Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DocHeart, στις 25 Αυγούστου 2010.

  1. ivoni

    ivoni New Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Εγώ βλέπω κάποια 20χρονη να δείχνει γνώση που ενισχύεται με επεξήγηση και επιχειρηματολογία.Θεωρώντας ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος των λεγομένων τους,διαβάζω ένα δείγμα γνώσης.Αυτό που με κάνει να απορώ είναι ποιός θα μπορούσε να αμφιβάλλει για κάτι που μπορεί να διαβάσει.Αμφιβάλλω γιατί τα λέει κάποια 20χρονη και δεν αμφιβάλλω αν τα λέει κάποιος παλιός ή μεγαλύτερος σε ηλικία;Παλαιότητα=πληρότητα ή πιστότητα;Άρα πιστοποίηση; 
    Απορία: Θα έπρεπε να ψάξω να βρω παλιότερα νήματα; Αφού ξαναγράφεται κάτι από κάποιον τώρα.Αν αυμφωνεί με τα παλιότερα νήματα τότε έχει έρθει στο ίδιο σημείο από άλλο δρόμο.Εάν διαφωνεί τότε απλά είναι μια ακόμα διαφωνία μέσα στις τόσες.Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο στην αντίληψη.Και επίσης μπορεί οι άνθρωποι να λάβουνε γνώση και πληροφορίες σε νεαρότερη ηλικία απ'αυτούς που τα βρήκανε ψάχνοντας.Ίσως γιατί τους τα δίδαξαν αυτοί που τα έψαξαν και τα βρήκαν ως συμπυκνωμένη γνώση άρα χρειάστηκε να κάνουν πολύ μικρότερο δρόμο.Χωρίς να προσβάλλω κανέναν προσπαθώ να εξηγήσω ότι όταν δεν ξέρουμε την πορεία του καθενός καλό θα είναι ννα μην ψάχνουμε την ποιότητα στην ηλικία.Εκτός αν το θέμα εδώ πέρα είναι ηλικιακό...Έχουμε πρόβλημα με την ηλικία του άλλου και όχι με το τι λέει.Η γνώση είναι γνώση και η άγνοια είναι άγνοια σε οποιαδήποτε ηλικία.
    Θέλω να συγχαρώ την αναγνώστρια που παρά το νεαρό της ηλικίας της μιλά τόσο εμπεριστατωμένα αδιαφορώντας για τις πηγές της γνώσης της.Αυτό μου δείχνει ότι ο σπόρος της ελπίδας έχει αρχίσει να ανθίζει.
     
  2. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και για τα ενδιαφέροντα σχόλια. Τα διάβασα με ευχαρίστηση, και όλα μ'έκαναν να σκεφτώ.

    Είμαι πια πολύ γέρος για να κάνω multi-quote και να γράψω τί με έκανε να σκεφτώ το κάθε ένα. Όμως, μου μένουν (μέχρι στιγμής) ένα συμπέρασμα, ένα ερώτημα, και μια διαπίστωση.

    1. Συμπέρασμα: Όπως και σε όλα τα γραπτά έτσι κι εδώ, το πώς ερμηνεύει κανείς λέξεις, τόνους και σημεία στίξης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ίσως ακόμα να διαφέρει και σε διαφορετικές στιγμές μέσα στον ίδιο άνθρωπο. Αυτό το δεδομένο δημιουργεί την ανάγκη για σοβαρή φιλοσοφική συζήτηση που άπτεται και της ηθικής, και της θεωρίας της γνώσης, και (εντυπωσιακά) του προβλήματος των "άλλων υπάρξεων" ("the problem of other minds," το μεταφράζω έτσι γιατί δεν ξέρω την γενική πληθυντικού της λέξης "νους"   )


