Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DocHeart, στις 25 Αυγούστου 2010.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Η διαφορά μας είναι η εξής:
    Εσύ νοηματοδοτείς τον ερωτισμό μέσω της μάθησης. Εγώ πάλι όχι. Γι αυτό βαριέμαι θανάσιμα και με απωθούν οι αυτόκλητοι περί βδσμ δάσκαλοι καθώς και οι καλοί μαθητές/τριες με το τετραδιάκι τους, το μολυβάκι και που μετρούν με τα δακτυλάκια, και λένε καλά το ποίημα. Βασικά βαριόμουν από παιδάκι το σχολειό. Να φανταστείς την τσάντα μου την πήγαινα και την έφερνα χρόνια σχολείο σπίτι και τούμπαλιν χωρίς να την ανοίγω, παρά μόνο κάθε Σεπτέμβριο. Οπότε μη με συνερίζεσαι.
     
  2. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Ναι,
    κι' όταν την άνοιξες για τελευταία φορά
    βρήκες μέσα ένα πτυχίο και ένα Master,

    Το άκρον άωτον του understatement.

    Eλπίζω να καραδοκεί ο Fanshawe και η δήλωση σου αυτή να καταγραφεί στο πάνθεον του φόρουμ.
     
  3. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Μην αδικείτε την elfcat. Εγώ τα τελευταία χρόνια την είχα καταργήσει εντελώς τη σχολική τσάντα, πήγαινα στο λύκειο με ένα στυλό στην τσέπη μου. Τελικά με κάποιον τρόπο κατάφερα και μορφώθηκα. (Όχι Masters, αλλά Bachelors. Κάτι είναι κι αυτό.)
     
  4. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Εγώ έπαιρνα τα πτυχία απλά επειδή πέρναγα απο'κει τριγύρω.

    (Πσσσσσςςς....)
     
  5. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Eξαπανέκαθεν, οι κανόνες και οι νόμοι θεσπίζονται για να προστατεύσουν τον αδύναμο. Φυσικά ο κίνδυνος κατάχρησης είναι πάντοτε παρών: ο υποτακτικός μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε δυνάστη φορώντας την προβιά του αδύναμου. Τι να κάνουμε, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά ενίοτε.

    Εγώ που πήρα και πτυχίο και μάστερ σε beach bar σας έσκισα όλους!
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Μόνο δυο μέρες έλειψα και γράφτηκε ιστορία...Κατακαημένε Doc. Σου έμελλε να ξεκινήσεις το πιο σαχλό νήμα του φόρουμ. Όσκαρ σαχλότητας.  Ακόμη και η tender αναγκάστηκε να πει την λέξη "μπούρδα" (φτου-κακά-πιπέρι) τρεις φορές.

    Νομίζω πως το πρόβλημα έγκειται στην μη κατανόηση του θέματος - παντελώς όμως. Όταν τα εικοσάχρονα [sic] που αρνούνται πεισματικά να διαβάσουν Νίτσε, MasterJp και δύο ευχάριστα νηματάκια στο δικό μας φόρουμ, θεωρούν ότι θίγονται επειδή κάποια (moi, χαχαχα) τα είπε εικοσάχρονα και δεν θίγονται επειδή τα είπε κωλοτεμπέλες, ε τότε τι να πω; 

    Το BDSM δεν είναι "γαμώ και δέρνω". Εάν είναι, τότε απαιτείται συναίνεση (αλλιώς πρόκειται για κακοποίηση). Εκεί είναι το σφάλμα. (Εγώ προσωπικά, έτρωγα ξύλο και γαμιόμουνα βάναυσα, χροοοονια ολόκληρα πριν κάνω BDSM.)

    Εάν Κυριαρχία και υποταγή είναι ο ένας δέρνει και ο άλλος τις τρώει, τότε ναι, απαιτούνται εργαλεία. Στο BDSM που κάνω εγώ (που μου κάνουνε, εδώ και κάτι χρονάκια), δεν χρειάζεται κανένα εργαλείο. Λέω να το ξανακοιτάξω όμως, γιατί νιώθω ότι κάποιος με κλέβει στο ζύγι. Μήπως είμαι η Πόντια σκλάβα; Εμένα γιατί δεν με γαμάνε βάναυσα απ' τον κώλο και δεν με δέρνουν; Μήπως δεν με αγαπάνε; Μα συναινώ, συναινώ, συναινώ...Συναινώ ρε γαμώτο, ελάτε να με δείρετε και να με ξεσκίσετε κι εμένα!!!! 

