Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αυτοκαταστροφή

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 6 Σεπτεμβρίου 2008.

 1. Vermilion

  Vermilion Regular Member

  Απάντηση: Αυτοκαταστροφή

  Ας τα πάρουμε ένα ένα. Αυτοκαταστροφή. Kαταστροφή του εαυτού. Αυτοκαταστροφικές αποκαλούνται οι εθιστικές συνήθειες που οδηγούν στη σωματική και ψυχική κατάπτωση, στη φθορά, και στις περιπτώσεις αυτές ο θάνατος έρχεται περισσότερο σα λύτρωση από τον συνεχόμενο και ανυπόφορο πόνο. Ως αυτοκαταστροφικοί χαρακτηρίζονται οι ναρκομανείς, οι ακλοολικοί, οι καπνιστές, οι τζογαδόροι αλλά και αυτοί που επιδίδονται γενικά στο "vivere pericolosamente".
  Μαζοχισμός. Η εξεύρεση ηδονής διαμέσου του πόνου. Θα παραλλάξω λίγο τα λεγόμενα της Syrah, λέγοντας ότι ο μαζοχιστής και όχι ο αυτοκαταστροφικός σκέφτεται ότι διέρχεται από κάθαρση ενόσω θέτει εαυτόν σε δοκιμασίες. Ο αυτοκαταστροφικός δεν αγαπάει τη ζωή, δεν είναι ευχαριστημένος. Αντίθετα, ο μαζοχιστής βιώνει τη ζωή μέσω του πόνου. Ένας μαθηματικός που μου έκανε άλγεβρα στο λύκειο, είχε πει το εξής: ο πόνος είναι καλός, σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, άρα το όλο σύστημα λειτουργεί και άρα νιώθεις.
  Έχουμε λοιπόν δύο διαφορετικά πράγματα: την αυτοκαταστροφή, που είναι μίσος για τον εαυτό ενσυνείδητα ή ασυνείδητα, εκδίκηση του εαυτού με κάθε έμμεσο ή άμεσο τρόπο και τελικός προορισμός του αυτοκαταστροφικού είναι ο θάνατος, και τον μαζοχισμό, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η θέληση του ατόμου να βιώνει τη ζωντάνια στο σώμα του υποβάλλοντάς το σε μεγάλες κλίμακες πόνου. Οι μαζοχιστές δε μισούν τη ζωή και οι μαζοχιστικές τάσεις δεν οδηγούν στο θάνατο.
  Προσωπικά έχω περάσει και τα δύο στάδια, διαδοχικά. Ο λόγος ήταν ότι συνειδητοποίησα πως δεν με μισώ και δε θέλω να πεθάνω τελικά. Έκτοτε, καμιά φορά μου αρέσει να "με πονάω" και πιο συχνά επάνω στο σεξ να "με πονάει" ο σύντροφός μου με δική μου παρότρυνση. Παρ'ολ'αυτά δε μπορώ να πω πως είμαι φανατικά και πάντα μαζοχίστρια... ίσως μια μικρή περιστασιακή μαζοχίτσα  
   
 2. Geisha

  Geisha Regular Member

  Απάντηση: Αυτοκαταστροφή

  Πάντα το ένιωθα ασυνείδητα. Χαίρομαι που το είδα γραμμένο έτσι ωμά.  
   
 3. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Re: Απάντηση: Αυτοκαταστροφή

  Και το πόσα έχω ακούσει για αυτό το νήμα δε λέγεται. Τα εξ αμάξης...
   
 4. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Re: Απάντηση: Αυτοκαταστροφή

  Ειλικρινά αυτό το νήμα μου θυμίζει κάτι που είχε πει ο DreamMaster για την ύπαρξη ατόμων που επιθυμούν το BDSM να ανήκει στην ψυχοπαθολογία, για δικές τους ψυχολογικές ανάγκες.

  Λέω πως σαν μαζοχίστρια έχω ανάγκη πόνου - αν δεν τον πάρω μέσα από το Sm ελεγχόμενα και μη καταστροφικά, η ανάγκη είναι μεγάλη, τόσο ώστε να αρχίζω να υποφέρω ψυχικά σε μια ασυνείδητη προσπάθεια να καλύψω την ανάγκη μου για πόνο.
  Το Sm είναι εκείνο που με βοηθά να κρατάω κάτω από έλεγχο την αυτοκαταστροφικότητα και να την μετατρέπω σε δημιουργικότητα και ευχαρίστηση.
  Τίποτα από τις παρενέργειες που αναφέρεις δεν έχω βιώσει.
  Ο πόνος μου γεννά θέληση για ζωή, μια γενικότερη ανάταση και ηρεμία. Μόνο το χαμόγελο μου να έβλεπες μετά το session θα αντιλαμβανόσουν πως τίποτα αυτοκαταστροφικό δεν υπάρχει εκεί.
  Μόνο καύλα, ψυχική ανάταση και ευχαρίστηση.
  Αντίθετα όταν δεν παίρνω πόνο, αρχίζω και βασανίζω τον εαυτό μου με αχρείαστες οδύνες, στενοχώριες και βάσανα μέχρι να πέσω σε κατάθλιψη.

