Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Βdsm και Μυστικοπάθεια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Uranoos, στις 16 Οκτωβρίου 2006.

  1. Uranoos

    Uranoos Regular Member

    Είναι το bdsm παιχνίδι οπως όλα τ' άλλα? Παιχνίδι που για να παίξουν οι παικτες πρέπει να γνωρίζονται μεταξύ τους?

    Φυσικά δεν μιλάω για one time session με βιογραφικό... ούτε απο την αλλη για breath-play με αγνώστους...

    θα μπορούσε να λειτουργήσει μια bdsm σχεση, με πολλαπλα sessions, με τον/την sub να γνωρίζει λίγα για τον/την D/M?
     
  2. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Όχι ουρανέ μου, όχι εγώ.

    Ποτέ δεν δέχομαι να παίξω με κάποιον εάν δεν τον έχω γνωρίσει πρώτα, δεν γουστάρω καθόλου τα kinder έκπληξη.
    Ούτε ένα απλό session
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Θεωρητικά ναι, αλλά καλό είναι να γνωρίζουν αρκετά ο ένας για τον άλλον. Προσωπικά προτιμώ να κρατώ αυτά που θέλω να κρατήσω για μένα κρυφά απ'όλους, και αυτά που θέλω να μοιραστώ να τα μοιραστώ με όλους.
     
  4. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Βdsm και Μυστικοπάθεια...

    Από τη στιγμή που μιλάμε για σχέση, τότε αυτομάτως εμπεριέχεται το στοιχείο της εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της σχέσης αυτής. Πόση εμπιστοσύνη εμπνέει Ένας μυστικοπαθής Κυρίαρχος?
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ναι θα μπορούσε. Οι βδσμ σχέσεις είναι διαφόρων ειδών. Μια βδσμ σχέση θα μπορούσε να αφορά περιστασιακές συνεδρίες, μια άλλη σταθερές συνεδρίες ανά τακτά διαστήματα, μια άλλη σχέση μέσα στην οποία υπάρχουν κάποια άλλα στοιχεία κ.ο.κ.

    Σε πολλές περιπτώσεις, δεν βλέπω να είναι υποχρεωμένος ο Κυρίαρχος να δίνει αναφορά στην κάθε bottom/sub/slave για την ζωή του, ή τους προβληματισμούς του, το παρελθόν του, ή οτιδήποτε άλλο.
    Ακόμη και σε σχέσεις Ms δική Του απόφαση και δική Του υπόθεση είναι τι θα πει, πότε θα το πει και αν θα το πει.

    Σε μια σχέση με πολλαπλές συνεδρίες, σε τι μου χρειάζεται να γνωρίζω οτιδήποτε πέρα από τις ικανότητες του σ΄ αυτές, εκείνον να γνωρίζει τα όρια μου και οι δυό να έχουν το safe word μας?

    Γιατί απαραίτητα πρέπει να γνωρίζω οτιδήποτε άλλο, που δεν αφορά άμεσα εμένα εκείνο και τη σχέση που διαμορφώνεται μεταξύ μας? Ή μήπως κάνω πολλαπλά σέσσιονς με την ελπίδα πως θα με βρει τόσο ακαταμάχητη και θα μου ζητήσει να γίνω σκλάβα του? Ή μήπως το να κάνω σέσσιον αφορά κάποια προσφορά απαραίτητα του είναι μου σ αυτόν και όχι αλληλοικανοποίηση των αναγκών μας?
    Σε τι θα προσθέσει στη σχέση δηλαδή αν στη δουλειά του μίλησε έτσι ή αλλιώς ο τάδε, αν είχε κίνηση και δεν έβρισκε να σταθμεύσει ή αν η μαμά του του έφτιαξε γιουβαρλάκια? λολ

    Η επιθυμία της υπό να γνωρίζει κατά την άποψη μου πολλές φορές αν και όχι πάντα αφορά την επιθυμία της να ελέγχει κατά κάποιο τρόπο ή να νιώθει ασφάλεια που γνωρίζει τι συμβαίνει στη ζωή του.

