Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ας μιλήσουμε για όρια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 21 Ιουνίου 2005.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Το Topping from the bottom έχει να κάνει κυρίως με το S/m Κωνσταντίνε, είναι όρος που χρησιμοποιείται πρωτίστως στα πλαισια ενός S/m session. Σε μιά 24/7 σχέση είναι επιεικώς απαράδεκτο για τους ίδιους λόγους που ανέφερα πρίν.

    Δεν διαφωνώ πως κάτω από τις προϋποθέσεις που ενδιαφέρουν τον sakis3000 έχει κάθε δικαίωμα να θέτει όρια και το διαχώρισα επανειλλημένα λέγοντας διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές επιθυμίες.
    Η αντίρρηση μου βρίσκεται στο " όπως εσύ έχεις αφήσει τα όρια σου στην κρίση του, κάλλιστα μπορεί κάποιος να μην το κάνει" καθώς το post στο οποίο ανφέρεται έχει να κάνει με ένα είδος BDSM σχέσης τελείως έξω απο τις προϋποθέσεις του sakis3000
     
  2. masterp7p

    masterp7p Guest

    1. Basiko ine sta "pexnidia" afta na iparxi mia leksi asfalias opos tinorizoun kapioi oste o afentis na gnorizi oti pleon exi eksantlisi ta oria tou sklabou/ipotaktikou

    2. Oloi exoun oria kai polles fores atoma sto BDSM prospathoun apla kai mono na ekserebnisoun ta oria tous kai poso pera apo afta mporoun na pane.

    3. Kalo ine se mia sxesi tetia na min ksexname oti iparxi kai to zitima tou erethismou, an kseperastoun ta oria tha xathi afto kai bebea i anazitisi ikanopiisis toulaxiston gia ena apo afta ta atoma
     
  3. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    MasterJp αρχίζω να μπαίνω στο νόημα, κι αν κατάλαβα καλά το κλειδί της υπόθεσης είναι στο οτι κάποιος νιώθει μέσα του ότι δεν πρέπει να είναι αυτός που θα αποφασίζει. Οπότε επόμενο είναι να φροντίζει για τα όρια ο αφέντης του.

    Κωνσταντίνε όπως το λες είναι, μ ενδιαφέρουν μόνο διαδικασίες σαδομαζοχιστικές. Να φανταστείς ότι αν θελήσει να με μαστιγώσει χωρίς να με δέσει αλλά μόνο να με διατάξει να σταθώ, ή θα φύγω ή θα αντιστραφεί η κατάσταση και θα βρεθεί αυτή εκεί που θα ήθελα να είμαι εγώ. Δεν έχει καμιά γλύκα να κάθομαι να με μαστιγώνει αν δεν μ έχει δεμένο να μην μπορώ να της ξεφύγω
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο 9 levels of submission, sakis3000, χαίρομαι που τα πράγματα ξεκαθαρίζουν και πιστεύω πως θα ξεκαθαρίσουν ακόμη περισσότερο σταδιακά
     
  5. metalswitch

    metalswitch New Member

    Επιτρέψτε μου να μιλήσω με βάση τις εμπειρίες μου. Για μένα πριν ξεκινήσει μια σχέση, ή ακόμη και ένα και μοναδικό session πρέπει να συζητάμε τα όρια του sub. Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι αναλυτικές και οι απαντήσεις ξεκάθαρες. Από εκεί και πέρα ο/η αφέντης/ρα έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει αυτά τα όρια και να εκπαιδεύσει τον sub έτσι ώστε να τα ξεπεράσει.
    Να δώσω μερικά παραδείγματα. Για μένα ήταν όριο κάποτε η δημόσια έκθεση, αλλά το ξεπέρασα σε ένα πάρτι όπου είχα πάει δέσμιος της αφέντρας μου. Για άλλους το όριο μπορεί να είναι ο πόνος, τα σημάδια, συγκεκριμένες πρακτικές σεξουαλικού περιεχομένου ή κάτι άλλο... Όλα αυτά λαμβάνονται υπ' όψιν αλλά όπως είπε και κάποιος παραπάνω, έτσι και αλλιώς συμμετέχουμε σε αυτό τον χώρο ξεπερνώντας τα όρια της συμβατικής μας ζωής...
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Μέσα σ' αυτά τα χρόνια που ζώ και απολαμβάνω το lifestyle, έχω καταλήξει πως υπάρχει μια "μαγική" λεξούλα, που μπορεί να γλυτώσει τον καθέναν από Μ/μας (ιδιαίτερα τα "υπό" μέλη) από πολλά προβλήματα και / ή μπελάδες. Η λεξούλα αυτή είναι το πριν.

    Πιστεύω πώς στο BDSM (αλλά και στην ζωή γενικότερα) η λέξη αυτή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ως γνωστόν καλύτερα να προλαβαίνεις παρά να θεραπεύεις.

    Τα οποιαδήποτε όρια (αμφιβολίες, επιφυλλάξεις, απορίες) πρέπει να γίνονται γνωστά πριν ξεκινήσει μιά σχέση.
    Ο Κυρίαρχος πρέπει να ελέγχει και να σιγουρεύται για την ψυχική και φυσική κατάσταση του υποτακτικού πριν ξεκινήσει κάποιο session
    Η σκλάβα πρέπει να σκέφτεται πριν ανοίξει το στόμα της (δεν ισχύει μόνον για σκλάβες <s> )
    Ο Master πρέπει πριν από όλα να είναι δίκαιος και να λαμβάνει όλες τις παραμέτρους υπ' όψιν του πριν τιμωρήσει
    Αν κάτι εμπόδισε μια σκλάβα να εκτελέσει τις εντολές του Αφέντη της πρέπει να του το γνωστοποιήσει πριν ερωτηθεί.

    Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως αν Ο/όλοι Μ/μας αναλογιζόμαστε τις συνέπειες των πράξεων μας πριν και όχι μετά αυτό οδηγεί σε μια πληρέστερη και υγιέστερη σχέση όποια μορφή και αν έχει αυτή.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απίστευτη η μαγική λεξούλα MasterJp, Σας ευχαριστώ!!

    Ιδιαίτερα βοηθητικές βρήκα τις φράσεις,

    Θα ήθελα να Σας ρωτήσω, τι συμβαίνει όταν εκ των πραγμάτων, λόγω απειρίας μια σκλάβα δεν γνωρίζει τα όρια της στην αρχή, δεν γνωρίζει γενικά τόσα πολλά, που ούτε επιφυλάξεις μπορεί να εκφράσει, ούτε αμφιβολίες, αλλά τις βγαίνουν καθ' οδό, όσο προχωράει η εκπαίδευση.
    Σ' αυτη την περίπτωση πιο θα ήταν το πριν?

    η λάρα Του
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    RE: RE: Ας μιλήσουμε για όρια...

    Η περίπτωση που αναφέρεις lara εμπεριέχει δύο υποπεριπτώσεις

    1/ ο Αφέντης της σκλάβας είναι έμπειρος
    2/ ο Αφέντης της σκλάβας δεν είναι έμπειρος

    Στην πρώτη περίπτωση, γνωρίζει αρκετά ώστε να την οδηγήσει βήμα βήμα εκεί που θέλει να την πάει αλλά και να χειρισθεί τις αμφιβολίες ή τίς επιφυλάξεις της. Ουσιαστικά "την μαθαίνει" εκείνος πρίν αυτή μάθει τον εαυτό της. Το πρίν, όσον αφορά την ίδια την σκλάβα έγγειται στο να αναρωτηθει ειλικρινα για την πραγματική τους αιτία και να τις εκφράσει (submissively) με κάθε ειλικρίνια στον Αφέντη της πρίν χαθεί στον κυκεώνα των αμφιβολιών της (κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά) και πρίν επαναληφθεί αυτό που τις προκάλεσε.

    Όσον αφορά στην δεύτερη περίπτωση για την σκλάβα ισχύουν τα ίδια, ό Αφέντης της όμως, αν πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξανασυναντήσει, καλό θα ήταν να συμβουλευθεί κάποιον πιο έμπειρο πρίν αποφασίσει πως θα το χειρισθεί.
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Σας ευχαριστώ πολύ Κύριε.

    Ξύπνησαν άλλα ερωτηματικά τώρα αλλά μάλλον θα τα μεταφέρω σε άλλο φόρουμ γιατί αγγίζουν άλλο θέμα.

    Σας ευχαριστώ και πάλι..

    η λάρα Του
     
  10. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Τι μπορούν να κάνουν 4 γράμματα!! Πραγματικά εκπλήσομαι. Να προσθέσω τη δική μου απάντηση στην απορία σου lara[E-p]. Πιστεύω ότι αν μια σκλάβα είναι άπειρη και δεν γνωρίζει τα όρια της, πρέπει να το δηλώσει χωρίς φόβο και να μην προσπαθήσει να το καλύψει με οποιονδήποτε τρόπο. Και στη συνέχεια να συζητάει οτιδήποτε την προβληματίζει με Τον Αφέντη της γιατί όσο έμεπιρος κι αν είναι όσο κι αν μπορεί να την καταλάβει, αν δεν βοηθήσει και η ίδια κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει την ευκαιρία να ζήσει αυτό που πραγματικά την ολοκληρώνει.
     
  11. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Σαν σκλάβος πιστεύω ότι δεν υπάρχουν όρια σε ένα σκλάβο. Αυτό είναι παράλογο. Μόνο εκεί όπου κινδυνεύει η ζωή του, και πάλι αυτό είναι υπό αίρεση. Εγώ δεν έχω όρια και φροντίζω ποτέ να μην φτάνω σε αυτό το επίπεδο. Είναι πάντως και ζήτημα εκπαίδευσης απ'τη μεριά των Dom. Θα προτιμούσα να χρησιμοποιούσα τη λέξη ασφαλείας η Αφέντρα να μην σταμάταγε ή να με τιμωρούσε με άλλο τρόπο.
     
  12. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Ας μιλήσουμε για όρια...

    john_slave96,
    Me provlimatizei arketa na akouw kati tetoio apo ipotaktikous: me kanei na skeftomai oti endehomenws einai se mia fasi tis anaptiksis tis taftotitas tous os ipotaktikoi pou vasizontai perissotero stin fantasiwsi para stin empeiria ke tin pragmatikotita. H oti mesa stin epithimia tous na efharistisoune tous Kirious tous den ehoune skeftei mehri pou mporoune na ftasoune. Kserw property pou ta oria tous einai arketa pera apo afta ton Kiriarhikwn tous (ke sigoura pera apo ta dika mou) alla eimai kapws skeptiki stin idea oti kapoios sklavos den ehei oria.