    Θα ήθελα να διευκρινίσω τί εννοώ με την βία της λογικής, ήταν μάλλον πυκνή η έκφραση. Είμαι servant. Αυτό τα λέει ήδη όλα.Το ουσιώδες είναι η αποδοχή αυτής της αλήθειας. Η βία της λογικής επιτάσσει, σε όσες έχουν αποδεχτεί ότι είναι servant, ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία, είναι δε επαρκέστατη. Και είναι ασφαλώς το μόνο κομμάτι, καθώς το BDSM είναι εντελώς μονολιθικό και μονοπύρηνο. Όλα τα υπόλοιπα εκπορεύονται απ' αυτό και αποτελούν φραμπαλά - αν και οι περισσότεροι/ες εστιάζουν στα φραμπαλά, όπως ίσως έχεις ήδη καταλάβει...

    ΥΓ. Ήμουν έτοιμη να πω, "μου λείπει τόσο πολύ η Λάρα"... 
     
  8. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Σε πρώτη ανάγνωση συμφωνώ. Ωστόσο, συχνά, οι νόμοι και οι κανόνες προστατεύουν {και} τον "δυνατό" {τον ευρισκόμενο σε θέση ισχύος}.

    Π.χ. όταν σε μία D/s σχέση, ο/η sub δηλώσει "δεν θέλω safeword" και ο/η Dom/me το δεχθεί, καλή τη πίστη, στη λογική ότι δε σκοπεύει να πιέσει και υπερβολικά ... τι γίνεται μερικά χρόνια αργότερα αν o/η sub δηλώσει "Τότε με κακοποίησες, γιατί δε μου είχες καν δώσει safeword!!!" ... ??

    Ποιον από τους δυο προστατεύει ο κανόνας σε αυτή την περίπτωση;

    Θέλω να καταλήξω πως δεν είναι απλά τα πράγματα.   Η αφέλεια, συχνά, κοστίζει.

    @ Master_DO: δηλώνω, μετά λόγου γνώσεως, ότι δεν άνοιγα ποτέ το βιβλίο των μαθηματικών, παρά μόνο στη σελίδα των ασκήσεων. Παραδόξως, κανείς δεν το είχε καταλάβει, μέχρι μια μέρα {μετά από χρόνια} που αναφώνησα έκπληκτη "Αλήθεια λέτε? Έχει και παραδείγματα δηλαδή;" ...

    in edit: Doc, είναι ώρα να προσθέσετε στον τίτλο "και ιστορίες από τα μαθητικά μας χρόνια" ...
     
    Last edited: 30 Αυγούστου 2010
  9. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    τελιωσα το λυκειο με 2 κολλες αναφορας διπλωμενες στα 4 ενα μπικ μπλε που δεν ξερω
    αν εγραφε
     
  10. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Συμφωνώ. Αλλά παρ' όλα τα τσιρίγματα για το αντίθετο, από κάποιες-ους, σε κάποια πράγματα ακόμα και η διδαχή της θεωρίας, είναι και περιττή και άχρηστη

    Eξηγούμαι:

    Ας πάρουμε την υπόθεση ενός "interogation play". Ενα από τα μέσα πίεσης που θα ασκηθούν στην ανακρινόμενη είναι και η τεχνική του "εικονικού πνιγμού". Πέρα ίσως από μια πρωτύτερη βασική διαδικασία επεξήγησης (θα πέφτει νερό από συγκεκριμένο ύψος και για συγκεκριμένο χρόνο στο στόμα, που θα είναι σκεπασμένο από μια πετσέτα και αυτό θα προκαλέσει αίσθημα ασφυξίας και πανικού, "πνιγμός"), έχει να προσθέσει τίποτα στην υ, η θεωρητική πληροφόρηση ότι ο περιορισμός του αέρα θα προκαλέσει την αύξηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα και για το λόγο αυτό θα προκληθεί η δύσπνοια; Έχει να προσθέσει κάτι στην υ η πληροφόρηση, ότι το νερό δεν φτάνει στους πνεύμονες της ή οποιαδήποτε άλλη θεωρητική ανάλυση;

    Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βιώσει για να το καταλάβει και να το αισθανθεί. Καμία θεωρία, όσο υπεραναλυμένη και να είναι, δεν μπορεί να της δώσει αυτή την αίσθηση.

