελλόμενη και ικανή να έχει αυθόρμητο παλμό . Το φορτίο οργόνης μέσα σ` ένα δεδομένο περιβάλλον , ή μέσα σε μια δεδομένη ύλη , θα μεταβάλλεται με το χρόνο , συνήθως μ` ένα περιοδικό τρόπο . Η οργόνη έλκεται πολύ δυνατά προς τα ζωντανά όντα , το νερό και τον εαυτό της . Η οργονοενέργεια μπορεί να διατρέξει ή να ρεύσει κανονικά από μια τοποθεσία σε μια άλλη στην ατμόσφαιρα , αλλά γενικά διατηρεί μια ροή από δυσμάς προς ανατολάς , κινούμενη μεν , αλλά λίγο πιο γρήγορα από την περιστροφή της γης. Είναι ένα μέσο που υπάρχει παντού , ένας κοσμικός ωκεανός δυναμικής , κινούμενης ενέργειας , η οποία ενώνει όλο το υλικό σύμπαν . Όλα τα ζωντανά όντα , τα καιρικά συστήματα και οι πλανήτες , επηρεάζονται από τους παλμούς και τις κινήσεις της .

    Η οργόνη σχετίζεται με άλλες μορφές ενέργειας αλλά είναι τελείως διαφορετική απ` αυτές .Μπορεί , για παράδειγμα να προσδώσει μαγνητικό φορτίο σε σιδερένιους μαγνητικούς αγωγούς , αλλά δεν είναι η ίδια μαγνητική . Μπορεί να προσδώσει ηλεκτροστατικό φορτίο σε μονωτές , αλλά δεν είναι πλήρως ηλεκτροστατική στη φύση της .Αντιδρά με μεγάλη διαταραχή στην παρουσία ραδιενεργών υλικών , ή στον τραχύ ηλεκτρομαγνητισμό (H.A.A.R.P) με μεγάλη ομοιότητα προς το ερεθισμένο πρωτόπλασμα . Μπορεί να καταγραφεί σε ειδικά διασκευασμένους μετρητές Γκάιγκερ .Η οργόνη επίσης είναι το μέσο δια του οποίου μεταδίδονται ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές , με μεγάλη ομοιότητα προς την παλαιότερη έννοια του αιθέρα , αν και η ίδια δεν είναι ηλεκτρομαγνητική στη φύση της .

    Ρεύματα οργονοενέργειας μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης επηρεάζουν αλλαγές στους τρόπους κυκλοφορίας του αέρα .δράσεις της ατμοσφαιρικής οργόνης αποτελούν την βάση της συγκέντρωσης δυναμικών καταιγίδας , και επιδρούν στη θερμοκρασία , πίεση και υγρασία του αέρα .Λειτουργίες της κοσμικής οργονοενέργειας επίσης φαίνεται ότι συμβαίνουν στο διάστημα , επηρεάζοντας ηλιακά φαινόμενα και της βαρύτητας .Παρόλα αυτά , η ελεύθερη από μάζα οργονοενέργεια δεν είναι κανένας απ` αυτούς τους φυσικομηχανικούς παράγοντες , ή ακόμα και το άθροισμα τους . Οι ιδιότητες της προέρχονται περισσότερο από την ίδια τη ζωή , με μεγάλη ομοιότητα προς την παλιά έννοια μιας ζωτικής δύναμης – élan vital . Σε αντίθεση με αυτές τις παλαιές έννοιες , εν τούτοις η οργόνη έχει βρεθεί ότι υπάρχει σε μια μορφή χωρίς μάζα , στην ατμόσφαιρα και στο διάστημα . Είναι πρωταρχική αρχέγονη κοσμική ζωική ενέργεια , ενώ όλες οι άλλες μορφές ενέργειας είναι δευτερεύουσες στη φύση τους .

    Στον κόσμο των ζωντανών όντων , οι λειτουργίες της οργονοενέργειας αποτελούν τη βάση κύριων διαδικασιών της ζωής . Παλμοί , ροή και φορτίο της βιολογικής οργόνης καθορίζουν τις κινήσεις , τις δράσεις και συμπεριφορά του πρωτοπλάσματος και των ιστών , όπως επίσης και την ισχύ των «βιοηλεκτρικών» φαινομένων .Η συγκίνηση είναι η άμπωτις και η παλίρροια , η φόρτιση και η εκφόρτιση της οργόνης μέσα στην μεμβράνη ενός οργανισμού , ακριβώς όπως ο καιρός είναι η άμπωτις και η παλίρροια , η φόρτιση και η εκφόρτιση της οργόνης στην ατμόσφαιρα . Και οι δύο , ο οργανισμός και ο καιρός αντιδρούν στον επικρατούντα χαρακτήρα και την κατάσταση της ενέργειας της ζωής . Οι λειτουργίες της οργονοενέργειας εμφανίζονται σε ολόκληρη τη δημιουργία , στα μικρόβια , τα ζώα , σε σύννεφα καταιγίδων , σε τυφώνες και γαλαξίες . Η οργονοενέργεια δεν φορτίζει μόνο και ζωογονεί τον υλικό κόσμο , είμαστε βυθισμένοι σε μια θάλασσα απ` αυτήν , με τον ίδιο τρόπο που ένα ψάρι είναι βυθισμένο στο νερό . Πολύ περισσότερο , είναι το μέσο που μεταβιβάζει συγκίνηση και αντίληψη , δια μέσου των οποίων συνδεόμαστε με το Σύμπαν , και γινόμαστε ένα με όλα τα έμβια όντα .

    Πηγή: Τί είναι τελικά η οργόνη ; - Orgonegreece
     
  9. sw

    sw

    ...μα καλα κι εδω μεσα εισαι;

    ...λιγο πριν το '90 ειχα παρει τα υλικα για να κατασκευασω το συσσωρευτη οργονης (πολυ απλη κατασκευη), αλλα λογω της ελλειψης καποιων (σημαντικων για την αναλυτικη μου φυση) λεπτομερειων, απο τοτε πρεπει να εχουν μετατραπει σε "λιπασμα" στο χωραφι στον Ωρωπο.

    Αλλα μου σκαλισες παλι την ορεξη να πειραματιστω!!!
    Θενξ!

    Γι ργος
     
    Last edited: 16 Φεβρουαρίου 2011