    2. Ερώτημα: Η πλέον άμεση διαμάχη που προκύπτει έχει να κάνει με τη συναίνεση. Από τη μία, κάποιοι θα πουν οτι αυτό το είδος διαμάχης είναι αναμενόμενο όταν συζητάμε όλοι μαζί για σχέσεις Κ-υ, και θα συμφωνήσω. Από την άλλη, μου δημιουργείται ο εξής προβληματισμός:

    Για ποιο λόγο ο ορισμός του BDSM (το οποίο εκ φύσεως χαμογελά ενθαρρυντικά στην ανισόβαρη κατανομή ισχύος ανάμεσα σε Κ-υ) θέτει αυτό τον σπασαρχίδικο περιοριστικό όρο της συναίνεσης; Είναι ο ορισμός ένα σπουργίτι που κάνει όλο και μικρότερους κύκλους στον ουρανό μέχρι να χαθεί μέσα στην ίδια του την κωλοτρυπίδα; (Αγαπημένη μεταφορά....   )

    Ή μήπως είναι στην ουσία μια παραπομπή στην κατανόηση ορίων;

    Έλα μου ντε.

    3. Διαπίστωση: Υπάρχουν άλλα thread που το έχουν συζητήσει καλύτερα. Αν το ήξερα / θυμόμουνα θα είχα αναβιώσει κάποιο από εκείνα.


    Σας ευχαριστώ και πάλι.

    Χαιρετισμούς,
    DocHeart
     
  3. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Αν συμφωνήσουμε ότι 2 άνθρωπποι δεν γνωρίζονται άρα σαφώς δεν γνωρίζουνε ο ένας τον τρόπο του αλλουνού κάπως θα πρέπει να γνωριστούνε.Άρα λοιπόν ξεκινάνε με μια συναίνεση του να βρεθούνε.Πρώτη συναίνεση.Από κει και πέρα εφόσον είναι παντελώς άγνωστοι,στα πρώτα βήματα η συναίνεση είναι απαραίτητη.Άρα,λοιπόν, για να έρθουν σ'επαφή χρειάζονται πολλές συναινέσεις.

    Από τη στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι αρέσκονται στο παιχνίδι θα ακολουθήσουν κι άλλες συναινέσεις όπως:"ναι,γνωρίζω ότι ένας Μάστερ μπορεί να έχει επαφές και με άλλους ανθρώπους εφόσον το επιθυμεί".Κι αυτό συναίνεση είναι,το να το γνωρίζω ως κανόνα.Ωστόσο δεν μπορώ να συναινέσω στο να έρθω σε επαφή μαζί του χωρίς προφύλαξη γιατί του συγκεκριμένου κύριου του τη σπάει το προφυλακτικό ή δεν του σηκώνεται με αυτό,γνωρίζοντας πάντα ότι πιθανόν το ίδιο κάνει και στις επαφές που έχει με άλλους ανθρώπους.Χρειάζεται η συναίνεση για την ασφάλειά μου.Ασφάλεια:μεγάλο κεφάλαιο στο BDSM.Γιατί αν κολλήσω AIDS,κονδυλώματα ή ηπατίτιδα θα ταλαιπωρούμαι σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου.Ο εν λόγω χ,ψ,z κύριος δεν εγγυάται κανείς ότι θα είναι εκεί για να με στηρίξει.Επίσης αν ο εν λόγω κύριος θεωρήσει ότι θα τον ικανοποιούσε να ξεφτιλίζομαι βάζοντας το σκύλο του να με πηδήξει πάλι δεν θα συναινούσα γιατί είναι πέρα από τις οποιεσδήποτε φτιχιστικές και προσωπικές μου αναζητήσεις.Και επίσης αν μ'έβγαζε στο κλαρί για να τα παίρνει πάλι δεν θα συναινούσα και πολλοί άλλοι τρόποι που κατά καιρούς έχω ακούσει από ευφάνταστους Μάστερ και Κυριαρχικούς δεν θα με βρίσκανε συναινετική.

