Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ας μιλήσουμε για τον Ερωτα σε D/s σχέσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 4 Αυγούστου 2005.

  1. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Θεωρείτε απαραίτητο στοιχείο τον έρωτα για να ξεκινήσει μια D/s σχέση?
    Ποιά θέση έχει και πως επηρεάζει (αν επηρεάζει) ο έρωτας την D/s σχέση?
     
  2. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Θα ελεγα πως θεωρω τον ερωτα επιθυμητο αλλα οχι απαραιτητο για να ξεκινησει μια D/s σχεση.
    Πιστευω οτι η υπαρξη ερωτα δινει μια καλυτερη προοπτικη κανοντας τους δυο εραστες πιο attentive και ευαισθητους στις αναγκες ο ενος του αλλου και αυξανει την επιθυμια για mental Domination μια και η προσωπικοτητα της υποτακτικης φανταζει ιδιαιτερα θελκτικη μεσα απο τον ερωτα αυτο οποτε η ταση για Κυριαρχια στοχευει ιδιαιτερα στον ελεγχο και διαμορφωση της προσωπικοτητας της υποτακτικης.
     
  3. bimalestraponfun

    bimalestraponfun New Member

    δεν νομίζω ότι ο έρωτας είναι απαραίτητος σε D/s σχέση, περισσότερο χρειάζεται ο φόβος και ο σεβασμός..βέβαια ίσως ο έρωτας να έρθει μετά...αλλά και πάλι το θεωρώ δύσκολο...
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Η πρώτη μου επαφή με την Κυριαρχία - υποταγή έγινε μέσα σε μία δυνατή vanilla σχέση, πρωτού να γνωρίσω τι σημαίνει ο όρος BDSM. Άρα θα μπορούσα να πώ ότι για μένα αρχικά έμοιαζαν να είναι αλληλένδετα - έρωτας και BDSM.

    Τώρα θα έλεγα ότι το BDSM μπορεί να βιώνεται πολύ όμορφα και ολοκληρωμένα χωρίς έρωτα. Το BDSM από μόνο του μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα εξίσου ισχυρά με τον έρωτα, και ότι καλό είναι ο έρωτας να μη λειτουργεί ως αλλοθι σε μία D/s σχέση αλλά ότι γίνεται να είναι πλήρως συνηδειτό και από τις δύο πλευρές.

    Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει φιλία στα θεμέλια μίας D/s σχέσης.
     
  5. pilote

    pilote Lost in thoughts...

    Όπως έχω γράψει και σε κάποιο άλλο μου post το BDSM είναι ένας χώρος με πολύ έντονα συναισθήματα και για εμένα αποτελεί την απόλυτη ερωτική έκφραση.
    Άρα πιστεύω ότι μία BDSM σχέση είναι μία ερωτική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων η οποία εκφράζετε κάτω από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τον συγκεκριμένο χώρο.
    Για να απαντήσω στο ερώτημα σου carissa[L T]
    Όχι δεν θεωρώ τον έρωτα απαραίτητο στοιχείο για να αρχίσει μία D/s σχέση.
    Πιστεύω όμως ότι μία τέτοια σχέση θα αποτελεί μία σχέση χωρίς ουσία, μία σχέση που απλώς υπάρχει και η οποία δεν θα είναι ποτέ πολύ δυνατή και ολοκληρωμένη.
    Δεν λέω ότι είναι κακό ή ότι μέσα από μία τέτοια σχέση δεν παίρνει κάποιος αυτό που θέλει. Είναι καθαρά το τι αναζητά κανείς μέσα από τις σχέσεις του.
    Για εμένα ο έρωτας θα πρέπει να είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία σε μία σχέση και είναι αυτό το στοιχείο που θα καθορίσει και το που θα οδηγηθεί η σχέση. Για εμένα μία σχέση χωρίς το στοιχείο του έρωτα δυνατό και από τις δύο πλευρές είναι μία σχέση με ημερομηνία λήξεως. Γιατί αργά η γρήγορα κάποιος από τους δύο θα αναζητήσει κάτι ποιο δυνατό, κάτι που θα τον τραβάει ποιο πολύ, και που θα τον κάνει να αισθάνεται ποιο ολοκληρωμένος.
     
  6. eros_hermes

    eros_hermes Regular Member

    Σε αντίθεση με τη vanilla σχέση που η σαρκική επαφή είναι το απαραίτη-
    το στοιχείο,η σχέση D/s είναι περισσότερο εγκεφαλική και η επιβολή της προσωπικότητας του/ης D στο/η s είνι το πρωτεύον στοιχείο.
    Φυσικά δεν απαγορεύεται η αποκλείεται να υπάρξει.
     
  7. lorelai

    lorelai Guest

    Δεν θεωρώ τον έρωτα απαραίτητο για να ξεκινήσει μια D/s σχέση αλλά την εμπιστοσύνη οπότε θα συμφωνήσω με την tender lilly ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον φιλία η οποία εμπεριέχει μέσα της και την έννοια της εμπιστοσύνης. Δεν θα ξεκινούσα μια D/s σχέση με ένα άτομο που δεν ξέρω καλά γιατί δεν θα μπορούσα να νιώσω ασφάλεια να αφεθώ πράγμα που είναι βασική προϋπόθεση για μία τέτοια σχέση.
     
