Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασύμμετρες D/s vs ασύμμετρες M/s σχέσεις.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Stilvi, στις 20 Ιουνίου 2018.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Εκεί ήθελα να καταλήξω και μου έκανες spoiler! Επίσης ο λόγος του νήματος είναι ότι πολλές "τακτικές" του M/s πλέον θεωρούνται ως αυτονόητες σε D/s σχέσεις, πράγμα το οποίο διαφωνώ.
    Το υποτακτικό μέλος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί κάποια εντολή ενώ ο σκλάβος (ή σκλάβα) όχι. Οι κυρώσεις δεν με απασχολούν στην προκειμένη είναι θέμα του Κ μέλους.
     
  2. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Αυτό είναι κυριαρχικός; Ο αποφασιζομεν και διατάσσομεν;
    Δεν νομίζω.

    Εξήγησα και στο αρχικό μου ποστ. Τα "όχι" τα αφήνεις μέρα με την μέρα, όχι σε μια μέρα.
    Και είναι δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

    Όσο για τους νέους που αποφασίζουν να κάνουν ασύμμετρες σχέσεις, όλοι κάποτε νέοι ήμασταν.
    Για να μάθεις να περπατάς, χρειαζεται να σταματήσεις να φοβάσαι ότι θα πέσεις. Θα πέσεις έτσι και αλλιώς.
    Ε δεν ειναι και τόσο κακό πια.
     
  3. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Ειλικρινά χαίρομαι που δεν έχει χρειαστεί να αντιμετωπισεις αυτό που προσπάθησα να σου εξηγήσω παραπάνω. Δυστυχώς δεν ισχύει για όλους το ίδιο και ας το αφήσουμε εδώ.
     
  4. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Δεν μπορείς να ξέρεις ούτε να επικαλείσαι ο,τι υποθέτεις οτι μπορεί να έχω αντιμετωπίσει.

    Ότι και αν έχω αντιμετωπίσει, επιμένω σε αυτό που είπα.
    Όταν πέφτουμε, ξανασηκωνομαστε.
     
  5. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Να με συγχωρείς αλλά να επικαλούμαι να υποθέτω σύμφωνα με τα γραφόμενά σου έχω κάθε δικαίωμα, όπως κι εσύ επικαλείσαι να υποθέτεις από τα δικά μου.
    Να ξέρω δεν ισχυρίστηκα ποτέ (και ούτε πρόκειται).

    Δεν είναι το ζητούμενο τι του πέρασες εσύ εν προκειμένω (και το λέω εντελώς καλοπροαίρετα), αλλά ότι υπάρχουν και περιπτώσεις και μάλιστα αρκετές με διαφορετικές εμπειρίες του "τι έτσι Κυρίαρχος"
    και του πόσο "αποφασίζομεν και διατάζομεν" μπορεί να γίνει από την πρώτη κιόλας μέρα.

    Αυτά.
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Αγαπητή @Stilvi είναι τόσο λίγοι οι κυρίαρχοι που δεν υπάρχουν σε τόσες πολλες βερσιόν που φαντάζεσαι. Οι διαφορετικές περιπτώσεις ελάχιστες.
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2018
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ασυμμετρία: Έλλειψη συμμετρίας
    Συμμετρία: α) Ο τρόπος διάταξης των στοιχείων ενός συνόλου, που του επιτρέπει να διαιρείται σε δύο μέρη ακριβώς όμοια σε μέγεθος και σε σχήμα, τα οποία βρίσκονται σε αντιστοιχία ως προς το σημείο, τη γραμμή, τον άξονα ή το επίπεδο της διαίρεσης, β) η ορθή αναλογία των μερών μεταξύ τους και σε σχέση προς το σύνολο και η αρμονία που είναι το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης
    Ίσος: α) Που είναι ίδιος με τον άλλον, β)που έχει την ίδια με άλλον δύναμη και έκταση ισχύος, γ) που έχει ίδια με άλλον αξία
    Άνισος: Όχι ίσος
    Αλληλεπίδραση: Η αμοιβαία επίδραση προσώπων, φαινομένων ή καταστάσεων

    Ίσως να θέλει κάποια τόλμη να μιλήσει κανείς για άνισες σχέσεις. Κατά τη γνώμη μου το M/s είναι πρώτα απ όλα μια άνιση σχέση, γιατί δεν έχουν τα δύο μέλη την ίδια ισχύ μεταξύ τους. Μπορεί κάποιος βάσιμα να πει ότι τα δύο μέλη μιας M/s σχέσης αλληλοπροσδιορίζονται το ένα ως προς το άλλο και η σχέση, με διαφορετική ισχύ για τον καθένα, που έχουν συνάψει δεν λέει τίποτα ως προς αυτό το κομμάτι για το περιβάλλον τους.

    Ασύμμετρη είναι μια οποιαδήποτε σχέση όταν μια κίνηση του ενός μεταφέρει πολλαπλάσια της κίνησης ένταση στον άλλον. Είναι αποτέλεσμα ή σύμπτωμα, δεν νομίζω να είναι ιδιότητα της σχέσης εξ αρχής. Η ασυμμετρία σε μια σχέση μπορεί να μην έχει πάντα την ίδια φορά ή να μην υπάρχει πάντα. Μια M/s σχέση πιθανότατα έχει και τις αρμονικές εποχές της, όταν είναι κοινά και ευτυχισμένα αποδεκτό τι κάνει ο καθένας σε αυτήν τη σχέση. Είναι όμως πάντα άνιση.