    Άρα δεκτή η συναίνεση στο να βρεθούμε,δεκτή η συναίνεση στο να παίξουμε,δεκτή η συναίνεση στο να κάνουμε ή να ράνουμε αλλά μη αποδεκτή για όλα τα υπόλοιπα;Έχω γνωρίσει αρκετούς Master-Κυριαρχικούς-Dom-Perv που συμπεριφέρονται άσχημα και για να τους αποφύγεις τους λες"όχι δεν θέλω να ξαναβρεθούμε" κι εκείνοι δεν το δέχονται γιατί δεν δέχονται τη συναίνεση.Και εν τέλει αν ήσουνα γυναίκα θα καταλάβαινες γιατί η συναίνεση είναι απαραίτητη.

    Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κανένας Κυριαρχικός εφόσον θεωρεί τον εαυτό του τόσο top στο είδος του δεν αποσπά τη συναίνεση,δεν έχει τη μαστοριά και την πνευματική δύναμη ώστε να αποσπάσει τη συναίνεση για το οτιδήποτε από τους υποτακτικούς παρά μόνο απαιτεί.Θέλω να σου δώσω πολλά αλλά πρέπει να τα κερδίσεις γιατί αν στα χαρίσω κανένας δεν μου εγγυάται ότι θα τα αξιοποιήσεις σωστα.Και μην ξεχνάς ότι ως υποτακτικός σου χαρίζω τον εαυτό μου.Γι'αυτό πρόσεξε πως θα τον διαχειριστείς.

    Ας πάμε λοιπόν στα σενάρια της Madame Ο που θα μπορούσε να φτάσει στο απόλυτο για το συναίσθημά της.Βλέπουμε ότι θα μπορούσε να ζευγαρώσει και με το διάολο ακόμα για να δείξει την υποταγή της σ'αυτόν που τη διδάσκει την κυριαρχία του.Είναι πολύ καλά ως σενάρια για μια κινηματογραφική ιστορία αλλά πρακτικώς και καθημερινώς δεν έχουν εφαρμογή.Αν πάρουμε ως δείγμα τη Madame O,επίσης,ο κάθε Κυριαρχικός δεν είναι ο Κυριαρχικός της Όμικρον.

    Λίγο πολύ εδώ μέσα γνωριζόμαστε.Κατ'επέκταση,λοιπόν,δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτες απαιτήσεις όταν δεν δείχνουμε ότι ενστερνιζόμαστε απόλυτες υποχρεώσεις.Άρα,λοιπόν,για να συναινέσουμε ή να μην συναινέσουμε χρειάζεται να αποδείξουμε ο καθένας ποιος είναι,κι αυτό δεν γίνεται με τα λόγια.Μπορεί κάποιος να στα λέει καλά από το msn κι από το τηλέφωνο και από κοντά να είναι εντελώς διαφορετικός στο σύνολο και στο στήσιμό του.Πράγμα που ουκ ολίγες φορές έχει συμβεί.Αν αυτός ο άνθρωπος τα γράφει καλά,τα λέει καλά γιατί όχι και να μην τα κάνει καλά,παίρνοντας σιγά σιγά συναίνεση και κερδίζοντας έδαφος στο στόχο τον οποίο έχει βάλει αποδεικνύοντας το μεγαλείο του και την κυριαρχικότητά του ακόμα και εκεί που δεν του επιτρέπεται η πρόσβαση.Ένας κατακτητής πολιορκεί και κυριαρχεί μέχρι να του παραδοθούν άνευ όρων.Δεν απαιτεί την άμεση παράδοση,τη συναίνεση της παράδοσης,γιατί τότε δεν είναι Κυρίαρχος είναι κακομαθημένος.Γι αυτό,λοιπόν,αντί να προσπαθούμε να αφορίσουμε τη συναίνεση δείχνουμε τη δύναμή μας κατακτώντας τη.
     
