Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ας μιλήσουμε για όρια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 21 Ιουνίου 2005.

  1. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Πως αντιλαμβανόμαστε και πως αντιμετωπίζουμε τα όρια στο BDSM?
     
  2. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Σίγουρα ο καθένας αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει διαφορετικά τα όρια. Βασικός παράγοντας είναι το είδος της σχέσης. Αν μιλάμε για Κυρίαρχο/υποτακτικό τα όρια είναι αυτά που ουσιαστικά συνθέτουν τη σχέση και την ποιότητα του παιχνιδιού.

    Μιλώντας για σχέση Αφέντη/σκλάβου, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ένας σκλάβος δεν μπορεί να έχει όρια. Μην ξεχνάτε ότι δεν ζούμε στον μεσαίωνα ούτε στον πλανήτη Gor, και έχουν γίνει πολλοί αγώνες για να αλλάξουν κάποια πράγματα και ο άνθρωπος να ξεχωρίζει από τα ζώα. Άρα ένας σκλάβος μπορεί να εκφράσει την άποψη του έτσι όπως του αρμόζει και ο Αφέντης έχει υποχρέωση να την ακούσει και να τη σεβαστεί. Αν κρίνει ότι αυτό που λέει ο σκλάβος δεν έχει να κάνει με όριο αλλά με αντίσταση, εγωισμό ή απειθαρχία, αφού πρώτα του εξηγήσει πως έχει η κατάσταση μπορεί να λάβει τα ανάλογα μέτρα.

    Γενικότερα, μια και η ενασχόληση μας με το BDSM δεν αλλάζει το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι, άρα έχουμε το δικαίωμα να έχουμε λόγο, αισθήματα και όρια που ο άλλος οφείλει να σεβαστεί και να μας οδηγήσει σιγά σιγά στο να τα κατανοήσουμε και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, πρώτα για τον εαυτό μας και μετά για του άλλους. Αν βέβαια όλα αυτά είναι όχι απλά επιλογή μας αλλά ο μόνος δρόμος για να είμαστε ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι. Ποτέ κάτι παρά τη θέληση μας.
     
  3. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    Απάντηση πρώτη: κάθε τι που τείνει να προκαλέσει δυσαρέσκεια σ αυτόν που υφίσταται τη δράση μας, είναι έξω από τα όρια του.
    Και το αντιμετωπίζουμε με το να μην συνεχίσουμε τη δράση που του προκαλεί δυσαρέσκεια.

    Απάντηση δεύτερη: αντιλαμβανόμαστε τα όρια του από τους κωδικούς ασφαλείας που εκπέμπει και που έχουμε προσυμφωνήσει.
    Ανάλογα με τον κωδικό που εξέπεμψε, συνεχίζουμε τη δράση στην ένταση της στιγμής εκείνης ή τη διακόπτουμε για να δούμε τι συμβαίνει και το συζητάμε αν χρειαστεί. (πχ κίτρινο = μέχρι εκεί κι όχι περισσότερο, κόκκινο = άμεσο στοπ γιατί κάτι δεν πάει καλά)

    Πράσινο = όλα καλά. Προσωπικά ως λέξη ασφαλείας για το ΄΄όλα καλά΄΄ θα χρησιμοποιούσα τη φράση ΄΄σε λατρεύω΄΄

    Πως είμαι ως μαθητής;
     
  4. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Θα συμφωνήσω σ'αυτό, αλλά θα πρέπει να τονίσω οτι ο Κυρίαρχος/Αφέντης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να γνωρίζει τα όρια του σκλάβου και να προσπαθεί να τα διευρύνει πάρα πολύ αργά και με σταθερά βήματα. Για παράδειγμα, πόσες σκλάβες αντέχουν με τη πρώτη φορά το fisting; Σχεδόν καμία... γι'αυτό και σιγά σιγά εκπαιδεύονται στο σώμα έτσι ώστε να το αντέξουν. Φυσικά δε μιλάω για τρελές καταστάσεις, αλλά για normal παιχνιδάκια... Σε ότι αφορά το S/M όλα είναι κάτι ρευστό και όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρξει η σωστή εκπαίδευση και η σωστή πειθαρχία.

    Σωστό και αυτό sakiss3000, αλλά θέλω να τονίσω εδώ τη σημασία του safety word (λέξης ασφαλείας). Δε θα πρέπει να χρησιμοποιούμε κοινές λέξεις όπως στοπ, δεν αντέχω, κλπ. γιατί όλα αυτά είναι πολύ κοινά και συχνά είναι προτροπές που βγαίνουν αυθόρμητα από τον υποτακτικό/σκλάβο και έχουν σκοπό τη δημιουργία της ατμόσφαιρας. Προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ άλλες λέξεις έτσι ώστε να αποφευχθεί αυτό.

