Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Βρίσκομαι στον σωστό χώρο;ΙΙ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 2 Ιουνίου 2008.

?

Βρίσκομαι στον σωστό χώρο;

  1. Ναι

    15,0%
  2. Όχι

    10,0%
  3. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος

    75,0%
  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Και με τι ασχολείται αυτός δημόσιος διαδικτυακός χώρος ;
     
  2. Guest05

    Guest05 Guest

    Εύα θα στο πω απλά. Παραστατικά. Μου αρέσει η ιατρική επιστήμη μα γιατρός δεν είμαι. Έχω όλη την καλή διάθεση να σου κάνω μια εγχείρηση, εσύ θα κάτσεις να στην κάνω; Σιγά μην κάτσεις.


    Συμφωνώ μόνο που εδώ δεν είναι σπίτι κανενός, και θέλουμε δεν θέλουμε χρησιμοποιούμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας με τσι άλλοι. Στσι άλλοι λοιπόν ο σκλάβος είναι σκλάβος. Δεν πα να χτυπιέσαι συ πως δεν είναι. Για τούτο η λεπτή διαφορά του «σκλάβος στο ...κρεβάτι» βοηθάει.
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Για τους έξω που δεν έχουν διαβάσει και πέντε πράγματα παραπάνω, πάει και έρχεται. Για εδώ μέσα όμως;

    Ποιος χτυπιέται ότι αυτό που λέει η κοινωνία (οι σκλάβοι είναι ζώα) πρέπει να το χρησιμοποιούμε και στους κοινούς μας κώδικες;
     
  4. Guest05

    Guest05 Guest

    Α με την δεύτερη το πιασες. Ο δικτυακός χώρος δεν μπορεί να ασχολείται με τίποτε. Ο καθένας που γράφει σε αυτόν ασχολείται κυρίως με το bdsm.

    Πότε περιχαρακωθήκαμε και δεν το ξέρω;
     
    Last edited by a moderator: 3 Ιουνίου 2008
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Από τότε που κάποιοι διασκεδάζουν με το θέλω κάποιου να δηλώνει "σκλάβος".
     
  6. Guest05

    Guest05 Guest

    Γιατί είναι κακό αυτό ρε Λιάκο; Και γιατί πρέπει να είναι θέμα τόσο μεγάλης κουβέντας;
     
  7. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Βρίσκομαι στον σωστό χώρο;ΙΙ

    Αυτο ειναι public session και ανηκει στο δημοσιο bdsm.
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Βρίσκομαι στον σωστό χώρο;ΙΙ

    Όχι πως απολαμβάνω τη στιχομυθία ,αλλά την παραδέχομαι..Πραγματικό κονταροχτύπημα επιπέδου..Θα προτιμούσα να μην υπήρχαν παρεμβολές σε κόντρα Κυρίων(το κεφαλαίο δε σχετίζεται με το BDSM )..Koιτάτε να μαθαίνετε..
     
  9. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Βρίσκομαι στον σωστό χώρο;ΙΙ

    Ακομα και το Μπεν Χουρ ενα διαλειμμα το χρειαζεται.

    Για οποιον ενοχλειται υπαρχει και το ignore. Κουμπακι ειναι και αυτο!!
     
  10. Afrodyte

    Afrodyte Regular Member

    Απάντηση: Βρίσκομαι στον σωστό χώρο;ΙΙ

    ακομα και μια συζητηση για τη λεγομενη τυχη αυτου του φορουμ πρεπει να διακοπτεται απο ασχετες αμπελοφιλοσοφιες:rollinglaugh:
     
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Ξέρεις τι σημαίνει BDSM Curious? Νομίζω πως όχι…ή εσκεμμένα το αγνοείς!

    Ζω μέσα, στην εντός και εκτός κοινωνία του BDSM. Είναι η πρώτη Μου φορά ομολογώ, που ακούω (διαβάζω) ότι οι σκλάβοι είναι ζώα.
    Δηλαδή θέλετε να Μου πείτε ότι, ένας σκλάβος/α εκτός του ότι μπορεί να είναι το pet μιας Αφέντρας/η (και αυτο είναι προσωπική του υπόθεση), περιπατάνε στα τέσσερα, φέρονται σαν ζώα, και για τις ανάγκες τους επισκέπτονται όποτε χιαστεί κτηνίατρο κατά κοινή ομολογία?

    Από που προκύπτει αυτό? Πείτε Μου, μήπως αναιρέσω τις μέχρι τώρα απόψεις Μου, διότι πιστεύω απόλυτα, ότι τα ζώα δεν έχουν status και σαφώς, δεν έχουν σχέση με BDSM.
    "Zώα" για μένα, μπορεί να είναι γενικότερα οι άνθρωποι, όταν δεν ξέρουν να φερθούν.

    Για μερικούς αυτό δεν είναι κακό μια που είναι η καθημερινή τους διασκέδαση.