  4. ivoni

    ivoni New Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Ερώτηση:Ας πούμε ότι η αδερφή του καραμαστερά,που δεν χρειάζεται συναίνεση,αποφασίζει να ασχοληθεί με το BDSM και συναντιέται με κάποιον άλλο καραμαστερά,που ενστερνίζεται την άποψη του πρώτου,και γυρίζει σπίτι με 3-4 σπασμένα πλευρά και μελανιές.Αν ρωτήσει το μεγάλο αδερφό-καραμαστερά τι θα της πει;"Αυτό είναι το BDSM,δεν χρειάζεται συναίνεση,στο έκανε για να σε σπάσει και να ξεπεράσεις τα όριά σου;"
    Ας μου λύσει κάποιος αυτήη την απορία...
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Απάντηση: Η αδελφή του καραμαστερά χάνει. Δυστυχώς  

    @DocHeart,
    σπαζαρχίδικη, στ αλήθεια η συναίνεση. Εξίσου σπαζαρχίδικη και η συνειδητότητα που απαιτεί μια αξιόπιστη συναίνεση, με κόπο αποκτιέται και το κλάμα για τον χαμένο από μαλακίες μη συνειδητής υποτακτικής σαδομαζοχιστικό έρωτα που το πάμε; Εδώ που τα λέμε και η ασφάλεια σπαζαρχίδικη μπορεί να είναι, λόγω μπελαλίδικων τεχνικών και ανάγκης για αυτοσυγκράτηση κάποιες φορές. Η σύνεση πιστεύω ότι είθιστε να μην είναι.
     
  6. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Οσον αφορα την συναινεση. Δεν εχω διαβασει το βιβλιο. Οτι εχω διαβασει αποσπασματικα εδω μεσα και απο την ταινια που εχω δει. Σαν παραδειγμα η Ο εμενα μου δινει την εντυπωση πως ειναι μια γυναικα που ειτε αγαπαει και υποτασσεται ειτε υποτασσεται και αγαπαει (που νομιζω κανει και τα δυο τελικα), αυτο που της συμβαινει εν τελει ειναι οτι πιστευει βαθυτατα πως δεν διατρεχει πραγματικο κινδυνο. Βλεπω τον φοβο της για αλλα πραγματα, αλλα οχι τον φοβο της πως μπορει οποιαδηποτε στιγμη να της κανουν πραγματικο κακο. Με αλλα λογια, η συναινεση ειναι state of mind κατα τη γνωμη μου. Υπαρχει μια ανυπωτη κατανοηση και μια πιστη οτι ο ανθρωπος στον οποιο υποτασσεσαι σιγα σιγα
    α) Σε θεωρει οτι πιο πολυτιμο εχει,
    β) Εχει σκοπο να σε φροντισει οσο θα φροντιζε τον εαυτο του και
    γ) θελει μεσα απο την υποταγη σου και την αγαπη σου εν τελει.
    Δεν θα μπορουσε ενας τετοιος αντρας να σου στερησει την αγαπη προς τον εαυτο σου και την ικανοτητα να εμπιστευεσαι. Μια τελευταια προυποθεση ειναι να εισαι κι εσυ ικανη να εμπιστευτεις δηλ. να μην εισαι τελειως καμμενη απο τις προηγουμενες εμπειριες.
     
  7. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Και τώρα (drum roll), για όσους δεν κατάλαβαν:

    Το ερώτημα ήταν: ο ορισμός περιέχει τη συναίνεση για να μας σπάει τ'αρχίδια, ή για να μας βοηθάει στη διαδικασία θέσπισης ορίων;

    Τα λέω μπερδεμένα καμιά φορά, ε;
     
  8. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση


    Το πρωτο εαν εισαι υποτακτικος και το δευτερο εαν εισαι κυριαρχικος...  
     
  9. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Με αφορμη το παραπανω θα ηθελα να καταθεσω κι εγω την αποψη μου
    σε αυτον τον ντορο που εχει ξεσπασει με την συναινεση.

