Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ας μιλήσουμε για όρια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 21 Ιουνίου 2005.

  1. gaby

    gaby Guest

    Απ ότι καταλαβαίνω, μόνο στο 9 level of submission, που μάλλον θα σπανίζει στην πράξη, δεν υπάρχουν όρια.

    Δεν είναι αθέμιτο να αναθέσει ο σκλάβος όλη ανεξαιρέτως την ευθύνη του σε μία άλλη ανθρώπινη ύπαρξη - τον Κυρίαρχο;

    Και πιθανά όχι ιδιαίτερα ευχάριστο, μιά και μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες πλευρές του BDSM είναι η διεύρυνση των ορίων του υποτακτικού από τον Κυρίαρχο.
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος, είτε κυρίαρχος είτε υποτακτικός έχει όρια. Θεωρώ πως αυτό που αναφέρεται στο 9 επίπεδο υποταγής δεν έχει να κάνει με την ανυπαρξία ορίων από την πλευρά του υποτακτικού αλλά με το γεγονός πως είναι ο Κυρίαρχος αυτός που αποφασίζει τι θα θεωρηθεί όριο και τί όχι, είτε βάσει των δικών του ορίων είτε βάσει του που θέλει να πάει τον υποτακτικό και έχω "γευτεί" τέτοια σχέση.
    Από μια άποψη αυτό σημαίνει ανυπαρξία ορίων για τον υποτακτικό, στην πράξη (σε 24/7 D/s αλλά δεν πιστεύω πως "ανυπαρξία" ορίων μπορεί να συναντηθεί σε άλλου είδους σχέση) όμως ο Κυρίαρχος αντιλαμβάνεται πάντα που ο υποτακτικός πραγματικά δεν μπορεί να πάει, άσχετα με τις δηλώσεις ή τις επιθυμίες του ίδιου του υποτακτικόυ.

    Tender_Lily: Γιατί να είναι αθέμιτο;
    Η αναζήτηση των ορίων δεν σταματά ποτέ στην προσέγγιση που ανέφερα παραπάνω και που πιστεύω πως αυτή είναι που ισχύει στην πραγματικότητα. Εχω συναντήσει στο διαδίκτυο σκλάβες που δήλωναν "no limits", αλλά μετά απο συζήτηση το αποτέλεσμα ήταν πως όρια υπήρχαν απλά ήταν πολύ ψηλά για την πλειονότητα των Dom, που εγώ γνωρίζω.
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Master Jp καταλαβαίνω ότι είχα παρεξηγήσει την έννοια του level 9.

    Αυτό που με ωθεί να μιλάω για αθέμιτη ισχύ του Κυρίαρχου σε αυτή την περίπτωση είναι το ένα από τα δύο πιθανά φινάλε στην Ιστορία της Ο. Όταν κατάλαβε ότι ο Στεφάν δεν την ήθελε πιά του ζήτησε την άδεια να αυτοκτονήσει, ο Στεφάν της την έδωσε και η Ο αυτοκτόνησε.

    Βέβαια δεν πρόκειται για πραγματική συνθήκη, περιγράφει όμως την θεωρητική ισχύ του Κυρίαρχου στον σκλάβο.

    Δεν είναι αθέμιτο να δεχτεί ο Κυρίαρχος τόσο μεγάλη ευθύνη;
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Πιθανόν Tender_Lily, μην ξεχνάς όμως πως το M/s δεν είναι για όλους και ..."όποιος έχει τα γένεια έχει και τα χτένια".

    Όσον αφορά την Ο και την ισχύ του Αφέντη στην σκλάβα (που συνεπάγεται και την εξάρτηση της σκλάβας από αυτόν) σε διαβεβαιώ πως δεν είναι καθόλου θεωρητική
     
  5. Kevin

    Kevin Guest

    τα ορια τα θετουμε οι ιδιοι.. ομως τα ορια ειναι για να τα ξεπερναμε... αλλοι μπορουν αλλοι οχι... τα ορια ειναι σαν τα συνορα ενος γαλαξια, καποιοι φοβουνται να τα ξεπερασουν, αλλοι ανυπομονουν να το κανουν και αλλοι δν ξερουν καν ποια ειναι τα ορια τους. οποτε το ζητημα αυτο ειναι κα8αρα υποκειμενικο.... οσο για το αισ8ημα ευ8υνης... εξαρταται κατα ποσο εχεις απορροφη8ει (διατηρηση η διαταραξη ισσοροπιασ στον νου real world Vs bdsm world) και μετα το 8εμα συνειδησης...
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Κevin: what makes you think that the BDSM world is not real ?
     
