Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασυμβατότητα κι Εκπαίδευση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Dark_Explorer, στις 26 Μαρτίου 2020.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Αρχικά, πώς αντιλαμβάνεστε την ασυμβατότητα και πώς το ρόλο της εκπαίδευσης σε μία σχέση Κυριαρχίας/υποταγής;
    Ποια χαρακτηριστικά της ασυμβατότητας θεωρείτε ότι μπορούν να τροποποιηθούν μέσω της εκπαίδευσης και ποια όχι;

    Θα παρακαλούσα στο νήμα να γράψουν μόνο Κυριαρχικά και υποτακτικά μέλη.

    Ευχαριστώ.
     
    Last edited: 26 Μαρτίου 2020
  2. slave32

    slave32 Regular Member

    Η ασυμβατοτητα. Εννοια οπως την αντιλαμβανομαι εγω στο δεν ταιριαζουμε. Η αληθεια ειναι οτι με τον αφεντη μου εχουμε καποια διαφορα ηλικιας. Επισης οταν πρωτογνωριστηκαμε εκεινος ηταν ηδη ομοφυλοφιλος κι εγω σχεδον παρθενος. Με ατομα του ιδιου φυλου εντελως παρθενος. Η διαφορα της ηλικας, εκεινος 10+ δεν επαιξε μεγαλο ροτο τελικα. Το θεμα του υπηρετω ανδρα με γαμαει ανδρας ξεπεραστηκε περισσοτερο απο την ιδια την καυλα, αλλα και την συνηθεια παρα με την εκπαιδευση.

    Ομως η τεραστια ασυμβατοτητα ηταν στο οτι εκεινος ηθελε σκλαβο 24/7 ενω εγω ημουν μπρατ, ουτε καν υποτακτικος. Εδώ, επαιξε τον ρολο της η Εκπαιδευση. Ο Αφεντης μου με εκπαιδευσε να γνωρισω τον εαυτο μου, ποιος ειμαι, τι μπορω να κανω, τι θελω να κανω και πως ολα αυτα θα του ειναι χρησιμα. Μεσω της εκπαιδευσης καταλαβα οτι δεν εχουν σημασια οι προτιμησεις μου, ειδικα οι ερωτικες, αφου εχω καταλαβει οτι το σωμα μου διατιθεται προς την τερψη του. Δηλαδη καταλαβα οτι ως σκλαβος δεν εχει σημασια αν ειμαι γκευ ή οχι, αλλα εχει σημασια να act ετσι ωστε να τον ικανοποιω.
     
  3. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    @Dark_Explorer xαίρομαι πολύ που το έκανες νήμα τελικά,είναι κάτι που με έχει απασχολήσει.
    Υπάρχουν επιφανειακές ασυμβατότητες όπως μια τεράστια διαφορά ηλικίας ή μια διαφορά σε αισθητικά κριτήρια που μπορούν να ξεπεραστούν και χωρίς εκπαίδευση.
    Ισχυρή ασυμβατότητα για εμένα είναι ένα τελείως διαφορετικό σύστημα αξιών.
    Τι γίνεται όταν για παράδειγμα,το ένα μέλος είναι ρατσιστής/ρια; και το άλλο όχι απλώς δεν είναι,αλλά τυχαίνει να έχει και φίλους που είναι ξένοι; Για πόσο θα μπορεί να είναι ανεκτή η γνώση και μόνο,το ότι υπάρχει μια τέτοια διαφορά νοοτροπίας; πόσο μάλλον όταν εκδηλώνεται στον λόγο με την πρώτη ευκαιρία.
    Συγχωρήστε το ακραίο παράδειγμά μου,δεν το δίνω με την προκατάληψη ότι θα υπάρχει ένας ρατσιστής ή ο,τι άλλο σε μια bdsm-ική σχέση,φυσικά και δεν πιστεύω κάτι τέτοιο ούτε και θέλω να δείξω κάτι τέτοιο,απλώς αναφέρω ένα παράδειγμα ισχυρής ασυμβατότητας κατά την δική μου άποψη,που έχω κατά καιρούς αναρωτηθεί αν είναι δυνατόν γενικώς αυτή και άλλες σαν αυτή,να προσπεραστεί,μιας και έχει να κάνει με τις αντιλήψεις των ατόμων και όχι με την ίδια την σχέση που έχουνε αναμεταξύ τους τα άτομα.
    Όπως το βλέπω,είναι αναγκαίο να υπάρχει τουλάχιστον μια όσο πιο κοντινή κοσμοθεωρία γίνεται με το άλλο άτομο.Οτιδήποτε άλλο που δεν αγγίζει ισχυρές προσωπικές αξίες,θεωρώ μπορεί να τροποποιηθεί,πολύ πιο εύκολα έστω.
     