  8. Kapritsio

    Kapritsio New Member

    Σιγουρα αν συνδυαζονται αρμονικα μαζι τα 2 αυτα στοιχεια, θα ειναι οτι το καλυτερο σαν τελικο αποτελεσμα ! Παρολα αυτα συμφωνω και εγω πως το D/s μπορει να σταθει και απο μονο του, χωρις να υπαρχει το ερωτικο στοιχειο μεσα, αλλα σιγουρα ετσι θα ηταν αρκετα ψυχρο και καπως "επαγγελματικο" το αποτελεσμα.
     
  9. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Ίσως να κάνω λάθος παραθέτοντας την άποψη μου σε αυτό το thread μια και οι απόψεις μου όσον αφορά στον ορισμό μιας D/s σχέσης μοιάζουν να διαφέρουν κατά πολύ με αυτό που οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται κάτω από αυτόν τον όρο εδώ στην Ελλάδα. Για να μη μακρηγορήσω όμως ξεκινώντας από γενέσεως κόσμου… αναρωτιέμαι απλώς πως είναι δυνατόν να κυριαρχήσει ή να υποταχθεί κανείς σε κάποιον ο οποίος τον αφήνει παγερά αδιάφορο? Και πως είναι δυνατόν να κυριαρχήσει ή να υποταχθεί κανείς και μάλιστα μέσα στα πλαίσια μιας ΣΧΕΣΗΣ εάν δεν τον γνωρίζει πολύ καλά? Και εφόσον τον/την γνωρίσει για να αποφασίσει να προχωρήσει σε ΣΧΕΣΗ μαζί του/της δεν πρέπει να υπάρχει κάτι που τον/την ενδιαφέρει έστω και λίγο παραπάνω στον άλλο? Εκτός αν μιλάμε για περιστασιακές σκηνές που τις βαφτίζουμε σχέση ή για την απλή ανάγκη να εκφράσουμε (ας μου επιτραπεί η έκφραση) “το βίτσιο” μας. Κι αν ο έρωτας φαντάζει λίγο βαρύγδουπος σαν λέξη, προσωπικά πιστεύω πως κάποιο συναίσθημα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που προχωρούν σε μία ΣΧΕΣΗ κι αν αυτό δεν είναι έρωτας ίσως να είναι αγάπη, εκτίμηση, σεβασμός, ενθουσιασμός, πόθος, έλξη κι αν δεν κάνω λάθος όλα αυτά είναι συστατικά του έρωτα…
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Απ όσο γνωρίζουμε, κοινά αποδεκτός ορισμός του έρωτα δεν υπάρχει Avalonia. Και πέρα απο αυτό, κάθε φορά που ερωτευόμαστε δεν νιώθουμε τον έρωτα με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους (αν υπάρχουν λόγοι) με την προηγούμενη φορά.

    Το θέμα είναι, αυτό που ο καθένας Μ/μας αποκαλεί έρωτα για τον εαυτό Τ/του είναι η βάση για κάποιο D/s, το D/s του καθενός Μ/μας;

    Ασφαλώς και το ότι δεν υπάρχει ή δεν είναι αναγκαίος ο έρωτας σε μία σχέση D/s, δεν την καθιστά αυτόματα και ψυχρή.

    Άλλωστε, αν γίνεται μία σχέση D/s χωρίς έρωτα, σίγουρα δεν γίνεται χωρίς εμπιστοσύνη.
     
  11. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Η αλήθεια είναι πως σκεπτόμενη τι να απαντήσω μάλλον ερωτήματα μου γεννήθηκαν, εντάξει ίσως να μπορεί να υπάρξει μια bdsm σχέση χωρίς στοιχεία έρωτα, όμως τότε πως θα σκιρτήσεις ακούγοντας τη φωνή Του/Της Αφέντη/Αφέντρας σου, πως θα αναριγήσεις όταν ακούς τα βήματα Του / Της να σε πλησιάζουν καθώς γονατισμένος/νη θα δίνεις μυαλό ψυχή κ σώμα ή από την άλλη πως θα μετατρέψεις τον πόνο του/της σκλάβου/σκλάβας σου πνευματικό κ σωματικό σε ομορφιά κ ηδονή, πως θα λατρέψεις τα σημάδια στο σώμα του/της ως σύμβολα υποταγής, τιμωρίας, λατρείας, προσφοράς, πως να δώσεις κ να δοθείς......
    Ίσως να ονειροβατώ, ίσως να έχω στο μυαλό μου το τέλειο, όμως ο χώρος του bdsm νομίζω έχει πολύ δυνατά συναισθήματα και τα ημίμετρα τον κάνουν να φαντάζει λίγος......
     
  12. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Αγαπητή tenderlilly αν και συνήθως συμφωνώ με όσα γράφεις στα διάφορα threads και εκτιμώ τη συμβολή σου, αυτή τη φορά επέτρεψε μου να σου διευκρυνήσω πως δεν προσπάθησα να δώσω τον ορισμό του έρωτα, μίλησα απλά για συστατικά του και φυσικά δεν είπα πως ο έρωτας αποτελεί βάση για μια D/s σχέση, μα πως πιστεύω πως κανενός είδους σχέση δεν υφίσταται δίχως κάποια συναισθήματα και όπως πολύ ωραία λέει και η She_Dragon είναι δύσκολο να υπάρξει ειδίκοτερα D/s σχέση δίχως "σκίρτημα". Και τονίζω πως μιλώ για σχέση και όχι για κάτι σαν σχέση. Δηλαδή εκείνο το δέσιμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αποτελείται σίγουρα από κάτι παραπάνω από ότι μόνο εμπιστοσύνη.