    Μια χαρούλα σε κόβω... μάλλον για πτυχιούχο πολύ σύντομα και με άριστο βαθμό στο πτυχίο  

    Εδώ θα ήθελα να πώ οτι ναι μεν οι υποτακτικοί έχουν κάποιο λόγο στο τι θα συμβεί στο session, αλλά οι σκλάβοι έχουν ελάχιστο λόγο, εκτός και αν πρόκειται για κάποια ιδιάζουσα περίπτωση (π.χ. αιμορροείδες και anal play). Θα ήθελα να τονίσω το οτι να χρησιμοποιηθεί κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια κάποιου είναι σωστό αν ο άλλος δε χρησιμοποιήσει τη safety word. Δηλαδή ισχύει ο γνωστός κανόνας (όπου δε λες ΟΧΙ είναι σα να λες ΝΑΙ), με αποτέλεσμα ο άλλος να έχει συγκατάθεση σ'αυτό που κάνει.
     
  5. BDSM_lover

    BDSM_lover Regular Member

    Απο την εμπειρια μου, εχω να πω τα εξης : οι αντοχες ενος σκλαβου/σκλαβας πανω σε ενα BDSM session, εξαρτωνται κατα κυριο λογο απο την ψυχικη διαθεση του/της την δεδομενη χρονικη στιγμη! Αν ο σκλαβος ειναι ανεβασμενος ψυχολογικα και με πολυ καλη ερωτικη διαθεση, τοτε πραγματικα μπορει να αντεξει πολλα πραματα και να ξεπερασει και τα ορια του που ειχε μεχρι εκεινο το session! Εγω προσωπικα εκανα νεα ρεκορ σε θεματα αντοχης, οταν ημουν πραγματικα στα High μου και η ομαδα πετουσε   Αντιθετως σε στιγμες που ενιωθα κουρασμενος ψυχολογικα ή ειχα κατι που με βασανιζε το μυαλο μου και γενικα ημουν πολυ down, οχι μονο δεν απολαμβανα το session, αλλα το παρατουσα και σχετικα νωρις κανοντας χρηση του SafeWord, μιας και δεν αντεχα παραπανω οτιδηποτε μου εκανε η Αφεντρα μου, τα οποια με ενοχλουσαν και με πονουσαν απιστευτα! Αρα σαν συμπερασμα εχω να πω, οτι σαφως ο καθενας εχει τα δικα του ορια στο παιχνιδι μεσα, αλλα καλο θα ηταν να γινεται ενα session οταν και οι 2 πλευρες, αισθανονται σε αριστη κατασταση (ψυχικα και σωματικα), γιατι αλλιως θα προκυψουν δυσαρεστες εκπληξεις και θα χαλασει ανεπανορθωτα το ολο session ...
     
  6. Zaqqano

    Zaqqano New Member

    RE: RE: Ας μιλήσουμε για όρια...

    Θεωρείς ότι οι σκλάβοι έχουν σαν μόνη διέξοδο την safeword;
    Δεν είναι πιθανό ένας σκλάβος να έχει κάποιο όριο το οποίο να μην μπορεί να το ξεπεράσει;
    Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φτάσει προ των θυρών και να κάνει χρήση της safeword;

    Δεν ισοπεδώνεται έτσι ο ρόλος του Αφέντη ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει και να οδηγεί προσεχτικά και με ασφάλεια των σκλάβο; Στα όριά του ή και παραπέρα αν κριθεί σκόπιμο.
     
  7. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Gia alli mia fora tha diafoniso...
    Otan milame gia lifestyle, otan ekpaidevo ke asholoumai me ton sklavo mou gia na ton kano afto akrivws pou thelw, gia poion logo den tha tou edina (akoma ke prokalwntas disareskeia) tin dinatotita na petihei afto gia to opoio einai ipo tis diatages mou? (diladi to na mou einai apolitos pleasing?) Ama kathe fora pou o sklavos disaresteitai, ponaei, stenahorietai klp stamatame, tote den iparhei horos gia dierinsi ke anaptiksi.
    O ipakouos den itane idiaitera anthektikos ston pono otan ton protoapektisa. Anakalipsa omos me tin voithia pio empeirwn Master oti den itane oi dikes tou antohes, alla i dikos mou vathmos anesis pou kathorize ti mporouse ke den mporouse na anextei somatika. Ke oso aftos megalose toso dievrinthikan ke ta oria tou sklavou mou.
    Pistevo oti sihna ta "oria" ton sklavon kathorizontai apo afta pou den einai diatethimeni na ipervei i Kiria. Den einai kako afto: oloi oi tops ehoune oria, ke prepei na ta kseroune. Alla ke na ta anagnorizoune os dika tous ke ohi ton slaves tous.
     