  4. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    η γνωμη μου ειναι οτι για να προχωρησει μια σχεση στο σταδιο εκπαιδευσης θα πρεπει να υπαρχει συμβατοτητα με την εννοια του ταιριασματος.
    απο εκει και περα η εκπαιδευση θα μπορουσε να βοηθησει σε κομματια της συμπεριφορας ή σε κομματια του χαρακτηρα ενος υ.
    τωρα εαν προκειται για ασυμβατοτητα στις σεξουαλικες επιθυμιες μεταξυ των παρτενερ τα πραγματα περιπλεκονται λιγο, κατα την αποψη μου ειναι περισσοτερο θεμα θελησης και απο τις 2 πλευρες παρα θεμα εκπαιδευσης
     
  5. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Δεν αντιλαμβάνομαι πολύ γρήγορα την ασυμβατότητα εγώ προσωπικά.
    Αντιθέτως τα υ που με ενδιαφέρουν, είναι πολύ γρήγορα, πάντα με προλαβαίνουν σε αυτό το κόμματι, αφού αμέσως δηλώνουν ασυμβατότητα μετά από κάποιες ώρες μαζί μου  

    Το γιατί ακόμα το ψάχνω, θέλει μελέτη.
     
  6. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Η ασυμβατότητα για εμένα, αναγνωρίζεται και εντοπίζεται από εμένα, μόνο σε επίπεδο D/s. Δεν γίνεται να είμαι σε M/s και να αναγνωρίζω ασυμβατότητες, χρησιμοποιώ συγκεκριμένα το ρήμα γιατί πλέον δεν με αφορά αν υπάρχει η όχι, σημασία για εμένα έχει ότι νοιωθω πως δεν υπάρχει ασυμβατότητα. Όντως.

    Τώρα σε επίπεδα D/s θεωρώ ότι οι ασυμβατότητες , κάποιες που αφορούν την γενικότερη κοσμοθεωρία του κάθε ατόμου μπορούν να λυθούν με την εκπαίδευση, να λυθούν από την άποψη ότι εγώ θα προσαρμοστώ θα ακολουθήσω θα αλλάξω κοσμοθεωρία η συνήθειες κτλ
    Αυτό που δυστυχώς όμως επηρεάζουν οι ασυμβατότητες σε εμένα είναι την λύσσα μου και το πηγαίο του πράγματος αλλά οκ. D/s γίνεται μια χαρά.

    Υπάρχουν και ασυμβατότητες bdsmικες που έχουν βάση πάνω στις έννοιες Κ/υ που δεν λύνονται. Αν ο άλλος λέει α και εμένα φτάνει στο αυτί μου β, η αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα με έναν τρόπο που μου είναι αδύνατο να τα δω έτσι. Όχι. Δεν ξεκινά καν D/s ούτε θα λυθούν με εκπαίδευση γιατί δεν θα υπάρχει συννενόηση για να πιάσει τόπο η εκπαίδευση.

    Όπως και με την σεξουαλική ασυμβατότητα, σε εμένα, αν δεν λιώσω, δεν. Αν δεν υπάρχει ταίριασμα σωμάτων , μυρωδιών αίσθησης, δεν.
    Δεν μιλώ για βίτσια , φετίχ κτλ κτλ σε αυτά προσαρμόζεται το υ. Μιλώ καθαρά για σεξουαλική χημεία.

    Πάντα το έλεγα και θα το λέω.
    Μετά την αναγνώριση Κ ( ισχύ, κατίσχυση , συνέπεια , συνοχή κτλ δεν τα αναλύω εδώ) είναι

    Bdsm ταίριασμα ( we speak the same language ) + Χημεία ανθρώπων (με ελκύει κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω καν ) = *•°• ματζικ
    Και αυτό το ματζικ γεννάει τη λύσσα, που εγώ προσωπικά χρειάζομαι και είναι κινητήριος δύναμη να φτάσω στο τέρμα, στα άκρα και όπου.
     
