Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Βοήθεια στην ανακάλυψη του τροχού ή Η ματιά των "άλλων" για το BDSM.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 14 Δεκεμβρίου 2008.

  1. Ricardo

    Ricardo Staff Member

    Θεωρώ ότι δεν "ασχολούμαι" με το BDSM, αλλά ότι "είμαι" BDSM (er), οπότε και παραθέτω την άποψή μου.

    SadalMelik, πολύ ωραίο νήμα. Ελπίζω να ευοδωθεί.
     
  2. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Κατόπιν αίτησης αρκετών μελών, ανέβασα αυτό το thread όπου μπορεί να γράψει όποιος θέλει, που το status του είναι διαφορετικό από τα άμεσα συνδεδεμένα με το BDSM (submissive, slave, bottom, Top, Master, Dominant, switch) τι είναι για αυτόν το BDSM. Θα έχει ενδιαφέρον σαν διαδικασία η σύγκριση τον δύο threads. Τα κύρια σημεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μαζεύονται και εδώ για να τα συγκρίνουμε και να δούμε αν έχουν κάποια κοινά στοιχεία, ή απέχουν παρασάγγες.

    Υστερόγραφο: Τον διαχωρισμό αυτόν δεν τον κάνω για να λογοκρίνω κάποιες απόψεις αλλά για να ακούσω την άποψη των ανθρώπων που έχουν επιλέξει σαν ερωτική τους έκφραση το BDSM. Θα μου πεις τώρα και από μια διαδικτυακή ταμπέλα το συμπέρανες αυτό. Ε, ναι… Μια και δεν μπορώ να μπω στην ζωή και την κρεβατοκάμαρα του καθενός δίνω βάση στο τι δηλώνει ο καθένας μας σε αυτό το χώρο που σκοπό του έχει την ανάπτυξη θεματολογίας σχετικής με το BDSM. Θεωρώ, πως η επιλογή του status δεν είναι προϊόν μιας απλής διαδικασίας για να εγγραφείς σε κάποιο forum αλλά συνειδητή επιλογή αποτέλεσμα σκέψης και εμπειρίας.
     
  3. Felicia

    Felicia Regular Member

    Γράφω εδώ γιατί δεν είμαι βέβαιη ότι το status που έχω επιλέξει συνδέεται άμεσα με το BDSM.
    Ίσως να μου ταίριαζε ακόμα και το "vanilla".

    "Απαιτώ" πολλά από μια ερωτική σχέση και κυρίως αποκλειστικότητα. Διαπιστώνω ότι η μονογαμία είναι πρακτική που δεν εφαρμόζεται από μεγάλη μερίδα των "μυημένων" στο "χώρο".
    Θα πω απλά λοιπόν ότι ορισμένες πρακτικές BDSM κι όχι το ίδιο του BDSM ως φιλοσοφία / στάση ζωής μου είναι χρήσιμες για να περνάω καλά με τον εκάστοτε σύντροφό μου...

    Ωστόσο, στα 28 μου χρόνια, έχω βρεθεί με έναν άνθρωπο ο οποίος με εμπνέει για πολύ περισσότερα. Στους πρώτους μήνες της σχέσης μας διαπίστωσα ότι πρόκειται όχι για κάποιον απλώς αυταρχικό στο σεξ, αλλά για άντρα ήρεμο, υπομονετικό, σίγουρο για τον εαυτό του και "αρχηγό" σε όλους τους τομείς της ζωής του. Βρέθηκα να τον ερωτεύομαι όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να φτάσει η στιγμή που έπαψε να με απασχολεί η ενοχλητική ισοτιμία που προσπαθούσα να κερδίσω με όλους τους άλλους. Για παράδειγμα, δεν μου άρεσε στο παρελθόν να με διατάζουν στο κρεβάτι ή να έχουμε χρησιμοποιήσει χειροπέδες και μαστίγιο και μετά να με στέλνουν να φτιάξω καφέ. Προσπαθούσα να τα ζυγίσω. Έτσι, μετά το μαστίγωμα και τον οργασμό π.χ έστελνα τον σύντροφό μου να μου αγοράσει τσιγάρα. Κόμπλεξ θα πείτε αλλά έτσι ένιωθα. Στις περισσότερες σχέσεις μου θα έλεγα ότι είχα το "πάνω χέρι".