    Οταν αποφασιζεις να συναναστραφεις με εναν Κυριαρχο (που κατα τη γνωμη σου αξιζει τον κοπο)
    αρχικα οπως αναφερθηκε συναινεις να τον συναντησεις, συναινεις να παιξεις και να πειραματιστεις μαζι του.
    Ως εδω καλα. Δεν ειναι δυνατον ομως καθε φορα που θα ξεκινα ενα παιχνιδι
    ο Κ να σηκωνει το χερακι σαν μαθητουδι για να παρει τη συναινεση της υ.
    Τι την περασαμε τη συναινεση, στραγαλια?
    Ουτε ειναι δυνατον καθε φορα να απλωνει ο Κ σχεδιαγραμματα στο τραπεζι για να ξερει η υ
    πως, που, ποσο και γιατι θα πονεσει. Και γιατι να ξερει??? Δεν δικαιουται να ξερει!!!
    Γιατι?
    Γιατι αυτη η γαμημενη η ηδονη δεν θα ερθει ποτε!!!
    Γιατι με το λυσαρι στο χερι, μπορει να φτανεις στο σωστο αποτελεσμα
    αλλα χανεις την ευκαιρια να ανακαλυψεις χιλιους ακομα τροπους χωρις δεκανικια!
    Γιατι το ευκολο δεν ειχε ποτε γοητεια!
    Και γιατι με το να ξεπερνας το ορια περνας στην εξελιξη, νιωθεις πληρης, ελευθερη!
    (...και επειδη ειδα αποριες καπου παραπανω, σε αυτο το "σπασιμο" αναφερθηκε ο Seduction
    και σε καμια περίπτωση στο σπασιμο πλευρων).Και επισης επειδη ειναι συνηθες
    να παρερμηνευονται τα γραφομενα πολλων, να τονισω πως τα παραπανω ισχυουν λαμβανοντας υποψη
    πως ως ενηλικες δεν αποφασιζουμε να αφεθουμε σε εναν μανιακο δολοφονο αλλα σε καποιον
    με τον οποιο εχουμε αναπτυξει μια σχεση εμπιστοσυνης.
    Επισης λαμβανοντας υποψη πως ο Κ ως οδηγος με συνειδηση κινειται στα πλασια της αρχικης συναινεσης
    και ποτε εκτος οριων αυτης και αυτο φυσικα συνεπαγεται και την υποχρεωση της υ
    να εχει ενημερωσει εξ αρχης τον Κ για τυχον φοβιες της ή πραγματα που δεν δυναται να κανει.
    Μην κλεινετε την πορτα στο αναπαντεχο,
    χανετε στιγμες που θα σας κανουν να γνωρισετε τον εαυτο σας 


    Φιλικα,
    ζουζου
     
  10. ivoni

    ivoni New Member

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Ωραία...Κατάλαβα πάρα πολύ καλά τι εννοούσε ο Seduction όταν είπε "σπάσιμο" απλά κατεφυγα στην υπερβολή για να γίνω πιο κατανοητή (δεν πέτυχε μάλλον ε?)

    Ακόμα ένα πράγμα που κατάλαβα είναι ότι εδώ υπάρχουν δύο σχολές...Η μία λέει ότι για να σε μάθω να κολυμπάς θα σε πετάξω στο νερό,που έχει 4-5 μέτρα βάθος,ξαφνικά (χωρίς τη συναίνεσή σου)και θα μάθεις αναγκαστικά να κολυμπάς (βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να πνιγείς αλλά εσύ δεν το ξέρεις γιατί δεν στο έχω πει γιατί το αναπάντεχο είναι καλό).
    Η άλλη λέει ότι για να σε μάθω να κολυμπάς πρώτα θα σε ρωτήσω αν θες να κολυμπήσεις (θα ζητήσωτη συναίνεση σου),αν πεις ή δείξεις ότι θέλεις (δώσεις συναίνεση) θα σου εξηγήσω πρώτα τι είναι η θάλασσα,μετά τι είναιι το κολύμπι,μετά τις περιπτώσεις που υπάρχουν κάτι να πάει στραβά και τι θα κανεις για να αποφύγεις τον πνιγμό,μετά θα σε πάω κάπου που το νερό να είναι ρηχό ώστε να νιώσεις ασφάλεια και όταν είσαι έτοιμος/η θα πάμε και βαθύτερα.Θα πάμε μαζί για να σου δείξω τον τρόπο που κολυμπάς και στα βαθιά.