    Προσωπικά τώρα, γνωρίζω μόνο όσα ο Ίδιος Επιθυμεί να μοιραστεί μαζί μου και δεν βλέπω αυτό να επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο την σχέση μας.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Το BDSM δεν είναι παιχνίδι όπως όλα τ άλλα γιατί αγγίζει πολύ βαθιά την ερωτική μας έκφραση και την ψυχή μας και βέβαια το σώμα μας. Είναι και παιχνίδι, αλλά ένα παιχνίδι που αν το παίξεις ολοκληρωμένα, με το που τελειώνει δεν είσαι πιά αυτός που ήσουν όταν άρχιζε.

    Θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα είδος BDSM σχέσης με τον από πάνω μυστικοπαθή και συστηματικά άγνωστο και θα μπορούσε αυτό το στοιχείο να είναι ένα συν και για τους δύο, να τους διεγείρει και να το απολαμβάνουν. Και να κάνουν παιχνίδι σε αυτή τη βάση με την υπό να μην γνωρίζει από πριν ούτε πότε θα βρεθούν, ούτε τί θα κάνουν, ουτε με ποιόν το κάνει, ούτε τα πώς και τα γιατί του Άλλου.

    Στο πλαίσιο του sharing - lending - slut training και εφόσον υπάρχει κάποιος Άλλος, ίσως ο ultimate Κύριος της υποτακτικής, που γνωρίζει πολύ καλά σχετικά με τον "άγνωστο".

    Ή, πιό πεζά, με πολύ αξιόπιστες συστάσεις.

    Βέβαια η ανθρώπινη χημεία είναι ανθρώπινη χημεία και κανείς δεν γνωρίζει τί του ξημερώνει αύριο και με ποιόν θα συναντηθεί και τί θα θελήσει να κάνει και πώς θα νιώσει με αυτό και όλα είναι για τους ανθρώπους.

    Αλλά αφού το συζητάμε στις οθόνες μας και δεν το βιώνουμε απλά, η λογική μου συνεισφορά στο νήμα τούτο είναι ότι γίνεται μεν και ευχαρίστως γίνεται αλλά με προϋποθέσεις.

    Συμφωνώ με την lara[E-p] ότι και στο M/s ακόμη ο Κυρίαρχος έχει το απόλυτο δικαίωμα να κρίνει τί θα γνωρίζει η σκλάβα Του για τον Ίδιο. Εκεί όμως της έχει δώσει και έχει φυτέψει μέσα της την απόλυτη επίγνωση ότι Του ανήκει. Διαφορετικό το θέμα.
     
  7. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Re: Απάντηση: Βdsm και Μυστικοπάθεια...

    Αν αυτό όμως που πρέπει να κρατηθεί μυστικό είναι για καλό του υποτακτικού π.χ. κάποια έκπληξη που του προετοιμάζει ο Κυρίαρχος; Προσωπικά αυτά που πρέπει να ξέρει η μικρή μου τα ξέρει, άλλα τα οποία δεν είναι ανάγκη να μάθει δε θα τα μάθει παρά μόνο όταν υπάρξει η ανάγκη να τα μάθει.
     
  8. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Βdsm και Μυστικοπάθεια...

    Πρέπει να γνωρίζει όσα χρειάζονται ώστε να νιώθει ασφάλεια, να υπάρχει ένας βαθμός εμπιστοσύνης ο οποίος θα διασφαλίζει την σωματική και πνευματική ακεραιότητα του άλλου.
    Κατά εμένα αυτός ο χώρος και τα άτομα που μπορεί να υπάρχουν μέσα σε αυτόν μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνα, οι διαστροφές από άνθρωπο σε άνθρωπο ποικίλουν. Πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζουμε τα όρια του άλλου ξεκάθαρα και κατά πόσο μπορεί να μην τα υπερβεί ανεξέλεγκτα αν έχει αυτοέλεγχο και τα λοιπά.
     
  9. Uranoos

    Uranoos Regular Member

    Re: Απάντηση: Βdsm και Μυστικοπάθεια...