    Με αυτόν τον άνθρωπο μπορώ να γίνω "σκλάβα". Όχι μόνο επειδή είμαι ερωτευμένη, αλλά επειδή μου αρέσει ΠΟΛΥ! Του το είπα και συμφώνησε πριν από λίγο καιρό... Του είπα μια μέρα "πάρε με" και το κατάλαβε, έχοντας γνώση BDSM, αλλά χωρίς να τον αντιπροσωπεύουν τα πάντα στο χώρο ή να θεωρεί τον εαυτό του "master". Μου αρέσει να μου λέει τι να κάνω, πώς να φέρομαι, πώς να του φέρομαι και να τον υπηρετώ γιατί για πρώτη φορά ίσως νιώθω ότι κάποιος με προστατεύει. Μου αρέσει το χαστούκι όταν δεν κάνω κάτι καλά. Τρελαίνομαι όταν οι "τιμωρίες" του οφείλονται στο ότι έκανα κάτι που θα μπορούσε να με βλάψει (π.χ πέρασα STOP με το αμάξι). Μου αρέσει το "μπράβο" του, με το ύφος που επιβραβεύει κανείς ένα μικρό παιδί ή ένα σκυλί, όταν κάτι κάνει καλά. Δεν υψώνει τη φωνή... δεν τον ενδιαφέρει αυτού του είδους η επιβολή.
    Μπορεί να φταίει το ότι έχασα τον πατέρα μου μικρή, αλλά δεν το ψάχνω. Άλλωστε είναι ο μόνος που με εμπνέει έτσι...
    Με τη μονογαμία εξακολουθώ να έχω κόλλημα και χαίρομαι που κι εκείνος το σέβεται.

    Κατά τα άλλα όπως είπα, κι έχοντας διαβάσει τις απόψεις άλλων εδώ, δεν ανήκω στο χώρο του BDSM, αλλά χρησιμοποιώ πρακτικές του για τη σεξουαλική μου ικανοποίηση. Μήπως όμως αυτός ο άνθρωπος έχει αρχίσει να με εντάσσει?
    Εσείς οι πιο έμπειροι θα μου πείτε τη γνώμη σας, αν θέλετε.
    (Τι με έπιασε κι έκανα τέτοια εξομολόγηση πρωί-πρωί δεν ξέρω...)
     
  4. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Οφείλω να ομολογήσω πως ήταν σωστή η κίνηση του Sadal ν' ανοίξει και δεύτερο νήμα. Πρώτον, γιατί άσχετα από το status που δηλώνει ο καθένας μας, όλοι μας ενδιαφερόμαστε ή έστω έχουμε άποψη (σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό) για το BDSM. Ειδάλλως, δε νομίζω να βρισκόμασταν εδώ μέσα, με την ίδια λογική που εγώ δε θα έγραφα σ' ένα forum περί αστροφυσικής ή ψαρέματος, καθώς ούτε το ένα ούτε το άλλο θέμα μ' ενδιαφέρουν έστω στο ελάχιστο. Δεύτερον, γιατί οι "απ' έξω" ίσως θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με ψύχραιμες, σφαιρικές απόψεις, έχοντας τη θέση του "εξωτερικού παρατηρητή".