  Αν εσύ αυτό το απορρίπτεις, δικαίωμα σου, απόψεις και θεωρίες έχει ο καθένας πολλές, εκείνο που με ενόχλησε ήταν ο "διδακτικός" απόλυτος τρόπος που μίλησες για αυτό λες και έχεις εσύ την εξουσία να το ορίζεις για όλους.

  Αν Κύριε SadalMelik το θεωρείτε δεκανίκι και το περιφρονείτε, δικαίωμα σας, εγώ αντίθετα το θεωρώ μεγάλη αυτογνωσία και όπως μου είχατε πει παλιά - αξιοποίηση των "ελαττωμάτων" και ανασφαλειών μου προς ευχαρίστηση μου αντί να επιτρέπω να συμβαίνει το αντίστροφο. Τι σας έκανε να αλλάξετε γνώμη δεν μπορώ να γνωρίζω, αλλά θα συνεχίζω με την άδεια σας να ασπάζομαι τις παλαιότερες σας απόψεις  
  Αλλά και δεκανίκι να είναι δεν με χαλάει.
  Το προτιμάω από το Prozac, το Prozac δεν με κάνει να χύνω.  
   
 5. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκαταστροφή

  Αγαπητή λάρα επέτρεψε μου μία ερώτηση προσωπική..

  Ως διαδικασία στις συνεδρίες ή ως στάση ζωής..

  Απλά έγραψες..  
   
 6. blindfold

  blindfold Contributor

  μία διαφήμιση ,αναφέρει το εξής "ότι χρειάζεσε το έχεις μέσα σου" ...
   
 7. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Re: Απάντηση: Αυτοκαταστροφή

  Για όλα υπάρχει και το μέτρο ψυχή μου. Τώρα για τον απόλυτο τρόπο, έχεις δίκιο. Καλά έκανες και το τόνισες.
   
 8. Ride a Woman

  Ride a Woman Regular Member

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκαταστροφή

  Και τα εξ αμαξης ναχεις ακουσει δεν σημαινει οτι δεν θα βρεθουν πολλοι ή αρκετοι να συμφωνησουν μαζι σου!!!!!
   
 9. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκαταστροφή

  Δεν είναι θεμιτό να έχω τον μαζοχισμό ως στάση ζωης. Αλλά είμαι μαζόχα και αυτό δεν αλλάζει, οπότε ο μοναδικός τρόπος να μην εκφράζεται ανεξέλεκτα και χαοτικά, κάνοντας με δυστυχισμένη - αυτό ουσιαστικά που επιθυμώ ασυνείδητα γιατί μέσα απ΄ αυτό ακριβώς τρέφεται ο μαζοχισμός μου- έρχομαι συνειδητά, ελεγχόμενα να το περιορισω σε σεσσιονς και στην προσωπική μου σχέση μέσα στην οποία το Sm είναι αναπόσταστο στοιχείο και όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο- η απόρριψη, η τιμωρία π.χ. αδιαφορίας που παίρνω κι αυτό σαδομαζοχιστικό είναι ακόμη κι αν το σώμα μου δεν το βιώνει-(όχι άμεσα τουλάχιστο, έμμεσα σίγουρα μέσα από τον ψυχικό πόνο), γεμίζει τις μπαταρίες του πόνου και με αφήνουν ελεύθερη πλέον από αυτές τις ανάγκες να λειτουργήσω σε κοινωνικά, επαγγελματικά επίπεδα ωσαν να μην ήμουν μαζοχίστρια, κάνει περιττή την ανάγκη π.χ. αποδοχής κάποιας απόρριψης στη δουλειά ή θυματοποίησης ή περιφρόνησης σε άλλου είδους σχέσεις, ή ακόμη και με τις σχέσεις με συγγενείς ή με τα ίδια τα παιδιά, όπου πλέον μπορώ να λειτουργήσω ανεξάρτητα της συγκεκριμένης μου ανάγκης, αφού έχω το "τερατάκι" μου ταϊσμένο στο κλουβί του.

  Ελπίζω να απάντησα, αλλιώς εδώ είμαστε καλέ μου  

  Ποιος ορίζει το μέτρο?