    Αυτό συμβαίνει επειδή, στην προσωπικότητα ενός σκλάβου καθρεφτίζεται ο ανομολόγητος εαυτός αρκετών αρσενικών. Πολεμάνε και περιγελούν κάτι που δεν θέλουν να παραδεχτούν οι περισσότεροι….ότι είναι σκλάβοι μιας Αυταρχικής Κυρίας ή των επιθυμιών της ίδιας τους της σχέσης (υποτακτικής – σκλάβας). Το να δηλώνει κάποιος σκλάβος απερίφραστα, τους περισσότερους τους κομπλάρει και τους γεμίζει μίσος για την ιδία την κατάσταση που οι ίδιοι δεν θέλουν να παραδεχτούν στον εαυτό τους που την γουστάρουν αλλά ντρέπονται να την εκφράσουν, μήπως και εκτεθούν (ηλίθιο ε?)
    Οι πραγματικοί Μasters είναι ελάχιστοι μια που τους διακρίνει η σιωπηλή τους αποχή σε αυτό τουλάχιστον το forum και καταλαβαίνουμε όλοι γιατί συμβαίνει αυτό, όταν τα σκυλιά ουρλιάζουν Αποδέχονται, καταλαβαίνουν και σέβονται την υποταγή ενός άντρα σε μια Γυναίκα Είναι ακομπλάριστοι και πραγματικοί Κύριοι, μια που δεν εμπλέκονται σε μικροπρεπείς και κατινίστικες ειρωνείες στους υποτακτικής ψυχολογίας άντρες.

    Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα του forum...Το κόκκινο πανί!
    Από εδώ ξεκινούν τα περισσότερα προβλήματα και τα κόμπλεξ.
    Ο περισσότερος κόσμος δεν γράφει ή σταματά να γράφει γι αυτά και αυτά….
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2008
  12. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Βρίσκομαι στον σωστό χώρο;ΙΙ

    Ευχαριστώ τον Χάινριχ που μου δίνει την ευκαιρία να γράψω. Δεν καταλαβαίνω την ευκολία με την οποία κλειδώνονται τα νήματα.

    Μένω στη συζήτηση περί «σωστού χώρου». Η ίδια συζήτηση περί «σωστού προσανατολισμού του φόρουμ σε σχέση με το χώρο» επαναλαμβάνεται περιοδικά.

    Θα πρέπει να διακριθεί η ανταλλαγή απόψεων περί ενός θέματος από τα μέτρα διαχείρισης (moderation).

    Ως προς το πρώτο (τις απόψεις), πρέπει να καταλάβουμε πως ένα κλειστό σύστημα (θεματικά και από πλευράς συμμετεχόντων) είναι εξ ορισμού καταδικασμένο στο μαρασμό. Είναι απλά ο νόμος της αύξησης της εντροπίας και το γαμημένο το 2ο θερμοδυναμικό αξίωμα που έχουν εφαρμογή σε όλα τα συστήματα. Ένα BDSM forum είναι καταδικασμένο σε υπολειτουργία εαν απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κύκλο ανθρώπων που καλούνται να μιλήσουν επί συγκεκριμένου θέματος που δεν είναι κι ανεξάντλητο, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του πως το BDSM δεν έχει κάποιο ιδεολογικο ή κοινωνικό περιεχόμενο. Εν τέλει θα συμφωνήσουν ή θα βαρεθούν να διαφωνούν και θα μείνουν αυτοί που ψάχνουν να βρουν ερωτικούς συντρόφους.

    Για την ανάπτυξη της συζήτησης χρειάζεται να υπάρχει κινητικότητα και διαφορά δυναμικού (διαφορά απόψεων, διαφορά αντιλήψεων, διαφορά συναισθηματικών προσεγγίσεων, διαφορές στις βλέψεις, τα συμφέροντα, τις προσδοκίες κ.λ.π.) μεταξύ των μελών. Χρειάζεται ενέργεια – εμπλουτισμός σε θέματα και οπτικές κι αυτό δε γίνεται όταν περιχαρακώνεται η θεματολογία. Γύρω απ’ το BDSM, με αφορμή το BDSM, με αναφορές στο BDSM, για το κοινωνικo/ ιδεολογικό ή απολίτικο στίγμα του BDSM κλπ., μπορούν να ειπωθούν και λέγονται πολλά πράγματα. Για τo ίδιο BDSM (ως Β,D,S,M), πρακτικά έχουν ήδη το πιο πολλά ειπωθεί.