    Θα ξεκινήσω, λοιπόν, λέγοντας τι δεν είναι για μένα το BDSM. Πρώτον, δεν είναι η συμμετοχή σε σχετικά events. Δεν τα κατακρίνω, ωστόσο θεωρώ πως η ουσία του BDSM δεν είναι να παρακολουθείς ή να συμμετέχεις σε shows και λοιπά τέτοιου είδους θεάματα. Προτιμώ να τα αντιμετωπίζω ως μορφή διασκέδασης και όχι ως ουσία.
    Δεύτερον, δεν είναι ένα σύνολο κανόνων, τύπων, πρωτοκόλλων, που άλλοι έχουν προαποφασίσει και οφείλουν τα μέρη που αποτελούν τη D/s ή M/s σχέση να ακολουθούν σαν ευαγγέλιο. Αυτοί που μπαίνουν σε μια τέτοια σχέση, οφείλουν να θέτουν τους δικούς τους κανόνες και όχι ν' ακολουθούν άλλους, που κάποιοι άλλοι τους "επιβάλλουν".

    Αλλά ας περάσουμε στο κυρίως πιάτο: τι είναι λοιπόν αυτό το BDSM;
    Για μένα είναι μια μορφή ερωτικής έκφρασης, όπου το ένα μέρος κατισχύει στο άλλο. Η έκταση και ο βαθμός αυτής της κατίσχυσης ποικίλλει ανάλογα με τους αποτελούντες τη σχέση και, φυσικά, τις συνθήκες. Μπορεί να περιορίζεται στα στενά όρια του κρεβατιού ή να τα ξεπερνά κατά πολύ, αγγίζοντας το σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων των μελών.
     
  5. Felicia

    Felicia Regular Member

    Καταπληκτικό!!!
    Συμφωνώ 100%
     
  6. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Βοήθεια στην ανακάλυψη του τροχού ή Η ματιά των "άλλων" για το BDSM.

    Εύγε για τον τρόπο που το έθεσες!
    Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να διορθώσω τα κακώς γραφόμενα(από εμένα) στο προηγούμενο thread σου.
    Βασικά δεν μπορώ να δώσω έναν ορισμό για το τι είναι bdsm διότι δε γνωρίζω αρκετά.
    Αντιλαμβάνομαι το bdsm σαν έναν εναλλακτικό τρόπο ερωτικής συμπεριφοράς(και σε κάποιες περιπτώσεις όχι μόνο ερωτικής) που έχει σα στόχο 1)την μεγιστοποίηση της ερωτικής απόλαυσης απαλλαγμένης από πρότυπα που η κοινωνία επιτάσσει και 2)σα μια διαδικασία ανάπτυξης της προσωπικότητας των σχετιζομένων με αυτό.
    Όσον αφορά εμένα, έχω την αίσθηση ότι με αφορά διότι 1)στην ερωτική μου ζωή τα τελευταία χρόνια αρέσκομαι σε πρακτικές βίας, κυριαρχίας και επιβολής-σωματικής και ενίοτε πνευματικής.2)"διαδικασία ανάπτυξης της προσωπικότητας των σχετιζομένων με αυτό"μέχρι πρότινος δεν είχε περάσει απ το μυαλό μου κάτι τέτοιο αλλά είναι κάτι που σίγουρα προσελκύει το ενδιαφέρον μου! Δεν μοιάζει να με αφορούν συγκεκριμένα status δεν αισθάνομαι ότι με αντιπροσωπεύουν αλλά έχω την αίσθηση ότι έχω να μάθω πολλά απ την ενασχόληση μου με αυτό.
    "ενασχόληση μου με αυτό" δε χαρακτηρίζω την ενασχόληση μου με το φόρουμ αλλά την εφαρμογή πρακτικών καθώς και την επαφή μου με ανθρώπους που έχουν ανάλογες αναζητήσεις με μένα και σίγουρα πολλά να με διδάξουν.
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Βοήθεια στην ανακάλυψη του τροχού ή Η ματιά των "άλλων" για το BDSM.