  7. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    H antiparathesi real world me ton kosmo tou bdsm i tou lifestyle einai sinithis an ke ohi sosti. Oi lifestylers kanoune afto akrivos...zoune stin pragmatiki kathimerinotita tous (ke ohi mono ta savvatokiriaka i opote ehei o sub oreksi i den einai kourasmenos klp) afton ton tipo shesis. Gia opoion den to ehei zisei akougetai paralogo, alla ksero apo empeiria oti einai pragmatikotita, oti einai dinato ke oti ta oria tou (px. paidia) eksartwntai mono apo tin dimiourgikotita tis Mistress. Gnorizo zevgaria pou akolouthoune poli afstira protokolla mprosta sta paidia tous ta opoia omos ehoune tin emfanisi vanilla simperiforas. An px kathe fora pou o slave apefthinetai stin Kiria tou mprosta sta paidia prepei na arhizei tin protasi me to onoma tis, afto einai kati pou mporei na perasei aparatirito an ginei me fisikotita ke taftohrona na einai ena afstirotato protokollo opos tha itane ke o oros "Kiria" se allo perivallon. Ston vathmo pou koitame tin ousia ke ohi tous tipous, ta paidia den apoteloune apagoreftiko paragonta se mia Ms shesi. Ke oute einai alithia oti enas slave den mporei na einai dinatos antras me entones apopseis ke parousia (an ke diafwnw me tin evrews diadedomeni apopsi oti oloi oi sklavoi einai eks orismou poli dinates prosopikotites.)
     
  8. Kevin

    Kevin Guest

    οχι, δν το εθεσα ετσι, σαφως και το bdsm μπορει να υπαρξει σαν τροπος ζωης, μπορει να ειναι μια πραγματικοτητα. ηθελα να απλα να πω οτι οι δυο κοσμοι, ο bdsm κοσμος και ο μη bdsm κοσμος ερχονται συχνα σε συγρουση και γινονται παρεξηγησεις-παραλογισμοι γιατι απλα δν υπαρχει ενημερωση.
    κανω λα8ος? οσες φορες εχω ανοιξει κουβεντα με εναν ασχετο απο bdsm, μονο και μονο που μα8αινει την σημασια των αρχικων χανει πασα ιδεα για το τι και πως.

    μη με παρεξηγεις  
     
  9. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    RE: RE: Ας μιλήσουμε για όρια...

    Επειδή έχει άγνοια και είναι άσχετος και δεν είναι openminded.
     
  10. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: RE: Ας μιλήσουμε για όρια...

    Ή έτσι δείχνει και μετά το ψάχνει μόνος του το θέμα.

    Τα θεμέλια του BDSM έχουν βαθιές ρίζες στην ανθρώπινη ψυχή και στην ανθρώπινη ιστορία.

    Γι αυτό αμφιβάλλω ότι το θέμα είναι ότι έχει άγνοια, είναι άσχετος και στενοκέφαλος, Κωνσταντίνε.

    Μάλλον χαμηλό libido, ελλειματική φαντασία και ίσως μία δόση υποκρισίας έχει όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

    Εκτός βέβαια αν ο "άσχετος" είναι γυναίκα, ο "σχετικός" άντρας και το σκηνικό της συζήτησης το κρεβάτι τους μετά από τον έρωτα.   Εκεί, με το συμπάθειο, δικαίωμα της γυναίκας είναι να παραστήσει την "Κινέζα" μέχρι να προσανατολιστεί κάπως και να είναι σε θέση να το διαπραγματευτεί το θέμα.
     
  11. proudslave

    proudslave Guest

    Σωστά, οι άνθρωποι που είναι έξω από αυτόν τον κόσμο είναι πολύ αρνητικοί με ανθρώπους σαν εμάς. Προσωπικά πριν από 2 μήνες άκουσα από μια πολύ καλή φίλη να μου λέει
    ''αν ήξερα όλα αυτά για σένα (τις προτιμήσεις μου εννοώ και την προσωπική ζωή μου) δεν είμαι σίγουρη αν θα σε είχα πλησιάσει αρχικά για να γίνω φίλη σου. Θα σε φοβόμουν !!!!!!''
    Το πιστεύετε αυτό ? Και δεν ήταν μια τυχαία, είναι πολύ μορφωμένο άτομο και κατά τα άλλα πολύ απελευθερωμένη.
    Ειδικά όταν τους λέω ότι κυριολεκτικά δεν θέλω καθόλου όρια αν ξεκινήσω κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσπιστοι. Αλλά σας πληροφορώ ότι το έχω δοκιμάσει χωρίς όρια παλιά για αρκετό καιρό και ήταν πολύ μεγάλη ηδονή. Δίνεις τον εαυτό σου και νοιώθεις ότι είσαι κάτι σαν πρωταθλητής. Και όχι απλά το αντέχεις αλλά κάθε μέρα το επιζητάς πιο έντονο, είναι εξαιρετικά εθιστικός ένας τέτοιος τρόπος ζωής. Η λέξη εθισμός είναι κατάλληλη για να το περιγράψει. 'Οσο κι αν ειναι μερικές φορές επικίνδυνο το προτιμώ. Αδρεναλίνη στο φουλ, σαν πρωταθλητισμός.
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Εξαρτάται από το πώς το αντιμετωπίζεις εσύ ο ίδιος proudslave. Και από το βαθμό που τείνεις να επιβάλεσαι στο περιβάλλον σου και να το αφήνεις να γνωρίζει όσα μπορεί να αντέξει - για την kinky πλευρά μπορεί να ισχύσει το "τα εν οίκω μη εν δήμω".

    Πάντως το τρίπτυχο "safe, sane and concensual" βοηθάει να μη βγείς "εκτός κοινωνίας ανθρώπων" λόγω του συγκεκριμένου lifestyle.

    Τα όρια μπορεί να σε βοηθήσουν να μη βλέπεις πρώτα απ όλα εσύ ο ίδιος το BDSM ως ακρότητα. Απο κει και πέρα μπορείς εσύ να έχεις κάποια όρια για ώρα ανάγκης.