  Αντιλαμβάνομαι νομίζω τι λες, παρά τις αντιδράσεις μου Ηλία.
  Αναφέρεσαι πιστεύω στην ασυνείδητη χρήση του sm που συμβαίνει το ίδιο αλόγιστα, χαοτικά όπως ο "νηστικός" μαζοχισμός που περιγράφω πιο πάνω.
  Απλά ο καθένας έχει τους λόγους του που είναι εδώ.
  Δεν θέλω να ασχοληθώ με τους λόγους των άλλων.
  Γνωρίζω πως καθετι που εγώ κάνω στη ζωή μου αποσκοπεί σε επίλυση συγκρούσεων, σε μείωση ή περιορισμό της ζημειάς όλων όσων κουβαλώ μέσα μου και αξιοποίηση όλων όσων είμαι με τρόπους ώστε να μου προσφέρουν ευχαρίστηση. Κάθε επιλογή μου εκεί αποσκοπεί, κάθε μονοπάτι που παίρνω, στο να γίνομαι καλύτερη μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου.
  Το πως επιλέγω και πως δουλεύουν κάποια πράγματα για μένα βέβαια δεν σημαίνει πως θα δουλέψουν και για τον αλφα ή βήτα άλλο. Έχω ψυχαναγκαστική σχέση με τον έλεγχο γενικά. Έχω ανάγκη να είναι όλα υπό έλεγχο σε μια τάξη - η δική μου δε τάξη μπορεί σε κάποιον να φαντάζει α-ταξία).
  Σε ένα καταπληκτικό άρθρο που είχα βρει στο νετ πολύ παλιά και Μετάφρασε ο MasterJp μιλά για την δική μου κατηγορία και το είδος Κυρίαρχου που χρειάζομαι:
  Οπότε εκείνο που για σένα είναι το μέτρο για μένα μπορεί να μην είναι και με την ίδια λογική για κάποιον ο τρόπος που εσύ έχεις επιλέξει να ζεις να στερείται μέτρου βάση της δικής του αντίληψης και κοσμοθεωρίας.
   
  Last edited: 16 Σεπτεμβρίου 2008
 10. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκαταστροφή


  Μια χαρά με κάλυψες..Ευχαριστώ  
   
 11. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Να χρησιμοποιηθεί το s/m ως μέσο νάρκωσης ή λήθης, μπορώ να το κατανοήσω. Η ηθική μου δεν θα το επικροτήσει σε περιπτώσεις που το s/m είναι μόνο το μέσο, αλλά δε θα το απωθήσει σθεναρά κιόλας, όταν συμβαίνει με μέτρο.

  Το να βλέπω έφηβους να χαρακώνονται με ξυράφια ή σβήνουν τσιγάρα πάνω τους γιατί έχουν πληγωθεί και θέλουν να τιμωρήσουν τον εαυτό τους, δεν με καυλώνει.
  Το να πάρω ένα τέτοιο πλάσμα και να εκμεταλλευτώ τη κατάσταση, δεν τιμάει την ιδέα που έχω για τον εαυτό μου. Δεν είναι μόνο το ψώνισμα που έχω, το θέμα είναι και λειτουργικό. Μόλις ιάνουν τις πληγές τους θα με βρίσουν και θα με αφήσουν με το πουλί στο χέρι και πολύ καλά θα κάνουν.

  Αν από την άλλη συντηρώ τις όποιες συνθήκες, για να τους έχω εκεί που θέλω, θα γνωρίζω ότι δεν το κάνουν για μένα, αλλά απλά γιατί χρησιμοποιούν εμένα. Είμαι ρομαντικός και συναισθηματικός σε αυτά τα θέματα και αυτή είναι η θέση μου…
   
 12. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Αναφερόμαστε σε διαφορετικά πράγματα. Εσύ μιλάς για ψυχική ανισορροπία εγώ για μαζοχισμό.

  Στο Self Harm
  διαβάζουμε:

  "Η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά (αυτοκαταστροφικός ιδεασμός, ή απόπειρα αυτοκαταστροφής), είναι πλέον συχνές επείγουσες ψυχιατρικές καταστάσεις, ενώ αποτυχία της αντιμετώπισής τους οδηγεί στην αυτοκτονία.

  Η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, μπορεί να είναι:


  α) είτε σύμπτωμα μιας κλινικής οντότητας (μείζονος κατάθλιψης),


  β) είτε αποτέλεσμα μια κατάστασης απελπισίας ανημποριάς (hopelessness helplessness), η οποία πιθανόν να συνδέεται με σοβαρό ψυχοθεραπευτικό (στρες) γεγονός.

  Η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, αποτελεί σχεδόν πάντα σύμπτωμα μιας κλινική οντότητας, π.χ. της Κατάθλιψης. Άρα γίνεται κατανοητό, ότι οι αιτιολογικοί παράγοντες που την προκαλούν, θα πρέπει να ερευνηθούν μέσα στην κύρια νόσο που την εμπεριέχει και κατά συνέπεια, την προκαλεί.
  ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Δεν ονομάζω μαζοχιστή κάποιον που ψυχικά ασθενεί.
  Και δεν θεωρώ ψυχική ασθένεια τον σεξουαλικό μαζοχισμό.
   
  Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2008