  8. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    kalhmera!an kai prepei na pw pws den exw embiries apo mia sxesi M/s tha milisw pws to andialmbanome sto myalo mou kai apo oti exw dei kai diavazei mexri shmera!prwta apo ola prepei na ksexorisoume thn lifestyle D/s sxesi me thn kathara sexoualikh pleyra!pisteyw pws apo thn stigmh pou kapoios mbenei sthn diadikasia na dothei psixy kai swmati se kapoion allo den exei oria!eksalou ayto einai pou ksexorizei thn oli katastash apo ta sinithismena!allios tha legame aplos pws einai mia kinky fasi kai aplos na pername kala!th enooume me oria?kserei kaneis ta dika tou?apo thn stigmh pou ksekinane ola apo ton egefalo den mboreis na ta ksereis!edw megaloi epistimones afierosan oli tous thn zwh sthn meleth tou anthropinou mialou kai akrh den ebgalan nomizw pws einai thema xhmeias!th bgazei o enas ston allo!pragmata pou den tha dianooumastan na skeftoume me kapion mas fenonde logika se allon!tespa to rezoume einai na pername kala na eimaste kala kai apo ekei kai pera ola ginonde!
     
  9. Ektoras

    Ektoras Guest

    Φυσικά και ειναι υπαρκατά τα όρια είτε αυτά είναι σωματικά είτε ψυχικά σε έναν άνθρωπο. Αλλιώς δεν θα μιλούσαμε για ανθρωπο αλλά για υπεράνθρωπο ή Θεό. Ως όριο κατα την γνώμη μου μπορούμε να ονομάσουμε μια κατάσταση που δεν ειναι ανεκτη από έναν άνθρωπο.
    Τι πάει να πεί ότι αν κάποιος υποτακτικός αφοσιωθεί ψυχή και σωματι στον Κυρίαρχο ότι δεν έχει πια όρια? Απλά του εμπιστεύται στα χέρια του τα όρια του τα οποία ο Κυρίαρχος πρέπει αν ανακαλύψει και μόλις γίναι αυτό πρέπει να τα σεβαστει απολυτα. Θα μου πεί κανείς οτι υπάρχουν όρια που διευρύνονται. Αυτά είναι υποτιθέμενα όρια δεν έιναι όρια με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.
    Η λέξη αντοχή δεν είναι απόλυτα συνιφασμένη με το όρια? Υπάρχει άνθρωπος που είναι ανεξάντλητες οι αντοχές του πχ στον σωματικό πόνο? Παρακαλώ αν ξέρει κανεις κάποιον τετοιο να μου τον γνωρίσει.
     
  10. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    mallon den to ethesa swsta egw Ektwra enoousa pws alazoun ta oria tou!to idio einai otan eisai se mia katastash tha elega iremias kai to idio otan mbeneis se ena egefaliko paixnidi?apo ekei kai pera nai sinfonw pws oloi exoume diaforetika oria!
     
  11. Sempre_Staccato

    Sempre_Staccato Regular Member

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον BDSM_lover και τον Ektoras. Σαφώς και έχει όρια ο υποτακτικός, τα οποία όμως χειρίζεται ο Κυρίαρχος. Αυτός με την σειρά του πρέπει να έχει επίγνωση των ορίων αυτών, να ξέρει ποιά απο αυτά μπορούν να ξεπεραστούν, πότε ο υποτακτικός είναι έτοιμος να τα ξεπεράσει και κατά πόσο. Απο εκεί και μετά, όπως αναφέρθηκε, οταν ο υποτακτικός έρθει εγκεφαλικά σε μια κατάσταση υποταγής, εκεί μπορέι να σπάσει όρια για τα οποία σε άλλη στιγμή θα ήταν απόλυτος. Και ο Κυρίαρχος είναι αυτός που θα τον οδηγήσει εκεί. Μπορέι λοιπόν οι υποτακτικοί να μην έχουν "λόγο" με την έννοια της λέξης, όμως ο Master/Dom πρέπει να γνωρίζει πότε ο slave/sub θα είχε λόγο, και αναλώγος να δρά. Να έχει με άλλα λόγια τον λόγο του υποτακτικου στα αυτιά Του, χωρίς καν να χρειάζεται να τον ακούσει.
     
  12. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    Να πω κι εγώ κάτι; εκτός από το που εντοπίζει τα όρια του ο υποτακτικός, μήπως υπάρχει και η περίπτωση όπου ο υποτακτικός παροτρύνει τον κυρίαρχο να κάνει πράγματα τα οποία ο δεύτερος θα πρέπει να καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να τα κάνει; πχ μπορεί να ζητάω πάνω στη καύλα και να παροτρύνω την παρτενέρ μου να μου κόψει το κορμί κομματάκια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να το κάνει έτσι δεν είναι; Προσωπικά θα μου άρεσε να την παροτρύνω σ αυτό ή να με πληροφορεί ότι θα μου το κάνει, αλλά όχι και να μου το κάνει.