    Αχχχ γιατί δυσκολεύομαι να δω ποιός είναι ο σωστότερος τρόπος να μάθω κολύμπι????!!!!!!! (ειρωνία για όποιον δεν κατάλαβε)


    Φιλικά
     
  11. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Xμ, τα λόγια των Αρχαίων Ελλήνων, δεν βοήθησαν, απ' ότι φάνηκε. Ας δοκιμάσουμε τα Λατινικά, και επειδή κατά Οβελίξ*, "είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι", ίσως και να...

    Verba volant, scripta manent

    Δε γινεται να εισαι Master, και να μην εχεις ενα μαστιγιο.

    ο νοών νοείτο

    *Επειδή μέσα στα τόσα μερδεμένα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα, είναι και η αναφορά,"αν έχεις σκλάβα ή σκύλο" (!), να προσθέσω και τον ιντεφίξ. Μπορεί και αυτό να παίξει το ρόλο του.

    Ας σοβαρευτούμε Α.

    .......................

    scripta manent συνέχεια

    Άκουσα ότι κάποιοι Master ασχολούνται χρόνια.Στα πρώτα 2 ή 3 χρόνια της ενασχόλησης τους ίσως να μην ήταν απαραίτητο να αποκτήσουν κάποια εργαλεία ή κάποιο χώρο,αλλά αμέσως μετά θα έπρεπε να μπούνε στη διαδικασία να σκεφτούνε ότι οι συνεχόμενες ανάγκες και συνθήκες βελτίωσης του χώρου μας τα απαιτούν.

    Αγγελίες:
    Α. Studio/ Γκαρσονιέρα 30 τ.μ. προς ενοικίαση
    ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ Διαμέρισμα (studio)30τμ,3ου ορόφου,προσόψεως, 1υ/δ, κουζίνα ,μπάνιο ... κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. Προσοχή, όχι οικογένειες.

    Υπόγειο προς ενοικίαση
    Πλατεία Βάθης. Το διαμέρισμα έχει μεγάλο σαλόνι, 1υ/δ και ένα χώρο κλειστό με βαρειά πόρτα, μπάνιο ... κατάλληλο για dungeon. Προσοχή, όχι Masters με κάτω των 3 χρόνων ενασχόληση με το bdsm (!)


    Ας σοβαρευτούμε Β'

    ..............

    scripta manent συνέχεια

    Ερώτηση:Ας πούμε ότι η αδερφή του καραμαστερά,που δεν χρειάζεται συναίνεση,αποφασίζει να ασχοληθεί με το BDSM και συναντιέται με κάποιον άλλο καραμαστερά,που ενστερνίζεται την άποψη του πρώτου,και γυρίζει σπίτι με 3-4 σπασμένα πλευρά και μελανιές.Αν ρωτήσει το μεγάλο αδερφό-καραμαστερά τι θα της πει;"Αυτό είναι το BDSM,δεν χρειάζεται συναίνεση,στο έκανε για να σε σπάσει και να ξεπεράσεις τα όριά σου;"
    Ας μου λύσει κάποιος αυτήη την απορία...


    ΟΧΙ (!). Θα της πει: Eμπλεξες με αδαή, και θα της σπάσει και άλλα 3 πλευρά, το ένα γόνατο, τον καρπό, τον αγκώνα, θα της κόψει το ένα αυτί με δάγκωμα και θα προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην όραση της. Μετά θα της ματαξαναπεί: Ετσι σπάνε οι έμπειροι Masters (!!!)