    Δεν ξέρω αν βοήθησα  

    ΥΓ. Τα λεξικογραφικά στην εισαγωγή του ποστ είναι από τον Τριανταφυλλίδη.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Η ανισότητα των θέσεων (είτε D/s, πολύ περισσότερο M/s) ακούγεται προφανώς πολύ βαριά στα υποτακτικά αυτάκια και γεννηθήτω ο πολιτικά ορθός ορός "ασυμμετρία" κενός περιεχομένου.

    Αιδοίου θρίξ...
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    Επειδή όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ισότιμοι, στις BDSMικές σχέσεις η διαφορετικότητα μεταξύ Κυριαρχικού και υποτακτικού, όπως προκύπτει από την ανταλλαγή ισχύος, χαρακτηρίζεται σαν ασυμμετρία και όχι σαν ανισότητα.
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2018
  10. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Πάντως αν οποιοδήποτε θεώρημα ασυμμετρίας στηρίζεται στην κυριαρχικότητα κάποιου, πάμε χαμένοι.
     
  11. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Στις bdsm-ικές σχέσεις δεν έχουν ίδια δικαιώματα άρα δεν είναι ίσοι (όχι σαν άνθρωποι αλλά σα ρόλοι στη σχέση),επομένως χαρακτηρίζεται και ως ανισότητα.
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Σωστά... Είναι από κάθε άποψη κενή περιεχομένου.
    Η ευρύτερη υιοθεσία της έννοιας "πολιτική ορθότητα" (από τον χώρο του "μάρκετινγκ" -το κανονικό, όχι αυτό στο οποίο κάνουν καλπουζανιές αγοράκια και κοριτσάκια ξεπατικώνοντας συνταγές και κόλπα στο Άμα-Πιάσει) γέμισε σταδιακά, σβέλτα και αποτελεσματικά, από το '90 και μετά, τον χώρο που κατελάμβανε η "κομψότητα έκφρασης"...

    Προσωπική μου άποψη είναι πως και αυτό που αυτοβαφτίστηκε ως bdsm (6 είναι τα γράμματα, αλλά δεν σονάρουν όμορφα) αποτελεί την αρχικώς κομψά νοηματοδοτημένη έννοια αυτού που πιο παλιά ευρύτερα αποκαλούνταν "εναλλακτικός ερωτισμός" (ομοίως κενή περιεχομένου, που όμως ως έννοια περιελάμβανε τα πάντα), με την όποια υποδοχή της επιφυλάσσοταν, υπό το όποιο πρίσμα γίνονταν αντιληπτή, καθώς επίσης και για τους ίδιους ακριβώς αφορμές και αιτίες.
    Στο ίδιο σκεπτικό, πάντα καταπώς τα βλέπω, βιώσει και γνωρίσει το πράμα, αυτοαποκλήθκε και η λεγόμενη Lgbtqia+ κοινότητα (γκρούπα, ομάδα, χουατέβα)...
    Κάτι δηλαδή σαν το μοντέλο που περιέγραφε την δομή του ατόμου από τον Ράδερφορντ, ως σταφιδόψωμο (μόλις 100 χρόνια πριν).
    Έχει μάλλον την όποια αξία να σκεφτούμε πως μέχρι τον Β' Π.Π, έννοιες που αποτύπωναν μια θέση, μιαν οπτική, μια στάση, ένα κάτι τεσπά έπαιρναν ένα -ισμός ως κατάληξη και πάπαλα... Ισχύει και τώρα ναι μεν, αλλά σε περιορισμένη κλίμακα, σε ευρύτερη πάνε το αρχικά σύννεφο (Τ.Ι.Ν.Α. κλπ, κλπ), κυρίως WASP καταγωγής, συνήθως δε υπερατλαντικής, συντάσσεται δε πάντα με το "έλα ρε, δεν το πιστεύω"...
    Μα για λόγους πολιτικής ορθότητας φυσικά, διότι δεν είναι καθόλου γκουντ το πριν το -ισμός να υπάρχει το περιεχόμενο με τ' ονοματάκι του...
    Όσο και γκάου να είναι ο άλλος, κουτσά στραβά κάτι πιάνει, έστω και στο περίπου, άμα ακούει καπιταλισμός, σοσιαλισμός, μονεταρισμός, ρεαλισμός, μιθριδατισμός, μοραλισμός, κομμουνισμός, κονστρουκτιβισμός, μηδενισμός, λιμπερτινισμός, ωχαδερφισμός, σαδισμός, φεμινισμός, μινιμαλισμός, χουατέβα.
    Διότι οι λέξεις αυτές ενσωματώνουν ένα περιεχόμενο, νοηματοδοτούν κάτι, δεν περιγράφουν ένα κέλυφος, μια ομπρέλα εκδηλώσεων δραστηριοτήτων, που χρειάζεται μιαν αποκωδικοποίηση, για τους όποιους λόγους (λέγε με "περιβάλλον" που μπορεί να αποκλείει, από το οποίο όμως ζητείται η άδειά του να υπάρχει οτιδήποτε υπό τας ευλογίας του και με τους όρους του).
    Δεν θα μπω σε παραπάνω λεπτομέρειες, δεν είναι του παρόντος άλλωστε, και κυριολεκτικά και μεταφορικά...
    Λέω λοιπόν πως το σχετίζεσθαι γενικότερα και ο ερωτισμός είναι ένα πράμα, όλες οι συμπεριφορές ενυπάρχουν στον καθένα μας ανεξαρτήτως φύλου, σε οποιοδήποτε μείγμα σε μια κλίμακα, ας πούμε από το 1 έως το 99, 100 είναι πάντα το σύνολο του εαυτού μας (κι αυτού που ξέμε κι αυτού που δεν ξέμε)...
    Ταύτα και μένω, που λέγανε παλιά...
    ________________________________
    Όντως έχω ένα κουσούρι να μη πολυγουστάρω να ανοίγω νήματα...
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2018