    Ανασύρω το παλιό αυτό post, λόγω του ότι το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον και θα ήθελα και την γνώμη νεώτερων μελών…

    Για την ιστορία, σκεπτόμενος αυτό:
    ...θα έβρισκα ενδιαφέρον σε αυτό:
    Καλό ΣΚ
     
     
  10. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Τελικά, το χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτού του forum κρύβει αρκετά ωραία νήματα που δεν έχουν αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε. Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα της lara[E-p], όσον αφορά το τι θα μοιραστεί ο Κυρίαρχος με την υποτακτική του. Με μία μικρή μόνο προϋπόθεση: όταν δεν υπάρχει η έννοια της σχέσης αλλά μιλάμε για τακτικές (ή όχι τόσο τακτικές) συνεδρίες. Τότε φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να βγάλει ο καθένας τα σώψυχά του. Άλλωστε, αυτό δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.

    Τι συμβαίνει, όμως, όταν αναφερόμαστε σε σχέσεις; Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη μου ότι σχέσεις υπάρχουν μεταξύ ανθρώπων και όχι μεταξύ status και ότι οι σχέσεις, πέρα από σεξουαλικές ανάγκες, υπάρχουν και για να καλύπτουν ανάγκες συναισθηματικές, ή απλά συντροφικότητας, πιστεύω πως η μυστικοπάθεια δεν έχει θέση. Πώς μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη και επικοινωνία όταν δε μοιράζεσαι με το σύντροφό σου αυτά που σ' απασχολούν, από το πιο σοβαρό μέχρι το πλέον ασήμαντο; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια σχέση όπου υπάρχει η έννοια της υποταγής, που προϋποθέτει, κατ' εμέ πάντα, την έννοια της εμπιστοσύνης στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
     
  11. puppetmaster

    puppetmaster Regular Member

    Στο επίπεδο αυτό που περιγράφεις, η ταμπέλα του BDSM υφίσταται μόνο ως αμοιβαία απολαυστικό αλληλοσυμπληρούμενο παιχνίδι ρόλων στην κρεβατοκάμαρα.
    Στην πραγματικότητα όμως, στο καθημερινό επίπεδο μιας σχέσης (όπως την περιγράφεις πάντα...), παύουν να υφίστανται οι σχέσεις μονοσήμαντης Κυριαρχίας/υποταγής.
    Η πλήρης αμοιβαία κατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, η επί γης ειρήνη κλπ, κλπ είναι όλα πολύ ωραίες έννοιες σ' έναν ιδεατό κόσμο. Στην πράξη όμως, με ανθρώπους που είναι de facto ατελείς, η κατάληξη - συχνά (για να μην γίνω αφοριστικός) - δεν είναι ευχάριστη.
     
  12. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Η άγνοιά μας για τον άλλον ενισχύει τις φαντασιώσεις που αναπτύσσουμε γι' αυτόν.

    Όταν συναντάς τον άγνωστο Χ προτιμάς να φαντάζεσαι ότι πριν έρθει ξετίναξε ένα καρέ με αυτό το μοιραίο poker face του παρά ότι είχε βγάλει το σκύλο βόλτα.
    Όταν συναντάς την άγνωστη Χ προτιμάς να φαντάζεσαι ότι πριν έρθει είχε κάνε το beaute της στο προσωπικό της σπα με μέλι, γάλα και ροδοπέταλα παρά ότι καθάριζε το ψυγείο.

    Το άγνωστο έχει πάντα γοητεία, τη γοητεία της ελευθερίας της φαντασίας.

    Όλ' αυτά μπορεί να είναι ενδιαφέροντα σε επίπεδο φλερτ (και μέσα σ' αυτό βάλτε και one night stands, sessions, whatever), πάντως δεν έχουν νόημα σε συστηματικές σχέσεις.

    Υπάρχουν δύο αρχές, φαινομενικά αντικρουόμενες:
    Η πραγματικότητα είναι πάντα κατώτερη της φαντασίωσης.
    και
    Η πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο απίθανη από την πιο απίθανη φαντασίωση.
    Η μυστικοπάθεια εξυπηρετεί την πρώτη αρχή. Το ξεδίπλωμα εμπιστεύεται τη δεύτερη.

    Και για να το γενικεύσω, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τη ζωή τους τέχνη κι άλλοι που θέλουν να κάνουν την τέχνη τους ζωή. Διαλέγουμε και παίρνουμε.