    @ Sadal: Δεν μου είναι απόλυτα σαφές, το τί ακριβώς θέλεις να γίνει σε αυτά τα νήματα. Δηλαδή: Σ' αυτό εδώ το νήμα, μπορούμε εμείς οι -ας το πούμε έτσι- "από μέσα", να σχολιάζουμε αυτά που γράφονται από τους -ας το πούμε έτσι- "απ' έξω"; Στο άλλο νήμα, το ομόλογο αυτού εδώ, μπορούμε, οι "από μέσα", να αλληλοσχολιαζόμαστε; Τελικά δηλαδή, διάλογος μπορεί να γίνει, ή απλώς γράφουμε ο καθένας τη δική του άποψη, και περιμένουμε εσένα να "σουμάρεις";



    .
     
  8. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Re: Απάντηση: Βοήθεια στην ανακάλυψη του τροχού ή Η ματιά των "άλλων" για το BDSM.

    Με ενδιαφέρουν οι απόψεις του τι είναι BDSM για τον καθένα στο αντίστοιχο thread όπως έχω κάνει τον διαχωρισμό. Από καιρό σε καιρό θα κάνω ένα μικρό μάζεμα στα κύρια σημεία και θα τα συζητάμε. Διάλογος όσον αφορά τα συμπεράσματα και επισημάνσεις σαφώς και μπορεί να υπάρχει.
    Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει η κριτική πάνω στο πως βλέπει ο καθένας το BDSM.
    Απορίες πολλές. Ακόμα και για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Ας το δοκιμάσουμε όλοι μαζί. Απλά κάποιος πρέπει να μαζεύει τα κύρια σημεία θα δοκιμάσω να το κάνω εγώ. Αν κάτι μου ξεφύγει μπορεί όποιος το δει να μου το πει.
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Εγω παλι την υπαρξη δυο νηματων δεν την καταλαβαινω.Τι πειραζε δλδ να γινονται δυο ξεχωριστες σουμες αντιστοιχες της κατηγοριοποιησης που εθεσε ο νηματοθετης και να εξεφραζαν ολοι την αποψη τους σ'ενα νημα;
     
  10. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Βοήθεια στην ανακάλυψη του τροχού ή Η ματιά των "άλλων" για το BDSM.

    Εμένα μου φαίνεται πως η παράλληλη καταχώρηση των απόψεων των "δύο διαφορετικών τάσεων" είναι μια καλή προσπάθεια ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις.
    Προσωπικά εμένα εκτιμώ ότι θα με βοηθήσει να ξεδιαλύνω πολλά πράγματα:τι είναι το bdsm για μένα?πραγματικά δεν ξέρω-ξέρω απλά ότι με αφορά.Το ένιωσα όταν μπήκα στο φόρουμ και διάβασα δικά μου λόγια γραμμένα από άλλους....
    Αργότερα ίσως να είμαστε πιο ικανοί(όλοι μας) να φτιάξουμε ένα κοινό νήμα!
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια στην ανακάλυψη του τροχού ή Η ματιά των "άλλων" για το BDSM

    Γιατι χρειαζεται να διαβασεις τι ειναι για τους αλλους το βδσμ για να ξεδιαλυνεις τι ειναι για σενα;
    Αν σου ειναι μπερδεμενο ,ριχνεις ενα- ενα τα υλικα στο καζανι,δοκιμαζεις,και φτιαχνεις την δικια σου σουπα!!
     
  12. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια στην ανακάλυψη του τροχού ή Η ματιά των "άλλων" γ

    Αυτό κανω μέχρι τώρα στη ζωή μου.
    Αν και εδώ που τα λέμε πολλές φορές ούτε τα υλικά μπορείς εύκολα να τα βρεις ούτε το ...καζάνι.Ειδικά όταν η σούπα πουχεις στο μυαλό σου είναι πολύ ιδιαίτερη...
    η οπτική γωνία άλλων ανθρώπων που αρέσκονται σε ανάλογες(όχι απαραίτητα ίδιες) συμπεριφορές με τις δικές μου έχει να μου μάθει πολλά-υπάρχουν δρόμοι για να με πανε πιο μακριά(πιο μπροστά ίσως) που δεν τους έχω ανακαλύψει!