    Τα μέτρα και οι προσπάθειες περιχαράκωσης ή κατεύθυνσης του φόρουμ ώστε να ανταποκρίνεται στη συγκεκριμένη αυστηρή θεματολογία ή, ακόμα χειρότερα, σε συγκλίνουσες “απόψεις” πολιτικά ορθού BDSM είναι καταδικασμένη, πράγμα που έχει αποδειχθεί. Η προηγούμενη κίνηση πριν ένα χρόνο περίπου για πιο “bdsm φόρουμ» και για περιορισμό του χαβαλέ και των «ασχέτων» posts κατέληξε σε τραγική υποβάθμιση της ποιότητας. Σταμάτησαν τα «άσχετα» και το φόρουμ πνίγηκε στην αγγελία και το σκουπίδι. Μετά άρχισαν να βγαίνουν threads νοσταλγίας για τις παλαιότερες εποχές.

    Η ποιότητα του φόρουμ εξαρτάται από την ποιότητα των μελών, από τους ερεθισμούς που δέχονται και τη δυναμική που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Τα θέματα του φόρουμ εξαρτώνται επίσης από τα ενδιαφέροντα των μελών. Το moderation δεν είναι παραγωγός ιδεών, δεν μπορεί να ανεβάσει την ποιότητα. Έχει ψαλίδι – δεν έχει γραφίδα. Οι moderators σαν άτομα μπορεί έχουν γραφίδα, αλλά όταν πατάνε κουμπιά την αφήνουν κάτω. Κόβουν – δεν προσθέτουν.

    Μερικές φορές ακόμα και τα flames οδηγούν σε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ένα από τα πιο ψαλιδισμένα και «κλεισμένα» θέματα, αυτό της erotica, ήταν από τα πιο σοβαρά θέματα του τελευταίου καιρού. Συζητήθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Τι θέλουμε? Να μιλάμε σα σε κατηχητικό κρύβοντας τα χασμουρητά μας ή να ανταλλάσουμε έντονα τις απόψεις μας κι ας ανοίξει και καμιά μύτη;

    Τα μέτρα διαχείρισης θα πρέπει να διασφαλίζουν την εφαρμογή της πολιτικής που έχει επιλεγεί για τον χαρακτήρα του forum και που έχει ανακοινωθεί. Ως διαχείριση, αποφασίστε την πολιτική σας.

    Τον ξέρετε τον Χάινριχ χρόνια. Έχει τις σοβαρές απόψεις του το δικό του, απολαυστικό για πολλούς, τρόπο να τις περνάει. Δε σας πάει (ως διαχειριστές) ο τρόπος του ή οι απόψεις του? Κόφτε τον - ban για πάντα. Τα δέχεστε? Κόφτε τότε τα ψαλίδια και διαφωνήστε μαζί του επί των απόψεών του αν θέλετε.

    Την ξέρετε την Ευα χρόνια. Μερικές φορές μπαίνει και τα σαρώνει όλα, προκλητικά ίσως για πολλούς, αλλά δίνει και ζωντάνια. Δε σας πάει (ως διαχειριστές) ο τρόπος της? Κόφτε την - ban για πάντα. Την δέχεστε? Κόφτε τότε εσείς τα μηνιαία ban που τα κάνετε τριήμερα και τα ψαλίδια.

    Εγώ θεωρώ πως ο χώρος του forum είναι ο Χάινριχ, είναι η Ευα, είναι ο Ηλίας, είναι ο καθένας που γράφει. Αυτός είναι. Εγω ξαναγράφω εδώ τώρα γιατι το φορουμ επανήλθε σε αρεκτά ικανοποιητκά, για μένα, επίπεδα από πλευράς θεματολογίας και πλούτου.

    Ξαναλέω. Αν δε σας αρέσει όπως έχουν τα πράγματα, ως άτομα, εκφράστε τις απόψεις σας, διαμαρτυρηθείτε, πλακωθείτε να γράφετε αυστηρά BDSM θέματα για να δώσετε τον τόνο που θέλετε, αλλά μην πατάτε κουμπάκια. Ηλία, πατησες το κουμπακι αλλά ερχεσαι και συζητας εδώ αυτά που μπορούσες να συζητήσεις κι εκεί χώρις να το πατήσεις. Πρός τι λοιπόν;

    Αν δε σας αρέσει όπως έχουν τα πράγματα ως διαχείριση, αποφασίστε. Μεχρι να αποφασίσετε αν είστε στο σωστό χώρο και ποιος θα ήταν ο σωστός χώρος, αφήστε αυτό που είναι τώρα να λειτουργήσει όπως λειτουργεί, προσοχή στα κλειδώματα (που είναι γενική "τιμωρία" προς όλους οσους γραφουν σ' ενα thread που κλειδώνει) και τις διαγραφές posts, πέραν όσων είναι αμέσως υβριστικά (αλλά υβριστικά) ή εμπίπτουν στο νόμο και μη μπερδεύετε τις προσωπικές σας απόψεις με τα κουμπάκια. Οταν αποφασίσετε τι ακριβώς θέλετε, πάρτε, όχι ψαλίδια, χατζάρες.
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2008