  7. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Για μένα συμβατότητα ισούται με την μεταξύ μελων χημεία....εγκεφαλική σωματική έλξη κτλ...αυτό το ματζικ που αναφέρει η @χάντρα.
    Την ασυμβατότητα την αντιλαμβάνομαι στα πρώιμα στάδια γνωριμίας.
    Τι εννοώ....αν εγώ λέω άλφα...και ο/η απέναντι μου λέει βήτα εκ πεποιθήσεως δεν θα μπω στην διαδικασία εκπαίδευσης μόνο για την δική ευχαρίστηση ώστε να ακούσω το άλφα.
     
  8. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Ο οποίος βαθμός συμβατότητας, ή αντι-συμβατοτητας και εάν υπάρχει μεταξύ δυο, ή περισσότερων, ατόμων, δεν είναι κάτι το σταθερό.

    Είναι μια δυναμική κατάσταση, που έχει να κάνει με τα θέλω και τις ανάγκες του καθενός, αλλά κυρίως με την υπερπληροφορηση, την ευκολία πολλών, εύκολων και άμεσων επιλογών. Και όλα αυτά μας οδηγούν αναπόφευκτα στην υπεραναλυση.

    Προσθέτωντας στα παραπάνω τις άμυνες του καθενός, υπεραναπληρωση, αποδοχή, αποφυγή κτλ. Καταλήγουμε σε μια χαοτική εξίσωση.

    Τέλος, η εντροπία σε μια σχέση, οδηγεί σε φθορά και αλλοίωση.

    Εν κατακλείδι, όλα τα παραπάνω είναι που κάνουν ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι. Διότι, σε αντίθεση, με μια τυπική σχέση, με την ευρεία και στενή έννοια της λέξης, τα αυτονόητα πρέπει να ορίζονται.
     
  9. Harry Demos

    Harry Demos Υγεία, επικοινωνία, επανάληψη.

    Θα σου απαντήσω αλφα, όπως λες. - μετά;
     
  10. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Γενικότερα, ακόμα και για φιλική σχέση, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει (ever) συμβατή η ασυμβατότητα με άτομα του χώρου (ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, κλπ),
    τα οποία είναι abusers, ζουν διπλές και τριπλές ζωές, και είναι fake γενικότερα.
    Κάτι τέτοιο φυσικά δεν φαίνοεται από την αρχή.
    Άπαξ όμως και φανεί, απλά απομακρύνομαι και ζώ μια χαρά με την ασυμβατότητα μακριά τους.

    Επί των προσωπικών μου σχέσων, η ασυμβατότητα που φαίνεται εξαρχής, και δεν υπάρχει περίπτωση να μπώ στην διαδικασία να την τροποποιήσω (όχι γιατί δεν μπορώ, αλλά γιατί δεν θέλω),
    έχει να κάνει με θηλυκά που: είναι φασιστο/ρατσιστο/ομοφοβικές, είναι drama queens και νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτές.

    Όλα τα λοιπά είδη ασυμβατότητας, π.χ. κοσμοθεωρία, ασχολίες, βιώματα και εμπειρίες, σπουδές και δουλειές, οτιδήποτε άλλο .. τροποποιείται, αλλάζει, διαμορφώνεται μέσα από τη σχέση.
    Κ είμαι. Το θέλω, το μπορώ, το κάνω.
     
  11. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Ασυμβατότητα ως ενα βαθμό ειναι λογικό να υπάρχει στην αρχή μιας D/s σχέσης αλλά όσο προχωράει η εκπαίδευση του υ θα πρέπει σιγά -σιγά να αρχίσει να εξαλείφεται.Αλλωστε μέρος του χαρακτήρα και των πιστεύω ενός υ ειναι λογικό να αλλάξουν μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα εφ οσον εκπαιδεύει σωστά.
     
  12. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Ποιος το λέει ? Από που προκύπτει ότι είναι λογικό να υπάρχει ασυμβατότητα ?