    Ας σοβαρευτούμε Γ'

    .......................

    Στα του νήματος τώρα...

    Πολύ σωστή και λογική η άποψη σου tender, αλλά μπορείς να υποστηρίξεις, ότι υπάρχει 100% SSC;

    Τελικά το bdsm είναι θέμα του τι μοντέλο υποστηρίζει και ακολουθεί ο καθένας μας και μάλιστα σε βαθμό που αυτό να έχει γίνει δόγμα;

    Δεν αμαφισβητεί κανένας άνθρωπος που ασχολείται σοβαρά με τον χώρο, ότι και τα δύο μέρη οφείλουν να γνωρίζουν, και συνεχώς να διευρύνουν αυτή τη γνώση, τους πιθανούς κινδύνους και ότι υπάρχει η υποχρέωση να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

    Είναι γνωστό και το ασπαζόμαστε όλοι μας, πως ο μισανθρωπισμός, όπως δεν έχει καμία θέση πουθενά, με την ίδια απολυτότητα δεν έχει θέση και στο BDSM.

    Τόση υπερανάλυση για τη συναίνεση καταντάει κουραστική. Ναι χρειάζεται συναίνεση, δεν είναι ο Κ γερμανός κατακτητής, και η υ εβραία αιχμάλωτος, αλλά αν η υ έχει την ανάγκη να δίνει συναίνεση για το κάθε τι (!), τότε κατά τη γνώμη μου κακώς "διακονεί", ή έχει την επιθυμία να το κάνει, σε αυτό το χώρο.

    Η πραγματική ανάγκη της υ, δεν είναι να την πάρει κανείς από το χεράκι και να τη βολτάρει στην παιδική χαρά, ούτε και να ζήσει κάποιες kinky καταστάσεις. Το βίωμα "αντισυμβατικών" σεξουαλικών πρακτικών είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι που αναζητά από τον Κ της. Εδώ βρίσκεται, κυρίως για να την κάνει κάποιος να ανακαλύψει τα όρια της, και να τα ξεπεράσει, να διεισδύσει μέσα της ακόμα και σε βαθμό που η ίδια ποτέ δεν έχει φτάσει... και μέσα από αυτό το ταξίδι, να εξελιχθεί. Δεν είναι εύκολο αυτό το ταξίδι, ούτε ισχυρίζεται κανένας σοβαρός άνθρωπος του χώρου ότι είναι εύκολο, αλλά με καλό οδηγό, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως απολαυστικό και πολλές φορές να είναι ευεργετικό.

    Πρακτικά, τα πράγματα απέχουν πολύ από τις θεωρίες και επιτέλους ας γίνει ξεκάθαρο ότι, το bdsm ΔΕΝ είναι μόνο σαδομαζοχισμός.

    Στο θέμα του "σπασίματος" τώρα, για όσους-ες δεν υπάρχουν στις βαλίτσες των εμπειριών τους, (ή τουλάχιστον δεν έχουν μεριμνήσει ώστε να έχουν σε αυτές, τον κατάλληλο χώρο) περιπτώσεις που ο Κ, υπερκέρασε ή και "αδιαφόρησε" για τα φοβικά όχι, σταματήστε, δεν μπορώ κλπ των υ, προσφέροντας τους πρωτόγνωρες και βαθιές συγκινήσεις, τότε μάλλον το ταξίδι τους ή θα είναι μικρό ή θα περιηγηθούν μόνο σε μέρη που πηγαίνουν τα οργανωμένα γραφεία τους τουρίστες.

    Εξαγόμενο 1ο
    Οντως υπάρχουν στο φόρουμ συζητήσεις και νήματα, που πραγματικά αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής από τα νέα μέλη. Ας ανατρέξουν στα παλαιότερα θέματα και ας επιδείξουν την ανάλογη σπουδή. Είναι βέβαιο πως θα τους φανούν χρήσιμα.