    Σε ότι αφορά τώρα τη συναίνεση και το συγκεκριμένο παράδειγμα.

    Μέσα από την εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο μέρη, υπάρχει και αυτό χρειάζεται μόνο, η αρχική συναίνεση για να βιωθεί αυτό.. Ολο το play είναι βασισμένο στη μη συναίνεση της υ. Αλλιώς δεν θα ήταν παιχνίδι "ανάκρισης", αλλά έλα να κάνουμε κάτι, γιατί δεν παίζει καλή ταινία η τηλεόραση (!)

    Μπορεί για το παραπάνω, ο Μr XP να επικαλεσθεί τη ψειρού και τον Μπρούνο, μπορεί και πάλι κάποιοι-ες να σαχλαμαρίσουν, άλλοι-ες να διαφωνήσουν κλπ. αλλά είναι πολύ καβλωτική η διαδικασία και πραγματικά υπάρχουν θηλυκά που παίρνουν ξεχωριστή ηδονή βιώνοντας τη πίεση και κάποιες φορές αναζητούν να περάσουν καλά μέσα από το να "μην περάσουν καλά".

    Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε στα όσα έγραψες.

    Οπως είδες αναφέρθηκα σε Κ με σύνεση. Ετσι δεν επιχειρεί κάτι χωρίς να έχει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι "σε πετάω από το αεροπλάνο με αλεξίπτωτο, επειδή νομίζω ότι είσαι έτοιμη" και σε περίπτωση λάθους έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι καταλαβαίνουν (!)

    Μπορεί για την υ, το ότι βιώνει εκείνες τις στιγμές, να θεωρείται ένα άλμα από το 10 στο 1000 και από εκεί στο 10.000, αλλά ο K ξέρει πως την οδηγεί από το δ στο ε και από εκεί στο ζ.

    Θα σου δώσω τρία, ας τα ονομάσουμε υποθετικά, παραδείγματα ήπιου χαρακτήρα. Το καθένα αφορά και ανάλογη περίπτωση

    1. Κυρία 40+. έμπειρη στο χώρο, χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί το status slave. "Πίστευε" πως δεν μπορούσε να χύσει όρθια. Το είχε προσπαθήσει πολλές φορές. Η διαταγή ήταν απλή:
    -Στήσου όρθια στον τοίχο και παίξε με το μουνί σου. Δεν θα κουνηθείς από εκεί μέχρι να καταφέρεις να χύσεις
    -Μα Κύριε, γνωρίζω καλά τον εαυτό μου, αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω...
    -Τώρα
    -Μάλιστα Κύριε (σχεδόν απογοητευμένη)

    Μετά από 1 ώρα, με κλάμα, πολύ ιδρώτα, παρακάλια να της επιτραπεί να σταματήσει και αρκετή ταλαιπωρία, γέμισε το πάτωμα με τα υγρά της.

    2. Κυρία 30+, μέσης εμπειρίας στο χώρο, χρησιμοποιούσε το status bottom, χρησιμοποιεί το sub. "Πίστευε" πως δεν υπάρχει περίπτωση να χύσει χωρίς τη παραμικρή επαφή και πως δεν θα επέτρεπε "ποτέ" το να την κατουρήσει κάποιος. Το δεύτερο ήταν κάτι που όχι μόνο δεν υπήρχε στη σκέψη της αλλά και όταν πρωτοαναφέρθηκε, της προκάλεσε έντονη δυσφορία και "φόβο".
    Σε ένα από τα play, έχυσε ενώ ήταν δεμένη, χωρίς τη παραμικρή επαφή, τη στιγμή που δεχόταν το κατούρημα. Επειδή συνέβαινε ακριβώς αυτό.

    3. Κυρία 35+, εντελώς αρχάρια στο χώρο, χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί το status Vanilla female. Είχε ένα τεράστιο φόβο σχετικά με τη διείσδυση στον κώλο της. "Πίστευε" πως ακόμα και δάχτυλο να μπει, θα την οδηγήσει στο νοσοκομείο. Αν και είχε οδηγηθεί στο να παίζει με το δικό της δάχτυλο και ήταν κάτι που της άρεσε, όταν τη πλησίαζε ξένο χέρι εκεί, την έπιανε κρύος ιδρώτας και πεταγόταν σαν να τη διαπερνούσε ηλεκτρικό ρεύμα.
    Οταν γαμήθηκε από τον κώλο, έγινε "αδιαφορώντας" για τα όχι, σταματήστε, φοβάμαι, δεν θέλω κλπ

    Και στις τρεις κυρίες, ήταν μεγάλη και η εκπληξή τους και η κάβλα τους, σε αυτό το "σπάσιμο" ενός κομματιού τους.

    Θέλεις να το ονομάσεις, ως προσήλωση στο στόχο τους, ως επιθυμία να ικανοποιήσουν, ως προσωπικό εγωισμό τους στο να μην εγκαταλείψουν, ως κυριαρχία επάνω τους, ως όλα αυτά μαζί ή κάτι άλλο, τα γεγονότα και το αποτέλεσμα τους δεν αλλάζουν.

    Αν τώρα, η επιλογή ως προς τη καταλληλότητα της στιγμής, η πεποίθηση ότι το "δεν μπορούν" υπήρχε μόνο ως ένας κακός δαίμονας στο μυαλό τους κλπ, ήταν λάθος, που θα μπορούσε να ήταν, φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου πως δεν θα χρειαζόταν, ούτε νοσοκομειακή βοήθεια αλλά ούτε και ψυχολογική υποστήριξη καμία από τις τρεις κυρίες.

    Συμφωνούμε

    Φαντάζομαι πως γνωρίζεις την ύπαρξη πολλών θηλυκών που το μισό τους είναι, φωνάζει ΘΕΛΩ, ΘΕΛΩ, ΘΕΛΩ... και παράλληλα το άλλο μισό φωνάζει ΦΟΒΑΜΑΙ, ΦΟΒΑΜΑΙ, ΦΟΒΑΜΑΙ...

    Το BDSM είναι ένας καθαρά ερωτικός χώρος. Δεν έχει μπει και δεν υπάρχει καμία υ σε αυτό το χώρο για να βιώσει την υποταγή στο Αρσενικό ως αναπόσπαστο κομμάτι έκφρασης, δικαίωμα, αλλά και προνόμιο της θηλυκότητας της, με το να τις πάρει κάποιος να τις βάλει στο θρανίο και αφού ελέγξει αν έχουν μαζί τους, καθαρά τετράδια (σύμφωνα με τον αριθμό των μαθημάτων), μολύβια, κόλλα (σε μορφή στικ), ξύστρα (με θήκη που συλλέγει τα ξύσματα), γόμες (με τη ροζ και τη μπλε άκρη), χάρακες (σε μέγεθος που να χωράει στη κασετίνα), διαβήτες κλπ τους μοιράσει τα βιβλία και αρχίσει το μάθημα!!!

    ...............................

    Αν παρ' όλα αυτά υπάρχουν και τέτοιες εδώ μέσα να τους τονίσω να μη ξεχάσουν να προμηθευτούν:

    Hμερολόγιο γραφείου (για οργάνωση του χρόνου, διαβάσματος και εξωσχολικών υποχρεώσεων)
    Ντοσιέ ή φακέλους με ενσωματωμένες ζελατίνες (τα μαθήματα αυξάνονται, το ίδιο και οι φωτοτυπίες που παίρνει το παιδί, συγνώμη η υ).
    Σημειωματάριο (κατά προτίμηση με ημερολόγιο) για να καταγράφει το παιδί, και πάλι συγνώμη, η υ ήθελα να γράψω, τις μελλοντικές εργασίες του και το διάβασμα της επόμενης ημέρας.
    Στυλό (με μπλε, μαύρο και κόκκινο μελάνι γιατί κάποιοι καθηγητές βάζουν τα ίδια τα παιδιά, τις υ ήθελα πάλι να γράψω, να διορθώνουν τα λάθη τους).
    Post-it χαρτάκια (για σημειώσεις).
    Κομπιουτεράκι (με υπολογιστή μονάδων μέτρησης)...

    Βέβαια μπορεί ο δάσκαλος τους να χρειαστεί κ άλλα. Να τον ακούσουν και να ακολουθήσουν τις εντολές του...

    Ας σοβαρευτούμε, μέρος Ε.

    ................................