    Εξαγόμενο 2ο
    Οι Κ δεν είναι ούτε θεοί, ούτε ημίθεοι, ούτε αλάνθαστοι.

    Εξαγόμενο 3ο
    Δεν υπάρχει τίποτα που να εδραιώνει 100% ασφάλεια. Το ρίσκο πάντα υφίσταται. Η κάθε προσπάθεια για ελαχιστοποίηση των κινδύνων είναι αναγκαία.

    Εξαγόμενο 4ο
    Η γνώση και η σύνεση είναι απαραίτητα. Το σοφό είναι να απόδίδονται τα του Κ στον Κ και τα της υ στην υ. Προσπάθειες για τον τετραγωνισμό του κύκλου, εδώ δεν χωρούν.

    Εξαγόμενο 5ο
    Οπως υπάρχουν τόσες απόψεις για το τι είναι BDSM, σχεδόν όσα και τα μέλη του φόρουμ, έτσι υπάρχουν και τόσες διαφορετικές ερμηνίες για το τι είναι συναίνεση. Σε κάθε περίπτωση, "συναίνεση" του στυλ "να χαστουκίσω πιο δυνατά; μάλιστα κύριε, συναινώ - να στον χώσω πιο βαθειά; μάλιστα κύριε, συναινώ - να σε τιμωρήσω; μάλιστα κύριε συναινώ - να σε τιμωρήσω με τον τρόπο της σελίδας 13, παράγραφος β; μισό λεπτό κύριε να θυμηθώ... α, ναι, μάλιστα κύριε, συναινώ - να σε πιάσω από τα μαλλιά; μάλιστα κύριε, συναινώ - να στα τραβήξω; μάλιστα κύριε, συναινώ - να σε χύσω στο στόμα; όχι κύριε, δεν συναινώ, έχω πλύνει τα δόντια μου - να σε μαστιγώσω όπως υποδεικνύει η παράγραφος ε' της σελίδας 37; όχι κύριε, δεν συναινώ, δεν έχω προλάβει να γκουγκλάρω ακόμα ως εκεί... και λοιπές σαχλαμαρολογίες και παπαρολογίες, δεν έχουν θέση, ούτε στο παρόν νήμα, ούτε στο παρόν φόρουμ.

    Εξαγόμενο 6ο
    Η ανάρτηση του πίνακα των σχολών κολύμβησης, δεν έχει σχέση με το νήμα. Ας συνεχίσουν να γκουγλάρουν, όσες το επιθυμούν, κάτω από οδηγίες ή υποδείξεις, και θα αποκτήσουν και αυτή τη γνώση.
    Υποσημείωση
    Στο γκουγκλάρισμα να αναζητηθούν πληροφορίες για το baby swimming (πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που αφορά βρέφη από 3 μηνών, μέχρι παιδιά 5 ετών) που ξεκινά, άκουσον άκουσον, μέσα στο νερό (!)

    Εξαγόμενο 7ο
    Να συνεχιστεί η χρησιμοποίηση των παραμυθιών της χαλιμάς και διαφόρων άλλων αλχημειών, δολερότητας κλπ που ενισχύουν τον υπερφίαλο κομπασμό κάΠΟΙου.. Προσωπικά με διασκεδάζει.

    Εξαγόμενο 8ο
    Μιας και έχουμε αναφερθεί τόσο στον παπά, "το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται και ο παπάς!"

    Την καλημέρα μου
     
    Last edited: 29 Αυγούστου 2010
  12. Ninevi

    Ninevi Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Το κατά περίπτωση δεν παίζει στο ρεπερτόριο κανενός σας; Άλλος το χρειάζεται νιανιά, άλλος το χρειάζεται ολόκληρο. Με το χρειάζεται δεν εννοώ θέλει.