    Για τον συγκεκριμένο σΚΟΠό που το έβαλα, και πολύ ήταν.

    Πως το εννοείς εδώ; (!) Γιατί η υ να μην έχει τη δυνατότητα να αναιρέσει τη συναίνεση της;
     
  11. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση


    1 Χμμμμμ.....
    2 Χμμμμμμμμμμμ........
    Πολλά χμμμμμμμμμμμμμμ.......


    Εεεεε ναι.....ασχολίαστο.....


    Στα του νήματος τώρα:

    Με σύνεση,αποσύρω τη συναίνεσή μου-συμμετοχή μου στην κουβέντα γιατί από ό,τι βλέπω αλλού ο παπάς κι αλλού τα ράσσα (επειδή κάποιος έχει αδυναμία στους παπάδες).Δεν μπορώ,λοιπόν να συνεχίσω να κουβεντιάζω με ανθρώπους που,από όσα ανέφερα παραπάνω, φάσκουν και αντιφάσκουν και για να μπορέσουν να απαντήσουν στο 1/10 από αυτά που τους ρωτάνε (συνήθως το 1/10 που τους βολεύει ή που μπορούν να απαντήσουν) χρειάζεται να σκεφτούν κάποια 24ωρα.Αποσύρω,λοιπόν,τη συναίνεση μου σκεπτόμενη με σύνεση την ασφάλεια της νοημοσύνης μου.

    Υ.Γ.: αν αλλάξουμε το νερό-κολύμπι με το αλεξίπτωτο-σε πετάω από το αεροπλάνο αλλάζει κάτι??

    Πάνω σ'αυτό θα ρωτήσω τον αγαπητό Μπρούνο,μπορεί να έχει κάτι καλύτερο να πει....
     
  12. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Το σχόλιο #58 του Seduction είναι γραμμένο με κατάφωρη περιφρόνηση των επιχειρημάτων που εξέθεσα στό σχόλιο #40.

    Νομίζω ότι το σχόλιό μου εξηγεί κατά τρόπο απόλυτο, ο οποίος δεν επιδέχεται «ναι μεν, αλλά», το γιατί κάποια μορφή συναίνεσης είναι απολύτως απαραίτητη. Νομίζω επίσης ότι το σχόλιό μου προλαβαίνει ακριβώς εκείνο «ναι μεν, αλλά, οι πουτανίτσες τελικά το ευχαριστήθηκαν!» που κατέθεσε μετέπειτα ο Seduction, και εξηγεί γιατί δεν γίνεται δεκτό.

    Δεν θα επαναλάβω τον εαυτό μου, όποιος θέλει να ξέρει γιατί δεν ισχύουν τα όσα γράφει το σχόλιο #58 μπορεί να πάει πίσω και να διαβάσει το σχόλιο #40. θα προσπαθήσω να πω κάτι που δεν έχει ειπωθεί ήδη.

    1. Το να λειτουργείς χωρίς συναίνεση είναι επικίνδυνο και εγκληματικό. Αυτό που είναι ασαφές τη στιγμή που λειτουργείς έτσι δεν είναι το αν είσαι εγκληματίας ή όχι, αλλά απλά και μόνο το αν θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου. Μπορεί, αν το «υ» τελικά το ευχαριστηθεί, να μην τις υποστείς. Μπορεί επίσης, αν το «υ» δεν τολμήσει να πάει στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς, επίσης να μην τις υποστείς. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο, δεν σημαίνει ότι δεν διέπραξες έγκλημα.
    2. Η δραστηριότητα άνευ συναίνεσης (όπως και κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα) είναι άσχετη προς το χώρο του BDSM έτσι όπως αυτός ορίζεται από την παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπων που θεωρούν το «Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση» ως ακρογωνιαίο λίθο του.
    3. Η έκφραση απόψεων υπέρ οποιουδήποτε είδους δραστηριότητας άνευ συναίνεσης δημιουργεί μια στρεβλή αντίληψη περί του BDSM στους νεόφερτους στο χώρο, και επίσης υπονομεύει την υπόληψή του BDSM ενώπιον της ευρύτερης κοινωνίας.
    Μπαρδόν; Εννοώ αυτό ακριβώς που έχω γράψει, το οποίο μάλλον δεν συμπίπτει με αυτό που εσύ νομίζεις πως έχω γράψει.